MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#1351 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Cyrax wrote:Vala Rogan je bio na strani Vere to ne moze niko osporiti da mi je iz oka ispao :-) .
prvi borac koji opali na pocetku borbe par low kickova..taj je miljenik Rogana :)
drugodtvogdruga

#1352 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

enisss wrote: Kazu da je lijepo svakome objasniti neke stvari,pa ako treba i treci put :-D a zna se kome se objasnjava vise puta :-D
Nisam Roganov hejter nego samo kazem da mi se ne svidja njegova pristrasnost tokom prenosenja borbi...objasnicu ja tebi i cetvrti put,taj put ce biti mnogo prostije da me bolje razumijes
Sto se tice trolovanja...jesi to ti rekao nesto o trolovanju???haha omg
aww fino si to slozio, a ja cu tebi objasnit sto puta ako je potrebno jer levatitis je moderni bronhitis i tu ne pomaze ti fitnis, joe rogan je najobjektivniji komentator u mma historji izmedju ostalog

da uljepsam komentar s gonzagom

Image
enisss

#1353 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:
enisss wrote: Kazu da je lijepo svakome objasniti neke stvari,pa ako treba i treci put :-D a zna se kome se objasnjava vise puta :-D
Nisam Roganov hejter nego samo kazem da mi se ne svidja njegova pristrasnost tokom prenosenja borbi...objasnicu ja tebi i cetvrti put,taj put ce biti mnogo prostije da me bolje razumijes
Sto se tice trolovanja...jesi to ti rekao nesto o trolovanju???haha omg
aww fino si to slozio, a ja cu tebi objasnit sto puta ako je potrebno jer levatitis je moderni bronhitis i tu ne pomaze ti fitnis, joe rogan je najobjektivniji komentator u mma historji izmedju ostalog

da uljepsam komentar s gonzagom

Image
e nek si nam dao svoju dinagnozu sa ovim Levatitis :D....ja sam se bas pitao sta se desava sa tobom :D
4m3l

#1354 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

Image
amra67

#1355 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

4m3l wrote:Image
Mirko ima ove godine jednu konkurenciju manje a to je Badr Hari... :D
bingov buraz

#1357 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Joe je nesto ko Marijan M. samo sa manje urlanja :mrgreen: :thumbup:

Kenny Florian kad komentarise zaspem svaki put.
enisss

#1358 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

bingov buraz wrote:Joe je nesto ko Marijan M. samo sa manje urlanja :mrgreen: :thumbup:

Kenny Florian kad komentarise zaspem svaki put.
samo sto Rogan s vremena na vrijeme "zada" ono svoje poznato OOOOOOOOOOOOOOOOOOOO :D
4m3l

#1360 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

Image
Image
Image
enisss

#1361 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

4m3l wrote:Image
Image
Image
pa jel ovo moguce?...Zar ovo nisu one namjestene borbe?...Auuu...ti japanci :D
Nisam znao da ovako dobro mogu da sminkaju :D
Strauss

#1362 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

edgar mi na vaganju nekako djeluje bas spremno i nabrijano.. dobra ce borba sigurno biti.. glavni dio i nije nesto, bar sto se imena tice, mada normalno gleda se. frankie i cowboy, navijam..
enisss

#1363 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Strauss wrote:edgar mi na vaganju nekako djeluje bas spremno i nabrijano.. dobra ce borba sigurno biti.. glavni dio i nije nesto, bar sto se imena tice, mada normalno gleda se. frankie i cowboy, navijam..
nakon dugo vremena,veceras nazalost ne mogu da gledam UFC :(....navijam za Edgara,iako znam da ce biti veoma tesko :D
libertyBiH

#1364 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by libertyBiH »

Stize novi sampion Elvis Mutapcic vidjecete za koliko....... :bih: :bih: :bih:

http://www.youtube.com/watch?v=x0u6Qk3zYsY
drugodtvogdruga

#1365 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

Henderson odbranio belt! Sutra kad bude na download event enis ce to skinut da pogleda i objasni, i da baci "znanje" ovdje... :shock:
amra67

#1366 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

libertyBiH wrote:Stize novi sampion Elvis Mutapcic vidjecete za koliko....... :bih: :bih: :bih:

i hector lombard je trebao da bude sampion pa...
tek kad i ako dodje u ufc znace koliko vrijedi. sto se tice ove borbe protivnik mu je bio vise bezbrizan da mu ne unisti lice porivajuci ih rukama nego da se bori. nigdje pokusaja da se brani i preuzme dominantnu poziciju..bla bla bla..takodje moj osvrt na mirkovo najavljivanje da se zeli vratiti u mma: jel to za pride ili za money ?? mozda u belatoru ali pod zulfinom krovom nema sanse jer dana odpusta bolje borce od mirka. sto bi neko rekao: sta imas vise se dokazivati?? druga stvar mirko je jako tvrdoglav. nikako da nauci stvari iz proslosti. on bi da zivi i trenira u zagrebu sa lokalnim trenerima i borcima dok drugi treniraju u vise kampova gdje su sparingpartneri prva klasa. ljudi pomjeraju granice a mirko bi ostao tu gdje jeste i mislio da postigne nesto. nekad je to moglo u vremena pride sad se sve promijenilo i mma borci su sasvim drugaciji od onda iz mirkovog prime-time. neki su to prihvatili za ozbiljno i podesili treninge i pristup svemu tome i ostali ako ne u vrhu ono aktivni su jos.mislim ako pokrajac takodje ne shvati da ako zeli da uspije mora ici u ameriku i u neki u njihov kamp da ce ostati samo na pokusaju da dospije u top 10. u svojoj kategoriji..Siyar Bahadurzada i Gegard Mousasi, Alistar Overeem... su to skontali i preselili se u americke kampove jer samo tako mozes doci do boljeg rezultata ...
enisss

#1367 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:Henderson odbranio belt! Sutra kad bude na download event enis ce to skinut da pogleda i objasni, i da baci "znanje" ovdje... :shock:
Za moje znanje o borilackim sportovima imam 15 godina iskustva u istim...sto trenirajuci..sto uceci na fakultetu...
vidim da citas moje postove,to mi je drago,to znaci da si napredovao :D
i za tvoj info,ja nisam Enis...nego enisss :skoljka:
enisss

#1368 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:
libertyBiH wrote:Stize novi sampion Elvis Mutapcic vidjecete za koliko....... :bih: :bih: :bih:

tek kad i ako dodje u ufc znace koliko vrijedi. sto se tice ove borbe protivnik mu je bio vise bezbrizan da mu ne unisti lice porivajuci ih rukama nego da se bori. nigdje pokusaja da se brani i preuzme dominantnu poziciju..bla bla bla..takodje moj osvrt na mirkovo najavljivanje da se zeli vratiti u mma: jel to za pride ili za money ?? mozda u belatoru ali pod zulfinom krovom nema sanse jer dana odpusta bolje borce od mirka. sto bi neko rekao: sta imas vise se dokazivati?? druga stvar mirko je jako tvrdoglav. nikako da nauci stvari iz proslosti. on bi da zivi i trenira u zagrebu sa lokalnim trenerima i borcima dok drugi treniraju u vise kampova gdje su sparingpartneri prva klasa. ljudi pomjeraju granice a mirko bi ostao tu gdje jeste i mislio da postigne nesto. nekad je to moglo u vremena pride sad se sve promijenilo i mma borci su sasvim drugaciji od onda iz mirkovog prime-time. neki su to prihvatili za ozbiljno i podesili treninge i pristup svemu tome i ostali ako ne u vrhu ono aktivni su jos.mislim ako pokrajac takodje ne shvati da ako zeli da uspije mora ici u ameriku i u neki u njihov kamp da ce ostati samo na pokusaju da dospije u top 10. u svojoj kategoriji..Siyar Bahadurzada i Gegard Mousasi, Alistar Overeem... su to skontali i preselili se u americke kampove jer samo tako mozes doci do boljeg rezultata ...
Sve je stvar love...upravu si da White otpusta i bolje borce trenutno od MIrka...no...na prste sad mozes nabrojati one koji su na istom nivou kao Mirko sto se tice popularnosti..a popularnost ti i donosi PPV
Siguran sam da je on u kontaktu sa njima...u to ne sumnjam i sigurno je dobio instrukcije da trenira...vidimo u posljednje vrijeme da se borci mnogo povredjuju...tako da bi Mirko mogao da upadne kao neka zamjena..ko zna...al cisto sumnjam da bi lik tek tako radio onako paklene treninge....
amra67

#1369 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

enisss wrote:
amra67 wrote:

Sve je stvar love...upravu si da White otpusta i bolje borce trenutno od MIrka...no...na prste sad mozes nabrojati one koji su na istom nivou kao Mirko sto se tice popularnosti..a popularnost ti i donosi PPV
Siguran sam da je on u kontaktu sa njima...u to ne sumnjam i sigurno je dobio instrukcije da trenira...vidimo u posljednje vrijeme da se borci mnogo povredjuju...tako da bi Mirko mogao da upadne kao neka zamjena..ko zna...al cisto sumnjam da bi lik tek tako radio onako paklene treninge....
Iskreno mirko nema sta traziti u k1 pored zimmermana, ghite..koji ce zasigurno biti u finalu posto badr hari je sebe strpao tamo gdje mu je mozda i mjesto da se ako Bgda iskulira i gdje ima vremena za razmisljanje, a tyrone spong zapocinje karijeru u mma..uglavnom u nastavku k1 nece dobiti lakog protivnika. citala sam da njegov menadjer trazi od organizatora da mu ne daju ghitu,zimmermana, lasenka za protivnika u nastavku k1 turnira..smijesno ako je istina ! licno ja bih volila da ga vidim protiv sakija ..sto se tice njegove popularnosti nakon 3 poraza slabo ko bi platio ppv za njegov mec. juce ili sinoc je ufc jako slabo zaradio na ppv iako je bio mec za titulu prvaka. procjene su da od 2007 nisu tako lose prosli.ljudi ne zele da gledaju revanse. zele nove meceve. vidjet cemo kako ce proci revans cain vs jds 29. 12.
amra67

#1370 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Moj osvrt na sinoc: frustracija poslije revansa hendo vs edgar. za razliku od prvog meca gdje je bilo puno obaranja i pokusaja tih istih ovaj put jedino je edgar pokusao u tom smjeru. svelo se sve u pokusajima a ne stvarno da se dobije mec onako kako to dolikuje sampionima ... edgar je mnogo brzi hendo mnogo jaci a i ne bio 7 kg je tezi od edgara..sudije su bile na strani onog ko jace udara a ne brze i vise.. Uglavnom bolje da nije bio revans jer opet su ostale dvojbe ko je od njih stvarno bolji..sad nate diaz treba ukrstiti rukavice sa hendom ali mislim da on nema sanse protiv henda a ni protiv edgara. prespor je za njih dvojicu..jake shields jako los 3 runde baleta mislim da je izgubio da bi ga otpustili iz ufc..pocni jesti meso covjece mani se biljaka i biljnih proizvoda..kauboj dobar vidjet ce mo ga vjerovatno protiv pettisa koji je za sada jedini pobjedio hendu mladjeg :D .ostalie borbe nisu vrijedne komentara nista spektakularno. ufc 149 za sada najbolji ufc od ove godine.
enisss

#1371 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:Moj osvrt na sinoc: frustracija poslije revansa hendo vs edgar. za razliku od prvog meca gdje je bilo puno obaranja i pokusaja tih istih ovaj put jedino je edgar pokusao u tom smjeru. svelo se sve u pokusajima a ne stvarno da se dobije mec onako kako to dolikuje sampionima ... edgar je mnogo brzi hendo mnogo jaci a i ne bio 7 kg je tezi od edgara..sudije su bile na strani onog ko jace udara a ne brze i vise.. Uglavnom bolje da nije bio revans jer opet su ostale dvojbe ko je od njih stvarno bolji..sad nate diaz treba ukrstiti rukavice sa hendom ali mislim da on nema sanse protiv henda a ni protiv edgara. prespor je za njih dvojicu..jake shields jako los 3 runde baleta mislim da je izgubio da bi ga otpustili iz ufc..pocni jesti meso covjece mani se biljaka i biljnih proizvoda..kauboj dobar vidjet ce mo ga vjerovatno protiv pettisa koji je za sada jedini pobjedio hendu mladjeg :D .ostalie borbe nisu vrijedne komentara nista spektakularno. ufc 149 za sada najbolji ufc od ove godine.
manja je mogucnost u ovim nizim kategorijama da se desi neki nokaut...obzirom da su ovo vrhunski borci..vrhunski pripremljeni...obojica nikad nisu zavrseni polugom...bilo je za ocekivati tesku borbu...kao sto je bila i prva...
Lako je krenuti da nokautiras protivnika..no kad dobijes kontru nazad u glavu odmah drugacije razmisljas :)..trazis drugi nacin ili strpljivo cekas za neko otvaranje
Sto se tice toga ko je snazniji...to je jako relativan pojam...sta znaci snazniji?..Jace udara?...Jaci u klincu?...nogama?Ja ipak mislim da su oni sa snagom podjednaki..cak je u prvoj borbi Edgar par puta bacio Bensona kao vrecu na zemlju...
Benson udara jace zbog toga sto on vise ukljucuje tijelo u svaki udarac....
Diaz vs Henderson...ja mislim da ovdje Diaz ima vise sanse....pogotovo ako Benson udje u otvorenu razmjenu udaraca....Diaz je na totalno drugom nivou sto se tice samog boksa u odnosu na ostale borce njegove kategorije..jedino mu je donekle uspio parirati Cerrone...i vidjeli smo kako...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1372 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Bas mi je drago sto je UFC 150 bio najlosiji UFC u zadnjih ko zna koliko ... nadam se da ce da shvati da nemoze da pravi event LHW ili HW borbe sa atraktivnijim borcima kao co-event pa taman da ima i borbu za naslov kao main.

Inace sam event bez veze ... Edgar se trudio a Benson iako je na kraju rekao "ja se borim samo za vas ljudi" bilo je ocigledno da zna da vodi i da je 4 rundu umrtvio koliko je mogao a probao je i 5 ali mu Edgar nije dao...main event je bila odlicna borba ipak realno ali ostalo....bez veze .. jedan od losijih ove godine.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1373 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

amra67 wrote: Iskreno mirko nema sta traziti u k1 pored zimmermana, ghite..koji ce zasigurno biti u finalu posto badr hari je sebe strpao tamo gdje mu je mozda i mjesto da se ako Bgda iskulira i gdje ima vremena za razmisljanje, a tyrone spong zapocinje karijeru u mma..uglavnom u nastavku k1 nece dobiti lakog protivnika. citala sam da njegov menadjer trazi od organizatora da mu ne daju ghitu,zimmermana, lasenka za protivnika u nastavku k1 turnira..smijesno ako je istina ! licno ja bih volila da ga vidim protiv sakija ..sto se tice njegove popularnosti nakon 3 poraza slabo ko bi platio ppv za njegov mec. juce ili sinoc je ufc jako slabo zaradio na ppv iako je bio mec za titulu prvaka. procjene su da od 2007 nisu tako lose prosli.ljudi ne zele da gledaju revanse. zele nove meceve. vidjet cemo kako ce proci revans cain vs jds 29. 12.
Mirko je 100% jos uvijek popularan ... ja licno mislim da zaista nije imao srece sa povredama ... pa samo poslednja borba protiv Nelsona , uci sa pocjepanim bicepsom u borbu ...mislim ko bi to uradio... prije toga imao povrede koljena i zbog toga nije imao najace oruzje, kickove... navodno je sada kompletan ... naravno nece imati po borbi cifru koju je imao prije.. ja da sam na njegovom mjestu, rekao bih Dani da hocu da se borim besplatno i napravio ugovor na 3 borbe ... ako toliko vjeruje u sebe, nakon ove 3 borbe bi mu Dana sam ponudio novi ugovor.

Ja sam na ovim stranicamma prije par mjeseci komentarisao gledajuci njegov trening da je moguce da ga opet vidimo u MMA jer je trenirao partner, bacanja itd sto uopste nije bilo u skladu sa odlukom o k1 nastavku ... nego dajte koji link na te vijesti o povratku u MMA .,..
amra67

#1374 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

enisss wrote:
amra67 wrote:Moj osvrt na sinoc: frustracija poslije revansa hendo vs edgar. za razliku od prvog meca gdje je bilo puno obaranja i pokusaja tih istih ovaj put jedino je edgar pokusao u tom smjeru. svelo se sve u pokusajima a ne stvarno da se dobije mec onako kako to dolikuje sampionima ... edgar je mnogo brzi hendo mnogo jaci a i ne bio 7 kg je tezi od edgara..sudije su bile na strani onog ko jace udara a ne brze i vise.. Uglavnom bolje da nije bio revans jer opet su ostale dvojbe ko je od njih stvarno bolji..sad nate diaz treba ukrstiti rukavice sa hendom ali mislim da on nema sanse protiv henda a ni protiv edgara. prespor je za njih dvojicu..jake shields jako los 3 runde baleta mislim da je izgubio da bi ga otpustili iz ufc..pocni jesti meso covjece mani se biljaka i biljnih proizvoda..kauboj dobar vidjet ce mo ga vjerovatno protiv pettisa koji je za sada jedini pobjedio hendu mladjeg :D .ostalie borbe nisu vrijedne komentara nista spektakularno. ufc 149 za sada najbolji ufc od ove godine.
manja je mogucnost u ovim nizim kategorijama da se desi neki nokaut...obzirom da su ovo vrhunski borci..vrhunski pripremljeni...obojica nikad nisu zavrseni polugom...bilo je za ocekivati tesku borbu...kao sto je bila i prva...
Lako je krenuti da nokautiras protivnika..no kad dobijes kontru nazad u glavu odmah drugacije razmisljas :)..trazis drugi nacin ili strpljivo cekas za neko otvaranje
Sto se tice toga ko je snazniji...to je jako relativan pojam...sta znaci snazniji?..Jace udara?...Jaci u klincu?...nogama?Ja ipak mislim da su oni sa snagom podjednaki..cak je u prvoj borbi Edgar par puta bacio Bensona kao vrecu na zemlju...
Diaz vs Henderson...ja mislim da ovdje Diaz ima vise sanse....pogotovo ako Benson udje u otvorenu razmjenu udaraca....Diaz je na totalno drugom nivou sto se tice samog boksa u odnosu na ostale borce njegove kategorije..jedino mu je donekle uspio parirati Cerrone...i vidjeli smo kako...
ma nisam ni ocekivala da ce neko od njih biti nokautiran ili submit..jer nemoguce njih dvojicu nokautirati ili submit.. ali ocekivala sam vise.. dana za vrijeme stavljanja pojasa takodje kaze hendi nisam impresioniran vasom borbom..ufc 149 je bio poslastica od prlelimsa do maina..
enisss

#1375 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:
enisss wrote:
ma nisam ni ocekivala da ce neko od njih biti nokautiran ili submit..jer nemoguce njih dvojicu nokautirati ili submit.. ali ocekivala sam vise.. dana za vrijeme stavljanja pojasa takodje kaze hendi nisam impresioniran vasom borbom..ufc 149 je bio poslastica od prlelimsa do maina..
Kad je Dana stavljao pojas oko Henda...Hendo ga je pitao sta misli on ko je pobijedio..a White mu je odgovorio da on nije sudija....
Post Reply