Dodatak diplomi su ti papiri u kojime je sve objasnjenjo tvoji licni podaci, zatim svi ispiti koje si polozio kao i prosjek ocjena, i to se ne dobija uz uvjerenje vec uz diplomu tako da su ti pogresno napisali u mailu, s obzirom da se diplome dodijeljuju 10.11.12. tesko da ces uspjeti to priikupiti jer se konkurs danas zatvara!SundanceKid wrote:Jel moze neko reci sta na ovom konkursu znaci dodatak diplomi? Ja jos nisam dobio diplomu, imam samo uvjerenje o diplomiranju (Pravni fakultet), uz koje dodje jedino prepis ocjena, nista vise. Slao mail zavodu, gdje su mi rekli
"Na pravnom fakultetu su Vam uz potvrdu o diplomiranju morali izdati i dodatak diplomi. Ako nisu, otiđite u studensku službu i tražite da Vam ga izdaju."
Na sta misle ovi ljudi?
KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
nelisa
#1351 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
- MASTER_NO1
#1352 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ti si bezveze predao onda.. Kao samofinansirajuci student (paralelan) moras prisustvovati predavanjima. Koja uzgred počinju o 8 ili 9 i traju do 2 tri otprilike.. A ukoliko te prime na staziranje zo ti je svaki dan 8 sati radno vrijeme (osim subote i nedjelje). Dakle jedno ces morati napustitiperfect_guy wrote:redovno ili vanredno? Ja sam na samofinansirajućem (nemam ni mogućnosti vanrednog), tako da sam predao, i neću ni pominjati da sam studentaaynaa wrote:da li oni koji su upisali master imaju pravo prijave na ovaj konkurs?
-
SundanceKid
#1353 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Otkud ova informacija??? Jesmo konkurencija, ali nemoj takonelisa wrote:Dodatak diplomi su ti papiri u kojime je sve objasnjenjo tvoji licni podaci, zatim svi ispiti koje si polozio kao i prosjek ocjena, i to se ne dobija uz uvjerenje vec uz diplomu tako da su ti pogresno napisali u mailu, s obzirom da se diplome dodijeljuju 10.11.12. tesko da ces uspjeti to priikupiti jer se konkurs danas zatvara!SundanceKid wrote:Jel moze neko reci sta na ovom konkursu znaci dodatak diplomi? Ja jos nisam dobio diplomu, imam samo uvjerenje o diplomiranju (Pravni fakultet), uz koje dodje jedino prepis ocjena, nista vise. Slao mail zavodu, gdje su mi rekli
"Na pravnom fakultetu su Vam uz potvrdu o diplomiranju morali izdati i dodatak diplomi. Ako nisu, otiđite u studensku službu i tražite da Vam ga izdaju."
Na sta misle ovi ljudi?
Dobio sam pojasnjenje, slao sam upit, i receno je da je to prepis ocjena, koji imam, pa cu poslati uvjerenje o diplomiranju i prepis ocjena, nadam se da je to to.
- perfect_guy
#1354 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
moja predavanja su tek iza 17.00, tako da s tim nema brigeMISTER_NO1 wrote:ti si bezveze predao onda.. Kao samofinansirajuci student (paralelan) moras prisustvovati predavanjima. Koja uzgred počinju o 8 ili 9 i traju do 2 tri otprilike.. A ukoliko te prime na staziranje zo ti je svaki dan 8 sati radno vrijeme (osim subote i nedjelje). Dakle jedno ces morati napustitiperfect_guy wrote:redovno ili vanredno? Ja sam na samofinansirajućem (nemam ni mogućnosti vanrednog), tako da sam predao, i neću ni pominjati da sam studentaaynaa wrote:da li oni koji su upisali master imaju pravo prijave na ovaj konkurs?))
-
beca071
#1355 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Trabam da pocnem da radim kao pripravnik za jednu firmu ali nikako da me zovnu, kad god ih nazovem kazu mi sve je u redu uskoro cemo te zvati, ubrzo ces poceti itd. Zadnji put su mi rekli dosli su im svi papiri sta je trebalo iz FZZZ za koji dan cemo te zvati, od tada je proslo evo 2 sedmice niko me ne zove. Interesuje me da li je neko vec poceo radili kao pripravnik u nekim firmama ili vi isto cekate. Govorim o projektu "Prilika za sve" sto je FZZZ objavio i raspisao. Hvala
- DJe_Nana
#1356 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Poslodavci koji su prosli na konkursu "Prilika za sve" su potpisali ugovore sa kantonalnim biroima rada tako nekako prije dvije sedmice i sada je na drzavi, ministartvu ili ko je vec zaduzen, da konacno dostaviti papirologiju poslodavcima i prvu transu para, kada definitivno predajes svoje papire i pocinjes raditi, a kada ce to biti...
...
Poznanik isto tako ceka, ciji je buduci poslodavac prosao i potpisao ugovor kako sam prethodno i napisao.
Poznanik isto tako ceka, ciji je buduci poslodavac prosao i potpisao ugovor kako sam prethodno i napisao.
-
alma m
#1357 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
pozz,ako neko moze da odgovori iz kojih oblasti bude testiranje za prijem volontera u ministarstvu vanjskotrgovinske politike, hvala puno
- MASTER_NO1
#1358 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Evo jedna (ne)zvanicna vijest... Naime uskoro izlazi kantonalni i federalni poziv za prijem pripravnika.. Biće primljeno poreko 100 pripravnika što se kantonalnog dijela tiče-- Pozzzz
Last edited by MASTER_NO1 on 15/11/2012 14:54, edited 2 times in total.
- Elzana
#1359 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
100?
vauuuu ako bude zvanično...
- kokuz_sa
#1360 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
traze u tuzilastvu 10 pripravnika i 10 volontera
- MASTER_NO1
#1361 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
http://www.konkursi.bih5.net/Pregled.aspx?SFile=4604kokuz_sa wrote:traze u tuzilastvu 10 pripravnika i 10 volontera
-
aaynaa
-
aaynaa
- Elzana
#1364 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moze. Ja sam nekoliko puta ovjerila ovjerenu kopiju diplome iz srednje (jer je original na fakultetu, pa da ne bih svaki put uzimala samo radi ovjeravanja...)aaynaa wrote:i jos nesto: moze li se ovjeriti OVJERENA KOPIJA ??? negdje sam izgubila original koji vise ne mogu izvaditi a imam jos jednu ovjerenu kopiju
- MASTER_NO1
#1365 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
[quote="Elzana"][quote="aaynaa"]i jos nesto: moze li se ovjeriti OVJERENA KOPIJA ??? negdje sam izgubila original koji vise ne mogu izvaditi a imam jos jednu ovjerenu kopiju
[/quote]
Moze. Ja sam nekoliko puta ovjerila ovjerenu kopiju diplome iz srednje (jer je original na fakultetu, pa da ne bih svaki put uzimala samo radi ovjeravanja...)[/quote]
mislim da imaš pravo 4 puta ovjeravati ovjerenu kopiju (na kopiju)
Moze. Ja sam nekoliko puta ovjerila ovjerenu kopiju diplome iz srednje (jer je original na fakultetu, pa da ne bih svaki put uzimala samo radi ovjeravanja...)[/quote]
mislim da imaš pravo 4 puta ovjeravati ovjerenu kopiju (na kopiju)
- dadsprincess
#1366 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kažeš nezvanična, ali koliko je vjerovatnaMASTER_NO1 wrote:Evo jedna (ne)zvanicna vijest... Naime uskoro izlazi kantonalni i federalni poziv za prijem pripravnika.. Biće primljeno poreko 100 pripravnika što se kantonalnog dijela tiče-- Pozzzz
-
vivaxa
#1367 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Dokaz da nije pokrenut kazneni postupak za kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina (ne stariji od 3 mjeseca)
Zna li neko sta je ovo i gdje se moze izvaditi?
- Dr.Brennan
#1368 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
To uzimas u mupu , onaj iza bbi-a....nadam se da znas na koji mislim. Treba 7 dana da bude gotov papir, al moras donijeti potvrdu da si na birou (ne moze radna knjizica) da ne placas taxu i popunis tamo jedan formular i predas u sobi br. 7.vivaxa wrote:Dokaz da nije pokrenut kazneni postupak za kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina (ne stariji od 3 mjeseca)![]()
![]()
-
ibizza
#1369 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Hoce li uskoro Kanton raspisivati konkurs ?
- dadsprincess
#1370 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
To o čemu pričaš je uvjerenje o nekažnjavanju, a o nevođenju krivičnog postupka se vadi u sudu, na prizemlju, sa desne strane, druga ili treća vrata.Dr.Brennan wrote:To uzimas u mupu , onaj iza bbi-a....nadam se da znas na koji mislim. Treba 7 dana da bude gotov papir, al moras donijeti potvrdu da si na birou (ne moze radna knjizica) da ne placas taxu i popunis tamo jedan formular i predas u sobi br. 7.vivaxa wrote:Dokaz da nije pokrenut kazneni postupak za kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina (ne stariji od 3 mjeseca)![]()
![]()
-
vivaxa
#1371 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Mozda sam ja malo priglup ali gdje sad da idem u mup ili suddadsprincess wrote:To o čemu pričaš je uvjerenje o nekažnjavanju, a o nevođenju krivičnog postupka se vadi u sudu, na prizemlju, sa desne strane, druga ili treća vrata.Dr.Brennan wrote:To uzimas u mupu , onaj iza bbi-a....nadam se da znas na koji mislim. Treba 7 dana da bude gotov papir, al moras donijeti potvrdu da si na birou (ne moze radna knjizica) da ne placas taxu i popunis tamo jedan formular i predas u sobi br. 7.vivaxa wrote:Dokaz da nije pokrenut kazneni postupak za kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina (ne stariji od 3 mjeseca)![]()
![]()
- dadsprincess
#1372 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Možda je to samo meni logično, ali krivični/kazneni postupak se vodi i okončava na sudu, i samo oni mogu imati informaciju ko su stranke u postupku, samim tim i to protiv koga se vodi postupak, tako da se uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka vadi na sudu.
Procedura je sljedeća (barem je tako bilo prošle godine
ne znam ko je prošao na tenderu
), uzmeš (čitaj kupiš
) obrazac (zahtjev) na Opresinoj trafici, ispod Metropolisa, ispuniš ga, i mislim da je taksa 15,00 KM, i predaš na sud (čini mi se da je predaja podnesaka do 14h, a preuzimanje uvjerenja naredni dan od 14 do 15h). Oslobođeni plaćanja ove takse su samo redovni studenti, uz index. I da, obavezno moraš imati ličnu prilikom predaje zahtjeva.
Ako griješim (a sigurna sam da ne
), neka me neko ispravi 
Ako griješim (a sigurna sam da ne
- kokuz_sa
#1373 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
brkas malo pojmove..tj malo visedadsprincess wrote:Možda je to samo meni logično, ali krivični/kazneni postupak se vodi i okončava na sudu, i samo oni mogu imati informaciju ko su stranke u postupku, samim tim i to protiv koga se vodi postupak, tako da se uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka vadi na sudu.Procedura je sljedeća (barem je tako bilo prošle godine
), uzmeš (čitaj kupiš
) obrazac (zahtjev) na Opresinoj trafici, ispod Metropolisa, ispuniš ga, i mislim da je taksa 15,00 KM, i predaš na sud (čini mi se da je predaja podnesaka do 14h, a preuzimanje uvjerenja naredni dan od 14 do 15h). Oslobođeni plaćanja ove takse su samo redovni studenti, uz index. I da, obavezno moraš imati ličnu prilikom predaje zahtjeva.
Ako griješim (a sigurna sam da ne), neka me neko ispravi
pa tako se pomijesalo ti malo ovo dvoje
1. Uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 3 mjeseca) Sud
2. Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od 3 mjeseca)MUP
na konkursima pretezno traze ovo pod rednim brojem 1
ne treba nesto puno da se ceka..
dok ovo pod rednim br 2
pretezno se donosi poslodavcu prilikomslkapanja ugovora tj primanja na posao..
i ono se duze ceka
- dadsprincess
#1374 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Rekla bih da nisam ja ta koja "brka" pojmove.kokuz_sa wrote:brkas malo pojmove..tj malo visedadsprincess wrote:Možda je to samo meni logično, ali krivični/kazneni postupak se vodi i okončava na sudu, i samo oni mogu imati informaciju ko su stranke u postupku, samim tim i to protiv koga se vodi postupak, tako da se uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka vadi na sudu.Procedura je sljedeća (barem je tako bilo prošle godine
), uzmeš (čitaj kupiš
2. Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od 3 mjeseca)MUP
dok ovo pod rednim br 2
i ono se duze ceka
Prilog:
-
vivaxa
#1375 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
U svakom slucaju hvala na pomoci ... u ponedeljak idem do suda, pa cemo vidjeti koja je proceduradadsprincess wrote:Rekla bih da nisam ja ta koja "brka" pojmove.kokuz_sa wrote:brkas malo pojmove..tj malo visedadsprincess wrote:Možda je to samo meni logično, ali krivični/kazneni postupak se vodi i okončava na sudu, i samo oni mogu imati informaciju ko su stranke u postupku, samim tim i to protiv koga se vodi postupak, tako da se uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka vadi na sudu.Procedura je sljedeća (barem je tako bilo prošle godine
), uzmeš (čitaj kupiš
dok ovo pod rednim br 2
i ono se duze cekaispred sebe imam uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka koje je izdao Kantonalni sud u Sarajevu od novembra 2011.godine, ali eto, moje izvinjenje ako nekog pošaljem na pogrešnu adresu... I da, mislim da je izdavanje ovih uvjerenja prešlo u nadležnost Općinskog suda u Sa, ali je u principu ostala ista kancelarija.
![]()
Prilog:http://www.klix.ba/forum/uvjerenje-o-ne ... 73s50.html