Prvo logika ti je nide veze, nemozes poredit napad covjeka i psa..Qler wrote:Znaci tebe sad napadne maloljetnik, i ti nista ne radis, jer, boze moj, jos je mlad, pa ne zna sta radi?
Ja kazem, branit cu sebe i moje. Sto bi to ja pravdao napad na sebe? Bilo ciji? Daj i vi smanjite dozivljaj. Vi veliki zastitnici pasa. Sto ih ne vodite kucama? Ja sam samo realan, a vi sto ne vidite nista oko sebe to je vas problem. Daj mi jedan valjan razlog sto da se ne branim? Sto da pravdam napad na sebe? Da me bijesan pas ujede i da ja kazem, ma OK, ne zna sta radi. Ja opravdavam kada pas koji je izazvan ujede, koji je ugrozen, ali ne opravdavam kada ujede bez razloga. I ti i svi koji mislite da je u redu da te pas ujede, jer boze moj, desava se, niste normalni. Ja sam pomogao vise pasa nego sto ih ih je neki koji se busaju u prsa ovdje i vidjelo. Citav rat smo i ja i brat vodali neke pse, sklanjali ih, hranili, pazili, branili ih od sintora, otimali ih sintorima iz ruku, pod granatama isli da vidimo da li su stanci u redu, i onda mi dodje neki dusebriznik i kaze da sam ja grozan. Daj molim vas ne valjajte gluposti. Nema, znaci nema, opravdanja za napad bez razloga. Bilo da se radi o psu ili covjeku. Isto tako bi sutao i one sto muce pse, sto ih maltretiraju. Nema razlike. Nasilnici i jedni i drugi.
Zato, ti, ako si toliki ljubitelj, fino sad kreni po gradu i pokupi sve lutalice, pa ih kuci vodi, jer danas, sutra ce taj isti pas ujesti neko dijete. Pa da vidimo onda, kako ces opravdati to, i kako ces napasti roditelja sto je ubio psa? Ili ces reci nema veze, evo i moje dijete, pa neka ga malo gricne. Za sve imaju granice. Moja je moja sigurnost i sigurnost mojih blizih. Koja je tvoja?
Drugo ko kaze da ih ne vodimo kuci, sta mislis gdje su povrijedeni psi koje izljecimo po nasim kucama ili im se placaju pansioni
a sad da ti kazem nesto decko, nikad pas nece napast bez razloga i ujest, jesil mozda pomislio da se neko od nasih gradana izivljavao na tom psu pa pas ima traume od ljudi?? jok uvijek je zivotinja kriva...drugo sta smo trebali pustit da se ubijaju psi jer nam je drzava takva da nemoze da obezbjedi kastriranje, jer ipak lakse je ubit nego pomoc, a kastiran pas nemoze biti agresivan pas....svako malo cujem ovdije psi napali ovog, ovdije onog, kako to da onda mene nisu nikad napali???? kad su sintorska govna kupila opasne pse po Vogosci to im je bio izgovor da su agresivni, a ja sam milion puta prosao tuda i nikad ni jedan nije zalajao na mene a kamol sta drugo, i jos nesto agresivan pas je s razllogom takav, tj na njegovo ponasanje u odgoju veliki uticaj je imao covjek, pas radi samo ono sto ga covjek nauci,tj kad cujem predrasude da su Pitbulovi zvjeri digne mi se kosa na glavi jer licno znam da su velike maze, medutim ima i onih zeznutih koje su vlasnici ucili da je dobro napasti drugog psa, da je dobro napasti covjeka itd, pas samo slusa naredbe da ugodi svom vlasniku..ovo je samo jedan od primjera ima ih milion na sve strane..zato postedi me toga da ti je rodak ujeden bez razloga