Ne želiš to, vjeruj mi.Corto Maltese wrote:Joj, da moji stalkeri hoće ovako
Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Moderator: anex
-
rhez
#1351 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
-
Anonimka
#1352 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ako sam na ignore zbog toga sto ti, kao involviran o pricu o Drugoj gimnaziji, pa evo sad i u pricu o Sanjinom navodnom otkazu iz Avaza, ne zelis potkrijepiti te navode jer nemas cime, a to mene cini neozbiljnim sagovornikom, onda si mi zaista ucinio uslugu i ja ti se, evo, javno zahvaljujemMaystor wrote:
@Anonimka, sama si se diskvalificirala iz kategorije ozbiljnih sagovornika i što se mene tiče ti si na 'ignore'.
-
Vidikovac u Firenci
#1353 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Maystor wrote:Još neke činjenice o Sanji Sanja Vlaisavljević izlazi iz anonimnosti pojavom debatnog centra kojeg je vodila u Drugoj gimnaziji. Taj cirkus postaje popularan i sponzoriše se sa svih strana. Novac se isplaćuje učenicima koji odrađuju sitne poslove za Sanju, a čak i organi ove države, koju Sanja sada toliko blati, svesrdno podržavaju projekat - na javnim emiterima Sanja dobija vrhunske termine za emisije. Idemo dalje, sljedeći Sanjin recept se zove kultura dijaloga. Kako živimo u nezgodno vrijeme, tema je veoma interesantna, a Sanjina popularnost raste. Postaje kolumnistica Avaza, miljenica medija u RS-u i ko zna šta sve ne. Ona daje otkaz u Drugoj gimnaziji i odlazi iz škole prije nekoliko godina (ovo je još jedan razlog zašto ne bi trebala biti direktor, jer iako zakon to ne precizira, praksa je da se za direktora škole bira neko iz redova zaposlenika). E onda počinju prvi problemi, Sanja ulazi u sukob sa sve većim brojem ljudi (poznat je slučaj kada ju je verbalno napao Emir Suljagić). Sanja pravi niz grešaka i popularnost joj pada. Pokušava se vratiti u školu, ali tamo više nema mjesta. Kad nije mogla tako, pokušava postati direktor, a kada je i tu doživjela fijasko, onda je osula drvlje i kamenje po Sarajevu, Bošnjacima, SDP-u i njegovom lideru, protukandidatima itd. Njen sunovrat se nastavlja, dobija otkaz u Avazu, a podrška koju je imala u dijelu javnosti strmoglavo pada. Sanja ima i novi hobi: pokušava da izazove što veći broj incidenata u školi i tako diskredituje upravu; pri tome za „saveznike“ bira najveći šljam.
Pošto su činjenice ovih nekoliko zadnjih dana poprimile sasvim neki drugi tok ja ne bih o činjenicama posebno ne ovakvim bez dokaza i potkrepe koje ovdje nema ni da je šerlok trazi. Mogu samo reći da odavne tekst s više frustracije nisam pročitala od ove "činjenične situacije". Dobro mi ikako živimo i imamo državu kada ovakve tekstove neko pise. Ja ću reći ponešto za što mi nije trebalo mnogo vremena da pronadjem uz malo mašte i da potkrijepim ono što govorim. Za ono što ne budem imala potkrepu neću ni govoriti jer to nije činjenica nego suprotno sve dok se za njega ne da neki dokaz. Iako bih jako voljela pročitati cjelokupan CV gospodje Vlaisavljević za koji vjerujem da bi svima nama mogao ponuditi mnoštvo interesantnih podataka, pogledala sam referentnu listu Centra koji vodi, koju neupućeni zovu cirkusom (ako ti misliš da je to cirkus ne može onda biti činjenica jer se vracamo opet na ono da smo svemoguci, kada bude jednoumlje i to će biti činjenica ... ja mislim ali i to ukoliko se s velikim glavnim gazdom poklopi). Sumnajm da sa toliko mnogo pažnje i posvećenosti mladih može voditi neko ko je toliki zlotvor i s toliko ličnog interesa kako je prikazana u ovom "činjeničnom tekstu". Drugo, nigdje ne vidim vezu Druge gimnazije i Centra osim u smještaju prvobitnih kancelarija. Niti se škola, a ni resorno ministarstvo javljaju kao finansijeri. Za zaradu učenika ne znam, ali ako je i to bilo moguće svaka joj čast posebno u tim poratnim godinama okupiti mlade učiti ih nečemu i dati priliku da rade zarade i nauče se odgovornosti. Ma skidam joj kapu. Ja ne vidjeh te silne organe vlasti koje je podržavaju. Kako vidim iz referentne liste projekte je večinom finansirao soros do 2005 godine jer je i program osnovan pod njim a kasnije večćinom su to bili međunarodne organizacije. Veoma mali udio je vlasti bez obzira na nivo (ponavljam, referentna dostupna na njihovoj stranici). Steta je sto sada nema takvih emisija, pa nam mladost odrasta na video igricama, kvazi sapunicama i sl - a teletabisi su najedukativnija emisija koja se moze pronaći. Za tekst objavljen s obje strane te famozne linije koja nas razdvaja ja joj također skidam kapu jer treba to uspjeti. Mnoi su imali priliku pa nisu. Za otkaz ne znam (jer nemam dokaza) ali prema podacima koji se mogu naću na internetu, a i onome što se govorilo bila je jedan od najboljih profesora koje će ta škola ikada imati. Sumnjam da bi čisto tek tako odlučila dati otkaz, a još je gore ako je tako da takvog profesora uprava nije sačuvala. Mislim da (ovo nije činjenica nego ja mislim) je to veća šteta za instituciju i upravu nego za nju samu. Što se tiče sukoba, ne bih komentarisala jer ne znam ali ako je dokaz sukob sa suljagićem, onda ova tvrdnja pada, jer osim što je on nju navrijedjao ništa drugo nije se dogodilo. Ne znam kako je onda to sukob. On je odlucio popljuvati nju i skup kna koji se pojavio. Sramota za njega i Grad koji je tada predstavljao, a ne za nju. Bez postojanja valjanih dokaza o fjasku zakljucujem samo na osnovu onoga sto je dostupno, kao najbolji profesor pokusala je postati direktor i nije znala u šta se upustila lomeći koplja s već obecanom pozicijom. Ja mislim (a moglo bi biti i činjenica jer ima potkrepu) da je izbor definitivno bio protuzakonit, ali da su svi mislili kako su ljudi polupismeni (kako nas se inace tretira) i da niko neće primijetiti, ali primijetila je Sanja i to nije njen fjasko nego ovih koji su na to zažmirili. A i sve da nije nezakonit nekoga ko je bio najbolji profesor (a vjerujem da zato ima dokaz) ne uzeti ozbiljno u razmatranje nego ponovo dati kljuceve skole ženi koja je školu srozala da niže ne može (a u prilici sam da pratim kvalitetu učenika koji dolaze iz te škole kroz godine) to onda zaista govori da je nešto u našem sistemu pogrešno.
Ovo o otkazu očito ti samo znaš, jer o tome nema ništa napisano, ali kako sam pročitala posljednju kolumnu u Glasu (a vjerujem da to nekako dvoje povezano) preporučujem i tebi da pročitaš. Tako je data slika trenutnog stanjau zemlji i rzime svega onoga što je ona godinama govorila a sada se događa. Neće baš biti da je dobila otkaz ali ok ja se ograđujem jer dokaza nemam.
Sto se tice ovog hobija...svaka njoj čast ali ne mora se umarati, ta se uprava svakim danom sama diskredituje jer slika jedne uprave škole su kvalitet nastave i finalni proizvod tj učenici koji završe tu školu. Ova današnja djeca su hodajuća reklama trenutne uprave. Upravi savjet da se prestanu brinuti o sanjinim hobijima i uhvate se posla da bar tim ljudima koji su im dali to neko povjvjerenje bar pokusaju pokazati da rade posao kako god ga radili. A vrijeme će pokazati kao i za sve drugo.
Karakterizaciju sljam je izvan komentara ali vjerovatno dokazi koje ćete nam iznijeti govore o tome. Ako ne, onda to kao da nije ni izrečeno samo ostaje vama na obrazu
- Maystor
#1354 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Način na koji si odgojena te čini osobom na koju se ne isplati tračiti vrijeme.Anonimka wrote:Ovdje argumentacija prsti na sve strane. Ne bi bilo lose da iskoristis taj toalet papir i obrises si usta.
-
kameni spavac
#1355 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
I bi to ad homminem .... ali sve to može ... na isti način kao što "ja mislim" posta činjenica. Kamo srece da je to samo ovdje, a da ne izađe negdje izvan okvira ovoga. Nažalost veoma često susrećemo i u stvarnom svijetu gdje "ja mislim" postane činjenica kada političari donose važne odluke i konsulutuju samo te činjenice. Lijepo je to
- Maystor
#1356 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Sve činjenice koje sam naveo ste i potvrdili, ne znam šta je još ostalo da se dokaže? U tu priču da su je molili da se vrati, ali Sanja nije htjela ti ni djeca ne bi povjerovala. Ali evo pružam ti šansu: dokaži nam!mackicamijau wrote: Nemam ja ništa protiv činjenica, ali bih eto cijenila i neki dokaz...
Hm...To da su djeca zarađivala se meni učinilo kao loša stvar, pa je vjerovatno do mene.
Eh o Brankoviću neću da raspravljam jer tema nije za to napravljena. Ali, trebamo prestati brkati ono što nije moralno i ono što nije po zakonu. To su dvije vrlo različite stvari.
Ja imam drugu informaciju da se Sanja, nakon što ju je Aida izmaltretirala, nije htjela vratiti u školu (do ovog konkursa za direktora), pa bih voljela čuti kada je to konkurisala za neko drugo mjesto u Drugoj gimnaziji.
Ja jedino nemam materijalni dokaz da je dobila otkaz u Avazu, ali hajdemo ovako: činjenica je da više ne piše za Avaz. E sad ko je kome dao otkaz, neka prosudi svako za sebe. Dokažite vi da je Sanja otkačila Avaz, ako možete.
- Maystor
#1357 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
O tugo moja, zar ima i ovakvih? Za tvoju informaciju ničeg frustrirajućeg nema u mome pisanju. Naprotiv, uživam u temi. Veoma sam zadovoljan činjenicom da je prljava uloga Sanje Vlaisavljević u potpunosti razotkrivena. Kao što rekoh u mom uvodnom postu na ovu temu, ona više ni travu ne može kositi oko Druge gimnazije, i to mi je satisfakcija za uloženo vrijeme na forumu. Njena društvena uloga u Sarajevu je postala bezvrijedna.Vidikovac u Firenci wrote:Maystor wrote:Još neke činjenice o Sanji Sanja Vlaisavljević izlazi iz anonimnosti pojavom debatnog centra kojeg je vodila u Drugoj gimnaziji. Taj cirkus postaje popularan i sponzoriše se sa svih strana. Novac se isplaćuje učenicima koji odrađuju sitne poslove za Sanju, a čak i organi ove države, koju Sanja sada toliko blati, svesrdno podržavaju projekat - na javnim emiterima Sanja dobija vrhunske termine za emisije. Idemo dalje, sljedeći Sanjin recept se zove kultura dijaloga. Kako živimo u nezgodno vrijeme, tema je veoma interesantna, a Sanjina popularnost raste. Postaje kolumnistica Avaza, miljenica medija u RS-u i ko zna šta sve ne. Ona daje otkaz u Drugoj gimnaziji i odlazi iz škole prije nekoliko godina (ovo je još jedan razlog zašto ne bi trebala biti direktor, jer iako zakon to ne precizira, praksa je da se za direktora škole bira neko iz redova zaposlenika). E onda počinju prvi problemi, Sanja ulazi u sukob sa sve većim brojem ljudi (poznat je slučaj kada ju je verbalno napao Emir Suljagić). Sanja pravi niz grešaka i popularnost joj pada. Pokušava se vratiti u školu, ali tamo više nema mjesta. Kad nije mogla tako, pokušava postati direktor, a kada je i tu doživjela fijasko, onda je osula drvlje i kamenje po Sarajevu, Bošnjacima, SDP-u i njegovom lideru, protukandidatima itd. Njen sunovrat se nastavlja, dobija otkaz u Avazu, a podrška koju je imala u dijelu javnosti strmoglavo pada. Sanja ima i novi hobi: pokušava da izazove što veći broj incidenata u školi i tako diskredituje upravu; pri tome za „saveznike“ bira najveći šljam.
Pošto su činjenice ovih nekoliko zadnjih dana poprimile sasvim neki drugi tok ja ne bih o činjenicama posebno ne ovakvim bez dokaza i potkrepe koje ovdje nema ni da je šerlok trazi. Mogu samo reći da odavne tekst s više frustracije nisam pročitala od ove "činjenične situacije". Dobro mi ikako živimo i imamo državu kada ovakve tekstove neko pise. Ja ću reći ponešto za što mi nije trebalo mnogo vremena da pronadjem uz malo mašte i da potkrijepim ono što govorim. Za ono što ne budem imala potkrepu neću ni govoriti jer to nije činjenica nego suprotno sve dok se za njega ne da neki dokaz. Iako bih jako voljela pročitati cjelokupan CV gospodje Vlaisavljević za koji vjerujem da bi svima nama mogao ponuditi mnoštvo interesantnih podataka, pogledala sam referentnu listu Centra koji vodi, koju neupućeni zovu cirkusom (ako ti misliš da je to cirkus ne može onda biti činjenica jer se vracamo opet na ono da smo svemoguci, kada bude jednoumlje i to će biti činjenica ... ja mislim ali i to ukoliko se s velikim glavnim gazdom poklopi). Sumnajm da sa toliko mnogo pažnje i posvećenosti mladih može voditi neko ko je toliki zlotvor i s toliko ličnog interesa kako je prikazana u ovom "činjeničnom tekstu". Drugo, nigdje ne vidim vezu Druge gimnazije i Centra osim u smještaju prvobitnih kancelarija. Niti se škola, a ni resorno ministarstvo javljaju kao finansijeri. Za zaradu učenika ne znam, ali ako je i to bilo moguće svaka joj čast posebno u tim poratnim godinama okupiti mlade učiti ih nečemu i dati priliku da rade zarade i nauče se odgovornosti. Ma skidam joj kapu. Ja ne vidjeh te silne organe vlasti koje je podržavaju. Kako vidim iz referentne liste projekte je večinom finansirao soros do 2005 godine jer je i program osnovan pod njim a kasnije večćinom su to bili međunarodne organizacije. Veoma mali udio je vlasti bez obzira na nivo (ponavljam, referentna dostupna na njihovoj stranici). Steta je sto sada nema takvih emisija, pa nam mladost odrasta na video igricama, kvazi sapunicama i sl - a teletabisi su najedukativnija emisija koja se moze pronaći. Za tekst objavljen s obje strane te famozne linije koja nas razdvaja ja joj također skidam kapu jer treba to uspjeti. Mnoi su imali priliku pa nisu. Za otkaz ne znam (jer nemam dokaza) ali prema podacima koji se mogu naću na internetu, a i onome što se govorilo bila je jedan od najboljih profesora koje će ta škola ikada imati. Sumnjam da bi čisto tek tako odlučila dati otkaz, a još je gore ako je tako da takvog profesora uprava nije sačuvala. Mislim da (ovo nije činjenica nego ja mislim) je to veća šteta za instituciju i upravu nego za nju samu. Što se tiče sukoba, ne bih komentarisala jer ne znam ali ako je dokaz sukob sa suljagićem, onda ova tvrdnja pada, jer osim što je on nju navrijedjao ništa drugo nije se dogodilo. Ne znam kako je onda to sukob. On je odlucio popljuvati nju i skup kna koji se pojavio. Sramota za njega i Grad koji je tada predstavljao, a ne za nju. Bez postojanja valjanih dokaza o fjasku zakljucujem samo na osnovu onoga sto je dostupno, kao najbolji profesor pokusala je postati direktor i nije znala u šta se upustila lomeći koplja s već obecanom pozicijom. Ja mislim (a moglo bi biti i činjenica jer ima potkrepu) da je izbor definitivno bio protuzakonit, ali da su svi mislili kako su ljudi polupismeni (kako nas se inace tretira) i da niko neće primijetiti, ali primijetila je Sanja i to nije njen fjasko nego ovih koji su na to zažmirili. A i sve da nije nezakonit nekoga ko je bio najbolji profesor (a vjerujem da zato ima dokaz) ne uzeti ozbiljno u razmatranje nego ponovo dati kljuceve skole ženi koja je školu srozala da niže ne može (a u prilici sam da pratim kvalitetu učenika koji dolaze iz te škole kroz godine) to onda zaista govori da je nešto u našem sistemu pogrešno.
Ovo o otkazu očito ti samo znaš, jer o tome nema ništa napisano, ali kako sam pročitala posljednju kolumnu u Glasu (a vjerujem da to nekako dvoje povezano) preporučujem i tebi da pročitaš. Tako je data slika trenutnog stanjau zemlji i rzime svega onoga što je ona godinama govorila a sada se događa. Neće baš biti da je dobila otkaz ali ok ja se ograđujem jer dokaza nemam.
Sto se tice ovog hobija...svaka njoj čast ali ne mora se umarati, ta se uprava svakim danom sama diskredituje jer slika jedne uprave škole su kvalitet nastave i finalni proizvod tj učenici koji završe tu školu. Ova današnja djeca su hodajuća reklama trenutne uprave. Upravi savjet da se prestanu brinuti o sanjinim hobijima i uhvate se posla da bar tim ljudima koji su im dali to neko povjvjerenje bar pokusaju pokazati da rade posao kako god ga radili. A vrijeme će pokazati kao i za sve drugo.
Karakterizaciju sljam je izvan komentara ali vjerovatno dokazi koje ćete nam iznijeti govore o tome. Ako ne, onda to kao da nije ni izrečeno samo ostaje vama na obrazu
-
kameni spavac
#1358 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Malo mi je trebalo da pohvatam ko šta i kako u ovim natpisima, ali osim puke priče negativno o sanji slabo vidjeh neki dokaz. KAko nije bilo takvih dokaza ja teško mogu i odgovarati na ove frustracijske izjave, ali evo otvorit cu polja koja su meni nejasna pa možda se pojavi i neki dokaz:
Još neke činjenice o Sanji - šta je u donjem tekstu činjenica zasnovana na dokazu....osim ja mislim ne vidjeh niti jednu, ali moguće da je u pitanju moj mentalni kapacitet pa molim pomoć
Sanja Vlaisavljević izlazi iz anonimnosti pojavom debatnog centra kojeg je vodila u Drugoj gimnaziji - dokaz? možda je žena nešto drugo bila - glumica, pjevačica, slikarica ili šta već ne. Da li imamo dokaz da je njoj to prvi posao. Jer ako gledate po sistemu kada su mediji počeli govoriti o njoj onda to opet nema veze s debatnim jer debatni postoji od 1997 a najviše pisanja o njoj je od 2009. pa molim da neko kaže neki dokaz
Taj cirkus postaje popularan i sponzoriše se sa svih strana. molim dokaz - u referentnoj listi stoji u prvim doginama do 2005. većinom soros. Sta je dokaz tvrdnji da je cirkus i da se sponzoriše sa svih strana
Novac se isplaćuje učenicima koji odrađuju sitne poslove za Sanju, a čak i organi ove države, koju Sanja sada toliko blati, svesrdno podržavaju projekat - molim dokaz jer i dalje ne shvatam Idemo dalje, sljedeći Sanjin recept se zove kultura dijaloga. Kako živimo u nezgodno vrijeme, tema je veoma interesantna, a Sanjina popularnost raste. OPET NEMA DOKAZA I UZROČNO_POSLJEDIČNE POVEZANOSTI
Postaje kolumnistica Avaza, miljenica medija u RS-u i ko zna šta sve ne i ovo "ko zna šta sve ne" spada u činjenični opus - interesantno.
Ona daje otkaz u Drugoj gimnaziji i odlazi iz škole prije nekoliko godina (ovo je još jedan razlog zašto ne bi trebala biti direktor, jer iako zakon to ne precizira, praksa je da se za direktora škole bira neko iz redova zaposlenika) - da li je ikada istraženo zašto je najbolji profesor otišao iz škole. Kada uprava radi svoj posao, osnovna zadača nekoga ko upravlja ljudskim resursima (menadžer ljudskih resursa) je da utvrdi razloge zašto dugogodišnji radnik instituciju napušta tek tako da da je kroz rad bio samo nagrađivan. Ukoliko to uprava ne uradi onda to dovoljno govori o stanju uprave i ne brige (ovo nije ja mislim nego logičan zaključak)
E onda počinju prvi problemi, Sanja ulazi u sukob sa sve većim brojem ljudi (poznat je slučaj kada ju je verbalno napao Emir Suljagić) - MOLIM DOKAZ, SULJAGIĆ NIJE DOKAZ VEĆ KONTRA-DOKAZ. Neko je maloprije to objašnjavao pa da se ne ponavljam
Sanja pravi niz grešaka i popularnost joj pada. DOKAZ? -
Pokušava se vratiti u školu, ali tamo više nema mjesta. Kad nije mogla tako, pokušava postati direktor, a kada je i tu doživjela fijasko, onda je osula drvlje i kamenje po Sarajevu, Bošnjacima, SDP-u i njegovom lideru, protukandidatima itd. SJAJNO JE KAD SI TAKO DUBOKO U SISTEMU ONDA NAS NAGRADI NEKIM DOKAZOM - KADA SE PROBALA VRATIT U ŠKOLU PRIJE KANDIDATURE ZA DIREKTORA, PO KOJIM PROTUKANDIDATIMA (akcenat je na množinu) je osula, šta je laž u njenim tekstovima o izboru direktora
Njen sunovrat se nastavlja, dobija otkaz u Avazu, a podrška koju je imala u dijelu javnosti strmoglavo pada. Sanja ima i novi hobi: pokušava da izazove što veći broj incidenata u školi i tako diskredituje upravu; pri tome za „saveznike“ bira najveći šljam.MOLIM DOKAZ?
ETO POŠTO SE TRAŽILO DA SE VIDI ŠTA NIJE DOKAZANO JA SAM RAZDVOJILA DA LAKŠE MOŽEMO PRATITI PA MOLIM AUTORE OVIH REDOVA DA SE OČITUJU DA MOŽEMO DALJE NASTAVITI KOMENTARISATI ZASNOVANO NA ZAISTA ČINJENICAMA A NE NA OVIM KVAZI-ČINJENICAMA
Još neke činjenice o Sanji - šta je u donjem tekstu činjenica zasnovana na dokazu....osim ja mislim ne vidjeh niti jednu, ali moguće da je u pitanju moj mentalni kapacitet pa molim pomoć
Sanja Vlaisavljević izlazi iz anonimnosti pojavom debatnog centra kojeg je vodila u Drugoj gimnaziji - dokaz? možda je žena nešto drugo bila - glumica, pjevačica, slikarica ili šta već ne. Da li imamo dokaz da je njoj to prvi posao. Jer ako gledate po sistemu kada su mediji počeli govoriti o njoj onda to opet nema veze s debatnim jer debatni postoji od 1997 a najviše pisanja o njoj je od 2009. pa molim da neko kaže neki dokaz
Taj cirkus postaje popularan i sponzoriše se sa svih strana. molim dokaz - u referentnoj listi stoji u prvim doginama do 2005. većinom soros. Sta je dokaz tvrdnji da je cirkus i da se sponzoriše sa svih strana
Novac se isplaćuje učenicima koji odrađuju sitne poslove za Sanju, a čak i organi ove države, koju Sanja sada toliko blati, svesrdno podržavaju projekat - molim dokaz jer i dalje ne shvatam Idemo dalje, sljedeći Sanjin recept se zove kultura dijaloga. Kako živimo u nezgodno vrijeme, tema je veoma interesantna, a Sanjina popularnost raste. OPET NEMA DOKAZA I UZROČNO_POSLJEDIČNE POVEZANOSTI
Postaje kolumnistica Avaza, miljenica medija u RS-u i ko zna šta sve ne i ovo "ko zna šta sve ne" spada u činjenični opus - interesantno.
Ona daje otkaz u Drugoj gimnaziji i odlazi iz škole prije nekoliko godina (ovo je još jedan razlog zašto ne bi trebala biti direktor, jer iako zakon to ne precizira, praksa je da se za direktora škole bira neko iz redova zaposlenika) - da li je ikada istraženo zašto je najbolji profesor otišao iz škole. Kada uprava radi svoj posao, osnovna zadača nekoga ko upravlja ljudskim resursima (menadžer ljudskih resursa) je da utvrdi razloge zašto dugogodišnji radnik instituciju napušta tek tako da da je kroz rad bio samo nagrađivan. Ukoliko to uprava ne uradi onda to dovoljno govori o stanju uprave i ne brige (ovo nije ja mislim nego logičan zaključak)
E onda počinju prvi problemi, Sanja ulazi u sukob sa sve većim brojem ljudi (poznat je slučaj kada ju je verbalno napao Emir Suljagić) - MOLIM DOKAZ, SULJAGIĆ NIJE DOKAZ VEĆ KONTRA-DOKAZ. Neko je maloprije to objašnjavao pa da se ne ponavljam
Pokušava se vratiti u školu, ali tamo više nema mjesta. Kad nije mogla tako, pokušava postati direktor, a kada je i tu doživjela fijasko, onda je osula drvlje i kamenje po Sarajevu, Bošnjacima, SDP-u i njegovom lideru, protukandidatima itd. SJAJNO JE KAD SI TAKO DUBOKO U SISTEMU ONDA NAS NAGRADI NEKIM DOKAZOM - KADA SE PROBALA VRATIT U ŠKOLU PRIJE KANDIDATURE ZA DIREKTORA, PO KOJIM PROTUKANDIDATIMA (akcenat je na množinu) je osula, šta je laž u njenim tekstovima o izboru direktora
Njen sunovrat se nastavlja, dobija otkaz u Avazu, a podrška koju je imala u dijelu javnosti strmoglavo pada. Sanja ima i novi hobi: pokušava da izazove što veći broj incidenata u školi i tako diskredituje upravu; pri tome za „saveznike“ bira najveći šljam.MOLIM DOKAZ?
ETO POŠTO SE TRAŽILO DA SE VIDI ŠTA NIJE DOKAZANO JA SAM RAZDVOJILA DA LAKŠE MOŽEMO PRATITI PA MOLIM AUTORE OVIH REDOVA DA SE OČITUJU DA MOŽEMO DALJE NASTAVITI KOMENTARISATI ZASNOVANO NA ZAISTA ČINJENICAMA A NE NA OVIM KVAZI-ČINJENICAMA
-
kameni spavac
#1359 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Kada bi išli sistemom izražavanja na tom vrlo niskom neutemeljenom govoru "ja mislim = činjenica" pravilan tekst bi izgledao ovako Druga gimnazija ne zaslužuje osobu kao što je sanja vlaisavljević ni da bude direktor a kamoli nešto drugo" dok ustanova kao što je ova ima upravu kao što je ova i vlast koja je tu upravu postavila, travom oko gimnazije ne treba ni hodati a kamoli nešto drugo. Žali bože još jedne generacije koja će izaći iz te škole.
- Maystor
#1360 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ko si ti da ti ja bilo šta dokazujem? Ovo je forum, nije ustavni sud. Sve što sam napisao je kristalno jasno. Svaki objektivan čitalac sa strane može da prosudi ko je ovdje kompetentan, a ko ne; ko je involviran a ko ne. Zar treba dokazivati da je Sanja napustila školu, pa se kasnije predomislila? Da je imala 0 glasova u proceduri izbora direktora? Da se u dnevnim novinama pozivala na zakon o izboru rektora? O tome smo se svi ovdje složili, a ako hoćeš dokaz uzmi novine pa pročitaj.kameni spavac wrote:Malo mi je trebalo da pohvatam ko šta i kako u ovim natpisima, ali osim puke priče negativno o sanji slabo vidjeh neki dokaz. KAko nije bilo takvih dokaza ja teško mogu i odgovarati na ove frustracijske izjave, ali evo otvorit cu polja koja su meni nejasna pa možda se pojavi i neki dokaz:
Vi poput papagaja ponavljate kako je Sanja najbolji kandidat, najbolji profesor itd. DOKAŽI!
Dalje, Sanja tvrdi da je izbor direktora nezakonit. DOKAŽITE. Zakonit je sve dok se ne dokaže da je nezakonit.
-
mackicamijau
#1361 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ostalo je zaista mnogo tvojih tvrdnji da se dokaže. Je li ti stvarno misliš da ja ne čitam šta napišeš, pa odgovaram po principu "Hajd' valjda ću nešto dobro odgovoriti, i valjda je o tome pisao"? Nisi ništa dokazao, a u nedostatku dokaza tražiš da ja dokazujem nešto. Ti si sve vrijeme insistirao da je Sanja najgora, i optuživao ju za toliko neosnovanih stvari, da to može samo neko ko je zaista mrzi. Ali valjda je normalno za neke ljude da mrze one koji su bolji od njih. Osim toga, teret dokazivanja je na strani optužbe (tebe). A kako si prvi započeo o ovome pričati mislim da radi fair play-a trebaš prvi ponuditi dokaze.Maystor wrote: Sve činjenice koje sam naveo ste i potvrdili, ne znam šta je još ostalo da se dokaže? U tu priču da su je molili da se vrati, ali Sanja nije htjela ti ni djeca ne bi povjerovala. Ali evo pružam ti šansu: dokaži nam!
Ja jedino nemam materijalni dokaz da je dobila otkaz u Avazu, ali hajdemo ovako: činjenica je da više ne piše za Avaz. E sad ko je kome dao otkaz, neka prosudi svako za sebe. Dokažite vi da je Sanja otkačila Avaz, ako možete.
Čuuuuj ---dokažite vi da je Sanja otkačila Avaz---. I onda tebe to oslobađa od tereta dokazivanja? Hahaha. Tvoj dokaz je da mi nešto ne možemo da dokažemo? (Ovo mi liči na "ima Boga, nema Boga, ima Boga...").
Jah još i ovo "Veoma sam zadovoljan činjenicom da je prljava uloga Sanje Vlaisavljević u potpunosti razotkrivena." Ovo vrijedi samo ako ti sam čitaš svoje komentare i diviš se sam sebi na genijlnosti ali nažalost nisi nas uvjerio koja je to njena prljava uloga... a ono sa travom oko škole...to ti vjerujem jer ne bi ni travi prišla u tom okruženju koliko je kontaminirano...Eh, da je zaista znaš, znao bi da ona ne bi ni prišla travi. Da je znaš, k'o što ne znaš...
maystore, mogao si ti to i bolje...
- madner
#1362 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Pa 5 mjerodavnih ljudi je reklo da jeste najgori kandidat. Dakle dokaz mora vrsiti druga strana.
-
mackicamijau
#1363 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ne nego tih 5 "mjerodavnih" ljudi.madner wrote:Pa 5 mjerodavnih ljudi je reklo da jeste najgori kandidat. Dakle dokaz mora vrsiti druga strana.
Ako misliš na školski odbor, oni nisu rekli da je najgora, već da nije dovoljno lobirala, a sastav školskog odbora je tek bio smiješan. Ne zna se koji od članova joj je bio manje naklonjen, odnosno je manje htio biti objektivan.
Teret dokazivanja je uvijek na strani optužbe.
-
Anonimka
#1364 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Prvo, ako si me stavio na ignore, budi tome dosljedan. Drugo, ne mogu da vjerujem da se USUDJUJES komentirati moj odgoj, nakon sto si ti stavio toaletni papir kao svoj "duhoviti" odgovor na moj post, a sada ti smeta kada sam ti predlozila da istim obrises usta.Maystor wrote:Način na koji si odgojena te čini osobom na koju se ne isplati tračiti vrijeme.Anonimka wrote:Ovdje argumentacija prsti na sve strane. Ne bi bilo lose da iskoristis taj toalet papir i obrises si usta.
Trece, ne znam koga mislis da zavaravas. Kad god ti se neko obratio da nesto dokazes, izvlacio si se. Za nekoga ko je tako pun insajderskih informacija, slabo mi se snalazis. Ok, nemas dokaz za Avaz, posteno.
Haj'mo dokaz da se Sanja pokusavala vratiti u Drugu gimnaziju. Ko i kad je vidio da je usla u tu zgradu? Zena je ovlastila kolegicu da joj dokumente preda, da ne bi ulazila u skolu sve do samog intervjua. S kim je pricala? Od koga je trazila da se vrati?
I, najvaznije, kako se, i da je htjela, mogla vratiti? Pa nisu li, netom nakon njenog odlaska, na sve njene predmete dovedeni ljudi na neodredjeno vrijeme? Kako se mogla vratiti, ako nije bilo radnog mjesta, a bogami ni konkursa. Jer u Drugoj gimnaziji nema mucki, tamo se sve radi po konkursu. I da li je uobicajena praksa da se ljudi tako prime na neodredjeno? Zvuci jako lijepo, ali sto su onda Nerma i Adila toliko cekale? S druge strane, Tarik nije, Njemica nije....
Neces da dokazujes ljudima, ali hoces pausalno da pricas po forumima i nasladjujes se nekom imaginarnom padu Sanje i njene uloge...Nije problem sto ne volis Sanju, mene, bilo koga ko je ovdje i rijec pozitivnu za nju rekao, ali za ime Boga, ne ponizavaj se vise, ovo ti iz najbolje namjere govorim.
- Maystor
#1365 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Upravo to. Dokaz da je najgori kandidat za direktora škole je činjenica da je imala 0 glasova. Onaj ko tvrdi da je izbor nezakonit treba to da dokaže. A nebuloze da je bolja od mene pa meni krivo neću ni komentarisati. Nisam involviran u ovu priču, ali dosta mi je više Sanje i njenih poltrona, pa sam se malo angažovao na ovom forumu. Nasuprot tome, ovi koji brane Sanju su itekako involvirani, a uz to i isfrustrirani do maksimuma. A upravo to mi je dovoljan motiv da nastavim pratiti ovu temumadner wrote:Pa 5 mjerodavnih ljudi je reklo da jeste najgori kandidat. Dakle dokaz mora vrsiti druga strana.
- Maystor
#1366 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Naravno da je na strani optužbe, samo ti nikako da skontaš da je Sanja ta koja optužuje ministarstvo za nezakonitost izbora.mackicamijau wrote:Ne nego tih 5 "mjerodavnih" ljudi.madner wrote:Pa 5 mjerodavnih ljudi je reklo da jeste najgori kandidat. Dakle dokaz mora vrsiti druga strana.
Ako misliš na školski odbor, oni nisu rekli da je najgora, već da nije dovoljno lobirala, a sastav školskog odbora je tek bio smiješan. Ne zna se koji od članova joj je bio manje naklonjen, odnosno je manje htio biti objektivan.
Čini mi se da si isprepadana za svoj lični status u školi nakon ovoga. Ma ne boj se, nije teta Aida tolika aždaha, neće ti ništa
-
mackicamijau
#1367 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Hahaha, pa ja ne bih pisala ništa da me strah Aide. Ja ne govorim o tome šta sanja govori, već šta ti govoriš. Ti si navalio na ženu da ništa ne valja. A sanja itekako ima dokaze o propustima u konkursnoj proceduri. Svjesna ih je i Aida, ali ima političku pozadinu. Zna Aida kako je lobirala za sebe a protiv drugih kandidata. A ni to što su njeni ljudi u odboru nije odmoglo.Maystor wrote:Naravno da je na strani optužbe, samo ti nikako da skontaš da je Sanja ta koja optužuje ministarstvo za nezakonitost izbora.mackicamijau wrote:Ne nego tih 5 "mjerodavnih" ljudi.madner wrote:Pa 5 mjerodavnih ljudi je reklo da jeste najgori kandidat. Dakle dokaz mora vrsiti druga strana.
Čini mi se da si isprepadana za svoj lični status u školi nakon ovoga. Ma ne boj se, nije teta Aida tolika aždaha, neće ti ništa![]()
![]()
-
mackicamijau
#1368 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Hahaha, pa ja ne bih pisala ništa da me strah Aide. Ja ne govorim o tome šta sanja govori, već šta ti govoriš. Ti si navalio na ženu da ništa ne valja. A sanja itekako ima dokaze o propustima u konkursnoj proceduri. Svjesna ih je i Aida, ali ima političku pozadinu. Zna Aida kako je lobirala za sebe a protiv drugih kandidata. A ni to što su njeni ljudi u odboru nije odmoglo.Maystor wrote:Naravno da je na strani optužbe, samo ti nikako da skontaš da je Sanja ta koja optužuje ministarstvo za nezakonitost izbora.mackicamijau wrote:Ne nego tih 5 "mjerodavnih" ljudi.madner wrote:Pa 5 mjerodavnih ljudi je reklo da jeste najgori kandidat. Dakle dokaz mora vrsiti druga strana.
Čini mi se da si isprepadana za svoj lični status u školi nakon ovoga. Ma ne boj se, nije teta Aida tolika aždaha, neće ti ništa![]()
![]()
- JThomas
#1370 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
ovo e-sjednica upravnog odbora ili nastavničkog vijeća...
-
Leclerc
#1371 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
gdje je to ona napisala nezakonit? upravo milion prigovora koje su uputila sva tri ostala kandidata radnoj i prosvjetnoj inspekciji govore u prilog tome sta se desavalo. ili su svo troje pomahnitali.Maystor wrote:Upravo to. Dokaz da je najgori kandidat za direktora škole je činjenica da je imala 0 glasova. Onaj ko tvrdi da je izbor nezakonit treba to da dokaže. A nebuloze da je bolja od mene pa meni krivo neću ni komentarisati. Nisam involviran u ovu priču, ali dosta mi je više Sanje i njenih poltrona, pa sam se malo angažovao na ovom forumu. Nasuprot tome, ovi koji brane Sanju su itekako involvirani, a uz to i isfrustrirani do maksimuma. A upravo to mi je dovoljan motiv da nastavim pratiti ovu temumadner wrote:Pa 5 mjerodavnih ljudi je reklo da jeste najgori kandidat. Dakle dokaz mora vrsiti druga strana.
-
Leclerc
#1372 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
- kao sto znamo i ja i ti u skoli ne treba praviti incidente nego se oni sami svakodnevno prave. direktorica samo sikanira sve koji ne slusaju, maltretira najbolje profesore. za sta ja imam detalje, a ti? ali da ne govorimo pausalno i generalno ja mogu detaljno odbraniti sto govorim, a ti vrtis praznu slamu ukrug.Maystor wrote:Još neke činjenice o Sanji
Sanja Vlaisavljević izlazi iz anonimnosti pojavom debatnog centra kojeg je vodila u Drugoj gimnaziji.
- laz. debatni centar nije pripadao drugoj gimnaziji, nego su samo prvobitne prostorije bile u skoli
Taj cirkus postaje popularan i sponzoriše se sa svih strana. Novac se isplaćuje učenicima koji odrađuju sitne poslove za Sanju, a čak i organi ove države, koju Sanja sada toliko blati, svesrdno podržavaju projekat
- taj cirkus je, tacno, sponzorisan sa svih strana. i to 15 godina. od inostranih donatora podjednako kao domacih, sto bi trebalo ici valjda u prilog tome da se radi nesto kvalitetno
na javnim emiterima Sanja dobija vrhunske termine za emisije.
- to bi valjda isto trebalo znaciti da su emiteri prepoznali da je to dobar program za djecu i mlade. je li ih sve potkupila?
Idemo dalje, sljedeći Sanjin recept se zove kultura dijaloga. Kako živimo u nezgodno vrijeme, tema je veoma interesantna, a Sanjina popularnost raste. Postaje kolumnistica Avaza, miljenica medija u RS-u i ko zna šta sve ne.
- sanjin recept je od pocetka kultura dijaloga pa je tako i centar dobio ime davno prije avaza i rs-a. ne znam koliko je lose sto su je dvije razlicite sredine dozivjele kao miljenicu jer takvih, a da nisu politicki angazovani, nije bas puno bilo
Ona daje otkaz u Drugoj gimnaziji i odlazi iz škole prije nekoliko godina (ovo je još jedan razlog zašto ne bi trebala biti direktor, jer iako zakon to ne precizira, praksa je da se za direktora škole bira neko iz redova zaposlenika).
- nikakva praksa nije da se direktor bira iz reda uposlenika, to je notorna glupost. cinjenica je da se najvise kandidata prijavi iz kolektiva ali to im niti daje niti im smije davati prednost. nekad budu izabrani, nekad ne. interesantno je pitanje zasto je sanja uopste otisla iz skole kao najnagradjivaniji profesor sa izuzetnim ocjenama.
E onda počinju prvi problemi, Sanja ulazi u sukob sa sve većim brojem ljudi (poznat je slučaj kada ju je verbalno napao Emir Suljagić).
- opet laz. ni u kakav sukob nije usla sa suljagicem. evo je link neko postavio gdje se jasno vidi da mu je dozvolila da sve ono kaze bez ikakve rasprave. i nedugo potom dobila javno izvinjenje od gradonacelnika, u cije ime je emir sebi dozvolio da govori
nije nijednom u tekstovima navodila da ona nesto misli voli, zeli nego samo o retorici i postupcima koje je analizirala
Sanja pravi niz grešaka i popularnost joj pada.
- ovo je besmisleno jer je ona stalno radila i pisala isto. nije mogla biti popularna pa nepopularna niti je mogla odjednom praviti greske koje su tu popularnost oduzele. to sto su zlatko i fahro skupa a bez bakira kojeg su otjerali, to sto se zlatko sad voli s dodikom samo govori u prilog onome sto je pisala. to sto je otisla iz obje novine istovremeno a posebno sto je otisla iz avaza govori o tome da je principijelna. iz avaza je otisla kad se slizao fahro sa zlajom, ako nisi uvezao
Pokušava se vratiti u školu, ali tamo više nema mjesta.
- ovo je najgora laz od svih. i nikad niko iz skole to nije rekao. nikad se ona nije htjela vratiti u skolu. osim ako nemas neki dokumentovan zahtjev koji je nekome predala? ni meliha ni aida ga sigurno nemaju
Kad nije mogla tako, pokušava postati direktor, a kada je i tu doživjela fijasko, onda je osula drvlje i kamenje po Sarajevu, Bošnjacima, SDP-u i njegovom lideru, protukandidatima itd.
- politicki izbor, glasali ministri 7 sdp-ovih glasova za aidu, 6 sda-ovih glasova protiv. tako da nemamo sta pricati ni o kompetenciji ljudi u skolskom odboru. tacno je da se oni biraju od 3 laika i 2 predstavnika skole, ali i odbor je glasao stranacki i to se znalo od pocetka. kao sto se znalo prije skolskog odbora ciji je tarik, a ciji smajo. ko je poredio njenu i aidinu biografiju i 4-godisnji plan, sve mu je jasno
Njen sunovrat se nastavlja, dobija otkaz u Avazu, a podrška koju je imala u dijelu javnosti strmoglavo pada.
- ne znam zasto insistiras na otkazu kao da znas da je bilo tako. ona je pisala za avaz kao nezavisni intelektualac kao sto je pisala i za hercegovacke novine, oslobodjenje, dane, sarajevo x i glas srpske
Sanja ima i novi hobi: pokušava da izazove što veći broj incidenata u školi i tako diskredituje upravu; pri tome za „saveznike“ bira najveći šljam.
mozda sanja nece biti direktor ali ovaj mandat aidi nece proteci bez srkleta a ni vama sto joj virite iza skuta. dosta je bilo. zalim samo sto nisam u poziciji da se malo vise ja aktiviram.
jos par cinjenica o sanji vlaisavljevic za sve vas koje interesuju konkretne stvari a ne laprdanja onih koji zive u nadi da nisu isfrustrirani, a sve govori u prilog suprotnom:
dobitnik nagrade helsinskog komiteta za ljudska prava u bih - za rad na promociji i zastiti ljudskih prava
dobitnik nagrade "zena godine" u oblasti obrazovanja 2x 1999, 2001
dobitnik specijalne nagrade osce-a za tv debatne emisije
dobitnik priznanja svjetske debatne obrazovne asocijacije za iznimno uspjesno organizovanje svjetskog debatnog takmicenja
dobitnik nagrade "novinar godine" koju dodjeljuju nezavisne novine
dobitnik nagrade "dnevnog avaza" za unapredjenje kulture dijaloga
dobitnik nagrade "evropska novinarka u bih" evropskog pokreta u bih
za rad u cirkusu od debatnog centra ima podrsku svih ministarstava obrazovanja u drzavi i brojnih drugih institucija, medjunarodnih institucija i organizacija i ambasadora
ima objavljenih 17 knjiga i zbornika
vodila je preko 70 projekata
napisala 300 scenarija za tv debatne emisije
ocjenjivana najvisim ocjenama
od ovoga je aida arnautovic bolja, sto potvrdi 5 kompetentnih ljudi i maystor sesti. ljudi, nemojmo se vise saliti, nije smijesno.
-
rhez
#1373 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
thisLeclerc wrote: ljudi, nemojmo se vise saliti, nije smijesno.
-
kameni spavac
#1374 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
@Majytor – interesantno je pitanje ko sam ja da bi bilo šta dokazivao. Što je potpuno irelevantno pitanje. Naime, ti si tvrdio da su to sve činjenice. Za svakoga od nas sa više od 4 razreda osnovne činjenice se moraju moći dokazati i potkrijepiti osim ukoliko se radi o onim apsolutnim poput mlijeko je bijelo. Kako ovo nije slučaj onda bi trebalo, u duhu demokratije ovo i dokazati. Kako si ti taj koji je tvrdio da je sve svoje i dokazao ja sam samo postavila nekoliko posljednjih rečenica gdje su meni nedostajali dokazi, a nisu spadale u ovu kategoriju apsolutnih činjenica. Ili smo ostali pri toj autokratskoj vladavini „ja mislim=činjenica“.
Ja mislim da je ona najbolji kandidat i to može biti moje lično mišljenje. To da je bila proglašavana najboljim profesorom postoje dokazi o tim proglašenjima. Ali sve i da nije, i dalje postojeća direktorica nije trebala biti ponovo izabrana. Prvo jer je to protuzakonito ne po osnovu zakona o izboru rektora nego po zakonu o srednjem obrazovanju. Samo je paralela povučena između rektora i direktora škole. Član 138. Zakona o srednje obrazovanju kantona sarajevo to jasno kaže, a potvrđuje ga i zakon o ustanovama. Drugo, jer je za vrijeme postojećih mandata imala priliku pokazati šta i kako zna. Ako već iz moralnih pobuda nije sama mogla spoznati da to nije za nju i da škola tone sve dublje i dublje, onda je nikako nisu trebali drugi potvrditi. Time da je nezakonit trebali bi se baviti nadležni organi čija je objektivnost u trenutnoj strukturi veoma upitna. Jer nakon što ju je vlada potvrdila nije samo školski odbor pogriješio, već i resorni ministar pa zatim članovi vlade i u konačnici premijer a oni će teško priznati grešku. Ja sam samo kao građanin pogledala zakon i našla jasno član koji to uređuje. Sumnjam da je i ostalima to promaklo, ali su vedro zažmirili. Šteta zbog djece. Ja vjerujem da Sanji nije toliko frka za mjesto koliko je zaista nevjerovatno koliko su ljudi plitki i ne vide šta se događa. Svuda u svijetu nakon lošeg mandata (a Aida ih nije imala jedan nego 2) svakome se čestita na saradnji i postavi neko novi. Ne i ovdje. Zato samo žalim djecu i još jednu cijelu generaciju ljudi koja će oštećena izaći iz te škole.
@Leclerc – hvala na detaljima iz biografije. Neko je to ovdje već spominjao da bi bilo dobro imati uvid. Ako može nadmašiti ove rezultate ja ću biti 7 koja će reći jeste. Ali sigurna sam da ništa od toga. Apsolutno ništa. Poklonjena su joj dva mandata gdje ništa baš ništa nije radila što se vidi iz rezultata (oni su neoboriv dokaz) i po kvalitetu generacija koje izlaze iz te škole u odnosu na prije 10-tak godina, ali ovaj mandat definitivno neće proći a da ništa neće raditi. Morat će nešto jer poslušnici moraju da odgovore na pitanja. A gdje je tek afera zvana ekskurzija. To je priča za još jedan forum.
Ja mislim da je ona najbolji kandidat i to može biti moje lično mišljenje. To da je bila proglašavana najboljim profesorom postoje dokazi o tim proglašenjima. Ali sve i da nije, i dalje postojeća direktorica nije trebala biti ponovo izabrana. Prvo jer je to protuzakonito ne po osnovu zakona o izboru rektora nego po zakonu o srednjem obrazovanju. Samo je paralela povučena između rektora i direktora škole. Član 138. Zakona o srednje obrazovanju kantona sarajevo to jasno kaže, a potvrđuje ga i zakon o ustanovama. Drugo, jer je za vrijeme postojećih mandata imala priliku pokazati šta i kako zna. Ako već iz moralnih pobuda nije sama mogla spoznati da to nije za nju i da škola tone sve dublje i dublje, onda je nikako nisu trebali drugi potvrditi. Time da je nezakonit trebali bi se baviti nadležni organi čija je objektivnost u trenutnoj strukturi veoma upitna. Jer nakon što ju je vlada potvrdila nije samo školski odbor pogriješio, već i resorni ministar pa zatim članovi vlade i u konačnici premijer a oni će teško priznati grešku. Ja sam samo kao građanin pogledala zakon i našla jasno član koji to uređuje. Sumnjam da je i ostalima to promaklo, ali su vedro zažmirili. Šteta zbog djece. Ja vjerujem da Sanji nije toliko frka za mjesto koliko je zaista nevjerovatno koliko su ljudi plitki i ne vide šta se događa. Svuda u svijetu nakon lošeg mandata (a Aida ih nije imala jedan nego 2) svakome se čestita na saradnji i postavi neko novi. Ne i ovdje. Zato samo žalim djecu i još jednu cijelu generaciju ljudi koja će oštećena izaći iz te škole.
@Leclerc – hvala na detaljima iz biografije. Neko je to ovdje već spominjao da bi bilo dobro imati uvid. Ako može nadmašiti ove rezultate ja ću biti 7 koja će reći jeste. Ali sigurna sam da ništa od toga. Apsolutno ništa. Poklonjena su joj dva mandata gdje ništa baš ništa nije radila što se vidi iz rezultata (oni su neoboriv dokaz) i po kvalitetu generacija koje izlaze iz te škole u odnosu na prije 10-tak godina, ali ovaj mandat definitivno neće proći a da ništa neće raditi. Morat će nešto jer poslušnici moraju da odgovore na pitanja. A gdje je tek afera zvana ekskurzija. To je priča za još jedan forum.
-
Vidikovac u Firenci
#1375 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Kako sam ja nova ovdje malo sam čitala ovih 50tak strana unazad.
Interesantno kako je više od pola foruma bilo posvećeno sanjinoj veleizdaji i plaćeničkim aktivnostima u mafijaškoj organiaciji Avaza koji pljuje po građanskoj opciji i jedinom demokratičnom obliku vlasti, dira u Zlatka (kao da je svevišnjeg takla) i kako je to grozno jer on će donijeti boljitak.
Danas mozda i dvije godine iza tih recenica, zlatko i fahro zdruzeni u ljubavi. Ne znam ko je sada plaćenik u prici. Ko je koga podmitio ili novac i zajednički interesi sve to brišu. Svaka im čast kad navečer mogu mirno zaspati. Samo ovog puta žalim u neku ruku Zlatka. Ideju demokratije kojojm se mogao hvaliti procerdao je i to jeftino. Izgubio svaki kredibilitet (dokaz da čak ni brisel neće da razgovara jer se u zemlji ne zna ko pije a ko plaća). Zlatko je u životu uspijevao da se okruži ljudima jedno vrijeme im se jako približi i onda kada uzme od njih sve što može otrese ih. Izgubio je tako jako mnogo istinskih prijatelja i nositelja ideje socijaldemokratije. Izgubio je neke ljude koji su mu sada u ovim najgorim vremenima mogli biti korisni. Zagledao se u neke druge i njihovo vrijeme je prošlo. A ne svata on da time sa svakim odlaskom njegovo se vrijeme smanjuje. Dokaz njegovog tretiranja ljudi je i sam suljagić. Lojalnijeg čovjeka od njega nije imao pored sebe. Jednostavno je odlučio da ga treba skloniti, isti slučaj je i sa Bakirom Hadžiomerovićem. Mogu ja i dalje nabrajati ali mislim da nema potrebe, poenta je jasna. Bojim se da u ovoj kombinaciji Zlatko Fahro zlatko će biti taj koji će na kraju izvući deblji kraj. I onda tu povratka neće biti. Stara narodna kaže da možeš koliko hoćeš ali ne i dokle hoćeš. Ima ljudi i situacija gdje je on trebao naučiti lekciju ali nažalost nije. Sada plaća danak kao popravni ispit, ali bojim se da ovaj drugi put neće imati priliku za popravni.
Možda malo izvan konteksta ali sad sam čitala prethodne postove pa mi je ova misao prošla kroz glavu
Interesantno kako je više od pola foruma bilo posvećeno sanjinoj veleizdaji i plaćeničkim aktivnostima u mafijaškoj organiaciji Avaza koji pljuje po građanskoj opciji i jedinom demokratičnom obliku vlasti, dira u Zlatka (kao da je svevišnjeg takla) i kako je to grozno jer on će donijeti boljitak.
Danas mozda i dvije godine iza tih recenica, zlatko i fahro zdruzeni u ljubavi. Ne znam ko je sada plaćenik u prici. Ko je koga podmitio ili novac i zajednički interesi sve to brišu. Svaka im čast kad navečer mogu mirno zaspati. Samo ovog puta žalim u neku ruku Zlatka. Ideju demokratije kojojm se mogao hvaliti procerdao je i to jeftino. Izgubio svaki kredibilitet (dokaz da čak ni brisel neće da razgovara jer se u zemlji ne zna ko pije a ko plaća). Zlatko je u životu uspijevao da se okruži ljudima jedno vrijeme im se jako približi i onda kada uzme od njih sve što može otrese ih. Izgubio je tako jako mnogo istinskih prijatelja i nositelja ideje socijaldemokratije. Izgubio je neke ljude koji su mu sada u ovim najgorim vremenima mogli biti korisni. Zagledao se u neke druge i njihovo vrijeme je prošlo. A ne svata on da time sa svakim odlaskom njegovo se vrijeme smanjuje. Dokaz njegovog tretiranja ljudi je i sam suljagić. Lojalnijeg čovjeka od njega nije imao pored sebe. Jednostavno je odlučio da ga treba skloniti, isti slučaj je i sa Bakirom Hadžiomerovićem. Mogu ja i dalje nabrajati ali mislim da nema potrebe, poenta je jasna. Bojim se da u ovoj kombinaciji Zlatko Fahro zlatko će biti taj koji će na kraju izvući deblji kraj. I onda tu povratka neće biti. Stara narodna kaže da možeš koliko hoćeš ali ne i dokle hoćeš. Ima ljudi i situacija gdje je on trebao naučiti lekciju ali nažalost nije. Sada plaća danak kao popravni ispit, ali bojim se da ovaj drugi put neće imati priliku za popravni.
Možda malo izvan konteksta ali sad sam čitala prethodne postove pa mi je ova misao prošla kroz glavu