BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kamen

#1351 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by kamen »

snead lulić je samo jedan u nizu obicnih ljudi kojima je agresija na rbih promijenila mjesto življenja i o njemu i njegovoj životnoj i fudbalskoj sudbini svojevremeno su objavljeni tekstovi u sarajevskim dnevnim listovima "oslobođenje" i "san" - to nažalost nije pomoglo da mu miroslav ćiro blažević (ranije) i safet sušič (sada) pruže priliku i pozovu da makar nastupi za bih u nekoj od prijateljskih utakmica - izuzetak je denijal pirić koji mu je protiv azerbejdžana pružio šansu i koji je zadnjih dana ponovno skrenuo pažnju na talentiranog fudbalera...
da ne bude zabune, lulić igra ofanzivnog veznjaka iako ga ponekad i po potrebi trener yb-a vladimir petković (bivši igrač sarajeva sa bih-hr-ch pasošem), povuče malo nazad ali nije za tipične odbrambene zadatke i glupost je postavljati ga na mjesto lijevog beka - odlikuju ga brzina, pokretljivost i prodornost, ima dobar udarac, u ciriškom gc-u (prošle sezone) i yb-u (tekuća sezona) bilježi(o) je obično minutažu između 60 i 75 minuta (u večerašnjoj utakmici protiv tottenham hotspurs-u zabilježio je 90 minuta)...
švajcarska je puna odličnih fudbalera i talenata porijeklom iz bih, ali je sramota šta se od njih i(li) njihovih roditelja traži da bi došli do neke bh. fudbalske selekcije!!
Ridjobrki

#1352 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ridjobrki »

Sabahhajrulah, selektore... :roll:

Čovječe, tek sad se naslućuju razmjere katastrofe repke pod Papetom. A možda nas tek čeka "turning point". :?

U ovih 7 mjeseci kako je selektor u sve je barn'o a ništa nije popravio. Ne bih ga pljuvao ili blatio, nedajbože, ali nepobitna činjenica je da ništa u vezi repke ne izgleda bolje nego prije njegovog dolaska.
ODVRATAN_i_GADAN

#1353 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Mozda je za vecinu iznenadjenje ali Senad Lulic nije od juce. Sada vec godinama igra u CH ligi (Belinzona, GC i YB) uglavnom uspjesno ali u biti i nije pravi lijevi bocni jer moze igrati i na desnoj strani, a po potrebi i u sredini kao poluspic! Vec odavno zasluzio ozbiljan poziv u reprezentaciju (u Zenici protiv Azerbejdzana bio asistent kod gola) ali... Nasa prepotencija dovodi do toga da smo vrhunski potcjenjivaci. U ovom slucaju konkretno mislim na Svajcarsku ligu u kojoj se vec godinama moglo ponesto isceprkati za reprezentaciju ali "strucnjaci" se ponasaju u stilu "ma kakvi oni i njihova liga". Jos iz vremena dok je maleni FC Thun igrao Ligu prvaka, a sa njim Hodzic i Jakupovic (sta god ko mislio o njemu i njegovom karakteru ali je kao golman ekipe u LP pozivan u mladu, a ne u A selekciju) koji nisu imali mjesta u nasoj reprezentaciji jer su uvijek bili tamo neki drugi igraci bolji. Niko nije niti pokusao pozvati Petrica i Raketica iako su obadvojica bosanci, aaaa znamo svi gdje su sada! Niko nije niti pogledao Josipa Colinu koji je bivsi mladi reprezentativac, a igra u odbrani gdje nam je situacija vjecno tanka...

Elem dok je nama nasih strucnjaka nema zime!!

P.S. Uzgred, Lulic je ljubimac Vladimira Petkovica (trener YB-a) koji je takodje bosanac!!
elSaik

#1354 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by elSaik »

Ma yok, ne bi naš selektor nikad ni za jednu ligu rekao "ma kakva ta liga, ova je liga daleko kvalitetnija."

Tugo moja, da hoće ovo na dobro... :(
Ridjobrki

#1355 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ridjobrki »

elSaik wrote:Hvala Muhamedu Bikiću. Treba čovjeku reći da preporuči još nekoga, neće selektor sam od sebe, ne brinite se.
elSaik wrote:Ma yok, ne bi naš selektor nikad ni za jednu ligu rekao "ma kakva ta liga, ova je liga daleko kvalitetnija."

Tugo moja, da hoće ovo na dobro... :(
Inače bih te malo kritikovao zbog negativnog stava i sarkazma ali potpuno te shvatam i dijelim tvoje ogorčenje. Mislim da mirne duše možemo zaključiti da je Pape kao selektor potencijalno najgori selektor kojeg smo ikad imali. Argumenti:

1. Očito nije znao ekipu i igrače prije dolaska
2. Ni 7 mjeseci nakon preuzimanja repke nema pregled situacije
3. Štab mu je pušiona (Baljić??? :-) )
4. Taktički je tanak i neinventivan totalno
5. Nema svoju viziju

Kao navijač bih volio da pogriješim kao nikad u životu ali ovdje bi naš narod rekao:

"Da Bog d'o šćeri da te paša uzme ali gurbeti se oko kuće motaju..."

:sad:
alphonse kauders

#1356 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by alphonse kauders »

Opet euforija, nikad se mi nećemo naučiti, Kemal Ahmetović ( sačuvaj me Bože) je u 4.minuti utakmice kao veliki fudbalski stručnjak zavapio da ga Sušić zove, kao da smo u najmanju ruku otkrili Messi-a za kojeg nismo znali.

Kako god, ne valja suditi na osnovu jedne utakmice, mali je ok, ali nit nam rješava poziciju lijevog beka, nit' smo nešto deficitarni na njegovoj poziciji.

Ali znam ja nas, sad će se svi nadići da se momak zove u reprezentaciju (i neka se zove, momak igra u Evropi za prosječno jak tim, ali bolje i to nego igrač fcuking šibenika), ali svjedno zvali ga ili ne, neče tu biti nekih spektakularnih pomaka, momak će na klupu (zna se kod nas red, ne može to tek tako;)) i kukaće svi što ga ne stavi u prvi tim, a kad ga stavi jednom neće uraditi ništa spektakularno i postaće još jedan običan igrač u nizu.

Ovomu nas svemu istorija uči, al' mi vrlo vrlo brzo zaboravljamo:)
callmethebreeeze

#1357 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by callmethebreeeze »

heh. ququ, ako cemo repku sastavljati preko facebooka.
:D
Bosanski_kralj

#1358 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

Pored ovakvog igrača, pravog bočnog, mi stavljamo Pandžu i Mravca na bčnu poziciju. :roll:
Ne želim uzdizati ovog momka u nebesa i proglašavati ga meg, giga, tera... talentom i igračinom, ali je definitivno zaslužio da igra u prvih 11.
cyprus

#1359 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

alphonse kauders wrote:Opet euforija, nikad se mi nećemo naučiti, Kemal Ahmetović ( sačuvaj me Bože) je u 4.minuti utakmice kao veliki fudbalski stručnjak zavapio da ga Sušić zove, kao da smo u najmanju ruku otkrili Messi-a za kojeg nismo znali.

Kako god, ne valja suditi na osnovu jedne utakmice, mali je ok, ali nit nam rješava poziciju lijevog beka, nit' smo nešto deficitarni na njegovoj poziciji.

Ali znam ja nas, sad će se svi nadići da se momak zove u reprezentaciju (i neka se zove, momak igra u Evropi za prosječno jak tim, ali bolje i to nego igrač fcuking šibenika), ali svjedno zvali ga ili ne, neče tu biti nekih spektakularnih pomaka, momak će na klupu (zna se kod nas red, ne može to tek tako;)) i kukaće svi što ga ne stavi u prvi tim, a kad ga stavi jednom neće uraditi ništa spektakularno i postaće još jedan običan igrač u nizu.

Istina, ova priča se bezbroj puta ponovila...
elSaik

#1360 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by elSaik »

@ridjobrki - Kritikovali su mene još prije 2-3 mjeseca zbog mog negativnog stava prema Papetu, jerbo pljujem po njemu samo zato što je pitar. Teško je tad bilo dokazati ljudima da lik pojma nema šta radi. Danas je slika, nažalost, mnogo jasnija. Neko ko za 4 prijateljske utakmice ne proba nijednog novog igrača na pozicijama na kojima nam je škripilo još dok je repku vodio onaj cirkusant, neko ko mjesec dana prije prve tekme kvalifikacija skonta da će na MOŽDA biti problem što Salihović neće igrati prve četiri utakmice, neko ko ismijava lige određenih država da bi opravdao svoje pozivanje igrača, neko ko pojma nema gdje ima potencijalnih reprezentativaca, se jednostavno ne može ozbiljno shvatati. Nadam se da griješim, ali ubijeđen sam da će nam, ukoliko se ne desi neko čudo, propasti još jedne kvalifikacije, kvalifikacije u kojima smo, možda, imali i najveće šanse da se plasiralo na europsko.

Što se Lulića tiče, momak igra odlično u ekipi koja je na korak do Lige prvaka i to na poziciji na kojoj mi nemam rješenja (makar ne prve 4 utakmice). Ako to nije dovoljno da ga se pozove, ne znam šta jeste.
smoki_choko

#1361 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by smoki_choko »

alphonse kauders wrote:Opet euforija, nikad se mi nećemo naučiti, Kemal Ahmetović ( sačuvaj me Bože) je u 4.minuti utakmice kao veliki fudbalski stručnjak zavapio da ga Sušić zove, kao da smo u najmanju ruku otkrili Messi-a za kojeg nismo znali.

šta si se ti urotio protiv lulića
alphonse kauders

#1362 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

callmethebreeeze wrote:heh. ququ, ako cemo repku sastavljati preko facebooka.
:D
Nikad mi od ovog mentaliteta nećemo odmaći, jednom mahalci-vazda mahalci.

Pa gdje to ima da selektor neke reprezentacije pita novinare "hajte mi vi recite nekog za lijevog beka i ja ću ga zvati?"

Pa gdje ima da komentatori selektorišu koga treba zvati, a koga ne?

Gdje to ima da selektor veze nema koje sve igrače ima raspolaganju?

Gdje ima da u 4 prijateljske utakmice se isproba ravno 2 nova igrača, od toga nijedan na poziciji koja nam je deficitarna (lijevi bek, štoper, a i novi defanzivni vezni)? I onda kukati kako nema rješenja za te pozicije?

Gdje to ima da selektor reprezentacije se prilagođava (kome ba mi da se prilagođavamo? :D ) fcuking Luksemburgu, osim ako se ne radi o selektoru Andore, Lihtenstajna i Farskih Otoka? Pa Nijemci bi njih zgazili sa 7-8 komada razlike.

Nidje veze, anemični Pape je i prije kvalifikacija uspio da ispusti sve konce iz ruku, prvi kiks on će dati ostavku.

Ali, nije da nismo znali njegovu trenersku prošlost, al haj, što je onn znao navaljat po petoricu igrača osamdeset i neke, ocam'... :D
alphonse kauders

#1363 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

smoki_choko wrote:

šta si se ti urotio protiv lulića
Fakat nisam, vidiš da sam napisao da je ok da se momak zove u reprezentaciju, ali on nije lijevi bek (igrao je lijevo krilo) i nije baš da će nam to riješiti problem u bliskoj budućnosti, ali stoji - vrlo dobro je odigrao utakmicu i sigurno može i treba biti među pozvanim igračima. A, sad na osnovu jedne utakmice što se momak diže u nebesa, više govori o nama nego o njemu..
Baron_Samedi

#1364 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baron_Samedi »

Trebao je ljetos organizovati mec izmedju selekcije novinara (Lulic, Cocalic, onaj mali iz Rieda, Bukva, Seferovic, Ljevakovic, Mahmutovic i co.) i igraca iz nase like....ali jok, to je pregenijalno da bi se neko toga dosjetio.

Nema smisla da se vise ponavljam, jer sam rekao svoje (kao i jos neki) ima hiljadu godina. Da je ovaj Lulic igrao u nekoj ekipi iz Tadzekistana, razumio bi, ali decko je igrao u viceprvaku Svicarske; ekipi koju iskusniji kladionicari najcesce igraju 4+ (mada im je ove god. otiso prvi igrac i prvi strijelac lige u Rusijiu, cini m se) nisu to neki levati i td i td.

Nasi bi strucnjaci Mesija drzali u mladoj repki, pa kako onda da prepoznaju i gurnu u vatru nekog manje poznatog a talentovanog momka, (Seferovic, Besic, Vuckic)

Susic ne pokazuje da je iole bolji, dalekovidniji, od J. Katalinskog koji je za Ibru reko "imamo mi takvih koliko ho's"

Nek nam je bog na pomoci. :run:
zecko_kupuz

#1365 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Baron_Samedi wrote: Znaci, momak zuji ko navijen (najvise pretrcao) i vec na prvu se vidi da je raznovrsniji i prodorniji igarc od Seje Salihovica. Jeste da je jedna utakmica mali uzorak, ali ovdje ne bi trebalo biti niti jedne dileme za mec sa Luxemburgom.
U najmanju ruku pretjeruješ. :-? Koliko god ovaj momak bio talenat, sigurno ne može biti bolji od Seje. Čovjek je jedan od najvrijednijih i najboljih igrača koje imamo i to moramo cijeniti.
kamen spoticanja

#1366 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by kamen spoticanja »

alphonse kauders wrote: Fakat nisam, vidiš da sam napisao da je ok da se momak zove u reprezentaciju, ali on nije lijevi bek (igrao je lijevo krilo) i nije baš da će nam to riješiti problem u bliskoj budućnosti, ali stoji - vrlo dobro je odigrao utakmicu i sigurno može i treba biti među pozvanim igračima. A, sad na osnovu jedne utakmice što se momak diže u nebesa, više govori o nama nego o njemu..
ama ne dize se on nigdje...ali je cinjenica da nam treba 6 fudbalera koji znaju sutnut loptu lijevom nogom...a ovaj mali zna...ako nista zna bolje i od mravca i od pandje zajedno ;-) i ne vidim sto bi skodio repki...on s sejom zajedno na lijevoj strani i ja se ne bih vise nikad nasekirao...a mali moze igrat i defanzivca...nije mu mrsko primjetno je :)
kamen

#1367 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by kamen »

--> o kojoj ti "euforiji" govoriš i o kojem to "prosječno jakom timu" pričaš? hoćemo li se sjetiti kako je nedavno jedan ch drugoligaš pobijedio bh. premijerligaša (fc lausanne - fk borac), zar nije fc basel u nekoliko navrata očitao lekciju bh. prvacima?
--> senad lulić je od ničega napravio nešta - čitaj zavidnu sportsku karijeru, a šta su druge "zvijezde" u bih napravile?
--> složit ću se da je tipično naša boljka da nitko "sa strane" ne može uspjeti jer vazda ima "zaslužnijih" - tipično "mi"
dinty2

#1368 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by dinty2 »

momka treba zvati i tackica....jebo ga ermin zec i slicni levatici....lulic ce mozda igrati ligu prvaka...hhaaloooo-klasa......susicu ...konjuuu....

refleksi ko u mrtvog konja
susic-hodajuci mrtvac
Dammme

#1369 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Dammme »

Ne rješava on nema poziciju lijevog beka, nego lijevog veznog. Ovdje izgleda mnogi nisu svjesni da smo suspenzijom Salihovića dobili 2 problema, lijevog beka i lijevog veznog(naravno u bilo kojoj formaciji osim nebuloznih 3-5-2, 5-3-2). A ne vidim zašto ne bi zaigrao od početka protiv Lux-a. S obzirom kako je selektor "selektovao" igrače, ja ne bih imao ništa protiv da ga i "naćoravo" stavi protiv Francuza. Sigurno je bolji od Alisapahića ili Medunjanina, da ne spominjem ostale.
cyprus

#1370 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Uh, al što imam osjećaj da ću se na ovoj i srodnim temama načitat preseravanja u narednom periodu. Večeras je solidan nagovještaj :-D
oldschool

#1371 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by oldschool »

Rekao sam da je Pape nikakav trener, to se i potvrdilo,pisao o našim igračima, ali neki još ne shvataju da se nastup u našoj selekciji plaća. Alispahić, Zec-se prodao i mnogi ostali će igrati dok se ne prodaju, Lulić je osigurao sebi budućnost. Nikada neće biti bolji igrać iz HNL-a od igrača iz švedske, njemačke lige. Svi ti kvazitalenti što igraju u superjakoj hrvatskoj ligi bi se nogama u guzicu udarali da odu u 2. njemačku ligu, prvu švedsku. Pape nije znao za igrače prije, ne zna ni sada. Došao da se, eventualno, pokaže i izreklamira kroz reprezentaciju, nađe sebi neki angažman. Njegove izjave da prati reprezentaciju od prije, te nakon što je postavljen, gdje kaže da ne zna nikoga, nisu logične, čovjek je lagao, laže i sada. Mnogi hvale Salihovića, Lulić je mnogo kvalitetniji u napadu, prodoran, brz, ima šut i centaršut,dribling, Salihović ima samo šut i centaršut, volio bih da se pozove i Avdić iz Švedske, makar da ubilježi jedan nastup i bude sačuvan, momak svako kolo daje najmanje jedan gol.
Baron_Samedi

#1372 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baron_Samedi »

zecko_kupuz wrote:
Baron_Samedi wrote: Znaci, momak zuji ko navijen (najvise pretrcao) i vec na prvu se vidi da je raznovrsniji i prodorniji igarc od Seje Salihovica. Jeste da je jedna utakmica mali uzorak, ali ovdje ne bi trebalo biti niti jedne dileme za mec sa Luxemburgom.
U najmanju ruku pretjeruješ. :-? Koliko god ovaj momak bio talenat, sigurno ne može biti bolji od Seje. Čovjek je jedan od najvrijednijih i najboljih igrača koje imamo i to moramo cijeniti.
Rekao sam i ja da je jedna utakmica mali uzorak. Ali sigurno jeste brzi.

Kad se Sejo vrati, njega se moze na beka a Lulica na klasicno krilo. (ako pricamo o 4-4-2 ) Sejo moze i s bekovske pozicije sibat duge lopte, gdje je prilno jak, a u napadu od njegovih (ne) prodora svakako nema fajde. Centarsut i slobodnjak - to je Sejo.
smoki_choko

#1373 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by smoki_choko »

cyprus wrote:Uh, al što imam osjećaj da ću se na ovoj i srodnim temama načitat preseravanja u narednom periodu. Večeras je solidan nagovještaj :-D
al zato je svaki tvoj post zlata vrijedan, sve sami biseri sevdaha
Ridjobrki

#1374 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ridjobrki »

Dammme wrote: Ne rješava on nema poziciju lijevog beka, nego lijevog veznog. Ovdje izgleda mnogi nisu svjesni da smo suspenzijom Salihovića dobili 2 problema, lijevog beka i lijevog veznog(naravno u bilo kojoj formaciji osim nebuloznih 3-5-2, 5-3-2). A ne vidim zašto ne bi zaigrao od početka protiv Lux-a. S obzirom kako je selektor "selektovao" igrače, ja ne bih imao ništa protiv da ga i "naćoravo" stavi protiv Francuza. Sigurno je bolji od Alisapahića ili Medunjanina, da ne spominjem ostale.
Stvar je u tome što on tu poziciju rješava bolje od svih varijanti koje je Sušić zamišljao, od Jahića ( :-) ) Mravca ( :-) :-) ) do Medunjanina ( :-) :-) :-) ).

A već smo utvrdili da je 3-5-2 završena priča...
Dammme

#1375 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Dammme »

cyprus wrote:Uh, al što imam osjećaj da ću se na ovoj i srodnim temama načitat preseravanja u narednom periodu. Večeras je solidan nagovještaj :-D
Je li ovo vezano za moj post ili ...?
Post Reply