Vase naredno vozilo ce biti ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
motorola01
#1351 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Svako zna svoje,ali ja bih prije uzeo insigniu staru 2-3 godine,nego novu astru...Pogotvo kad se zna da je insignia dobila nagradu za auto sa najmanje kvarova..
- vukojebina
#1352 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
cucamonga wrote:ma u tebe je kako god koje auto mijenjas rulz, honda rulz, krajzler rulz, folcvagen rulz...whow wrote:Utvrditi sta je bolje Golf ili Astra je nemoguca misija i vjerovatno predmet mnogih buducih diskusija. Suocen sa ovom perpetualnom dilemom priznajem poraz i ostavljam buducim generacijama da odgnetnu ovu misteriju.
U medjuvremenu BMW RULES
veceg korisnickog prilivode vidio nisam.
a pojede te samohvala - ko da cekas da ti svi pljescu na svaki auto koji zamijenis u lizingu.
davno sam reko, veceg seratora na forumu nema..haj sve, mogo bi razumjet da je on ta auta i na lizing posjedovaao, vec laze i losi raju, nijedno od tih auta garant nije posjedovao...
i da, golf je bolje auto definitivno, mislim da nema potrebe razloge navodit, to svi valjda znaju...
- Better Man
#1353 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Nekad davno Golf jeste bio bolji od Astre, ali danas nije ni po cemu bolji od Astre. Nova Astra je daleko bolja investicija od Golfa 6 i mislimda nema potrebe navoditi razloge.vukojebina wrote:cucamonga wrote:ma u tebe je kako god koje auto mijenjas rulz, honda rulz, krajzler rulz, folcvagen rulz...whow wrote:Utvrditi sta je bolje Golf ili Astra je nemoguca misija i vjerovatno predmet mnogih buducih diskusija. Suocen sa ovom perpetualnom dilemom priznajem poraz i ostavljam buducim generacijama da odgnetnu ovu misteriju.
U medjuvremenu BMW RULES
veceg korisnickog prilivode vidio nisam.
a pojede te samohvala - ko da cekas da ti svi pljescu na svaki auto koji zamijenis u lizingu.
davno sam reko, veceg seratora na forumu nema..haj sve, mogo bi razumjet da je on ta auta i na lizing posjedovaao, vec laze i losi raju, nijedno od tih auta garant nije posjedovao...
i da, golf je bolje auto definitivno, mislim da nema potrebe razloge navodit, to svi valjda znaju...
- Industrialyzer
#1354 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Ima neko iskustva sa IX35 ? Vidim na akciji 36.000KM 2.0 benzinac sa 160KS , nije 4x4 pogon ali nema veze. Ionako se ne kupuje zbog off-road voznje 
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#1355 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Prilično siguran da je slijedeća!
-
whow
#1356 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Insignia je super auto i definitivno visa klasa od Astre ali neko eto neko voli novo auto a neko opet kupi par godina staro vozilo i voza ga isto kao da je i novomotorola01 wrote:Svako zna svoje,ali ja bih prije uzeo insigniu staru 2-3 godine,nego novu astru...Pogotvo kad se zna da je insignia dobila nagradu za auto sa najmanje kvarova..
-
BASS
#1357 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Po meni polovno auto ima smisla kupovati samo u slucaju da se daje do 15.000 km,preko toga vec krecu entry level nova auta i nema smisla gledati polovno,pogotovo ako kome budzet dozvoljava dobro novo auto a ne "samo" novo,bilo kakvo.
Ali opet to je moje misljenje,ja bih radije novo i da dobijem sto vise mogu,nego "nek je veliko i napucano" a sitnice kao kilometri isl.nije bitno,kakogod odluka i narudzba ce pasti za par dana,ima jos nekih lijevih faktora,glavni kandidat je poznat,pa cemo vidjeti.
Ali opet to je moje misljenje,ja bih radije novo i da dobijem sto vise mogu,nego "nek je veliko i napucano" a sitnice kao kilometri isl.nije bitno,kakogod odluka i narudzba ce pasti za par dana,ima jos nekih lijevih faktora,glavni kandidat je poznat,pa cemo vidjeti.
- PeshtA
#1359 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Vozio sam staru tj ovu prethodnu verziju. S-m-e-c-e! onaj 2.0 dizel trosi ko lokomotiva ... unutra plastika sve ... sjedista su bolja u jugi ...skaut_83 wrote:
Captiva
- Romeo 80
#1360 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Pa šta je ovo? Niko da postavi slike nekog polovnog i jeftinog auta?! Dobar nam standard izgleda!
Majke mi, ova tema je pokazatelj koliki smo mi kao narod paćenici. Vozni park nam u prosjeku stariji od 16 godina, a ovdje se postaju samo slike nekih novih BMW-a i sličnih space shuttle-ova?!
Ne bojte se ba, ćuna vam od jeftinog auta neće biti kraća!
Majke mi, ova tema je pokazatelj koliki smo mi kao narod paćenici. Vozni park nam u prosjeku stariji od 16 godina, a ovdje se postaju samo slike nekih novih BMW-a i sličnih space shuttle-ova?!
- johntra
#1361 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Šta tebi bi, pa da se opet vratiš Alfi? I gdje ćeš naći očuvanu 155? 
- Bakir1
#1362 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
u zenici
gdje li je ona od emira zavrsila?
- hakunfuc
#1363 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Trenutno ovo:

a sljedeća će biti:

a sljedeća će biti:

-
motorola01
#1364 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Ja fino rekao da svako zna svoje...Za iste pare bih prije uzeo insigniu nego novu astru(a nova astra i nije bas jeftina).Jest stara neke 2-3 godine,ali ipak je klasa u pitanju.Dosta vece auto i skoro pa novo.Cisto sumnjam da ima neki kvar,a i ako ima,nije nesto sto se ne moze rijesiti...whow wrote:Insignia je super auto i definitivno visa klasa od Astre ali neko eto neko voli novo auto a neko opet kupi par godina staro vozilo i voza ga isto kao da je i novomotorola01 wrote:Svako zna svoje,ali ja bih prije uzeo insigniu staru 2-3 godine,nego novu astru...Pogotvo kad se zna da je insignia dobila nagradu za auto sa najmanje kvarova... Svako zna svoj budget . Danasnja auta su mnogo kvalitetnija tako da par godina staro vozilo mehanicki moze biti gotovo kao novo. Problem sa takvim polovnim vozilima je u tome sto se ona uglavnom kupuju kesom dok se na nova auta daju izuzetno povoljni krediti tako da mjesecna rata moze biti prihvatljiva a novo auto takodjer ima i garanciju na minimalno 3 godine a mnogi proizvodjaci daju i puno duze garancije.
- johntra
#1365 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Mislim da mu je buraz vozi, bar je tako bilo do nedavno...njegova je ko lutka...Bakir1 wrote:u zenici![]()
- respo
#1366 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
s tim da se na ovu temu javilo ajd recimo 100 ljudi od kojih je pola dijasporaca nije ni cudo zasto su sve nova auta u pitanjuRomeo 80 wrote:Pa šta je ovo? Niko da postavi slike nekog polovnog i jeftinog auta?! Dobar nam standard izgleda!![]()
- Romeo 80
#1367 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Hehe, stara ljubav zaborava nema!johntra wrote:Šta tebi bi, pa da se opet vratiš Alfi? I gdje ćeš naći očuvanu 155?
Već mi je buraz to uradio sa istim autom, pa znam otprilike šta me čeka.
-
cucamonga
#1368 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
ako budes htio krug javihakunfuc wrote:Trenutno ovo:
a sljedeća će biti:
i zbavi je na vrijeme - napravljeno ih je samo 16 000
samo se obuci u dobre opanke i uzmi u obzir da su joj dijelovi prednjeg trapa od Maseratija
BTW ako neko zna neki lager sa dijelovima za nju nek javi
- johntra
#1369 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
To ti imaš Thesisa? Gdje si je zbavio i je li to jedina ona u SA, ako si odavde?
Zar na nju ne ide većina trapa od 166?
- hakunfuc
#1370 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Za krug u ovakvom autu sam uvijekcucamonga wrote:ako budes htio krug javihakunfuc wrote:Trenutno ovo:
a sljedeća će biti:
![]()
i zbavi je na vrijeme - napravljeno ih je samo 16 000![]()
samo se obuci u dobre opanke i uzmi u obzir da su joj dijelovi prednjeg trapa od Maseratija
BTW ako neko zna neki lager sa dijelovima za nju nek javi
A znam da su joj dijelovi skupi, ali se svaki ćejf plaća i svjestan sam toga
-
_Astra_
#1371 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
160 000km na satu auta starog 3god pokazuje koliko sam se vozio tramvajem.johntra wrote:Vala cucamonga, tu si u pravu, koje god auto promijeni ono najbolje...![]()
elem, za ovog što kaže da mu je petica udobno auto, onda se fakat često voziš u tramvaju...šestica jeste mnogo udobnija, ali opet je to bio rezultat mnogobrojnih kritika vozača, jer kad sjediš u VW modelu, ko da sjediš na panju...pa su napokon debilne švabe skontale da treba malo raditi i na udobnosti, a ne samo na rasporedu prekidača i plastici...taj trend je započela nova Škoda Superb, pa su polako prihvaćali i ostali modeli grupacije, šestica i Passat, koje bih rado nazvao novim automobilima, ali mi inteligencija ne dozvoljava...helem, nova Astra je, bar meni, bolja, kvalitetnija, žustrija, i na kraju krajeva NOV model automobila...
I, bas te price "ko da sjedis na panju" su price onih koji nisu izasli iz tramvaja, al' cuju i oni da je nekad "dvica" bila da ti "odvali bubrege"...
Kako god, (kriva) Drina se ne moze ispraviti... Opet ponavljam da nisam ljubitelj VW-a, pogotovo Golfa, ali je cinjenica da je kvalitetniji automobil od Astre.
-
cucamonga
#1372 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
kakvi stari moj - sve je skoro samo njen materijal - a motor jest alfin 3000 CCM.johntra wrote:To ti imaš Thesisa? Gdje si je zbavio i je li to jedina ona u SA, ako si odavde?
sjedista i neke komande su isti kao u najnovijem Quattroporteu
samo stabilizator prednji kosta 300€
nisam dole a nabavljena je u njemackoj - i cini mi se sa originalnom kilometrazom ako je suditi po stanju motora i unutrasnjosti kao i laka. samo sam imao problema sa strujom vukla mi je AKU zbog nepoznatog razloga - poslije kupio 100Ah i pogodi - nije vise bilo problema - pojma nemam zbog cega. rijetko kad mi se na telemetriji pojavi upozorenje abnormalnog napona.
samo ti jaruga ostavi meni detalje o sebi na pp pa te zovnem na kolace (zvao bih te na pivu ali je zarazno kad popijes imat onu silu naprijedhakunfuc wrote: ¸
Za krug u ovakvom autu sam uvijek![]()
A znam da su joj dijelovi skupi, ali se svaki ćejf plaća i svjestan sam toga
- johntra
#1373 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
Prvo Astra, neću ti samo ja reći da je petica neudobna, nego ima i ostalih vlasnika koji misle tako...Osim Vukojebine, njemu je i panj prije Golfa bio pojam...
Odgovorio sam ti fino problem VW grupacije sa udobnošću, koji se godinama povlačio, pa i od famozne dvičine...vidjeli ljudi gdje gube dio kupaca, pa poboljšali udobnost...ne vidim tu ništa loše...stojim pored svoje priče da je Astra sada daleko zreliji i bolji auto, te da se lako nosi sa peticom...na kraju krajeva, ni Astra H nije bila loša...
e sad, cucamonga, što si me ba razočarao?
Kappa je na platofrmi 166, pa sam kontao da je to samo evolucija iste...i kako deveraš sa dijelovima i cijenama?
Odgovorio sam ti fino problem VW grupacije sa udobnošću, koji se godinama povlačio, pa i od famozne dvičine...vidjeli ljudi gdje gube dio kupaca, pa poboljšali udobnost...ne vidim tu ništa loše...stojim pored svoje priče da je Astra sada daleko zreliji i bolji auto, te da se lako nosi sa peticom...na kraju krajeva, ni Astra H nije bila loša...
e sad, cucamonga, što si me ba razočarao?
Kappa je na platofrmi 166, pa sam kontao da je to samo evolucija iste...i kako deveraš sa dijelovima i cijenama?
-
cucamonga
#1374 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
ne deveram
slusa
zasad
boljka su joj trapovi, silent blokovi jer je teska ko tuc... 1.8t
a u bosni bi poginula sa svojim ovjesom
vozim je skoro pola godine a jos se nisam navikao na kocenje jarane...
jedino joj je bio pojeban alternator pa sam to reparir'o a platio vise ruke nego sam servis alternatora jer je raskop'o kompletan prednji trap da bi dos'o do njega.
ja mislim burazeru da joj malo cega ima sta zajednicko sa 166icom koliko sam upratio ima nekih dijelova mozda aLNaser, alternator, motor isto ali inace tesko sta vise
JTD dijeli neke dijelove sa JTD Stillom i Alfom takodjer itd itd.
ali sam npr nasao termicku sofersajbu sa senzorima da kosta 250 -300 eura najvise sto ipak nije neka pljacka
hos i tebe da provozam
boljka su joj trapovi, silent blokovi jer je teska ko tuc... 1.8t
jedino joj je bio pojeban alternator pa sam to reparir'o a platio vise ruke nego sam servis alternatora jer je raskop'o kompletan prednji trap da bi dos'o do njega.
ja mislim burazeru da joj malo cega ima sta zajednicko sa 166icom koliko sam upratio ima nekih dijelova mozda aLNaser, alternator, motor isto ali inace tesko sta vise
JTD dijeli neke dijelove sa JTD Stillom i Alfom takodjer itd itd.
ali sam npr nasao termicku sofersajbu sa senzorima da kosta 250 -300 eura najvise sto ipak nije neka pljacka
hos i tebe da provozam
- johntra
#1375 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?
hahaha...ma ne treba mi đir...dovoljno je da joj se divim sa slika...vidiš, sad me taj trap malo razbija, mislim, znao sam da je osjetljiva na loše puteve, ali isto tako da je superioran osjećaj u vožnji...zato je malo i kompliciraniji ovjes, nego kod ostalih Lancia...gledam ih po Švabiji, može se lijepih primjeraka naći za neku solidnu lovu...ne bi ja bježao ni od legendarnih turbaka...