armin_jocker wrote:JA danas u basci bio(velikoj) u kojoj sijem krompir, bijeli i crveni luk, mrkvu, grah, grasah. Uglavnom je sve ok, kromipr tek pocnije da nice, luk nikao i dobro se razvija,i bijeli i crveni, grasak isto ponikao, grah nije, ali njega sam zadnjeg sadio, mrkva i ostalo nista, slabo, bilo je pod najlonima, neznam da li mu je najlon pomogao ili je pogorsao, uglavnom sve je ok. Plastenik uglavnom ok, paradjz dosta dobar, vidi se da mu je snijeg i mraz naudio, ali nista strano, malo listovi poneki pozutili, al mislim da ce biti ok, paprika i zuta i roga mislim da su ok, malo su svijetlije boje, posebno zute, vjerovatno im nesto nedostaje, tako da sam danas ih poprskao sa zarom, i zalio, nadam se da nisam pretjerao, i neznam sta bi im mogao jos, da im malo pomognem i vratim im boju, nedostaje im kalcij ili nesto drugo, pomozite sta? da li da im sutra napravim kupku od stajskog ovcijeg djubriva, tako sam prosle godine radio, i zaljevao i paradajz i paprike? Od krastavica nema izgleda nista, ubilo ih je nesto, vjerovatno mraz, jer su posadjene blizu vrata, samo je jedna prezivjela, i neznam da li ce opstati. Danas sam ponovo posaio krastavice, i u zemlju direktno, i u jednu saksiju, onu dugu, neznam jel kasno?? prezivjele su mi i 2-3 pikirane u casama, a bilo ih je 10-ak, sve ostalo krepalo...
Uglavnom, nije lose, sto bi rekao mumin, elhamdulilah, idemo dalje, znaci mrkva, krastavci, ponovno posijati, jel kasno??
i sta jos moze, cemu nije kasno??
U Sarajevu, sve do 1. juna nije kasno.
Ne znam gdje si, ali na pijacama u SA imaš sve moguće rasade, jeftine i povelike, možeš obnoviti sve što ti je stradalo. Ako urod malo i okasni, ništa strašno. Sve se dešava s razlogom, priroda ima svoj red i ritam, na tebi je da ga pratiš. Samo ne pršći hemiju.