Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#1351 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nevjerovatni ste.
Jok eto, treba ko Ćiro sjediti kući i zvati samo one koje mu preporuče, bez da ih je ikad prije gledao. Pa pobogu ljudi mi smo deficitarni na defanzivnim pozicijama i svaki igrač koji predstavlja moguću konkurenciju da upadne u tim mora biti zanimljiv selektoru. Nije nigdje rekao da će odmah zvati Mravca i staviti ga u prvi tim, nego samo da ide pogeldati čovjeka, ako mu se svidi zvaće ga, ako ne vozdra, idemo dalje, slijedeći na spisku, Cocalić, Sudić...
Jok eto, treba ko Ćiro sjediti kući i zvati samo one koje mu preporuče, bez da ih je ikad prije gledao. Pa pobogu ljudi mi smo deficitarni na defanzivnim pozicijama i svaki igrač koji predstavlja moguću konkurenciju da upadne u tim mora biti zanimljiv selektoru. Nije nigdje rekao da će odmah zvati Mravca i staviti ga u prvi tim, nego samo da ide pogeldati čovjeka, ako mu se svidi zvaće ga, ako ne vozdra, idemo dalje, slijedeći na spisku, Cocalić, Sudić...
- zecko_kupuz
#1352 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Reče Pape danas - nema ništa na guzove (čitaj, uz tuđu preporuku)
, tako da od Sudića nema ništa za sada. A kakav crni Jovanić sada uskače
, Burić je po svim kriterijima zaslužio da sada bude treći golman - redovno brani, u solidnoj ekipi, u relativno solidnoj ligi, u dobroj je formi, mlad je, nastupao za mladu selekciju.
- cyprus
#1353 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pih, koliko bi se sad pisalo o tom Jovaniću da ga hoće recimo Švicarskazecko_kupuz wrote:Reče Pape danas - nema ništa na guzove (čitaj, uz tuđu preporuku), tako da od Sudića nema ništa za sada. A kakav crni Jovanić sada uskače
, Burić je po svim kriterijima zaslužio da sada bude treći golman - redovno brani, u solidnoj ekipi, u relativno solidnoj ligi, u dobroj je formi, mlad je, nastupao za mladu selekciju.
- Djokej
#1354 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jovanić se nalazi na Antićevom spisku protiv Japana.. Gledo sam jednu tekmu kad je branio protiv Partizana i bio je vrlo siguran. Ne znam, na ljudima iz stručnog staba je da odluce.
- Topla voda
#1355 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ko je sad jovanic?neki golman...??
ma imamo begovica,kenu i medunjanina...dosta nam
ma imamo begovica,kenu i medunjanina...dosta nam
- jeza u ledja
#1356 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tacno.cyprus wrote:
Pih, koliko bi se sad pisalo o tom Jovaniću da ga hoće recimo Švicarska![]()
-
El_comadante
#1357 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ovo boldirano. nije ni njegovo da priča nego da igra i igrači su krivi za neuspjeh reprezntacije uz selektora naravno. zna se kako to ide. ne vako ko seljaci ili da smo na pijaci vako - nako postoje procedure.veljaca wrote:U dijelu grada Sarajevo u kojem ja zivim to sto si ti naveo nije iz zezancije - nego je uvreda ...El_comadante wrote:
u djelu Sarajeva u kojem ja zivim boldirano se kaze iz zezancije a e da bi se uvrijedio zagovornik. uglavnom neodgovori ti meni šta je zapravo selkteorov posao? da mjenja savez ili da vodi reprezentaciju? i pitanje za moderatora kako veljača smije pisati crvenim slovima? zar to nije samo za moderatore?
Uvijek, od kada sam nacrvenim slovima zelim skrenuti paznju na nesto sto je neko ruzno napisao .... Na bilo kom pdf-u ....
Selektorov posao je, prvenstveno da ostvari REZULTAT za koji je se kandidovao. To je u ovom slucaju - Odlazak na EP .... Vidjecemo kako ce biti ( ja bih vise od vas zelio da se to ostvari, prvenstveno zbog Drzave BiH, zatim zbog odlicne generacije igarca a i zbog selektora ).
U cijelom tom lancu - igraci - selektor - navijaci, postoji i jako bitna karika a to je savez N/FSBIH. Vidio si kako je reagovao na taj savez ( njegov dio - colakovica ) kapiten Spahic. Ja ocekujem da i selektor ( ma ko to bio ) reaguje tako na sve nepravilnosti, mada je tesko to ocekivati od selektora - jer njega placa taj isti savez ....
I jos jednom ponavljam, to sto je Papeigrao za FK Sarajevo ne daje za pravo nikome a pogotovo navijacima FK Sarajevo da ga ili omalovazavaju ili velicaju - bez argumentacije. Jedno je igrac Pape
a drugo je selektor Pape. To dvoje treba, za dobrobit razdvojiti, pa onda dozvoliti i da se on hvali ali i da se napada ...samo sa argumentima ...
-
DZONPI
#1358 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hajde Pape nemoj bit mis ba.Zovni Skoru u repku da malo utjesis pitare,vidis da im nije ni do cega.Budi raja i zovni Skoru makar medju 25 igraca.Zaradi sevapa Pape.
-
Corola
#1359 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Neko mis a neko medvjed i to onaj mrkiDZONPI wrote:Hajde Pape nemoj bit mis ba.Zovni Skoru u repku da malo utjesis pitare,vidis da im nije ni do cega.Budi raja i zovni Skoru makar medju 25 igraca.Zaradi sevapa Pape.
Ne, zvace Besliju garant
-
DZONPI
#1360 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Halo sto se ljutis,ja mislim da bi Pape trebo stvarno zovnut Skoru i Torlaka bar medju tih 25 igraca.A pogotovo Torlaka jer nam takav u odbrani treba.I nemoj tako da me nazivas nije po bontonu.
- Obuca9
#1361 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije ni Pape lud, kakav Torlak, jos on mora hektolitre znoja proliti da postane igrač, pa tek onda da pocne misliti o repkiDZONPI wrote:Halo sto se ljutis,ja mislim da bi Pape trebo stvarno zovnut Skoru i Torlaka bar medju tih 25 igraca.A pogotovo Torlaka jer nam takav u odbrani treba.I nemoj tako da me nazivas nije po bontonu.
- Bosanski_kralj
#1362 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sad odgledah utakmicu Hajduka i Dinama, naravno HTV komentatori ne spomenuše, da je Sušić na tribinama.
Kad bi u nas na utakmici Željo-Sarajevo se pojavio Bilić, naši vrli komentatori bi najmanje 50 puta tokom utakmice to spomenuli.
Kad bi u nas na utakmici Željo-Sarajevo se pojavio Bilić, naši vrli komentatori bi najmanje 50 puta tokom utakmice to spomenuli.
-
HarnagaHarnaga
#1363 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Odgledao sam i ja, Ibricic po obicaju dobar, Pandza usao u zadnjim minutama.Bosanski_kralj wrote:Sad odgledah utakmicu Hajduka i Dinama, naravno HTV komentatori ne spomenuše, da je Sušić na tribinama.![]()
Svaka cast Susicu sto ne pada pod uticaje, inace bi morao kojekakve Janjice pozivati. Pa Seferovica, koji nije jos ni profesionalac i stotinu drugih maminih i tatinih (a Bogami i menadzerskih) sinova. Zato aferim Pape, ne slusaj nikoga nego samo mene
Hasagic - Berberovic Spahic Nadarevic Jahic - Rahimic Salihovic Misimovic Pjanic - Ibricic - Dzeko.
-
HarnagaHarnaga
#1364 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Skoro je dobar igrac ali mislim da za sada ima dovoljno boljih. Nego, zasto vi vase klubske stvari prenosite na reprezentaciju? Torlak je sasvim OK igrac i u situaciji da nam je na njegovoj poziciji u reprezentaciji igrac Hajduka koji je npr. danas usao u igru u zadnjem minutu, Torlak bi itekako trebao dobiti sansu. Kao i Cocalic.hz__semir wrote:Nije ni Pape lud, kakav Torlak, jos on mora hektolitre znoja proliti da postane igrač, pa tek onda da pocne misliti o repkiDZONPI wrote:Halo sto se ljutis,ja mislim da bi Pape trebo stvarno zovnut Skoru i Torlaka bar medju tih 25 igraca.A pogotovo Torlaka jer nam takav u odbrani treba.I nemoj tako da me nazivas nije po bontonu.
- Obuca9
#1365 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Prvo ne kaže se klubske, nego klupske.HarnagaHarnaga wrote:Skoro je dobar igrac ali mislim da za sada ima dovoljno boljih. Nego, zasto vi vase klubske stvari prenosite na reprezentaciju? Torlak je sasvim OK igrac i u situaciji da nam je na njegovoj poziciji u reprezentaciji igrac Hajduka koji je npr. danas usao u igru u zadnjem minutu, Torlak bi itekako trebao dobiti sansu. Kao i Cocalic.hz__semir wrote:Nije ni Pape lud, kakav Torlak, jos on mora hektolitre znoja proliti da postane igrač, pa tek onda da pocne misliti o repkiDZONPI wrote:Halo sto se ljutis,ja mislim da bi Pape trebo stvarno zovnut Skoru i Torlaka bar medju tih 25 igraca.A pogotovo Torlaka jer nam takav u odbrani treba.I nemoj tako da me nazivas nije po bontonu.
Drugo kakve to stvari prenosim?
Treće, Torlaka sam gledao sigurno 10 puta više nego ti, tako da bi bilo smiješno i zamisliti ga da stoji u paru sa Spahićem, a kamoli šta više. Daleko je on od igrača, a između ostalih jedan je od glavnih krivaca za gotovo sve golove koje je Sarajevo primilo ovog proljeća.
-
LSD
#1366 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nema kod Sušića labavo
...igrace samo oni koji su u najboljoj formi,standardni u svojim klubovima,a nebitno kako se zove i u kojim ligama igraju.
Nema više menagera koji guraju i prodavaju svoje pulene preko reprezentacije...došao je covjek koji je profi i odmah odjebo te lešinare...plus što je sikterisao i polupismene novinare od sebe koji su inace veliko zlo za našu selekciju
...tek je na pocetku mandata a vec je pokazao ozbiljnost i profesionalizam.
Nema više menagera koji guraju i prodavaju svoje pulene preko reprezentacije...došao je covjek koji je profi i odmah odjebo te lešinare...plus što je sikterisao i polupismene novinare od sebe koji su inace veliko zlo za našu selekciju
-
Manager19sa
#1367 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
PotpisujemLSD wrote:Nema kod Sušića labavo...igrace samo oni koji su u najboljoj formi,standardni u svojim klubovima,a nebitno kako se zove i u kojim ligama igraju.
Nema više menagera koji guraju i prodavaju svoje pulene preko reprezentacije...došao je covjek koji je profi i odmah odjebo te lešinare...plus što je sikterisao i polupismene novinare od sebe koji su inace veliko zlo za našu selekciju...tek je na pocetku mandata a vec je pokazao ozbiljnost i profesionalizam.
Susic je takodjer razgovarao sa Jasminom Sudicem, igracem Malmea, stoperom, koji je izrazio zelju da obuce dres BiH.
Ukoliko se dobro pokaze u narednim utakmica, te promijeni sportsko drzavljanstvo na vrijeme, mogao bi dobiti poziv za prijateljske utakmice sa Svedskom i Njemackom
- Djokej
#1368 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad je pricao sa Sudicem, mislim reci nam izvor??
-
Manager19sa
#1369 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sušić razgovarao sa Sudićem
Odbrambeni igrač Malmea izrazio želju da nastupi za BiH
Mladi stoper švedskog prvoligaša Malmea Jasmin Sudić mogao bi se naći na spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljske mečeve sa Švedskom 29. maja u Štokholmu i sa Njemačkom 3. juna u Frankfurtu.
Sudić je standardni prvotimac Malmea i igra na poziciji desnog stopera. U dosadašnja tri kola odigrao je svih 270 minuta, a njegov je tim ostvario dvije pobjede i remi.
On je i povremeni U-21 reprezentativac Švedske i morao bi promijeniti nogometno državljanstvo ako bi pristao da igra za reprezentaciju naše zemlje.
Sa ovim talentiranim igračem u ponedjeljak je telefonom razgovarao selektor Safet Sušić, koji je o devetnaestogodišnjaku dobio najbolje preporuke.
Sudić nam je jučer potvrdio da je zadovoljan razgovorom sa Sušićem, ali da će odluku o nastupu za BiH donijeti narednih dana, nakon što se posavjetuje sa svojim roditeljima.
Sekretar za reprezentovanje nogometa u NSBiH Munib Ušanović je već kontaktirao sa Sudićem prije nekoliko mjeseci, a u ponedjeljak mu je poslao i izjavu o želji da igra za BiH, koju bi Sudić morao potpisati.
Sudić nema ni bh. pasoš i do mečeva sa Švedskom i Njemačkom trebalo bi riješiti te administrativne prepreke te čekati dozvolu FIFA-e za nastup za BiH.
Izvor Avaz
Mladi stoper švedskog prvoligaša Malmea Jasmin Sudić mogao bi se naći na spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljske mečeve sa Švedskom 29. maja u Štokholmu i sa Njemačkom 3. juna u Frankfurtu.
Sudić je standardni prvotimac Malmea i igra na poziciji desnog stopera. U dosadašnja tri kola odigrao je svih 270 minuta, a njegov je tim ostvario dvije pobjede i remi.
On je i povremeni U-21 reprezentativac Švedske i morao bi promijeniti nogometno državljanstvo ako bi pristao da igra za reprezentaciju naše zemlje.
Sa ovim talentiranim igračem u ponedjeljak je telefonom razgovarao selektor Safet Sušić, koji je o devetnaestogodišnjaku dobio najbolje preporuke.
Sudić nam je jučer potvrdio da je zadovoljan razgovorom sa Sušićem, ali da će odluku o nastupu za BiH donijeti narednih dana, nakon što se posavjetuje sa svojim roditeljima.
Sekretar za reprezentovanje nogometa u NSBiH Munib Ušanović je već kontaktirao sa Sudićem prije nekoliko mjeseci, a u ponedjeljak mu je poslao i izjavu o želji da igra za BiH, koju bi Sudić morao potpisati.
Sudić nema ni bh. pasoš i do mečeva sa Švedskom i Njemačkom trebalo bi riješiti te administrativne prepreke te čekati dozvolu FIFA-e za nastup za BiH.
Izvor Avaz
-
HarnagaHarnaga
#1370 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Prvo - dobro promisli prije nego sto napises nesto da bi ispao frajer, jer lahko mozes ispasti i budala. Rijec klub (club) je stranog porijekla a pa misljenju vecine lingvistickih strucnjaka jednacenje suglasnika po zvucnosti ne vaze za strane rijeci. Istina ima i manji broj onih koji tvrde suprotno, ali se mogu zanemariti.hz__semir wrote:
Prvo ne kaže se klubske, nego klupske.
Drugo kakve to stvari prenosim?
Treće, Torlaka sam gledao sigurno 10 puta više nego ti, tako da bi bilo smiješno i zamisliti ga da stoji u paru sa Spahićem, a kamoli šta više. Daleko je on od igrača, a između ostalih jedan je od glavnih krivaca za gotovo sve golove koje je Sarajevo primilo ovog proljeća.
Drugo - gdje sam ja tebe ili bilo koga imenovao. Ako si se sam prepoznao - tvoj problem.
Trece - ne tvrdim da nisi gledao Torlaka vise nego ja, sto opet nista ne dokazuje. Ako si laik ili ne do Bog na Torlaka gledas sa predrasudama...mozes ga gledati i svaki dan te taman da on sam zaustavi protivnicki napad i postigne pride dva gola, za tebe ce biti slab igrac. Ja ne navijam za Sarajevo, navijam samo za reprezentaciju BiH i gledam samo njen interes, a mislim da je interes BiH fudbala u cjelini da se prilike daju i domacim igracima u odnosu na one koji u slicnoj ligi ulaze u zadnjim minutama, da bi se ukralo na vremenu.
- Obuca9
#1371 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Prvo - po meni je klubski ispravno koliko i srbski, ali haj dobro...
Drugo - mene si citiro, dakle meni si se obraco
Trece - ja ni na jednog svog igraca (igraca mog Sarajeva) ne gledam sa predrasudama, svaki mi je podjednako drag (osim onih koji su prljali svoje tijelo pogresnim dresom), pa tako ni na njega. Torlak je igrac koji jos mnogo, ali mnogo mora uciti da postane najbolji stoper ove Lige, pa da zaigra u reprezentaciji. Igrac njegove visine mora biti dominantan u šesnaestercu, i protivničkom, a posebno svom, a Sarajevo najviše golova prima iz prekida i to većinom od igrača koje on čuva (hint: pogledaj drugi gol Laktaša, sve će ti biti jasno). A i u napadačkom segmentu, najmanje 20-30 puta je u ove dvije godine dobio loptu "na glavu", a dao je samo jedan gol glavom, dok je većina ostalih šuteva bila presmiješna. Neki drugi stoperi su znali biti bolji strijelci od napadaca zabijajuci golove glavom (primjera radi Krupinac je znao postici po 3 gola na jednoj utakmici, Zuka, Vule po 2, Milošević je često bio strijelac i u Sarajevu, pa kasnije i u Leotaru, sad u Slobodi). Dalje lik je prespor, ali bukvalno prespor, za ove naše Lige, a kamoli šta više. Ja ga ne smijem ni zamisliti u situaciji da čuva recimo Benzemu ili Mutua, kad ga nekakvi Slomići, Smajlovići i Čolići pretrčavaju ko od šale (Šaranovića da i ne spominjem). Također još nema iskustva igranja protiv pravih napadača, pa mu se desi da u Cluju najopasnijeg protivničkog igrača Conea čuva stojeći dva metra od njega, zbog čega i primamo gol...
Ima on i svojih kvaliteta, jak je u duelu, ne ispada puno u situacijama 1 na 1 (ne da se lako predriblati), zna fino zatvoriti drugog stopera/beka, ako ovaj napravi kiks i to sve govori da ima potencijala da postane dobar igrač, ali mu treba mnogo rada, sa pravim trenerom, koji će ga usmjeriti ka dobrom, recimo evo Mirza je bio stoper i to odlican, mogao bi mu on puno toga pokazati, pa da mozda za godinu-dvije zaista i zaigra u reprezentaciji.
U ovom trenutku, ako bi se vec pruzala šansa nekom igracu iz domace Lige, onda bi to morao biti Vule Trivunović, koji ako je u pola dobar kakav je bio dok je igrao za nas, ubjedljivo najbolji odbrambeni igrac ove Lige.
Trece - ja ni na jednog svog igraca (igraca mog Sarajeva) ne gledam sa predrasudama, svaki mi je podjednako drag (osim onih koji su prljali svoje tijelo pogresnim dresom), pa tako ni na njega. Torlak je igrac koji jos mnogo, ali mnogo mora uciti da postane najbolji stoper ove Lige, pa da zaigra u reprezentaciji. Igrac njegove visine mora biti dominantan u šesnaestercu, i protivničkom, a posebno svom, a Sarajevo najviše golova prima iz prekida i to većinom od igrača koje on čuva (hint: pogledaj drugi gol Laktaša, sve će ti biti jasno). A i u napadačkom segmentu, najmanje 20-30 puta je u ove dvije godine dobio loptu "na glavu", a dao je samo jedan gol glavom, dok je većina ostalih šuteva bila presmiješna. Neki drugi stoperi su znali biti bolji strijelci od napadaca zabijajuci golove glavom (primjera radi Krupinac je znao postici po 3 gola na jednoj utakmici, Zuka, Vule po 2, Milošević je često bio strijelac i u Sarajevu, pa kasnije i u Leotaru, sad u Slobodi). Dalje lik je prespor, ali bukvalno prespor, za ove naše Lige, a kamoli šta više. Ja ga ne smijem ni zamisliti u situaciji da čuva recimo Benzemu ili Mutua, kad ga nekakvi Slomići, Smajlovići i Čolići pretrčavaju ko od šale (Šaranovića da i ne spominjem). Također još nema iskustva igranja protiv pravih napadača, pa mu se desi da u Cluju najopasnijeg protivničkog igrača Conea čuva stojeći dva metra od njega, zbog čega i primamo gol...
Ima on i svojih kvaliteta, jak je u duelu, ne ispada puno u situacijama 1 na 1 (ne da se lako predriblati), zna fino zatvoriti drugog stopera/beka, ako ovaj napravi kiks i to sve govori da ima potencijala da postane dobar igrač, ali mu treba mnogo rada, sa pravim trenerom, koji će ga usmjeriti ka dobrom, recimo evo Mirza je bio stoper i to odlican, mogao bi mu on puno toga pokazati, pa da mozda za godinu-dvije zaista i zaigra u reprezentaciji.
U ovom trenutku, ako bi se vec pruzala šansa nekom igracu iz domace Lige, onda bi to morao biti Vule Trivunović, koji ako je u pola dobar kakav je bio dok je igrao za nas, ubjedljivo najbolji odbrambeni igrac ove Lige.
- jeza u ledja
#1372 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Manager19sa wrote:Sušić razgovarao sa Sudićem
Izvor Avaz
joooj, da mi je da im mogu vjerovat.
EDIT: pa naravno, kad procitam ponovo tekst nigdje u njemu ne pise da je ovaj izrazio zelju da igra, vec da ce razmislit. u naslovu stoju 'sudic izrazio zelju da igra za bih'.
- zecko_kupuz
#1373 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sušić dobro radi za sada. Racionalan je. Ali mi je nešto šuhva oko jadnog Štilića (a kažem, možda i Burića, jer je momak stvarno veliki potencijal), jer Pape sada ponavlja kako će se osloniti na onih 20-ak pozvanih u meču protiv Gane (gdje Štilića nije bilo), te još nekoliko igrača iz domaće lige i okoline.
Da se razumijemo, Damjanović više nema šta tražiti u timu, pa Mravac je imao veću minutažu posljednjih mjeseci u reprezentaciji.
S druge strane, Rahimić jeste potporni stub u timu
, ali budimo realni, dani su mu odbrojani - pod hitno se mora pronaći zamjena. Isto (pa još i većoj mjeri) vrijedi za Muratovića. Obojica sada dobivaju minute na kapaljku, a ako je to već Sušićev kriterij....pa eto, znate šta hoću reći. 
Da se razumijemo, Damjanović više nema šta tražiti u timu, pa Mravac je imao veću minutažu posljednjih mjeseci u reprezentaciji.
S druge strane, Rahimić jeste potporni stub u timu
-
LSD
#1374 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma nece Pape puno cekati i stajati...brzo ce doci do izmjena u igrackom kadru i siguran sam da je vec uocio ko nije (od ovih dosadašnjih igraca) više reprezentativni kalibar.
Muratović više ne može to je ocito...Damjanović,Radeljić,Pandža to je sve u par deka ali slabo je to za nekog ozbiljnog rezultata...Berberović jeste borben ali i on je u padu...Rahimić,možda još ove kvalifikacije na iskustvo (ruska je to škola gdje nema labavo vec samo disciplina) ali opet i njega su godine stigle.
Jahića je Ćiro šalto sa pozicije na poziciju , niko i ne zna šta on igra kod nas, ali mislim da može pomoci ,jaka je to mrcina i upotrebljiv na svim defanzivnim pozicijama cak i kao defanzivni vezni.
Ne znam šta Pape konta sa Ibričićem ,ako ce ko i Ćiro da mu izmišlja neke lijeve pozicije (tipa desnii bek i slicno) nema ništa od price jer se tamo on gubi...šta ce sa njim uraditi niko ne zna.
Selektor mora naci igraci za odbrane i to podhitno...jednog pristojnog stopera da ima u rotaciji sa Spahićem i Nadarevićem jer može biti kartona i ozljeda, oba beka (a ne kao što je Ćiro tamo stavljao Ibričiča,Vladavića,Salihovića i slicne gluposti)...znaci igrace koji igraju na tim pozicijama u svojim klubovima.
Nek proba Muharemovića što igra u Belgiji negdje (prije u Sarajevu) ili neka iskopa odnekle desnog beka ,a i lijevog isto.
Neka isproba Cocalića, jak u duelu, dobar u skoku, jest da nema iskustva ali koga zvati za odbrane

Muratović više ne može to je ocito...Damjanović,Radeljić,Pandža to je sve u par deka ali slabo je to za nekog ozbiljnog rezultata...Berberović jeste borben ali i on je u padu...Rahimić,možda još ove kvalifikacije na iskustvo (ruska je to škola gdje nema labavo vec samo disciplina) ali opet i njega su godine stigle.
Jahića je Ćiro šalto sa pozicije na poziciju , niko i ne zna šta on igra kod nas, ali mislim da može pomoci ,jaka je to mrcina i upotrebljiv na svim defanzivnim pozicijama cak i kao defanzivni vezni.
Ne znam šta Pape konta sa Ibričićem ,ako ce ko i Ćiro da mu izmišlja neke lijeve pozicije (tipa desnii bek i slicno) nema ništa od price jer se tamo on gubi...šta ce sa njim uraditi niko ne zna.
Selektor mora naci igraci za odbrane i to podhitno...jednog pristojnog stopera da ima u rotaciji sa Spahićem i Nadarevićem jer može biti kartona i ozljeda, oba beka (a ne kao što je Ćiro tamo stavljao Ibričiča,Vladavića,Salihovića i slicne gluposti)...znaci igrace koji igraju na tim pozicijama u svojim klubovima.
Nek proba Muharemovića što igra u Belgiji negdje (prije u Sarajevu) ili neka iskopa odnekle desnog beka ,a i lijevog isto.
Neka isproba Cocalića, jak u duelu, dobar u skoku, jest da nema iskustva ali koga zvati za odbrane
-
HarnagaHarnaga
#1375 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
O pravopisu smo rekli sto smo imali iako ne razumjem ljudi kojima je pod PRVO da li je neko nesto pravilno napisao osim u slucaju da se ne moze razumjeti kontekst. Mislim da i ti i ja vladamo bosanskim jezikom u toj mjeri da smo razumljivi drugima a nijanse su u pitanju. Sto se Torlaka tice misljenja su nam razlicita, a takodje i jos vise kada je u pitanju Vule Trivunovic. Nikako mi nece biti jasno da je taj igrac cak i odigrao neku utakmicu za A reprezentaciju (kriv za poraz - a sta bi drugo). Da, i jos nesto - Torlak je za Krupinca Franko Barezi.hz__semir wrote:Prvo - po meni je klubski ispravno koliko i srbski, ali haj dobro...