Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
felipe kajetano

#1351 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by felipe kajetano »

Ja elite u pm :-)..mislim ove nashke parlamentarne
kiky

#1352 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by kiky »

plava krv se ne postaje več se rađa ...
to se ne postaje preko noči, članstvom u nekoj od nacionalnih stranaka, kupovinom diplome, doktorata, magisterija ...
a samim tim ležanjem u nekoj kancelariji, na nekom položaju, obavlajuči neku funkciju ...
zato nam je danas administracija ogromna, trula, neefikasna, lijena, nevaspitana, nikakva ...
zato nam je srozan obrazovni sistem do blata i balege ...
zato nema moralnih, profesionalnih i bilo kakvih drugih vrijednosti ni u jednom segmentu društvenog života ...
zato smo tu gdje jesmo ...
dno dna ...
xyz101

#1353 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by xyz101 »

bosna je puna ljudih plave krvi. tj, ljudi plemickih korijena.
razni begovici,alibegovici (od begova), alijagici, agovici( od aga) , cak i spahici (od spahija) su svi po prezimenima plemicke plave krvi.
dolaze od vlastele iz srednjovjekovne bosne.
veoma cesto sam sretao ljude cak i u americi koji imaju ta plemicka prezimena, i vecina njih , velika vecina, su se veoma dobro snasla cak i u americi.
sto hocu reci da se radi o uspjesnim i obrazovanim ljudima cija djeca zavrasavaju magistrate, doktorate i sl.

dali je ta 'elita' odredjenja rodjenjem ?
ne vjerujem.
ta je elita naucila odredjenje norme ponasanja i vaspitanja koje je proslijedila svojim nasljednicima od koljenja do koljena.
naime, odredjene vazne osobine u svakom razvoju jednog bica kao sto je obrazovanje, kultura, postovanje drugoga i svoga.. itd.
jutarnji

#1354 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by jutarnji »

xyz101 wrote:bosna je puna ljudih plave krvi. tj, ljudi plemickih korijena.
razni begovici,alibegovici (od begova), alijagici, agovici( od aga) , cak i spahici (od spahija) su svi po prezimenima plemicke plave krvi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Neka te, neka...
softly

#1355 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by softly »

jutarnji wrote:
Neka te, neka...
Cak sta vise, neki se doslovno prezivaju Plavsic.
xyz101

#1356 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by xyz101 »

kad je covjek poremecen uvijek mu nesto smjesno. :roll:

moje prezime je apsolutno bez tog plemickog akronima.
i nemam osobne potrebe da hvalim bilo koga.
ja jednostavno iznosim svoja zapazanja.
stari grad Visegrad

#1357 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by stari grad Visegrad »

softly wrote:
jutarnji wrote:
Neka te, neka...
Cak sta vise, neki se doslovno prezivaju Plavsic.
Plavsicevoj su ruke krvave do lakta. Ona je osudjena po 8 tacaka u Den Haagu, a odgovoarala je samo za 1 tacku koju je priznala da ne bi odgovarala za druge tacke i genocid.

Mora da joj je otac ili djed iz Plava u Crnoj Gori, po cemu nosi i prezime. Njena krv je crna, da crnija ne moze biti.
zonbirile

#1358 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

dolaze od vlastele iz srednjovjekovne bosne.
veoma cesto sam sretao ljude cak i u americi koji imaju ta plemicka prezimena, i vecina njih , velika vecina, su se veoma dobro snasla cak i u americi.
sto hocu reci da se radi o uspjesnim i obrazovanim ljudima cija djeca zavrasavaju magistrate, doktorate i sl.

dali je ta 'elita' odredjenja rodjenjem ?
ne vjerujem.
ta je elita naucila odredjenje norme ponasanja i vaspitanja koje je proslijedila svojim nasljednicima od koljenja do koljena.
naime, odredjene vazne osobine u svakom razvoju jednog bica kao sto je obrazovanje, kultura, postovanje drugoga i svoga.. itd.
-------------------------------------------------
dečko tvoji postovi su uvijek izazivali suze,što od smijeha,što od plača.Sada vidim da si ozbiljan momak i čestitam ,vidim radio si na djelima Maltusa,možda čak i Mengelea.Po meni bi ti i administracija trebala čestitati.
samo malo

#1359 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by samo malo »

Begove i age (citaj sljam koji zivi na muci obicne raje) je davno trebalo govnjivim motkama rastjerati.

Ali u Bosni se mnogi dive svakome ko kaze da mu je dedo ili nana iz begovske porodice, to je haman glavna fora poslijeratnog bolesnog drustva, slagati da si iz begovske porodice. I to je fora svih ovih novopecenih bogatasa.

Fakat moras biti ona najgora fukara da se divis takvim "begovima". Cuj "plava krv" :-) ili sto bi Hana Hadziavdagic rekla "moja nana je imala kucnu poslugu", sasvim slucajno znam da je njena nana begovica koliko i Risto Djogo.
ultima_palabra

#1360 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

Haha, pa davno je rečeno: Sin pijaniste će biti harmonikaš, sin harmonikaša će biti pijanista :-D
mO k3

#1361 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by mO k3 »

zar je to to sada vazno??
zonbirile

#1362 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

samo malo wrote:Begove i age (citaj sljam koji zivi na muci obicne raje) je davno trebalo govnjivim motkama rastjerati.

Ali u Bosni se mnogi dive svakome ko kaze da mu je dedo ili nana iz begovske porodice, to je haman glavna fora poslijeratnog bolesnog drustva, slagati da si iz begovske porodice. I to je fora svih ovih novopecenih bogatasa.

Fakat moras biti ona najgora fukara da se divis takvim "begovima". Cuj "plava krv" :-) ili sto bi Hana Hadziavdagic rekla "moja nana je imala kucnu poslugu", sasvim slucajno znam da je njena nana begovica koliko i Risto Djogo.
------------------------------------
šteta što nam ode Hana u Zagreb,a toliki su u l a g a l i u nju.Sudbina,eto i Din ode u Italiju,valjda tamo ulažu u njega.
privremeni

#1363 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by privremeni »

softly wrote:
nosara wrote: Sto se lepi lazov ne oglasi povodom ove bruke jucer pred zgradom SDP-a...? Sto propali vizionar ne stane na stranu jal koalicionog dojebnika, jal boraca...
Kako ne kontas da se Hare i SBiH bave samo "finim" stvarima: energetikom, privatizacijom namjenske industrije i ostalih stvari, investicijama, forumima...

Zato njima i nije cilj da ikad dobiju vecu vlast, taman posla, onda bi se i oni morali baviti svim i svacim.
Ovako je bolje, laganini malo demagogije, malo ufol sekiracije oko Ganica i drzave, a zapravo sve radi...

Ama nismo od jucer, jel tako? :wink:
Gledam ga sinoc na nekom od dnevnika, ma milina jedna, samo da nije ove tri prethodne godine prespavao kao medjed, tacnije u pomenutim "finim" stvarima.
Zenski dio populacije sugerise da je i botox upotrijebio. :shock: sto su ti izbori.
zonbirile

#1364 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

po hiljaditi put,Lepi Hare je dobar ne valja država sa komplet rajom.
michio

#1365 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by michio »

zonbirile wrote:
samo malo wrote:Begove i age (citaj sljam koji zivi na muci obicne raje) je davno trebalo govnjivim motkama rastjerati.

------------------------------------
šteta što nam ode Hana u Zagreb,a toliki su u l a g a l i u nju.Sudbina,eto i Din ode u Italiju,valjda tamo ulažu u njega.
Ovako ili onako zadnji put kad je u Bosni postojala poljoprivreda bilo je za vrijeme begova. Danas su svima usta puna poljoprivrede i zdrave hrane bilo da je rijec o poziciji ili opoziciji. Imanja moraju biti velika da bi poljoprivreda bila profitabilna. Begovi se vracaju :zjev:
Hypo-Alpe-Adria

#1366 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Hypo-Alpe-Adria »

michio wrote: Ovako ili onako zadnji put kad je u Bosni postojala poljoprivreda bilo je za vrijeme begova. Danas su svima usta puna poljoprivrede i zdrave hrane bilo da je rijec o poziciji ili opoziciji. Imanja moraju biti velika da bi poljoprivreda bila profitabilna. Begovi se vracaju :zjev:
U nas još ništa.
Ni jednog ni za uzorka. Još od 1878. :sad:
Džaba Aleksa pisao pjesme.
michio

#1367 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by michio »

Ma nece beg biti Huso vec Hans i Fritz, naravno ako se glede poljoprivrede uopste nesto zeli uraditi.
jeza u ledja

#1368 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by jeza u ledja »

Evo, na ovakav nacin SBiH dobija bodove:

Stranka za BiH
"Vijeće ministara BiH minira put prema NATO-u"

Na posljednjoj sjednici Vijeća ministara BiH, predsjedavajući Nikola Špirić je ponovno demonstrirao političku gimnastiku i proceduralne akrobacije kako bi postigao ciljeve iz Prudskog dogovora o prisvajanju državne imovina u korist entiteta, poručeno je iz Stranke za BiH (SBiH)

U SBiH smatraju da je ovaj, već treći pokušaj, izveo time da je na Vijeću ministara BiH naknadno predložio opskurni materijal za tačku dnevnog reda u kojoj Komisiji za državnu imovinu BiH stavlja u zadatak da u roku od 60 dana predloži "preliminarnu listu imovine koja je potrebna institucijama BiH za vršenje njezinih ustavnih nadležnosti.“.

"Ovim se na 'mala vrata' želi da imovina koja je u vlasništvu države, i kao takva sudski potvrđena, bude predmet proizvoljne podjele od strane nižih organa vlasti. Ovim se poništava i činjenica da je MAP-om potvrđeno da 69 perspektivnih objekata odmah bude uknjiženo na državu kao preduslov za dobijanje MAP-a od strane BiH. U usmenom obrazloženju predsjedavajućeg Špirića se tvrdi da je za taj prijedlog dobio saglasnost i dva podpredsjednika Vijaća ministara BiH – Sadika Ahmetovića i Dragana Vrankića, što je potvrđeno i glasanjem ministra iz SDA i HDZ za ovaj prijedlog, što je direktna potvrda prudske politike podjele BiH, kroz uzurpaciju državne imovine. Protiv je glasao jedino ministar SBiH Safet Halilović, ali je preglasan", stoji u saopštenju SBiH

Stranka za BiH ošto osuđuje ovaj potez Vijeća ministara BiH i insistiraće da ova odluka, kao nelegalna, bude poništena.

Znaci SBiH, koja je cijelo vrijeme dio vladajuce koalicije, sebe fino distancira od ostatke iste (SDA, HDZ, SNSD) i vjestacki stavlja na mjesto opozicije, predstavljajuci sebe kao zastitnike drzave protiv rusilaca iste.
Tako ce na izborima skupiti glasove i PONOVO uci u koaliciju sa istim tim strankama.

Valjda, ako ta stranka ima tako jake principe kakvim se predstavlja, nikad ne bi ni usli u vlast sa tim ljudima koji sprjecavaju napredak BiH?
kiky

#1369 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by kiky »

zadatak špirića u vijeću ministara je da spriječi ili zakomplikuje svaki pomak bih ka nato ili eu ...
da sbih nije u vladajučoj koaliciji puno toga bi im i prošlo ...
treba samo spriječit da špiro nanese zemlji veču štetu u predizbornoj kampanji ...
ultima_palabra

#1370 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

Pa ako je to baš tako, onda neka Safet podnese ostavku...u suprotnom biće upamćen kao dio vlade koja je podijelila državnu imovinu...samim tim podijelila Bosnu :zzzz:
Da tako uradi, možda bi nekoga i uvjerio 8-)
hercegovac_pravi

#1371 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hercegovac_pravi »

Pogleda li iko onu anketu u USK-u? skoro 55% glasača bi danas glasalo za SZBiH.. :D
ibizza

#1372 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ibizza »

hercegovac_pravi wrote:Pogleda li iko onu anketu u USK-u? skoro 55% glasača bi danas glasalo za SZBiH.. :D
Nedavno na proslavi godisnjice SBIH u Bihacu,svecano je podjeljeno 200 clanskih kartica...A Koliko sam cuo,dosta raje prelazi iz SDA i SDP-a u SBiH
h_poaro

#1373 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by h_poaro »

bermiin wrote:
hercegovac_pravi wrote:Pogleda li iko onu anketu u USK-u? skoro 55% glasača bi danas glasalo za SZBiH.. :D
Nedavno na proslavi godisnjice SBIH u Bihacu,svecano je podjeljeno 200 clanskih kartica...A Koliko sam cuo,dosta raje prelazi iz SDA i SDP-a u SBiH

Šta li ih to toliko privlači u SBiH :lol: :lol: :lol: A ja sam čuo sasvim suprotno - SBiH se prazni "do dna" ; da su u oktobru općinski izbori, ne bi mogli sastaviti listu ni za tri općine u FBiH. U RS već odavno i ne postoje.
nosara

#1374 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

bermiin wrote:
:lol:
spreca

#1375 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by spreca »

nosara wrote:
bermiin wrote:
:lol:

kao se osjecas ?jel ti lijepo ,veselju kraja nema odnosno znas onu staru : "ko se zadnji smije naj slade se smije"
Post Reply