Windows 8
Moderator: Benq
- piatc
#1351 Re: Windows 8
Izađe li taj windows bolji od XP-a već jednom? 
- Halcyon
#1352 Re: Windows 8
Tri su takva do sada izašla. Čak je i Vista bolja od XP-a.piatc wrote:Izađe li taj windows bolji od XP-a već jednom?
- shape of despair
#1353 Re: Windows 8
Nemozes vise aktivirati nikako.Jedino da si ranije aktivirao i spasio sa token managerom aktivaciju,sto u tvom slucaju znači piši propalo
- shape of despair
#1354 Re: Windows 8
Hvataj se samo nijedan ne radi.Ovo sa media ključem više nikako ne prolazi.Pokušao sam ja na sve načine i nemože
-
major_rush
#1355 Re: Windows 8
Sta da se radi,kako god pogledam bice mi se vratiti na win 7,
na njemu nisam imao nikakvih problema
cak mogu kazati da je perfektno radio.
na njemu nisam imao nikakvih problema
- Halcyon
#1356 Re: Windows 8
Kod mene i Windows 8 radi bez problema, a i druga dva iz 6.x porodice Windowsa (Vista i 7) su radila k'o satovi. Meni će jedini problem bit aktivacija, ako to ne zeznu neću ni dirat sistem, nek stoji 8.major_rush wrote:Sta da se radi,kako god pogledam bice mi se vratiti na win 7,
na njemu nisam imao nikakvih problema![]()
- Frtalj_Duše
#1357 Re: Windows 8
Ja samo znam da ova osmica (u mom' slučaju) dosta brže diže i gasi sistem a također je i rad računara generalno 'tiši' pogotovu kad' pristupa hdd-u, dok na win7 'hrokti' ko' lud. Elem, kakav god da je, dok je genuine, ja ostajem na njemu radije nego da se vraćam na piratski win7, a koji btw. ionako imam na drugoj particiji (dual boot). 
- Halcyon
#1358 Re: Windows 8
Po svemu sudeći KMS će ostati i jedina mogućnost aktivacije sistema (izuzmemo li legalno kupljene licence). Od loadera nalik onom za Windowse 7, Vista i Servere neće biti ništa, barem ne u skorije vrijeme.Jaguar84 wrote:znaci da se fatam kms i aktivatora....
Problem je i KMS jer i takvu vrstu aktivacije Microsoft može i hoće onemogućiti. Ko se igrao sa KMS aktivacijom na Windows 7 u skorije vrijeme, možda je imao problem s tim. Jednostavno blokiraju leakane ključeve za KMS hostove i doviđenja. Vi sistem i dalje možete aktivirat ali čim stigne Windows Update isti ostaje deaktiviran.
edit: Mog'o bi nam oštri otvorit i Windows 9 temu, pa nek čeka bolje dane (ovu je otvorio 2009. godine)?
-
bboypatron
#1359 Re: Windows 8
Windows 8 je super stvar, pogotovo za korisnike na poslovnom nivou.
ZA Administratore i kontrolu velikih mreža, Win 8 je jos bolja stvar.
A obicni korisnici, vazda ce se zaliti. Covjek koji koristi facebook, youtube i skype, nakon koristenja istih, kaze ne svidja mi se, ili svidja mi se, a u principu ne zna nista o Win 8. User experience.
Ja sam prezadovoljan.
ZA Administratore i kontrolu velikih mreža, Win 8 je jos bolja stvar.
A obicni korisnici, vazda ce se zaliti. Covjek koji koristi facebook, youtube i skype, nakon koristenja istih, kaze ne svidja mi se, ili svidja mi se, a u principu ne zna nista o Win 8. User experience.
Ja sam prezadovoljan.
- Pokerboy11
#1360 Re: Windows 8
Zna li iko kakav tut ? Ocu da oborim sistem ! Imam aktiviranu Windows 8 pro with MC, iskoristio onaj bug da li je ko vec testirao ovo cudo ?nedims wrote:Microsoft Windows i Office Aktivacija može ... u odredjenom trenutku ...biti problem za korisnike Windows 8. Možda ćete biti blokirani od strane Microsofta ... ako pokušate aktivirati više od nekoliko puta s jednim ključem ... kako bi se spriječilo softversko piratstvo .
Ovo pravilo se sada provodi puno strozije nakon sto je Microsoft učinio veliku pogrešku i ponudio besplatni Windows 8 tipke za korisnike. Kako bi spriječili takvu situaciju možete se odlučiti za korištenje vrlo zgodnog besplatnog alata... Advanced tokeni Manager za siguran backup i vraćanje Microsoft Windows i Office aktivacije datoteke na lokalnoj razini za vraćanje kada pravite čistu instalaciju.
http://www.joshcellsoftwares.com/2011/0 ... nager.html
I da planiram instalirati na drugi HDD koji se vec koristi skupa s sistemsim u particijama.
Last edited by Pokerboy11 on 01/01/2013 20:15, edited 1 time in total.
- shiljak
#1361 Re: Windows 8
sad već postaje jasnije zašto se isplati kupiti OS 
- Pokerboy11
#1362 Re: Windows 8
To se podrazumijeva ko mozeshiljak wrote:sad već postaje jasnije zašto se isplati kupiti OS
- Halcyon
#1363 Re: Windows 8
Imam legalne Vistu i 7. Dosta od mene, za sad.shiljak wrote:sad već postaje jasnije zašto se isplati kupiti OS
- Pokerboy11
#1364 Re: Windows 8
Pokerboy11 wrote:Zna li iko kakav tut ? Ocu da oborim sistem ! Imam aktiviranu Windows 8 pro with MC, iskoristio onaj bug da li je ko vec testirao ovo cudo ?nedims wrote:Microsoft Windows i Office Aktivacija može ... u odredjenom trenutku ...biti problem za korisnike Windows 8. Možda ćete biti blokirani od strane Microsofta ... ako pokušate aktivirati više od nekoliko puta s jednim ključem ... kako bi se spriječilo softversko piratstvo .
Ovo pravilo se sada provodi puno strozije nakon sto je Microsoft učinio veliku pogrešku i ponudio besplatni Windows 8 tipke za korisnike. Kako bi spriječili takvu situaciju možete se odlučiti za korištenje vrlo zgodnog besplatnog alata... Advanced tokeni Manager za siguran backup i vraćanje Microsoft Windows i Office aktivacije datoteke na lokalnoj razini za vraćanje kada pravite čistu instalaciju.
http://www.joshcellsoftwares.com/2011/0 ... nager.html
I da planiram instalirati na drugi HDD koji se vec koristi skupa s sistemsim u particijama.
- Pokerboy11
#1365 Re: Windows 8
Oborio sistem, instalirao Windows 8 PRO nakon toga aktivirao sa KMS, dodao kljuc WMC... reset pc i onda uradio backup aktivacije sve odlicno radi
Windows opet aktiviran 
-
major_rush
#1366 Re: Windows 8
Imam instaliran licenciran win 8,pa me interesuje da li postoji kakvo ogranicenje,recimo kada reinstaliras windows,formatiras disk,treba ponovo aktivirati windows.Da li postoji mogucnost na ogranicenje aktivacije,naravno mislim na jednom racunaru.
- muhafuca
#1367 Re: Windows 8
Nekoliko interesantnih textova o Windows 8
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Da li ce W8 biti nova Vista
Will Windows 8 Be the Next Vista?
Mikrosoft ce omoguciti downgrade sa W8 na W7 i Vista
Microsoft will allow downgrades from Windows 8 to Windows 7, Vista
W8 se dokazao kao manje popularan od Vista-e
Windows 8 proving less popular than Vista
Da li W8 zaista starta slabije i od Viste?
Is Windows 8 Adoption Rate Really Trailing Vista's?
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Da li ce W8 biti nova Vista
Will Windows 8 Be the Next Vista?
Code: Select all
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2401064,00.aspMicrosoft will allow downgrades from Windows 8 to Windows 7, Vista
http://www.computerworld.com/s/article/9230815/Microsoft_will_allow_downgrades_from_Windows_8_to_Windows_7_VistaWindows 8 proving less popular than Vista
http://www.kitguru.net/software/operating-systems/benjamin/windows-8-proving-less-popular-than-vista/Is Windows 8 Adoption Rate Really Trailing Vista's?
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2413621,00.asp- shiljak
#1368 Re: Windows 8
Samo aktiviraš opet windows i sve prođe bez problema.. Jedino ako bi instalirao na novi hardver, onda ili ne bi imao problema ili bi ti rekli da ne možeš, pa bi morao samo nazvati onaj broj i aktivira ti se opet windows..major_rush wrote:Imam instaliran licenciran win 8,pa me interesuje da li postoji kakvo ogranicenje,recimo kada reinstaliras windows,formatiras disk,treba ponovo aktivirati windows.Da li postoji mogucnost na ogranicenje aktivacije,naravno mislim na jednom racunaru.
- Halcyon
#1369 Re: Windows 8
Sve kontam kako nas u narednom periodu očekuju novogodišnji "pokloni" iz Microsofta u vidu masovne deaktivacije sistema. 
- shape of despair
#1370 Re: Windows 8
Samo se pitam kako je to moguće ako ne kroz update.Ugasim update i riješim problem? Može li microsoft nekako na drugi način ubaciti patku detekcije?Halcyon wrote:Sve kontam kako nas u narednom periodu očekuju novogodišnji "pokloni" iz Microsofta u vidu masovne deaktivacije sistema.
- Halcyon
#1371 Re: Windows 8
Ko zna...
Mislim da bi oni koji zaista misle nastavit sa korištenjem osmice trebali razmislit o kupovini licence, dok je još jeftinija do kraja januara. Loadera nalik onom na Windows 7 neće biti, definitivno, hacktivatori su smeće svoje vrste, a KMS aktivacija je od danas do sutra.
Još jedino što niko ne zna je šta će bit sa ovih "legalaca" koji su sistem nadogradili ključem WMC-a.
Mislim da bi oni koji zaista misle nastavit sa korištenjem osmice trebali razmislit o kupovini licence, dok je još jeftinija do kraja januara. Loadera nalik onom na Windows 7 neće biti, definitivno, hacktivatori su smeće svoje vrste, a KMS aktivacija je od danas do sutra.
Još jedino što niko ne zna je šta će bit sa ovih "legalaca" koji su sistem nadogradili ključem WMC-a.
-
major_rush
#1372 Re: Windows 8
Mogu kazati da sam rijesio problem sto mi je padao driver od graficke,Pokerboy11 wrote:Jest meni vise puta i nije ni prestalo
uradio sam update driver-a na maticnoj,chipseta,i sad je sve ok,cak i igre bez problema rade
- joyjoy
#1373 Re: Windows 8
Da li nekome Win 8 Pro 64 bit mrznu (freezing) ? Chrome,Firefox,igrice.... nebitno ! Komp je radio bez ijedne greske 7 mjeseci na Win 7 64bit , dogradio sam SSD,CPU i taze instalacija Win 8 ali 2-3 puta dnevno FREEZ i moram na reset ,
nekakav ( Even viewer) ID Event 41 63 uvijek javlja critical ! Winsi su up to date kao i svi driveri.
Pomoć
bit će mi žao se vratiti na win7 jer sam ubjeđen da je nešto softwerski ali nemogu skontat !!! googlo googlo googlo.....

nekakav ( Even viewer) ID Event 41 63 uvijek javlja critical ! Winsi su up to date kao i svi driveri.
Pomoć
bit će mi žao se vratiti na win7 jer sam ubjeđen da je nešto softwerski ali nemogu skontat !!! googlo googlo googlo.....
-
Static-X
#1374 Re: Windows 8
Kod mene je win8 64 pro,
Sent from my SCH-I500 using Tapatalk 2
-
Static-X
#1375 Re: Windows 8
I nemam problema stim...
(Zeznu me tel pa pisem dva posta)