hadis wrote:hrasno38 wrote:Nosferatu wrote:Ma Dzeki je najbolje da upise fakultet i konacno, okonca svoju karijeru. Ono srece sto je imao, imao. Sto je mogao i znao, natrkao se. Dolazi do zasicenja a ocekivanja prevazilaze mogucnosti tog igraca koji vise podsjeca na boksera teske kategorije iako nema tu kilazu, samo visinu. Njemu ako neko loptu ne namjesti, on sam nece znati sebe dovesti u priliku da dadne gol. I nije mi jasno sto ga Lutak Ciro nije eliminirao. Pjanic je takodje, ni'ta. Daj da udjem, daj da udjem, uso, ko da nije ni uso, trazio ga ja po ekranu da ga vidim. Nama treba Stilic bre. Stilic a ne Pjanic, Muslimovic umjesto Dzeke, Salihovic na mjesto Ibisevica danas, Ibisevic i Ibricic neka igraju po pola na istoj poziciji itd. I treba nam novi selektor, ko Fatih Terim. Onaj po Zenici hoda kao da je kod kuce, a Ciro se skupio noge prekrstio i sav sretan sto moze da zapali na stadionu. Slike i prilike reprezentacija, jedna testosteronska, zla, podla, pogana i sto ne moze misli da moze, druga, u menopauzi, cekajuci nekakvu grdnu bolest da je dokrajci. Najgori mi je strah - kao da eto, mi imamo sta zijaniti, pa trebali smo se s Turcima pohvatati za vratove pa ili bos ili hadzija, ako su bolji neka idu u baraz, a ja imam osjecaj da jesu bolji i mi idemo u baraz sretnim okolnostima, ako se to desi, mi proci baraz necemo jer sve sto dodje nezasluzeno, prije ili kasnije bude kaznjeno.
Kijameta je sve u pravu, da je bio jos neki malo flagmeticniji sudija, koji ne svira svaki mehki enac, prvo, nebi bilo sjeckanaj igre koliko je bilo, drugo, mi do gola nebi dosli, iz prekida. Kako bi onda s Turcima na kraj izasli, ne zna se. A o ofsajdima u kojima je po 3 covjeka ne treba pricati, Ciro da je autoritet jos uvijek bi po Zenici krugove trcali da se nauce ako ne mozes dokazati pismeno, sta je jebeni ofsajd, i kako mu se staje u kraj, a onda barem mozes kondiciju im nabiti da im nije tesko vratiti se i pratiti igru, a ne hrlti naprijed nebi li kako gol zabili na brzaka, jer nadtrcati Tursku odbranu je jos uvijek misaoni pojam, onaj brko Turcin iz odbrane i Turski golman vrijede nase reprezentacije cijele. Njih 2. Ovo je nista, ici cete u baraz, i onda gledatiti kako nam gladni iz Afrike koji za kopacki nemaju (mozda ni mi nemamo za kopacke, cim Dzeko igra u zelenim Wolfsburgovim kopackama), golove rasijavaju i to ce biti radost naseg prolaska na SP, ako se uspije proci baraz, a ne vidim kako na ovaj nacin kako.
Jedino sto mi je drago je sto Turci ne dodjose do 5 miliona, jer ja znam sto oni lete, jebe se njima i za SP i za Tursku, ali kad svaki ubaci 250-300.000 dollara u dzepic na saoku to nije sala. A ovi nasi, niti im ima ko sta dati, niti oni znaju uzeti, da to izgleda kao da su zaradili.
I sto neko rece, Bilino Polje puno nekakvih funkcionera, i guzonja. Krivo mi bas onda bi sto ne zijanismo pa da sljedeci put plate kartu opet 100 maraka.
Ti si stvarno jedno cudo od covjeka. Koliko ti imas negativne energije u sebi to je za Ginisa. Ja se ne sjecam da si ti napisao ovdje niti jedan post bez trunke pesimizma, mracne atmosfere, nekog potcjenivanja i naravno drevne filozofije u svakoj rijeci. Tebe jednostavno, kad covjek procita ono sto si napisao, kao da boli sto smo mi trenutno drugi na tabeli, ogromnim sansama za baraz ili u gobalu gledajuci kao da te boli sto se ovdje narod necem od srca raduje. Imas rezon hvatanja za vratove otprilike svakog kabadahije koji jedino tako zna rijesiti probleme. Sto bi se mi hvatali za vratove sa Turcima kad smo im prije utakmice bjezali 4 boda i sad nakon utakmice isto rastojanje. Sto ne bi tu nasu sudbinu ipak rijesili sa laksim protivnikom kao sto je Estonija. Covjece procitas li ti ono sto napises. Ljudi koji su smrtno bolesni razmisljaju veselije od tebe i optimsticnije. I lijepo si napisao na kraju " krivo ti sto ne zijanismo....." i to je tvoja poenta koju sklapas negde tamo preko bare da li iz vlastite frustracije ili necega drugog. Pa bolan nije samo Bilino Polje puno funkionera, ima ih i kad igra Njemacka, i kad igra Rusija, i kad igra Francuska i kad igra USA tvoja druga domovina jer je to zabava ali i mjesto gdje trebaq da budu drzavnici kada igra njihova zemlja. Vrati se pa budi i ti a nemoj ubijat u pojam i sebe i nas sa svojim mracnjackim postovima u stilu svoga nicka.
Svidjalo se to tebi ili ne BiH je druga na tabeli i sa pobjedom protiv Estonije ide sigurno u baraz a siguran sam da se necemo obrukati ni protiv Spanije kao sto se i do sada protiv njih nismo nikada obrukali. Mi ovdje koji zivimo i radimo prvi put imamo razloga za masovno radovanje i za velika ocekivanja a za to su zasluzni upravo ovi momci sa Cirom na celu. A tebi ako se to ne svidja imas NBA ligu i USA Superbowl pa uzivaj a nas zivota ti popusti svojih mracnih prognoza.
Nemas pojma kako je meni dobro veceras bilo u svom domu sa svojim sinom i svojom rajom, uz pokoje pivo i mezu pratiti ovu utakmicu i nakon zadnjeg sucevog zvizduka svi smo bili zadovoljni a niko razocaran. Istina nismo puno dobili ali isto tako nismo nista ni izgubili protiv jedne evropske fudbalske sile. Ma uostalom cisto sumnjam da ti znas sta to znaci uzivati u necemu a da to nije prepuno sumnji i teorija zavjere.
Aferim ljudino. Svaka ti cast.
Za ove sto prozivaju Dzeku da kazem samo da momak ima 23 godine i da je normalno da nekad pada u formi, a i da dodam pitanje: Gdje bi mi sad bili da nebi DZeke i njegovih supergolova?
Ne pljujte po njemu. Ponosite se njime.
Dragi moj Sokac, danas kad si se otrijeznio, da ti ja nesto napisem.
U Sarajevu zivis jer si se prodao Sabanima i jer kao Sokac imas najbolju sansu za zaposljavanje s to malo skole sto si zavrsio prije nego sto si odlucio da se igras rata i branis nekakvu Bosnu tj. Alijino imanje oko kojeg su te izjebali, a ti im eto, nisi mogao da uzvratis, pa makar ni da ledja okrenes. Ono sto si gledao je reprezentacija dijaspore, i u njoj nema djeca koja su Bosna danas - jer nijednom nije adresa u Bosni, kao ni meni. Dakle, to nije tvoja reprezentacija, nego moja, mnogo vise moja, nego tvoja jer ne samo da djeca nisu u BiH nego nisu ni postali fudbaleri u BiH, kao sto ni ja svoj zanat nisam ispekao kod Alije niti kod tebe po Kosevu dok sam gledao guze li se kakve sestre u nocnoj smjeni ili ne.
Kad bude u reprezentaciji igrao jedan Sokac u prvih 11, a narucito kad u reprezentaciji bude igrao jedan Sokac iz Sarajeva, s adresom u Sarajevu, to ce biti tvoja reprezentacija, a ti ces biti navijac kad ne budes iz svog stana nakon birtijanja pisao postove jer nemas odakle iz Hrasnog otici u Zenicu, i kupiti kartu i stati na tribinu ali branis truli sistem i Sabane jer - drugo sta ti nije ni preostalo vec prepustiti se, prodati se, olaksati sebi. Borio si se, umorio si se, ne mozes, ali ako ne mozes, nece srati ni po mome, jer ja nisam dana placen sto sam Bosnjak nigdje u Americi, svoju sam diplomu zaradio u krvi, a ne sto sam ugrozeni Hrvat u Sarajevu koji bi da ostane, i meni ne treba ludjackih vizura drzave koja se manifestuje prvo, kroz kopacke 9 seljaka i 2 gradjanina, kako nam stoji raspodjela u timu, ona jedina prava.
Ja dolazim u Oktobru u Sarajevo, ne zbog Spanije, ali cu otici na tu utakmicu, samo da tebi bude karta manje. I da jos vidim kako ces Sokce s Hrasnog meni u mom gradu govoriti gdje cu, sta cu i koga cu, s Americkim i pasosom i dollarima, ali burazeru, tebi tvoji Sabani i Sabanluci. Normalno je da ti je krivo jerbo i da ti ja smetam, jerbo, nije Ivica Osim jedan i sam. Ima nas jos. Ima jos "Sokadije" koja nece sa Sabanijadom, i koja se nece kompromitovati i koja se nece prilagoditi misljenju gomile brabonjaka sa Balkana koji imaju najnize place i zive pod sjenom ostrice maca, gdje sve nebitno, ali vazan je plasma na baraz, to kad budes papke otezao, i djete te bude pitalo, sta si mi caca ostavio u Amanet, a ti reci 11 zlatnih lavova, 11 zlatnih zmajeva i ostale price koje idu na Balkanu tamo gdje se na 15.000 ulaznica stampa 5000 ilegalno, pa se onda pola preproda tapkatorisima, ako ne i vise, a cetvrtina razdijeli guzonjama "na poklon", dok iz utakmice u utakmicu gledas kako ce neko da pogine kao na Hejselu samo jel dodje do kakvog batinjanja ili trkisa, ali tebi nista ne smeta, iz Hrasnog, smetam ti ja. I hocu bas da ti smetam, jerbo necete vi Sabani na mom se siriti i moje dijasporce gledati a gladiti svoja muda i jos tjerati druge - ovo je moj forum, mojih 2500 poruka, a u Oktobru i dolazim spickati par hiljada dollara na svom, da ostane marginalncima i pickonjama kao sto si ti, jerbo da ti nije mene i da ti nije nas sta bi gledao, od cega bi zivjeo, i na kraju - od koga bi imao koju pametnu cuti jerbo - ne dolazis ti na forum da citas sta prica raja po Rajvosa, interesuje te sta kaze raja koja je otisla, raja koja ima jos uvijek i u ruci i u opancima, zato i dodjes, e kad dodjes, ima i da se naucis kako da se ponasas, dokle te god Sarajevo hrani da nebi bilo Teheran, ja znam sto tebi valjaju Sabani. Reci ti meni samo - sto bi meni Sabani valjali? I sto bi im ja to trebao gledati kroz prste i diviti im se, i njima i njihovoj nakaradnosti od drugog poluvremena, od tima, od drzave cijele.