Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Sounder

#1351 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Sounder »

O ye wrote:Nasi u jos jednoj reklami, ovoga puta humanitarnoj. EUFOR organizuje neko fudbalsko takmicenje za osnovce.
Kazu super neke nagrade. Evo video

ko su ovi likovi, ako neko moze napisati redom. Znam dzeku na pocetku i ciru na kraju, ko su ova trojica u sredini.

1.

2.

3.

?
Globus

#1352 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Globus »

ne mogu da vjerujem sta sad ne valja ?
Ripicipi

#1353 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Ripicipi »

:? :roll: :-) :lol:
todd_smith

#1354 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by todd_smith »

Sounder wrote:
O ye wrote:Nasi u jos jednoj reklami, ovoga puta humanitarnoj. EUFOR organizuje neko fudbalsko takmicenje za osnovce.

ko su ovi likovi, ako neko moze napisati redom. Znam dzeku na pocetku i ciru na kraju, ko su ova trojica u sredini.

1.

2.

3.

?
dzeko,supic,spahic,ibisevic

ps-jel do mene ili spahic stvarno prebrzo prica ovdje :D
Ripicipi

#1355 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Ripicipi »

Sounder, ti nam ovdje raspredas o taktici, a ni igrace reprezentacije ne znas... :lol:
jeza u ledja

#1356 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

Sounder wrote:

1.

2.

3.

?

:shock:

Pa ti pojma nemas o reprezentaciji!?!? A znas nam kakiti o tome kako igramo ko kurac.

Malo tvojih kvotova iz zadnja 24 sata:
Ima li gdje radio prenos preko interneta?

Ima li mozda neki internet stream da Marjanovic vodi?
Slabo veoma slabo.

Nerjeseno, koda smo izgubili :(
jebo ti nas ako nas vile nosaju i to u zenici gdje se svakom gostu trebaju tresti gace
Sounder wrote::( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

propali :x
Sanse za baraz su nam opale :( i da tamo zavrsimo, jadni smo
A ja se pitam kako neko moze pisati o nasoj igri kao "razocaravajucoj", "losoj", itd.
todd_smith

#1357 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by todd_smith »

potres_mozga wrote:Sounder, ti nam ovdje raspredas o taktici, a ni igrace reprezentacije ne znas... :lol:
haha ja sam mislio zajebava se pa sam namjerno odgovorio ali ako stvarno ne zna .... :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#1358 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Nosferatu »

hadis wrote:
hrasno38 wrote:
Nosferatu wrote:Ma Dzeki je najbolje da upise fakultet i konacno, okonca svoju karijeru. Ono srece sto je imao, imao. Sto je mogao i znao, natrkao se. Dolazi do zasicenja a ocekivanja prevazilaze mogucnosti tog igraca koji vise podsjeca na boksera teske kategorije iako nema tu kilazu, samo visinu. Njemu ako neko loptu ne namjesti, on sam nece znati sebe dovesti u priliku da dadne gol. I nije mi jasno sto ga Lutak Ciro nije eliminirao. Pjanic je takodje, ni'ta. Daj da udjem, daj da udjem, uso, ko da nije ni uso, trazio ga ja po ekranu da ga vidim. Nama treba Stilic bre. Stilic a ne Pjanic, Muslimovic umjesto Dzeke, Salihovic na mjesto Ibisevica danas, Ibisevic i Ibricic neka igraju po pola na istoj poziciji itd. I treba nam novi selektor, ko Fatih Terim. Onaj po Zenici hoda kao da je kod kuce, a Ciro se skupio noge prekrstio i sav sretan sto moze da zapali na stadionu. Slike i prilike reprezentacija, jedna testosteronska, zla, podla, pogana i sto ne moze misli da moze, druga, u menopauzi, cekajuci nekakvu grdnu bolest da je dokrajci. Najgori mi je strah - kao da eto, mi imamo sta zijaniti, pa trebali smo se s Turcima pohvatati za vratove pa ili bos ili hadzija, ako su bolji neka idu u baraz, a ja imam osjecaj da jesu bolji i mi idemo u baraz sretnim okolnostima, ako se to desi, mi proci baraz necemo jer sve sto dodje nezasluzeno, prije ili kasnije bude kaznjeno.

Kijameta je sve u pravu, da je bio jos neki malo flagmeticniji sudija, koji ne svira svaki mehki enac, prvo, nebi bilo sjeckanaj igre koliko je bilo, drugo, mi do gola nebi dosli, iz prekida. Kako bi onda s Turcima na kraj izasli, ne zna se. A o ofsajdima u kojima je po 3 covjeka ne treba pricati, Ciro da je autoritet jos uvijek bi po Zenici krugove trcali da se nauce ako ne mozes dokazati pismeno, sta je jebeni ofsajd, i kako mu se staje u kraj, a onda barem mozes kondiciju im nabiti da im nije tesko vratiti se i pratiti igru, a ne hrlti naprijed nebi li kako gol zabili na brzaka, jer nadtrcati Tursku odbranu je jos uvijek misaoni pojam, onaj brko Turcin iz odbrane i Turski golman vrijede nase reprezentacije cijele. Njih 2. Ovo je nista, ici cete u baraz, i onda gledatiti kako nam gladni iz Afrike koji za kopacki nemaju (mozda ni mi nemamo za kopacke, cim Dzeko igra u zelenim Wolfsburgovim kopackama), golove rasijavaju i to ce biti radost naseg prolaska na SP, ako se uspije proci baraz, a ne vidim kako na ovaj nacin kako.

Jedino sto mi je drago je sto Turci ne dodjose do 5 miliona, jer ja znam sto oni lete, jebe se njima i za SP i za Tursku, ali kad svaki ubaci 250-300.000 dollara u dzepic na saoku to nije sala. A ovi nasi, niti im ima ko sta dati, niti oni znaju uzeti, da to izgleda kao da su zaradili.

I sto neko rece, Bilino Polje puno nekakvih funkcionera, i guzonja. Krivo mi bas onda bi sto ne zijanismo pa da sljedeci put plate kartu opet 100 maraka.
Ti si stvarno jedno cudo od covjeka. Koliko ti imas negativne energije u sebi to je za Ginisa. Ja se ne sjecam da si ti napisao ovdje niti jedan post bez trunke pesimizma, mracne atmosfere, nekog potcjenivanja i naravno drevne filozofije u svakoj rijeci. Tebe jednostavno, kad covjek procita ono sto si napisao, kao da boli sto smo mi trenutno drugi na tabeli, ogromnim sansama za baraz ili u gobalu gledajuci kao da te boli sto se ovdje narod necem od srca raduje. Imas rezon hvatanja za vratove otprilike svakog kabadahije koji jedino tako zna rijesiti probleme. Sto bi se mi hvatali za vratove sa Turcima kad smo im prije utakmice bjezali 4 boda i sad nakon utakmice isto rastojanje. Sto ne bi tu nasu sudbinu ipak rijesili sa laksim protivnikom kao sto je Estonija. Covjece procitas li ti ono sto napises. Ljudi koji su smrtno bolesni razmisljaju veselije od tebe i optimsticnije. I lijepo si napisao na kraju " krivo ti sto ne zijanismo....." i to je tvoja poenta koju sklapas negde tamo preko bare da li iz vlastite frustracije ili necega drugog. Pa bolan nije samo Bilino Polje puno funkionera, ima ih i kad igra Njemacka, i kad igra Rusija, i kad igra Francuska i kad igra USA tvoja druga domovina jer je to zabava ali i mjesto gdje trebaq da budu drzavnici kada igra njihova zemlja. Vrati se pa budi i ti a nemoj ubijat u pojam i sebe i nas sa svojim mracnjackim postovima u stilu svoga nicka.
Svidjalo se to tebi ili ne BiH je druga na tabeli i sa pobjedom protiv Estonije ide sigurno u baraz a siguran sam da se necemo obrukati ni protiv Spanije kao sto se i do sada protiv njih nismo nikada obrukali. Mi ovdje koji zivimo i radimo prvi put imamo razloga za masovno radovanje i za velika ocekivanja a za to su zasluzni upravo ovi momci sa Cirom na celu. A tebi ako se to ne svidja imas NBA ligu i USA Superbowl pa uzivaj a nas zivota ti popusti svojih mracnih prognoza.
Nemas pojma kako je meni dobro veceras bilo u svom domu sa svojim sinom i svojom rajom, uz pokoje pivo i mezu pratiti ovu utakmicu i nakon zadnjeg sucevog zvizduka svi smo bili zadovoljni a niko razocaran. Istina nismo puno dobili ali isto tako nismo nista ni izgubili protiv jedne evropske fudbalske sile. Ma uostalom cisto sumnjam da ti znas sta to znaci uzivati u necemu a da to nije prepuno sumnji i teorija zavjere.
Aferim ljudino. Svaka ti cast.

Za ove sto prozivaju Dzeku da kazem samo da momak ima 23 godine i da je normalno da nekad pada u formi, a i da dodam pitanje: Gdje bi mi sad bili da nebi DZeke i njegovih supergolova?
Ne pljujte po njemu. Ponosite se njime.
Dragi moj Sokac, danas kad si se otrijeznio, da ti ja nesto napisem.

U Sarajevu zivis jer si se prodao Sabanima i jer kao Sokac imas najbolju sansu za zaposljavanje s to malo skole sto si zavrsio prije nego sto si odlucio da se igras rata i branis nekakvu Bosnu tj. Alijino imanje oko kojeg su te izjebali, a ti im eto, nisi mogao da uzvratis, pa makar ni da ledja okrenes. Ono sto si gledao je reprezentacija dijaspore, i u njoj nema djeca koja su Bosna danas - jer nijednom nije adresa u Bosni, kao ni meni. Dakle, to nije tvoja reprezentacija, nego moja, mnogo vise moja, nego tvoja jer ne samo da djeca nisu u BiH nego nisu ni postali fudbaleri u BiH, kao sto ni ja svoj zanat nisam ispekao kod Alije niti kod tebe po Kosevu dok sam gledao guze li se kakve sestre u nocnoj smjeni ili ne.

Kad bude u reprezentaciji igrao jedan Sokac u prvih 11, a narucito kad u reprezentaciji bude igrao jedan Sokac iz Sarajeva, s adresom u Sarajevu, to ce biti tvoja reprezentacija, a ti ces biti navijac kad ne budes iz svog stana nakon birtijanja pisao postove jer nemas odakle iz Hrasnog otici u Zenicu, i kupiti kartu i stati na tribinu ali branis truli sistem i Sabane jer - drugo sta ti nije ni preostalo vec prepustiti se, prodati se, olaksati sebi. Borio si se, umorio si se, ne mozes, ali ako ne mozes, nece srati ni po mome, jer ja nisam dana placen sto sam Bosnjak nigdje u Americi, svoju sam diplomu zaradio u krvi, a ne sto sam ugrozeni Hrvat u Sarajevu koji bi da ostane, i meni ne treba ludjackih vizura drzave koja se manifestuje prvo, kroz kopacke 9 seljaka i 2 gradjanina, kako nam stoji raspodjela u timu, ona jedina prava.

Ja dolazim u Oktobru u Sarajevo, ne zbog Spanije, ali cu otici na tu utakmicu, samo da tebi bude karta manje. I da jos vidim kako ces Sokce s Hrasnog meni u mom gradu govoriti gdje cu, sta cu i koga cu, s Americkim i pasosom i dollarima, ali burazeru, tebi tvoji Sabani i Sabanluci. Normalno je da ti je krivo jerbo i da ti ja smetam, jerbo, nije Ivica Osim jedan i sam. Ima nas jos. Ima jos "Sokadije" koja nece sa Sabanijadom, i koja se nece kompromitovati i koja se nece prilagoditi misljenju gomile brabonjaka sa Balkana koji imaju najnize place i zive pod sjenom ostrice maca, gdje sve nebitno, ali vazan je plasma na baraz, to kad budes papke otezao, i djete te bude pitalo, sta si mi caca ostavio u Amanet, a ti reci 11 zlatnih lavova, 11 zlatnih zmajeva i ostale price koje idu na Balkanu tamo gdje se na 15.000 ulaznica stampa 5000 ilegalno, pa se onda pola preproda tapkatorisima, ako ne i vise, a cetvrtina razdijeli guzonjama "na poklon", dok iz utakmice u utakmicu gledas kako ce neko da pogine kao na Hejselu samo jel dodje do kakvog batinjanja ili trkisa, ali tebi nista ne smeta, iz Hrasnog, smetam ti ja. I hocu bas da ti smetam, jerbo necete vi Sabani na mom se siriti i moje dijasporce gledati a gladiti svoja muda i jos tjerati druge - ovo je moj forum, mojih 2500 poruka, a u Oktobru i dolazim spickati par hiljada dollara na svom, da ostane marginalncima i pickonjama kao sto si ti, jerbo da ti nije mene i da ti nije nas sta bi gledao, od cega bi zivjeo, i na kraju - od koga bi imao koju pametnu cuti jerbo - ne dolazis ti na forum da citas sta prica raja po Rajvosa, interesuje te sta kaze raja koja je otisla, raja koja ima jos uvijek i u ruci i u opancima, zato i dodjes, e kad dodjes, ima i da se naucis kako da se ponasas, dokle te god Sarajevo hrani da nebi bilo Teheran, ja znam sto tebi valjaju Sabani. Reci ti meni samo - sto bi meni Sabani valjali? I sto bi im ja to trebao gledati kroz prste i diviti im se, i njima i njihovoj nakaradnosti od drugog poluvremena, od tima, od drzave cijele.
rado_vidjen

#1359 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by rado_vidjen »

@hadis

meet nosferatu :mrgreen:
jeza u ledja

#1360 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

Nosferatu, da si ono cim se predstavljas da jesi - ne bi ovdje pisao par hiljada kilometarskih postova.
Ti si nesretan covjek u tudjoj zemlji koji satisfakciju moze samo naci u poredjenju sa onim sto je ostavio iza sebe. Takav kompleks je jedna muka teska. I stvarno te tesko citati, jer prosto covjeku bude stid vidjevsi kako iz tebe puca sujeta, sebicnost i depresija, da ne kazem jad, a kad te covjek cita, zna da svi znaju da je tako, samo ti ne znas.

Nja nja, Bosna ne valja, dijaspora, dolari, sabani, Alija, ja ja ja, nja nja nja!
Ubij se covjece!
bijelo_dugme

#1361 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by bijelo_dugme »

jeza u ledja wrote:Jel ono Hakan Sukur sjedio pored Bolica frizurice?
Jest...

Nosferatu: Jel ti to ozbiljno? Otkazi let i ulozi ti par hiljada dolara u lijekove i psihicku pomoc...
Last edited by bijelo_dugme on 10/09/2009 19:29, edited 1 time in total.
todd_smith

#1362 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by todd_smith »

Nosferatu wrote: Dragi moj Sokac, danas kad si se otrijeznio, da ti ja nesto napisem.

U Sarajevu zivis jer si se prodao Sabanima i jer kao Sokac imas najbolju sansu za zaposljavanje s to malo skole sto si zavrsio prije nego sto si odlucio da se igras rata i branis nekakvu Bosnu tj. Alijino imanje oko kojeg su te izjebali, a ti im eto, nisi mogao da uzvratis, pa makar ni da ledja okrenes. Ono sto si gledao je reprezentacija dijaspore, i u njoj nema djeca koja su Bosna danas - jer nijednom nije adresa u Bosni, kao ni meni. Dakle, to nije tvoja reprezentacija, nego moja, mnogo vise moja, nego tvoja jer ne samo da djeca nisu u BiH nego nisu ni postali fudbaleri u BiH, kao sto ni ja svoj zanat nisam ispekao kod Alije niti kod tebe po Kosevu dok sam gledao guze li se kakve sestre u nocnoj smjeni ili ne.

Kad bude u reprezentaciji igrao jedan Sokac u prvih 11, a narucito kad u reprezentaciji bude igrao jedan Sokac iz Sarajeva, s adresom u Sarajevu, to ce biti tvoja reprezentacija, a ti ces biti navijac kad ne budes iz svog stana nakon birtijanja pisao postove jer nemas odakle iz Hrasnog otici u Zenicu, i kupiti kartu i stati na tribinu ali branis truli sistem i Sabane jer - drugo sta ti nije ni preostalo vec prepustiti se, prodati se, olaksati sebi. Borio si se, umorio si se, ne mozes, ali ako ne mozes, nece srati ni po mome, jer ja nisam dana placen sto sam Bosnjak nigdje u Americi, svoju sam diplomu zaradio u krvi, a ne sto sam ugrozeni Hrvat u Sarajevu koji bi da ostane, i meni ne treba ludjackih vizura drzave koja se manifestuje prvo, kroz kopacke 9 seljaka i 2 gradjanina, kako nam stoji raspodjela u timu, ona jedina prava.

Ja dolazim u Oktobru u Sarajevo, ne zbog Spanije, ali cu otici na tu utakmicu, samo da tebi bude karta manje. I da jos vidim kako ces Sokce s Hrasnog meni u mom gradu govoriti gdje cu, sta cu i koga cu, s Americkim i pasosom i dollarima, ali burazeru, tebi tvoji Sabani i Sabanluci. Normalno je da ti je krivo jerbo i da ti ja smetam, jerbo, nije Ivica Osim jedan i sam. Ima nas jos. Ima jos "Sokadije" koja nece sa Sabanijadom, i koja se nece kompromitovati i koja se nece prilagoditi misljenju gomile brabonjaka sa Balkana koji imaju najnize place i zive pod sjenom ostrice maca, gdje sve nebitno, ali vazan je plasma na baraz, to kad budes papke otezao, i djete te bude pitalo, sta si mi caca ostavio u Amanet, a ti reci 11 zlatnih lavova, 11 zlatnih zmajeva i ostale price koje idu na Balkanu tamo gdje se na 15.000 ulaznica stampa 5000 ilegalno, pa se onda pola preproda tapkatorisima, ako ne i vise, a cetvrtina razdijeli guzonjama "na poklon", dok iz utakmice u utakmicu gledas kako ce neko da pogine kao na Hejselu samo jel dodje do kakvog batinjanja ili trkisa, ali tebi nista ne smeta, iz Hrasnog, smetam ti ja. I hocu bas da ti smetam, jerbo necete vi Sabani na mom se siriti i moje dijasporce gledati a gladiti svoja muda i jos tjerati druge - ovo je moj forum, mojih 2500 poruka, a u Oktobru i dolazim spickati par hiljada dollara na svom, da ostane marginalncima i pickonjama kao sto si ti, jerbo da ti nije mene i da ti nije nas sta bi gledao, od cega bi zivjeo, i na kraju - od koga bi imao koju pametnu cuti jerbo - ne dolazis ti na forum da citas sta prica raja po Rajvosa, interesuje te sta kaze raja koja je otisla, raja koja ima jos uvijek i u ruci i u opancima, zato i dodjes, e kad dodjes, ima i da se naucis kako da se ponasas, dokle te god Sarajevo hrani da nebi bilo Teheran, ja znam sto tebi valjaju Sabani. Reci ti meni samo - sto bi meni Sabani valjali? I sto bi im ja to trebao gledati kroz prste i diviti im se, i njima i njihovoj nakaradnosti od drugog poluvremena, od tima, od drzave cijele.
ovdje ti je argument presao iz logike u djecija posla :/

ps-kako se moze primjetiti raspolozenje u komentaru, mozemo svi komotno reci da je tebi pomalo krivo sto je on veci bosanac od tebe :/
jutarnji

#1363 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jutarnji »

bijelo_dugme wrote:Otkazi let i ulozi ti par hiljada dolara u lijekove i psihicku pomoc...
:thumbup: ...viagru, prostituke itd :lol: . Momak je udure, ima para, diplomu, ausvajs.. al` ga mos` `ebat kad je
u procesu sticanja svih tih djidja skroz zglajzo :D
BKrajina

#1364 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by BKrajina »

Vrijeme je da se ova tema zatvori. A za negativce, analiticare i kriticare svih vrsta.......jedna pjesma za umirenje za kraj.......

Bosnooooo mojaaaaaaa :bih:
lijepa mila divna gizdavaaaaaaaaaaaa :bih: :)
HAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJ
utebi jeeeeeeeeeeeeeeeeee
nasa repka :bih:
ponos predakaaaaaa
Odoh ja sad :run:
Sounder

#1365 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Sounder »

Gledam na internetu ko svi drugi, koliko mogu, ali tamo pohvatati lica i imena malo teze, pogotovo ako je se prenosi na stranom jeziku :D

Istina da ne znam pola tima i njihove face.

Ali sto sam vidio jucer od igre, a to je drugo poluvrijeme (sa isjeckanim strimom), igra se kod kuce i opet se povuku. Zasto ici u Estoniju i tamo se boriti za plasman kada se sve moglo odraditi jucer kod kuce, protiv ekipe koja je slicna ako ne i malo losija od ekipa koje nam se sude u barazu.
Luke Perry

#1366 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Luke Perry »

zasto je terim na slikama onako izguzvan, pocupan? sta se desilo :lol:
Edin H.

#1367 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Edin H. »

Tko cu oni cudni ljudi na stadionu sinoc, atmosfera kao u teatru

Ni transparenata, ni habera o voljenom nam Savezu :x
bavi

#1368 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by bavi »

todd_smith wrote:
Nosferatu wrote: Dragi moj Sokac, danas kad si se otrijeznio, da ti ja nesto napisem.

Koliko negativnosti u jednom postu, ponižavanja drugih i uzdizanja sebe.
E moj doktore i ti nekome da daješ nadu da će se izlječiti, da će mu biti bolje... dzabe ti sve najbolje američke škole kad si k.... od čovjeka. Sutra da mi zatreba pomoć jednog takvog stručnjaka medicine, rekla bih : Neka hvala ti Bože, izgleda vrijeme je.
Gandalf

#1369 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Gandalf »

Edin H. wrote:Tko cu oni cudni ljudi na stadionu sinoc, atmosfera kao u teatru

Ni transparenata, ni habera o voljenom nam Savezu :x
Zato što su sat vremena prije utakmice isprobali dovikivanje SAVEZ NAPOLJE sa tribine na tribinu a kad je tekma pošla a šanse stizale jedna drugu svi su zaboravili i da postoji munib , iljo i sl. Ja lično sam zaboravio i kako se zovem nakon Sejine golčine :mrgreen:
Murat Sabanovic

#1370 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Murat Sabanovic »

Nosferatu wrote:
hrasno38 wrote:
Nosferatu wrote:Ma Dzeki je najbolje da upise fakultet i konacno, okonca svoju karijeru. Ono srece sto je imao, imao. Sto je mogao i znao, natrkao se. Dolazi do zasicenja a ocekivanja prevazilaze mogucnosti tog igraca koji vise podsjeca na boksera teske kategorije iako nema tu kilazu, samo visinu. Njemu ako neko loptu ne namjesti, on sam nece znati sebe dovesti u priliku da dadne gol. I nije mi jasno sto ga Lutak Ciro nije eliminirao. Pjanic je takodje, ni'ta. Daj da udjem, daj da udjem, uso, ko da nije ni uso, trazio ga ja po ekranu da ga vidim. Nama treba Stilic bre. Stilic a ne Pjanic, Muslimovic umjesto Dzeke, Salihovic na mjesto Ibisevica danas, Ibisevic i Ibricic neka igraju po pola na istoj poziciji itd. I treba nam novi selektor, ko Fatih Terim. Onaj po Zenici hoda kao da je kod kuce, a Ciro se skupio noge prekrstio i sav sretan sto moze da zapali na stadionu. Slike i prilike reprezentacija, jedna testosteronska, zla, podla, pogana i sto ne moze misli da moze, druga, u menopauzi, cekajuci nekakvu grdnu bolest da je dokrajci. Najgori mi je strah - kao da eto, mi imamo sta zijaniti, pa trebali smo se s Turcima pohvatati za vratove pa ili bos ili hadzija, ako su bolji neka idu u baraz, a ja imam osjecaj da jesu bolji i mi idemo u baraz sretnim okolnostima, ako se to desi, mi proci baraz necemo jer sve sto dodje nezasluzeno, prije ili kasnije bude kaznjeno.

Kijameta je sve u pravu, da je bio jos neki malo flagmeticniji sudija, koji ne svira svaki mehki enac, prvo, nebi bilo sjeckanaj igre koliko je bilo, drugo, mi do gola nebi dosli, iz prekida. Kako bi onda s Turcima na kraj izasli, ne zna se. A o ofsajdima u kojima je po 3 covjeka ne treba pricati, Ciro da je autoritet jos uvijek bi po Zenici krugove trcali da se nauce ako ne mozes dokazati pismeno, sta je jebeni ofsajd, i kako mu se staje u kraj, a onda barem mozes kondiciju im nabiti da im nije tesko vratiti se i pratiti igru, a ne hrlti naprijed nebi li kako gol zabili na brzaka, jer nadtrcati Tursku odbranu je jos uvijek misaoni pojam, onaj brko Turcin iz odbrane i Turski golman vrijede nase reprezentacije cijele. Njih 2. Ovo je nista, ici cete u baraz, i onda gledatiti kako nam gladni iz Afrike koji za kopacki nemaju (mozda ni mi nemamo za kopacke, cim Dzeko igra u zelenim Wolfsburgovim kopackama), golove rasijavaju i to ce biti radost naseg prolaska na SP, ako se uspije proci baraz, a ne vidim kako na ovaj nacin kako.

Jedino sto mi je drago je sto Turci ne dodjose do 5 miliona, jer ja znam sto oni lete, jebe se njima i za SP i za Tursku, ali kad svaki ubaci 250-300.000 dollara u dzepic na saoku to nije sala. A ovi nasi, niti im ima ko sta dati, niti oni znaju uzeti, da to izgleda kao da su zaradili.

I sto neko rece, Bilino Polje puno nekakvih funkcionera, i guzonja. Krivo mi bas onda bi sto ne zijanismo pa da sljedeci put plate kartu opet 100 maraka.
Ti si stvarno jedno cudo od covjeka. Koliko ti imas negativne energije u sebi to je za Ginisa. Ja se ne sjecam da si ti napisao ovdje niti jedan post bez trunke pesimizma, mracne atmosfere, nekog potcjenivanja i naravno drevne filozofije u svakoj rijeci. Tebe jednostavno, kad covjek procita ono sto si napisao, kao da boli sto smo mi trenutno drugi na tabeli, ogromnim sansama za baraz ili u gobalu gledajuci kao da te boli sto se ovdje narod necem od srca raduje. Imas rezon hvatanja za vratove otprilike svakog kabadahije koji jedino tako zna rijesiti probleme. Sto bi se mi hvatali za vratove sa Turcima kad smo im prije utakmice bjezali 4 boda i sad nakon utakmice isto rastojanje. Sto ne bi tu nasu sudbinu ipak rijesili sa laksim protivnikom kao sto je Estonija. Covjece procitas li ti ono sto napises. Ljudi koji su smrtno bolesni razmisljaju veselije od tebe i optimsticnije. I lijepo si napisao na kraju " krivo ti sto ne zijanismo....." i to je tvoja poenta koju sklapas negde tamo preko bare da li iz vlastite frustracije ili necega drugog. Pa bolan nije samo Bilino Polje puno funkionera, ima ih i kad igra Njemacka, i kad igra Rusija, i kad igra Francuska i kad igra USA tvoja druga domovina jer je to zabava ali i mjesto gdje trebaq da budu drzavnici kada igra njihova zemlja. Vrati se pa budi i ti a nemoj ubijat u pojam i sebe i nas sa svojim mracnjackim postovima u stilu svoga nicka.
Svidjalo se to tebi ili ne BiH je druga na tabeli i sa pobjedom protiv Estonije ide sigurno u baraz a siguran sam da se necemo obrukati ni protiv Spanije kao sto se i do sada protiv njih nismo nikada obrukali. Mi ovdje koji zivimo i radimo prvi put imamo razloga za masovno radovanje i za velika ocekivanja a za to su zasluzni upravo ovi momci sa Cirom na celu. A tebi ako se to ne svidja imas NBA ligu i USA Superbowl pa uzivaj a nas zivota ti popusti svojih mracnih prognoza.
Nemas pojma kako je meni dobro veceras bilo u svom domu sa svojim sinom i svojom rajom, uz pokoje pivo i mezu pratiti ovu utakmicu i nakon zadnjeg sucevog zvizduka svi smo bili zadovoljni a niko razocaran. Istina nismo puno dobili ali isto tako nismo nista ni izgubili protiv jedne evropske fudbalske sile. Ma uostalom cisto sumnjam da ti znas sta to znaci uzivati u necemu a da to nije prepuno sumnji i teorija zavjere.

Dragi moj Sokac, danas kad si se otrijeznio, da ti ja nesto napisem.

daj ba ljudi ne serite !!! igrace ne treba vrijedjati niti ih kritikovat.svako je svoj zanat izabrao ,pa i dzeko & co.igraju kako znaju,a sinoc su i pokazali borbenost na terenu.prema tome svaka kritika na racun igraca je nekorektna.jebi ga,boljih nemamao....mi i ako ne odemo u baraz,odigrali smo ove kvalifikacije vrlo dobro.jest da tim ne funkcionise jos kako treba,al'eto igramo i borimo se kako znamo. nosferatu ,razumijem tvoju kritiku prema onim nasim guzonjama kojih fotelja zulja,pa dodju na stadion privlaceci kameru prema sebi..ali zato smo krivi svi mi(ti, hrasno,ja),sto smo dopustili da nam takvi ljudi vode drzavu i fudbal.jednostavno nismo u stanju skinuti jednog usanovica,a zeljeli bi skinuti krupnije ribe koje plivaju u vodama politike(citajte kriminala).
hrasno, nije nosferatu negativac,komentar mu jest malo grub.mozda bas zbog svega onoga sto se desava u bih,pa i samim fudbalu.a vjerujem da mu srce kuca za BIH kao tebi i meni.nasi igraci su marionete ljudi iz saveza ,a protiv toga nista ne rade.ponavljam, opet smo mi krivi !!! zasto se nijedan igrac u javnosti nije pojavio(osim bolica)i "pljuno" na savez.kada stvari lose krenu,onda ko fol bojkotuju...potpisuju peticije..pa se vracaju... ne znaju, il' bi kakili il' piskili...isto tako svako ima nacin kako ce pratiti utakmice.ja sam preko internta gledao utakmicu sa drugom turcinom i bilo nam je lijepo...i slozili smo se da je rezultat realan.svi mi sto smo u dijaspori zelimo da bosna krene naprijed,da se narod probudi i da udari sakom u sto..mi uvijek cemo radije pratiti utakmice bh repke ,nego NBA. A umjereno uvijek treba biti kritican i isto tako dovoditi u pitanje neko stvari kao sto su karte 100km i guzonje na tribinama...

nosferatu,svi smo mi u dijaspori zato sto JE u BIH situacija onakva kakva jest.i opet ponavljam,krivi smo svi mi.nije ipak lijepo kritikovati ljude dole sto jedino u fudbalu vide promociju BIH u svijetu.jebi ga ,narod je utucen i misli da mu komsije dusmani, a ne ljudi koji ih vode.mislim da tebe muci isto kao sto i mene,predrasude protiv dijaspore -kao da su dijasporci krivi za sve kroz sto prolaze..al' eto sta je tu je...
hajd dosta i od mene ....
i prestanite pisati ,jer u ova dva komentara obojica ste bili grubi...
Last edited by Murat Sabanovic on 10/09/2009 20:50, edited 1 time in total.
phillie

#1371 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by phillie »

Ja kad sam s posla prolazio pored stadion (prije pocetka utakmice) bilo je dovikivanja tribina SAVEZ NAPOLJE! i jako je zvucalo. vjerovatno je bilo i za vrijeme tekme, al tv ko tv ne moze bas sve prenijeti.

Ovo sam nasao na jednom forumu:
29 septembar: FIFA ce u Zürichu odluciti po kakvim pravilima ce se izvlaciti ekipe.

14 oktobar: Sve utakmice ce biti odigrane do tog datuma.

19 oktobar: Izvlacenje u Zürichu.

14 novembar: Prva utakmica u barazu.

18 novembar: Druga utakmica u barazu.
I nesto za kraj teme:
"U Stambolu na Bosforu, bolan Terim lezi; Dusa mu je na izmaku, Juzna Afrika bjezi! Iz oka mu suza kanu, Sejo zabi ga Volkanu, sa 20 metaraa..."
IlijaLadin

#1372 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by IlijaLadin »

"U Stambolu na Bosforu, bolan Terim lezi; Dusa mu je na izmaku, Juzna Afrika bjezi! Iz oka mu suza kanu, Sejo zabi ga Volkanu, sa 20 metaraa..."
aaaaallah ilelah, selam alejkJum.

dobra ti ova, teča.

:thumbup:
jeza u ledja

#1373 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

Ima li jos kakvih izjava turskih igraca, Terima, i medija. Da se malo nasladjujemo. :D
and

#1374 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by and »

crkvice wrote: Ovo sam nasao na jednom forumu:
29 septembar: FIFA ce u Zürichu odluciti po kakvim pravilima ce se izvlaciti ekipe.

14 oktobar: Sve utakmice ce biti odigrane do tog datuma.

19 oktobar: Izvlacenje u Zürichu.

14 novembar: Prva utakmica u barazu.

18 novembar: Druga utakmica u barazu.
"
stvarno mi nisu jasni ovi seratori iz fife.sve je nešto tajno,pravila se mijenjaju,a bitno je izgleda da se plasiraju samo oni koje oni žele.
ako drugoplasirani idu u baraž ne znam šta treba pametovati.sve ubaci u bubanj i izvuci 4 para.sve ostalo je pametovanje i glupiranje.ili nečije drugo mjesto vrijedi više ?
zna li se konačno da li se u slučaju istog broja bodova gleda gol razlika ili međusobni duel?
JThomas

#1375 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by JThomas »

realno govoreći, za ovu temu treba dublja obuća, može čovjek u svašta ugaziti.

i jest, eto, mi smo argentina, a džeko je leo messi, pa je sve manje od džekinog hat tricka i petarde slabašnoj turskoj neuspjeh.
Locked