Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
zonbirile

#1351 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

ima li igdje snimak,kada raja aprila 92g istjeraše sviju sa skupštinske govornice.
detroit-mercy

#1352 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by detroit-mercy »

Jel vec uso ili jos uvijek ulazi. :dance: :dance:
bhazardtz

#1353 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bhazardtz »

Ma kod nas ti je sve moguce.Samo mislim da taj gospodin ulazi u politiku vise da bi mogao da sacuva imovinu stecenu kriminalom, nego sto se on brine za ovaj narod.Ali vidjecemo. :evil:
spokojan

#1354 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

kao da su tekstovi u avazu mrvu umjereniji, mrvu manje vulgarni, od kad je fahrudin objavio i formalni ulazak u politiku ... retorika je naravno ista, ali kao da je uz nesto manje tradicionalnih avazovih maloumno-sirovih osmisljenih epiteta, zamisljenih da budu argumenti i dokazi ?!?!
kanocale

#1355 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by kanocale »

zar je on bosanac? zašto sam mislila da je iz cg,ili srbije?!? možda se smatra strancem koji će zamjeniti ohr? :run:
Real Khan

#1356 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

Samo polako, sve moje analize sa početka ove teme će se uskoro pokazati tačnim...Fahro radi za Dodika i velikosrpske interese, a pokušava ih predstaviti kao "probošnjačke" i kao nastavak "Alijine politike"...samo lakapo :roll:
spokojan

#1357 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

samo je.en igrac ovaj rafi ... mensecini da je on stvarni visoki predstavnik ...
spokojan

#1358 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

...
bingov buraz

#1359 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bingov buraz »

Kako ce ga Rafi klepiti po usima :mrgreen:

Eto slucajno se poklapaju Dodini i Fahrini interesi :-)
stari grad Visegrad

#1360 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by stari grad Visegrad »

Sta toliko pljujete na covjeka? Mora da ste ne bosnjaci? Vama niko ne valja. Imam istancan noc da vas pepoznam izdaleka.
FAhro je od vas bolji 100 puta. Vi sjedite za kompjuyterom i ubijate vrijeme.
Da nije Fahro osnosvao stranku, onda bi osnvao Baho. Onda bi vi pisali protiv Bahe.
Ma niko ne valja, jest tako je, al u mjececu limburgu.

Treba da znate niti jedan glas nece preci iz stranke SBiH u FAhrinu stranku. Samo SDA glasovi ce se rastociti na SDA i FAhrinu. Uostalom i to je pitanje. Avaz nije omiljena novina.

Uostalom nastavite piskarati, niste sposobni za sta konkretnije.
bingov buraz

#1361 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bingov buraz »

stari grad Visegrad wrote:Sta toliko pljujete na covjeka? Mora da ste ne bosnjaci? Vama niko ne valja. Imam istancan noc da vas pepoznam izdaleka.
Da nije Fahro osnosvao stranku, onda bi osnvao Baho. Onda bi vi pisali protiv Bahe.

Treba da znate niti jedan glas nece preci iz stranke SBiH u FAhrinu stranku. Samo SDA glasovi ce se rastociti na SDA i FAhrinu. Uostalom i to je pitanje. Avaz nije omiljena novina.

Dje si istancani :mrgreen:

Sto imam osjecaj da ne zivis u BiH :?
Marija Magdalena

#1362 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Marija Magdalena »

stari grad Visegrad wrote:Sta toliko pljujete na covjeka? Mora da ste ne bosnjaci? Vama niko ne valja. Imam istancan noc da vas pepoznam izdaleka.

Ih, da hoce Baho osnovat stranku. Imali bismo svi krasnu "sansu za priliku" :-)
bingov buraz

#1363 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bingov buraz »

Marija Magdalena wrote:

Ih, da hoce Baho osnovat stranku. Imali bismo svi krasnu "sansu za priliku" :-)
Cambia za premijera :lol:
Fair Life

#1364 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Fair Life »

bingov buraz wrote:Kako ce ga Rafi klepiti po usima :mrgreen:

Eto slucajno se poklapaju Dodini i Fahrini interesi :-)
Lopine su uvijek bile solidarne.
slavkoimamodilera

#1365 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by slavkoimamodilera »

Breaking news!! Raffi islamofob! :mrgreen:
Real Khan

#1366 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

Prvo: Ne valja ti nos (nije kalibriran valjda) jer sam ja Bošnjak, i to Bosanac sa "dna kace", jedan od onih koji se BORIO u ratu protiv četnika na raznim ratištima a danas se borim protiv virtuelnih i salonskih četnika po forumima tako što im raskrinkavam planove koje provode sa domaćim izdajnicima... Ovo što sam do sada pisao o Fahri "Bošnjaku-nad-Bošnjacima" nije nikakvo "pljuvanje" nego čisto promišljanje u stilu: "ako laže koza - ne laže rog". To pljuvanje bi bilo da kažem "ma koji je quratz Fahro, vidi mu glave..." i sl. ali napisati da Fahro radi ono što Dodik želi je nešto što je bazirano na činjenicama. Dodik svim silama želi otjerati OHR i tako nefunkcionalnu državu verificirati kao status quo i finalno rješenje...Fahro također (možda iz nekih drugih razloga) radi na potkopavanju preostalog autoriteta OHR-a kao JEDINE INSTITUCIJE ZA DEBLOKADU ustavnih peripetija...Hajde mi sad objasni po čemu je to Fahro bolji Bošnjak ili Bosanac od mene? Ja sam se borio u ratu dok je Fahro "išao u štab da vidi šta da se radi" (citat iz filma "Ničija zemlja") i usput onako ničim izazvan hajrovao "prvi milion"... i sada je Fahro "uspješan businessman" a ja bezvezni politolog koji eto "pljuje" po pravom poštenjačini i Bošnjaku koji jadan samo radi ono što naš neprijatelj želi...

Drugo: Nije tačno da niko ne valja...ima među Bošnjacima mnogo boljih i kvalitetnijih (poštenijih) ljudi, ali ih hebe to što na izborima ovakvi "Bošnjaci-nad-Bošnjacima" poput Fahre, Tihića, Harisa, Lagumdžije...u pravilu odnesu većinu glasova na čistu ublehu i najjeftinije rauberske finte...Usput se na neki način stalno zaboravljaju ljudi koji su u ratu i poslije rata svojim djelima dokazali svoje Bošnjaštvo i patriotizam i iz rata izašli čista obraza ali praznih džepova, poput Sefera Halilovića, Kerima Lučarevića,... mene, i desetina hiljada drugih demobiliziranih boraca koji su se borili od prvog do zadnjeg dana za državu - Republiku Bosnu i Hercegovinu. Pravo da ti kažem, ja ne znam za koju (ili čiju) državu se Fahro sada bori jer na riječima je za Bosnu a djelima je protiv...Hajde sad' pokaži tu "pronicljivost" pa mi objasni ovu dilemu...

i Treće: Kako znaš da baš niti jedan glas iz SBiH neće preći u Fahrinu stranku, nego će se samo podijeliti SDA? Koliko ja znam iz SBiH je već prešlo pod Fahrine skute stotine ljudi iz SBiH, uključujući i donedavnog Generalnog Sekretara SBiH i Predsjednika kadrovske komisije SBiH, kao i članovi kadrovske komisije SBiH...De boga ti, o čemu ti to nama ovdje pričaš?!
VjecitiStudent

#1367 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

Real, :thumbup:

Jedino me buni otkud Lucarevic medju hrabrim i postenim, ako me sjecanje ne vara, i on jedan od krivaca za povaljivanje Energopetrola.
Real Khan

#1368 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

VjecitiStudent wrote:Real, :thumbup:

Jedino me buni otkud Lucarevic medju hrabrim i postenim, ako me sjecanje ne vara, i on jedan od krivaca za povaljivanje Energopetrola.
Nije Kerim kriv za "povaljivanje" Energopetrola nego Nedžad Branković koji je u ladici držao prijave koje je Kerim podnio protiv svojih prethodnika (tada je Branković bio glavni u Energoinvestu u čijem sklopu je radio Energopetrol).

Evo ti nekoliko podataka koje može svako provjeriti: dok je Kerim Lučarević vodio Energopetrol, zaposlio je sve predratne radnike od toga preko 300 demobiliziranih boraca, svi su radnici imali redovne i dobre plate, Energopetrol je poslovao u plusu i uplaćivao u budžet preko 70 miliona KM godišnje samo na račun poreza... Kerimovi prethodnici a kasnije i nasljednici su poslovali u minusu, otpuštali radnike, državi uplaćivali šipak i na kraju je tadašnji Premijer FBiH Ahmed Hadžipašić protivno odluci Parlamenta FBiH (pro)dao Energopetrol "INA-MOL"-u za sitne pare...Evo, ovih dana se treba taj ugovor o dokapitalizaciji poništiti jer INA-MOL nisu ništa ispoštovali...što dovojno govori ko je bio krivac za propast Energopetrola...

A o hrabrosti Kerima Lučarevića je suvišno pričati jer bilo ko je bio u ratu u Sarajevu zna šta je taj čovjek uradio za odbranu Sarajeva
oridjidji

#1369 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

Real Khan wrote:
VjecitiStudent wrote:Real, :thumbup:

Nije Kerim kriv za "povaljivanje" Energopetrola nego Nedžad Branković koji je u ladici držao prijave koje je Kerim podnio protiv svojih prethodnika (tada je Branković bio glavni u Energoinvestu u čijem sklopu je radio Energopetrol).

Evo ti nekoliko podataka koje može svako provjeriti: dok je Kerim Lučarević vodio Energopetrol, zaposlio je sve predratne radnike od toga preko 300 demobiliziranih boraca, svi su radnici imali redovne i dobre plate, Energopetrol je poslovao u plusu i uplaćivao u budžet preko 70 miliona KM godišnje samo na račun poreza... Kerimovi prethodnici a kasnije i nasljednici su poslovali u minusu, otpuštali radnike, državi uplaćivali šipak i na kraju je tadašnji Premijer FBiH Ahmed Hadžipašić protivno odluci Parlamenta FBiH (pro)dao Energopetrol "INA-MOL"-u za sitne pare...Evo, ovih dana se treba taj ugovor o dokapitalizaciji poništiti jer INA-MOL nisu ništa ispoštovali...što dovojno govori ko je bio krivac za propast Energopetrola...

A o hrabrosti Kerima Lučarevića je suvišno pričati jer bilo ko je bio u ratu u Sarajevu zna šta je taj čovjek uradio za odbranu Sarajeva
Spasi Doktoru zivot Čune na Igmanu od naših izdajica ...
goibos

#1370 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by goibos »

klasični pokušaj pokrivanja vlastitog kriminala izmišaljući neku nacionalnu ugroženost

na onoj šemi je sve baš onako kako i jeste, političko - privredno - kriminalna organizacija na teritoriji BiH i Sandžaka

jedino mi nije jasno šta Lagumdžija tamo radi???
oridjidji

#1371 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

Ma moj Real Khan da i ti osvanes kao sponzor teroristima na nekoj nidje veze listi OHR-a i ti bi imao nesto protiv iste klape koju je tu listu sastavila.

Realno gledajuci, mislim da je Radoncic bolji izbor ipak od svih skorojevica koje smo spominjali. Ipak covjek zna stvoriti novu vrijednost. Iskreno vise nemam povjerenja u mnoge politicare u BIH-a, mislim da ce Radoncic biti puno bolji izbor od SBIH i SDA, cak i od SDP-a. Do sada nikada nisam glasao za neku veliku stranku jer u kontinuitetu podbacuju na vlasti vec bruku godina. Nevjerujem da cu glasati i za Fahru, opet cu udariti na neke malce koji nece imati veliki udio u vlasti. Tako ja glasam i manje se kajem sto sam istim dao glas...

Kerima i Sefera volim, samo mislim da ne rade puno na vlastitoj promociji. Zato konstantno od izbora do izbora i imaju takve rezulate sa svojom strankom.
Moj izbor je nasa stranka, jbg mozda sto sam i sam umjetnik, pa radi toga su moji favoriti ... :D

Ne znam ali su mi oni nesto mili...
oridjidji

#1372 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

goibos wrote:klasični pokušaj pokrivanja vlastitog kriminala izmišaljući neku nacionalnu ugroženost

na onoj šemi je sve baš onako kako i jeste, političko - privredno - kriminalna organizacija na teritoriji BiH i Sandžaka

jedino mi nije jasno šta Lagumdžija tamo radi???
To je samo nacin da se diskreditira dosadasnji milje Bosnjaka i etiketira kako bi neko mogao da se navadi kako su Bosnjaci teroristi, serviran od EU ...
trofej

#1373 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by trofej »

Očito, osmanskosvetosavska/svetosavskoosmanska sorta je u ofanzivi. I to po onoj, koju je Vuk Karadžić uputio Jerneju Kopitaru: "U Srbiji sve po starom, a Sultan Bošnjane uništi sam!"
atheist

#1374 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by atheist »

Radončić: Gregorijan islamofobično i patriotski ruši BiH

Izmišljenim ratom upravo Gregorijan želi Banjoj Luci ponuditi izgovor za otcjepljenje

Volim svoje Bošnjake, a prezirem lobistu Gregorijana, kazao je sinoć za "Dnevni avaz" Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, povodom optužbi koje je na njegov račun u emisiji "60 minuta" iznio prvi zamjenik visokog predstavnika Rafi Gregorijan (Raffi Gregorian).

Tajne veze

- Žao mi je što na užasne Gregorijanove tvrdnje moram odgovoriti nimalo diplomatski i vrlo precizno. Nisam ja u tajnoj vezi s Dodikom, već on.

Svojom insceniranom svađom njih dvojica dokazuju da BiH nije moguća, a izmišljenim ratom upravo Gregorijan želi Banjoj Luci ponuditi izgovor za otcjepljenje - ističe Radončić.

On navodi i da su "imali nešto protiv Dodika, mogli su ga do sada uhapsiti".

- Jasno je da se ovdje radi o namjerno izmišljenim optužbama protiv njega da bi ga Gregorijan gurnuo u separatizam - kaže Radončić.

Što se tiče optužbi da imam probleme s porodicom Selimović, to je tačno, nastavlja Radončić, jer se radi o ljudima koji su ukrali više od stotinu bh. kompanija, a tobože pravdoljubivi Gregorijan radi kao njihov profesionalni lobista, što dokazuju i njegove fotografije s Mujom Selimovićem.

- Također, to da su Gregorijan i njegov otac primili - koje li ironije - priznanje Internacionalne lige humanista zajedno s jednim Mijom Brajkovićem, jasno pokazuje da on podržava i pljačku tog kombinata, ali i to da je Brajković uradio etničko čišćenje i s posla zauvijek otjerao više od 2.000 Bošnjaka - upozorava Radončić.

Bijeg od istine

On nadalje ističe i to da "Gregorijan meni crta lažne sheme za Razvojnu banku, a nikada nije objavio shemu kako je više od 80 banaka, gdje su Bošnjaci bili većinski vlasnici, preoteto".

- Ja se nikakvih istraga ne bojim, a pogotovo ne bjelosvjetskih varalica koji su uhvaćeni u žestokom kriminalu.

Naši advokati će ga tužiti i on će za sve optužbe imati priliku da argumente ponudi američkim sudovima. Ima li išta legalističnije prema njemu od toga?

Neka gospodin Gregorijan pisanje novinara koji su ga uhvatili u antidejtonskoj aktivnosti ne pokušava zaustaviti pritiscima na mene. Meni se, uostalom, i lično izvinio visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko) i ta poruka ostala je u mom mobitelu.

Šta će, uostalom, Gregorijan reći za izjavu turskog ambasadora u "Dnevnom avazu" i kakvo će objašnjenje ponuditi diplomatskom koru kojem je taj isti Gregorijan lagao da smo mi Bošnjaci teroristi i opasni finansijeri radikalnog islama diljem svijeta?

Gregorijanom, očito, upravljaju pojedini ratnoprofiterski lobiji i njegov pokušaj da objavljivanje tekstova o njegovom kriminalu veže uz moju izbornu kampanju nije ništa drugo do bijeg od istine i strah od procesuiranja pred američkim pravosuđem od kojeg ne može pobjeći - kaže Radončić.

Gregorijan je, dodaje Radončić, recidiv antimuslimanske Bušove (Bush) administracije i on to, i da hoće, ne može sakriti. Njemu nije mjesto u BiH, jer on ovu zemlju sistematično želi razbiti, a nas Bošnjake i muslimane gurnuti u ropski položaj prema Miji Brajkoviću, Dodiku ili bošnjačkim ratnim profiterima

- Mi se njega ne bojimo i on to mora znati, jer on se treba plašiti pravne države, a ne mi. Pljuvanje po muslimanima i Islamskoj zajednici, koje je on organizirao putem FTV-a, sada je dobilo njegovu kućnu adresu i mi smo napokon svjesni ko nam je godinama podmetao najužasnije stvari zbog kojih BiH nije mogla naprijed, a mi nemamo vize i naša djeca budućnost.

Maske su pale - kazao je sinoć Radončić i zaključio:

- Već sam rekao da BiH neće biti kolonija niti će Bošnjaci hodati sagnute glave i nositi žute trake, a Gregorijanu mogu poručiti da me ne plaši istragama, jer ih se nemam razloga bojati. Mi radimo legalno i već smo prošli mnoge montirane istrage i afere. Pogotovo nećemo dozvoliti da BiH ostane lična kolonija porodice Gregorijan. Njegov kolonijalni odnos, gdje on interno preuzima i kompetencije i naše države i OHR-a, već previše dugo trpimo, a on je sam sebi dohakao upravo prljavim mapama i denuncijacijama koje godinama plasira.

Otkud mu pravo?

- Gregorijan je očajan. Svojim istupom na FTV-u priznao je da godinama uređuje emisiju "60 minuta" i njegovim manipulacijama je, zahvaljujući hrabrosti "Avazovih" novinara, došao kraj. Ponosan sam na njih - kazao je Radončić.

On, istovremeno, prezire Gregorijana, jer ovaj potcjenjuje demokratsku javnost ove zemlje i mimo bilo kakvog legalizma nedopustivo dugo vrši ulogu glavnog urednika svih medija, ulogu raznih tužilaca i sudija i šefova policija, o čemu se napokon i PIC i OHR moraju precizno izjasniti.

Duboko poštujem politiku SAD

- Gregorijan kao čovjek koji je montirao mape sada želi meni dodatno montirati sukob s Ambasadom SAD u Sarajevu. Kao čovjek koji je svaki dan rata proveo u Sarajevu, duboko poštujem šta su SAD učinile za BiH, šta čine i koliko miliona dolara svojih poreznih obveznika ulažu u budućnost i sigurnost BiH. Ne osjećam potrebu da išta Gregorijanu objašnjavam, ali on treba objasniti radi li za SAD ili se pretvorio u svojevrsnog ambasadora ratnoprofiterske i mafijaške grupe Selimović i Brajković, odnosno komercijalnih banaka koje nemilice pljačkaju narod - kaže Radončić.

Nagledali smo se raznih mekenzija i moriona

- Pozivam sve građane BiH da se ne boje trećerazrednih obavještajaca i neostvarenih diplomata kojima ne odgovara da u ovoj zemlji stvari krenu naprijed, jer imaju mjesečne plaće više čak i od 50.000 KM. Oni se silno bogate na našoj muci i svađama koje vješto proizvode. Sjetimo se raznih mekenzija, moriona i ostalih koji danas u memoarima priznaju svoje antibošnjaštvo i antibosanstvo. Gregorijan je samo jedan od njih, oni odlaze, a mi ostajemo. Činjenica da su u OHR-u montirane mape napravili i za Srbe i Hrvate najbolje govori da Gregorijan ovdje ne donosi mir, već producira haos kako bi što duže ostao i više lično zaradio na nama - navodi Radončić.

On je islamofob

- Gregorijan se ovom svojom TV emisijom potpuno legitimirao kao čovjek koji godinama naručuje tekstove protiv Islamske zajednice ili "Avaza" i od nas pokušava napraviti mafijaše samo zato što štitimo naš narod i pravo javnosti na istinu. Očito, u njemu buja islamofobija, ali mi, kao pripadnici naroda nad kojim je izvršen genocid i koji je dao 200.000 života i milion raseljenih za multietničku BiH, na to ne možemo i nećemo pristati. Mi želimo Zapad i euroatlantske integracije, a on je dio ekipe koja nam to godinama na najperfidniji način politički i ekonomski želi opstruirati - navodi Radončić.
:mrgreen:
Real Khan

#1375 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

oridjidji wrote:Ma moj Real Khan da i ti osvanes kao sponzor teroristima na nekoj nidje veze listi OHR-a i ti bi imao nesto protiv iste klape koju je tu listu sastavila.

Realno gledajuci, mislim da je Radoncic bolji izbor ipak od svih skorojevica koje smo spominjali. Ipak covjek zna stvoriti novu vrijednost. Iskreno vise nemam povjerenja u mnoge politicare u BIH-a, mislim da ce Radoncic biti puno bolji izbor od SBIH i SDA, cak i od SDP-a. Do sada nikada nisam glasao za neku veliku stranku jer u kontinuitetu podbacuju na vlasti vec bruku godina. Nevjerujem da cu glasati i za Fahru, opet cu udariti na neke malce koji nece imati veliki udio u vlasti. Tako ja glasam i manje se kajem sto sam istim dao glas...

Kerima i Sefera volim, samo mislim da ne rade puno na vlastitoj promociji. Zato konstantno od izbora do izbora i imaju takve rezulate sa svojom strankom.
Moj izbor je nasa stranka, jbg mozda sto sam i sam umjetnik, pa radi toga su moji favoriti ... :D

Ne znam ali su mi oni nesto mili...
Ma ne sekiraj se ti za mene...ne mogu ja biti na takvoj listi ni "pod razno" jer se ja bavim između ostalog i borbom protiv terorizma...ali nejse. A što se tiče ovog dole citata...
...treba stvari gledati na pravi način. Postavlja se pitanje ZAŠTO ne rade puno na vlastitoj promociji (a logično je da svaki političar jednostavno to MORA raditi ukoliko želi uspjeh)... Evo ti odgovora (koji je jako jednostavan): SEFER HALILOVIĆ i BPS ne drže pod kontrolom niti jedan medij (ni printani ni elektronski). Da bi se promovirali, oni su doslovice prinuđeni moliti SDP da im dozvoli pristup FTV-u ili Oslobođenju...moraju muntati SDA da im se dozvoli pristup Hayatu i Avazu (do duše, odnedavno ne moraju pitati SDA za Avaz nego mogu direktno "pregovarati" sa Fahrom Radončićem, koji i dan-danas nije zaboravio kako ga je opisao Sefer u svojoj knjizi)...sve u svemu, BPS je stranka koja bi najbolju promociju imala kada bi se FTV smilovala da uživo prenosi sjednice parlamenta Federacije (gdje bi se mogao vidjeti nivo licemjerja vladajućih stranaka i sterilnost vodećih opozicionih stranaka...a sa druge strane barem prema izvještajima CCI, BPS je najkonstruktivnija i najaktivnija opoziciona partija...Međutim, to narod ne vidi jer se izvještaji sa sjednica Parlamenta vješto filtriraju u pojedinim stranačkim kuhinjama...
Post Reply