pozz mogu ga ja udomit imam akvarij 300l sa 7 ciklidaozd@ wrote:bekire aq ti je prejak!
usput da pitam ako neko zeli,poklanjam jednog T.Mekki-a velicine oko 5 cm,naravno nekome ko ima uslove za drzanje ovog ciklida lp.
Kakvi smo sa Akvaristikom
Moderator: anex
-
SPAHIC
#1351 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
-
ozd@
#1352 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
e super,drago mi je da ce otic u sigurne ruke 
imas PP
imas PP
-
Incub
#1353 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Pozdrav ekipi,
Imate divne akvarije.
Interesuje me gdje se kod nas mogu nabaviti one ribice crvene su boje, velicine oko 10-ak cm, imaju iste u zemaljskom muzeju ili je barem prije bilo. Podnose dobro nase uslove, ne trebaju puno kiseonika, koliko sam ja razumio.
Mislim napraviti vanjski bazen i tamo ih nekoliko udomiti.
Imate li kakvih savjeta, kako se zovu, latinski naziv da malo suzim potragu.
Imate divne akvarije.
Interesuje me gdje se kod nas mogu nabaviti one ribice crvene su boje, velicine oko 10-ak cm, imaju iste u zemaljskom muzeju ili je barem prije bilo. Podnose dobro nase uslove, ne trebaju puno kiseonika, koliko sam ja razumio.
Mislim napraviti vanjski bazen i tamo ih nekoliko udomiti.
Imate li kakvih savjeta, kako se zovu, latinski naziv da malo suzim potragu.
- Bekir_SA
-
Incub
#1355 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Hvala BEkire,
Nasao sam neke informacije,
Ovi sarani narastu veliki tako da bi ipak odlucio na manje primjerke.
Ima u nasem okruzenju ali kod nas rijetko.
Pozdrav
Nasao sam neke informacije,
Ovi sarani narastu veliki tako da bi ipak odlucio na manje primjerke.
Ima u nasem okruzenju ali kod nas rijetko.
Pozdrav
-
amater1981
#1356 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
imam jednu dilemu,jeli se vama ćini da živorotke lakše oboljevaju od ikrašica???
- Qler
#1357 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Gdje naci artemija? I moze li malo informacija, o tome kako ih "koristiti"?
-
fantashokata
#1358 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Zdravo drustvo,ja sam Boris iz Sarajeva i moram vam prvo pohvaliti akvarijume fantasticno izgledaju. Prije svega vi ste krivci sto sam ja na ovoj temi i sto se uopste interesujem za ove staklene kutije hehehehe
odlucio sam da uradim si akvarijum,al da bude od do...akvarijum+filter+poklopac...Malo sam se raspitivao za ove tvroniceke ali iskreno preskupi su,pa me interesuje vase misljenje oko ovih diy verzija i preporuke kome da se obratim ko fino radi te stvari i ostalo.
LIJEP PPOZZ
odlucio sam da uradim si akvarijum,al da bude od do...akvarijum+filter+poklopac...Malo sam se raspitivao za ove tvroniceke ali iskreno preskupi su,pa me interesuje vase misljenje oko ovih diy verzija i preporuke kome da se obratim ko fino radi te stvari i ostalo.
LIJEP PPOZZ
- corsa
#1359 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Najbolje ti je u udruzenje akvarista na Marin dvoru, preko puta policije. Oni prave dobre akvarije za malo para.
-
Hogarr
#1360 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
pozz drustvo da se i ja javim vidim ima finih ideja setupa i akvaca :d
-
strafna
#1361 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Druze imas vise ljudi u gradu koji se bave slicnim sto tebi treba,ali ja bi ti preporucio jednom momka. Covjek radi fantasticno i kvalitetno. Uradice ti repliku fabrickog akvarijuma da bude i bolji od togfantashokata wrote:Zdravo drustvo,ja sam Boris iz Sarajeva i moram vam prvo pohvaliti akvarijume fantasticno izgledaju. Prije svega vi ste krivci sto sam ja na ovoj temi i sto se uopste interesujem za ove staklene kutije hehehehe
LIJEP PPOZZ
Poslacu ti broj na PP pa se javi njemu.
-
necko_sa
#1362 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Imam ove Tetre 4kom( 3-4cm),2kom Sijamca (5-7cm) i 1kom shark oko 8-9 cm viska, pa bih ih mijenjao za biljke.
Evo kako izgledaju tetre...
Trebao bih mahovinu, Riccia-u (ili nesto drugo sto mi bude zanimljivo)...takodjer mi treba par kozica.
Ako neko nesto od ovoga ima i zeli razmjeniti, prodati ili pokloniti, neka mi se javi na PM...
Evo kako izgledaju tetre...
Code: Select all
http://honffygabor.uw.hu/e107_plugins/halkatalogus/halkatalogus.php?pontylazacok.52Ako neko nesto od ovoga ima i zeli razmjeniti, prodati ili pokloniti, neka mi se javi na PM...
-
Hogarr
#1363 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
ja sam akvarij radio u dijamant doo i izasao me pravo jeftino jedino sto sam ja kupio crni silikon, vanjski filter radio u udruženju a krov sam radio sam i to je to
)
-
fantashokata
#1364 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
E momci hvala vam puno,strafna hvala za preporuku sve sam dogovorio i neke stvari su vec gotove, ja prezadovoljan
kad bude finito kacim slikice,a do tad vas peglam sa pocetnickim pitanjima 
-
necko_sa
#1365 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
@Hogarr,
daj nabaci koju sliku tog projekta. Koliko te je kostalo sve pojedinacno? Mislim na akvarij i poklopac.
daj nabaci koju sliku tog projekta. Koliko te je kostalo sve pojedinacno? Mislim na akvarij i poklopac.
-
SPAHIC
#1366 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
pozz ako neko zna neka mi pomoggne mislim odgovori prošlo jutro sam se probudio i nesto jako cudno oda je bila mutna skroz a sve ribice su lezale na povrsini niti jedna nije ostala ziva a noc prije je voda bila cista i sve je bilo ok od cega se to moglo desit kazu da se voda zamutila od ribica koje su umrle ali sta se moglo desit da ribice uginu od cega
- uradi sam
#1367 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
imas li kakve djece u blizini da nisu sta nasuliSPAHIC wrote:pozz ako neko zna neka mi pomoggne mislim odgovori prošlo jutro sam se probudio i nesto jako cudno oda je bila mutna skroz a sve ribice su lezale na povrsini niti jedna nije ostala ziva a noc prije je voda bila cista i sve je bilo ok od cega se to moglo desit kazu da se voda zamutila od ribica koje su umrle ali sta se moglo desit da ribice uginu od cega
-
SPAHIC
#1368 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
moguce je to al na to nikad nisam pomislio prije su znali cijelu kutiju hrane prosuti imal ko onda da proda ili pokloni 10 komda zivorotki nije vazno kakve su ili je bolje kupovat u zoo centrima i pet shopovima
- malawi
#1369 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Da nisi odjednom zamijenio svu vodu?SPAHIC wrote:pozz ako neko zna neka mi pomoggne mislim odgovori prošlo jutro sam se probudio i nesto jako cudno oda je bila mutna skroz a sve ribice su lezale na povrsini niti jedna nije ostala ziva a noc prije je voda bila cista i sve je bilo ok od cega se to moglo desit kazu da se voda zamutila od ribica koje su umrle ali sta se moglo desit da ribice uginu od cega
- malawi
#1370 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Malo potrazi po netu. DIY akvarij... imas svega za nauciti i da mozda sam uradis jedan.fantashokata wrote:Zdravo drustvo,ja sam Boris iz Sarajeva i moram vam prvo pohvaliti akvarijume fantasticno izgledaju. Prije svega vi ste krivci sto sam ja na ovoj temi i sto se uopste interesujem za ove staklene kutije hehehehe
LIJEP PPOZZ
Pozzz
-
fantashokata
#1371 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Hvala Vam u svakom slucaju,vec sam se dogovorio i neke stvari su vec i uradjene tako da sam prezadovoljan. Momak koji mi to sve sredjuje nije trenutno u Sa pa je projekat malo obustavljen.malawi wrote:Malo potrazi po netu. DIY akvarij... imas svega za nauciti i da mozda sam uradis jedan.fantashokata wrote:Zdravo drustvo,ja sam Boris iz Sarajeva i moram vam prvo pohvaliti akvarijume fantasticno izgledaju. Prije svega vi ste krivci sto sam ja na ovoj temi i sto se uopste interesujem za ove staklene kutije hehehehe
LIJEP PPOZZ
Pozzz
- malawi
#1372 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
http://imageshack.us/photo/my-images/708/imag0724e.jpg
Evo jedna slicica. Sve je DIY od akvarija, pozadine itd...250L, LED rasvjeta...Malawi ciklidi
http://imageshack.us/photo/my-images/860/imag0730.jpg
Akvarij 80L... bebe malawi ciklida
Evo jedna slicica. Sve je DIY od akvarija, pozadine itd...250L, LED rasvjeta...Malawi ciklidi
http://imageshack.us/photo/my-images/860/imag0730.jpg
Akvarij 80L... bebe malawi ciklida
-
fantashokata
#1373 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Lijepo ovo izgleda,i pozadina mi se dopada posebno boja...i ja cu ici na neku tamniju varijantu a od ciklidia namjeravam samo l.careleuse i delfine nista drugo. Ajd uslikaj ak. u kompletu da ukradem koju ideju heheh
Javi na PP gdje si uzimao ciklide...
Javi na PP gdje si uzimao ciklide...
- makaranka
#1374 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
treba mi savjet,sto radite ako vam se povisi temperatura vode u akvariju?neonka u ovom mom grije ko pecica.vidim da mi je temeratura za stupanj-dva visa zavisi od dana.reducirala sam njeno koristenje,gledam je sto kasnije palit.al mogu li jos ista napravit po tom pitanju?
-
strafna
#1375 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Kakav ti je poklopac na akvarijumu,postoji li mogucnost izrade neke ventilacije...