ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hakimo

#1351 Re: ALTA Centar

Post by hakimo »

Ma dobro.
Uđeš,
vidiš,
razguliš!
Bolje da ima izbora, pa kakav god.
A ni London nije na kraj svijeta,
jes' malo zabacen.
A ima i Abu Dabi, Dobaji, Sirano, Otoka...
Urban B.

#1352 Re: ALTA Centar

Post by Urban B. »

Alta fino izgleda,sto je najvaznije ima par finih prodavnica,meni licno Koton najbolji,ima finog izbora za muskarce!
Cini mi se da ovaj NY ima puno vecu ponudu nego onaj u istocnom,al nisam mogao puno zagledat jer je bila strasna guzva,ljudi samo da bi platili su morali cekat skoro sat vremena,waikiki nista specijalno,i ako je jeftin meni se ponuda nesto i ne svidja :D

Al ono najvaznije,zaista fali CD shop :x :x :D
Klodovik

#1353 Re: ALTA Centar

Post by Klodovik »

Urban B. wrote:Alta fino izgleda,sto je najvaznije ima par finih prodavnica,meni licno Koton najbolji,ima finog izbora za muskarce!
Cini mi se da ovaj NY ima puno vecu ponudu nego onaj u istocnom,al nisam mogao puno zagledat jer je bila strasna guzva,ljudi samo da bi platili su morali cekat skoro sat vremena,waikiki nista specijalno,i ako je jeftin meni se ponuda nesto i ne svidja :D

Ma kakav CD shop, nedostaje prodavnica samo sa Blu-ray izdanjima.
VenomousV

#1354 Re: ALTA Centar

Post by VenomousV »

Urban B. wrote:Alta fino izgleda,sto je najvaznije ima par finih prodavnica,meni licno Koton najbolji,ima finog izbora za muskarce!

al prvo moramo rijesit' problem hlaca, lako cemo onda za oriđiđi cd-ove :mrgreen:

back to topic: meni se ne svidja food court, realno nema nis za vegetarijance (kao sto neko prethodno spomenu), jedino mozda riza al brate ne dam 7 i po maraka za kofu rize...
i cinjenica, bosnjo uz pitu jede hljeb, bolje da su kakvu pekaru otvorili, al ono fensi da ima svega i svacega da nije ona nasa tipicna pekara... doduse, bojim se koje bi cijene bile :D
Urban B.

#1355 Re: ALTA Centar

Post by Urban B. »

Al skontali su oni alternativu za ovaj CD Shop,ima WiFi pa se ponese laptop i onda sa torenta skines sta god zazelis,misle oni i na ove nase ljude :D

Zna li neko sta se moze pojest u onom Kumpir il kako se vec zove? :D
VenomousV

#1356 Re: ALTA Centar

Post by VenomousV »

Urban B. wrote:Al skontali su oni alternativu za ovaj CD Shop,ima WiFi pa se ponese laptop i onda sa torenta skines sta god zazelis,misle oni i na ove nase ljude :D

neki punjeni krompir sa svim i svacim, sendvici i sladoled koliko sam ja skuzila
beautyfool

#1357 Re: ALTA Centar

Post by beautyfool »

ladyblue18 wrote:
minjonja wrote:
kvaliteta mislim da nije Bog zna kakav, ali barem imaju velik izbor "normalnih" stvari (bez sljastecih majica i majica na pruge :roll: ), stvari ne smrde na duhan i nakon 6 pranja a kad budu snizenja bice jos jeftinije. tako da nije isto waikiki i pijaca iako im je ista roba.
Ajd hvala, skoknut cu cim prije da izvidim. :D
Waikiki vecinom nudi garderobu od prirodnih materijala i neku casual garderobu kao sto rece minjonja bez sljastecih dodataka. Kvalitet je izvrsan u odnosu na cijenu a u Turskoj Waikiki ima jako puno svojih prodavnica i ta se roba iskljucivo prodaje u tim prodavnicama dakle nije neki fus da ga mozes naci svugdje po pijaci eh sad je drugo ako su ovi nasi pijacari isli tamo i kupovali dzempere od 20 km pa ovim nasim prodavali po 40 km ili slicno :lol: a isto je i sa Koton s tim da u se u Koton moze naci malkice elegantnije garderoba od Waikiki, u svakom slucaju i jedna i druga prodavnica za svaku pohvalu.
Meni NY bas prodavnica za tinejdzere nesto kao terranova, mozda se moze i naci nesto ali da se zarovi fino.
Magarece_godine

#1358 Re: ALTA Centar

Post by Magarece_godine »

Burger, Cheesburger, Limona, obicna Jana voda, Sarajevski kiseljak i bezalkoholno pivo ... 26 KM ... Vozdra Alta
Better Man

#1359 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

hakimo wrote:U Londonu MC ne smrdi.
Nema sanse!
I od domacih je goveda,
Sve bio-nutro.organic!
Pric'o mi Better

Nikad nejedem u MC i sličnim mjestima.
zonbirile

#1360 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

Magarece_godine wrote:Burger, Cheesburger, Limona, obicna Jana voda, Sarajevski kiseljak i bezalkoholno pivo ... 26 KM ... Vozdra Alta
-------------------------------------
dok je ovaca biće i vune,samo što za mjesec će biti kao i ostali-prazni.
Better Man

#1361 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

DinoZe wrote:Info za ovaj hamburger 6KM u Burger House i otvaranje McD.

Pisao sam o ovome na temi o otvaranju Mcd u Sa, moj jako dobar prijatelj radi u agenciji za ispitivanje trzista koja je taj posao radila u BiH za McD.
Dosli su do tog zakljucka da je donji prag cijene jednog McD menija u BiH 8KM ali vjerovatno ce malo biti skuplje . Posto McD ne zeli donji prag cijena, zbog akcija koje budu pravili da nebudu u gubitku.
Znaci to su te cijene i kod ovog "Burger House" odprilike je sve to isto, samo zavisi od ukusa koe se sta svidza. :D
Imao sam priliku da vidim cijene menija u Splitu u McD i košta između 5-6 KM.
Mr Hiccup

#1362 Re: ALTA Centar

Post by Mr Hiccup »

obicni tj classic burger je 6 km i da prostite ne valja k....
a na pitanje sta sve on sadrzi u sebi, dobijete odgovor preponosnog uposlenika koji je pun sebe sto radi tu, kako je u pitanju "americki sistem" i da nije kao "kod nas" da dodje sve od priloga, vec dodje samo "osnovno", sto podrazumjeva paradajz, krastavce i salatu, a da se nakadno kupuju sosovi. bio je sretan sto nije "nagradjen" necim "vecim" od ironicnog osmijeha i facepalma. :D
ako vec hocete da jedete u fazonu mcd's, pravac fast food ham ham preko puta stadiona grbavica, pokajati se necete za razliku od ovog jadnog izgovora za hamburger.
Urban B.

#1363 Re: ALTA Centar

Post by Urban B. »

VenomousV wrote:
Urban B. wrote:Al skontali su oni alternativu za ovaj CD Shop,ima WiFi pa se ponese laptop i onda sa torenta skines sta god zazelis,misle oni i na ove nase ljude :D

neki punjeni krompir sa svim i svacim, sendvici i sladoled koliko sam ja skuzila

Nije lose :D
Ovdje svi pricaju kako je hrana skupa bla bla,jel makar ukusna pa da znam vrijedi li probat il ne? :D
missko

#1364 Re: ALTA Centar

Post by missko »

Magarece_godine wrote:Burger, Cheesburger, Limona, obicna Jana voda, Sarajevski kiseljak i bezalkoholno pivo ... 26 KM ... Vozdra Alta
:D :D :D :D :thumbup: :run:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1365 Re: ALTA Centar

Post by ladyblue18 »

zonbirile wrote:
-------------------------------------
dok je ovaca biće i vune,samo što za mjesec će biti kao i ostali-prazni.
Ne brini, nece. ;-)
Tako se govorilo i za BBI kada je tek otvoren a u BBI-i ne mozes naci mjesto da sjednes u po dana, u po noci.

Uostalom ja mislim da ce Alta sluziti prije svega guzonjama u njenoj blizini, onima koji mogu sebi to priustiti.

Sto se tice Vapiana, ne znam zasto tolika halabuka, cijene su iste kao i u ostalim njihovim objektima u komsiluku.
Ali...Bosanci, kuka se kako se nema u gradu pojesti sta kvalitetno i kad to dodje onda je skupo.
Klasika, i ne odnosi se samo na hranu vec i na ostale aspekte zivljenja, od oblacenja, koncerata itd...
nidokralj

#1366 Re: ALTA Centar

Post by nidokralj »

u kumpiru ima kumpira za pet marcona,hrana je jedino dobra u Vapianu,ostali nisu uskladili cijene i kvalitet :(
neka nama naseg Age :D
Drago mi je da opet imamo ONeil,mada jos nemaju neki extra izbor.Onaj Waikiki ima samo jos u Kazahstanu,Albaniji Turskoj i naravno kod nas :( od onako dobrog trznog centra sam ocekivao bolju ponudu :o
ssmmiilleeyy

#1367 Re: ALTA Centar

Post by ssmmiilleeyy »

Bezalkoholno pivo 3 KM
Sarajevski kiseljak 3 KM
Obicna Jana 3 KM
Limona 3 KM
Cheesburger 7 KM
Burger 7 KM

Jesam li upravu ?

:-D
Last edited by ssmmiilleeyy on 20/12/2010 15:43, edited 1 time in total.
JThomas

#1368 Re: ALTA Centar

Post by JThomas »

missko wrote:
:D :D :D :D :thumbup: :run:
da ti ga glaba ispod stola puno je za te artikle :D
missko

#1369 Re: ALTA Centar

Post by missko »

Od svga nabrojanog Vapiano jedini da sam cuo za njega da je trend i eto jedini i valja a ostalo izgleda supljak.
Magarece_godine

#1370 Re: ALTA Centar

Post by Magarece_godine »

ssmmiilleeyy wrote:
Bezalkoholno pivo 3 KM
Sarajevski kiseljak 3 KM
Obicna Jana 3 KM
Limona 3 KM
Cheesburger 7 KM
Burger 7 KM

Jesam li upravu ?

:-D
Nisam siguran. Znam da je bezalkoholno pivo i Limona po 3,5 KM i Burger 6 KM, Cheesburger je nesto skuplji ....
sarajevsko_pivo

#1371 Re: ALTA Centar

Post by sarajevsko_pivo »

missko wrote:Od svga nabrojanog Vapiano jedini da sam cuo za njega da je trend i eto jedini i valja a ostalo izgleda supljak.
Ovdje u Holandiji imas: Vapiano, Mango, Six, Koton i YamYam to go.

Koton ima ogromni shop u centru Rotterdama.
xsk

#1372 Re: ALTA Centar

Post by xsk »

ladyblue18 wrote: Ne brini, nece. ;-)
Tako se govorilo i za BBI kada je tek otvoren a u BBI-i ne mozes naci mjesto da sjednes u po dana, u po noci.
Uostalom ja mislim da ce Alta sluziti prije svega guzonjama u njenoj blizini, onima koji mogu sebi to priustiti.
Sto se tice Vapiana, ne znam zasto tolika halabuka, cijene su iste kao i u ostalim njihovim objektima u komsiluku.
Ali...Bosanci, kuka se kako se nema u gradu pojesti sta kvalitetno i kad to dodje onda je skupo.
Klasika, i ne odnosi se samo na hranu vec i na ostale aspekte zivljenja, od oblacenja, koncerata itd...
ma meni je Vapiano super, ali nemam bas tol'ko para da stalno idem tamo! ali je super hrana i super mjesto da se hang out i nek' ima jos jedno dobro mjesto za povremeno otici! a kad bi napravili dostavu to bi bilo superrr!
alica.k

#1373 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

beautyfool wrote:Waikiki vecinom nudi garderobu od prirodnih materijala i neku casual garderobu kao sto rece minjonja bez sljastecih dodataka. Kvalitet je izvrsan u odnosu na cijenu a u Turskoj Waikiki ima jako puno svojih prodavnica i ta se roba iskljucivo prodaje u tim prodavnicama dakle nije neki fus da ga mozes naci svugdje po pijaci eh sad je drugo ako su ovi nasi pijacari isli tamo i kupovali dzempere od 20 km pa ovim nasim prodavali po 40 km ili slicno :lol: a isto je i sa Koton s tim da u se u Koton moze naci malkice elegantnije garderoba od Waikiki, u svakom slucaju i jedna i druga prodavnica za svaku pohvalu.
Meni NY bas prodavnica za tinejdzere nesto kao terranova, mozda se moze i naci nesto ali da se zarovi fino.
meni su se u kotonu stvari svidjele! al waikiki :run: to vristi od nekvalitete. rodjak je kupio nekakvu duksericu u waikikiju i kaze to sto se znoji u njoj ni u cemu se nikad tako nije znojio :S cista sintetika.

new yorker inace ne volim, tamo odem kupiti carape :D pa sam eto ovdje kupila carape :D
Rookie

#1374 Re: ALTA Centar

Post by Rookie »

alica.k wrote:waikikiju i kaze to sto se znoji u njoj ni u cemu se nikad tako nije znojio :S cista sintetika.
Je li pisalo ne deklaraciji išta o materijalu?
nidokralj

#1375 Re: ALTA Centar

Post by nidokralj »

Rookie wrote:
alica.k wrote:waikikiju i kaze to sto se znoji u njoj ni u cemu se nikad tako nije znojio :S cista sintetika.
Je li pisalo ne deklaraciji išta o materijalu?
najveci problem je sto se kod nas moze prodavati roba koja nije prosla nikakvu kontrolu kvalitete, npr. NY nije neki extra kvalilet,ali cim se ta roba prodaje na zapadnom trzistu,samim tim je prosla kroz te kontrole.
Post Reply