Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
xamp

#1351 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by xamp »

http://www.univerzalno.com
definitivno najbolji... A stranica im je beton sad
jastuk1

#1352 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by jastuk1 »

xamp wrote:http://www.univerzalno.com
Za mene su bezveze - namaju Nokia 808 PureView - trenutno jedini telefon koji bih kupio.

Možda u Telekomu da uzmem - ali mi se ne prelazi na pretplatu.
zvrk

#1353 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zvrk »

jastuk1 wrote:
xamp wrote:http://www.univerzalno.com
Za mene su bezveze - namaju Nokia 808 PureView - trenutno jedini telefon koji bih kupio.

Možda u Telekomu da uzmem - ali mi se ne prelazi na pretplatu.

vjerovatno ga mozete naruciti u dogovoru sa njima i uz predujam :)

zato i jesu super, jer su otvoreni za dogovor :)
Qler

#1354 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

sto zvrk sebi nabija prometa, garant radi na procenat :)
zvrk

#1355 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zvrk »

jasta, jasta :)

sto balinluk svoje radi :)

nemam nista sa univerzalno.com

niti imam ista od toga sto pisem ovdje
jednostavno ljudi su nagodni
a to znam jer su kolege i drugarica kupili telefone kod njih

jednog zeljenog telefona nije bilo i ovi su ga porucili i javili kada je stigao

cijenim dobru uslugu

jer je kod nas kupac postao zrtva

a ljubaznost se srece cesto kao i 50 Km na ulici
Revolucionar ★

#1356 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Revolucionar ★ »

Ja sa univerzalcima imam korektno iskustvo, pozitivno . . malo sam pocekao na telefon, medjutim kad je dosao, kontaktirali, otisao, pregledao, sve uredu i korektno, dobio za nesto manju lovu nego prvobitno sto sam mislio izletit .. nemam nikakvih problema do sada, a proslo je nekih 6 mjeseci ako se ne varan .. valjda je do nafake
zvrk

#1357 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zvrk »

Revolucionar ★ wrote:Ja sa univerzalcima imam korektno iskustvo, pozitivno . . malo sam pocekao na telefon, medjutim kad je dosao, kontaktirali, otisao, pregledao, sve uredu i korektno, dobio za nesto manju lovu nego prvobitno sto sam mislio izletit .. nemam nikakvih problema do sada, a proslo je nekih 6 mjeseci ako se ne varan .. valjda je do nafake

kolega :)

pa ne mozemo oboje dobiti proviziju za reklamu na istom forumu :p
Revolucionar ★

#1358 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Revolucionar ★ »

zvrk wrote:
Revolucionar ★ wrote:Ja sa univerzalcima imam korektno iskustvo, pozitivno . . malo sam pocekao na telefon, medjutim kad je dosao, kontaktirali, otisao, pregledao, sve uredu i korektno, dobio za nesto manju lovu nego prvobitno sto sam mislio izletit .. nemam nikakvih problema do sada, a proslo je nekih 6 mjeseci ako se ne varan .. valjda je do nafake

kolega :)

pa ne mozemo oboje dobiti proviziju za reklamu na istom forumu :p
ja sam nezavisni promotor :lol:
Deriguz

#1359 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Deriguz »

Kakva su iskustva sa garancijom kod Univerzalaca...
zvrk

#1360 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zvrk »

moj niko nije imao potrebu da aktivira garanciju pa ih nemam
skafiskafsnjak

#1361 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Deriguz wrote:Kakva su iskustva sa garancijom kod Univerzalaca...
Ev upravo da pitam isto...
hocu da kupim Arc S . Koliko garancije ima?
Chuckie

#1362 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Chuckie »

Kod njih su tako dobri telefoni da ti ne treba garancija. :)
amrica5

#1363 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by amrica5 »

ko mi moze preporucit gdje da kupim galaxy s2 nemora bit garancija , imam vec tablet i garanciju ima tako da telefon manje vise a android mi je super bas sve besplatno :dance:
DJMiskho

#1364 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by DJMiskho »

L00d wrote:
Deriguz wrote:Kakva su iskustva sa garancijom kod Univerzalaca...
Ev upravo da pitam isto...
hocu da kupim Arc S . Koliko garancije ima?
koliko ja znam dobijas godinu garancije, moj buraz kupio mobitel nije earpiece radio dobro, odnio i oni popravili za dan bez problema... to je koliko ja znam za njihovu garanciju
amrica5

#1365 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by amrica5 »

ja sam dobila godinu garancije na tablet 2look 2pad od 7 inca i dobila i torbicu i tastaturu za 200 maraka kod ove promedia nisam mogla vjerovat al i dostava bila besplatna hehehe :-)
skafiskafsnjak

#1366 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

ima li jos neka normala radnja da kupim mob ?
Kod ove ciganije univerzalno ni pod razno. Zvao debile 4 puta u dva dana da pitam za mob, doci cu da kupim
I kazem da ime ostavim, ne treba, samo kazu nazovi prije. Nazovem ja, dosao mob, odem, kad prodali. Pu bem ti neprofesionalizam i seljakluk !!!

Sent from my cigla using Tapatalk 2
skafiskafsnjak

#1367 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Jel moguce da samo kod ovih univerzalnih supcina ima kupiti mob.... :(

Ambrozija

#1368 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ambrozija »

Moze li mi neko reci nesto o Kam-Connecting koji se bave prodajem mobitela? Nalaze se u Mercatoru, u Lozionickoj...
Ambrozija

#1369 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ambrozija »

semlaca wrote:Univerzalno - tačno su cigani, na netu napisali da imaju jedan laptop (Asus Zenbook) nigdje ga trenutno drugo nema, piše fino dostupan, ja odem kaže nema možda doće u ponedjeljak, a možda i kasnije :-), tako su me isto zezali za SGS 2 prošle godine i za memorijsku karticu 32GB. Vala više neće. Daleko im kuća od moje.

Kam Connecting - već sam pisala, sve pohvale, kupili kod njih već par telefona, ako nema nabave u dogovorenom roku, apsolutno nikakvih problema nisam imala, opet ću kod njih telefon kupiti čim se oporavim od mora :D
Jao divno...mada su malo skuplji od Univerzalno...Ugl, da li su telefoni regularni, ima li garancije i jesu li original? :D Ja se ne razumijem, pa eto, iskustva su dobrodosla.
skafiskafsnjak

#1370 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Ma ovi univerzalno, amateri obicni. Uz to i seljacine. Naci cu vala negdje drugo, nisu jedini u Sarajevu .

Ambrozija

#1371 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ambrozija »

L00d wrote:Ma ovi univerzalno, amateri obicni. Uz to i seljacine. Naci cu vala negdje drugo, nisu jedini u Sarajevu .

Pa evo ovaj Kam Connecting, ima i FonTele ili tako nekako, Imamex (ako je to aktuelno jos uvijek uopce, kupila nekad davno mobitel kod njih, ima par godina, sad je kod male rodice i radi bez ikakvih problema :D), ili najsigurnija opcija po meni BhTelecom.
Frtalj_Duše

#1372 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Frtalj_Duše »

semlaca wrote:Univerzalno - tačno su cigani, na netu napisali da imaju jedan laptop (Asus Zenbook) nigdje ga trenutno drugo nema, piše fino dostupan, ja odem kaže nema možda doće u ponedjeljak, a možda i kasnije :-), tako su me isto zezali za SGS 2 prošle godine i za memorijsku karticu 32GB. Vala više neće. Daleko im kuća od moje.

Kam Connecting - već sam pisala, sve pohvale, kupili kod njih već par telefona, ako nema nabave u dogovorenom roku, apsolutno nikakvih problema nisam imala, opet ću kod njih telefon kupiti čim se oporavim od mora :D

Ma za univerzalno je dovoljno reci da su radnju zatvorili kada su ovi naši (SIPA) na granici prije pola god. (u bijeljini mes'cini) pohapsili švercere sa 100-njak fontela (od kojih valjda veliki dio i ukradenih) koje su pokušali prebaciti u gepeku preko granice, znaci bukvalno zatvorili radnju kako na grbavici tako i u importaneu na neko vrijeme, mjesec min. Izgleda čekali da se 'oluja slegne', a kako su u BiH, to se na žalost i dogodilo.

Za taj kam-connecting mogu reći da je rega lik, barem onaj jedan samsung u900 soul što sam daaavno uzeo kod njega radio savršeno sve donedavno kada je prodat, ipak moram napomenuti da je bio skidan sa mreže (vodafone) ali dobro, tada mi to nije bilo bitno, dok danas recimo jeste itekako!

Tapatalked
muhanata

#1373 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by muhanata »

L00d wrote:ima li jos neka normala radnja da kupim mob ?
Kod ove ciganije univerzalno ni pod razno. Zvao debile 4 puta u dva dana da pitam za mob, doci cu da kupim
I kazem da ime ostavim, ne treba, samo kazu nazovi prije. Nazovem ja, dosao mob, odem, kad prodali. Pu bem ti neprofesionalizam i seljakluk !!!

Što je najgore ja otišla da kupim u njihovoj radnji u Importane centru, kontala imaju na stanju, kad ono nema, kao ne smiju držati duže od 6 h rezervisano :-) bla bla i hajde rekoh nema veze kad će biti, kaže za par dana ostavite broj telefona, kontaktiraćemo vas bla bla i naravno nikada me nisu nazvali :lol:
Nakon par dana, usput mi bilo, navratim u radnju na Grbavici i naravno nemaju na stanju "biće za par dana" i kažem prodavaču da su me već izradili on ih odmah pozove i "nalijepi" da bi mu taj neko ko se javio mrtav hladan rekao šta ću joj ja :-)
Toliko o profesionalnosti :run:

OT kupila sam telefon na ciglanama, na platou (ne znam kako se radnja zove) garancija, dobila foliju i gumenu zaštitu za telefon i prezadovoljna sam :thumbup:

Mogu potražiti vizitku ako ti je frka ;-)
Ambrozija

#1374 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ambrozija »

semlaca wrote:
Ambrozija wrote:

Jao divno...mada su malo skuplji od Univerzalno...Ugl, da li su telefoni regularni, ima li garancije i jesu li original? :D Ja se ne razumijem, pa eto, iskustva su dobrodosla.

Imaš dvije opcije kod njih da kupiš u radnji regularno dobiješ račun, garanciju i te zezancije i drugu opciju da po nižoj cijeni kupiš telefon ali bez garancije, što se autentičnosti tiče 100% su original. Ja sam kupovala po ovoj varijanti bez garancije, jer rijetko kad da ga koristim godinu dana, a i nisam sklona kvarenju telefona pa se ne sikiram plaho. Uglavnom lik ti donese upakovan nov telefon, ti ako kažeš da ćeš ga kupiti pred tobom ga otvori da se zajedno uvjerite da je sve ok (da su svi prateći dijelovi tu, da je cijeli, ubaciš karticu probaš pred njim, daš pare i to je to). Ovaj momak se zove Ado, ako ti bude trebalo mogu ti naći broj telefona. A možeš i u Merkatoru regularno kupiti.

Mi smo prošle godine uzeli Galaxy S2 i Xperia Arc, poslije i Arc S ni jedan nije bio skinut s mreže.

Usput, koji telefon kupuješ? :D
Obradovala si me. Kupujem Sony Xperia S, koji u Univerzalano kosta oko 700KM, a u Kam Connectu oko 790KM. To sam gledala na netu, kao neka je akcija i imas popust, sad da li je tako i kad licno odes u Mercator, ne znam, nadam se da jeste, mislim logicno da jeste :D
Koliki bi bio popust ako se odlucim bez garancij?. Ja nikada nisam iskoristila garanciju do sada, a izmijenjala sam mobitela i mobitela. Ali koji sam peh desilo bi se nesto a ja nisam uzela garanciju :D
Ne treba telefon, hvala ti, blizu mi je Mercator pa mi nije problem otici.
skafiskafsnjak

#1375 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

pa kod ovih univerzalno jeftinije za 60-70km, ne moze to cisto biti. Sa je u pitsnju 15-20lm pa haj...Nego, gamad se ufurala, ide posao. Ja cu ih ocrniti gdje stignem. Od mene su izgubili bar 1000km za dva moba koja sam planirao kupiti.

PS:ja te opcije bez garancije ne bih razmatrao...ako nemas srece, pokvarit ce ti se peti dan

Post Reply