glade wrote:da ti nisi jedan od dzemilinih saradnika... vidim znas bolje sta se desavalo od ljudi koji su bili prisutni

Da, vecina ih je bila prisutna kao i ja.
Nije ni cudo kakva nam je drzava kad imamo narod koji misli da ima kriminalaca koji su posteniji od policajca. I koji bi se "dogovorili" sa policijom kad ih se zaustavi za prebrzu voznju. Ili sta ja znam sta sve ne. Pa zasto onda nebi bilo i nepostenih policajaca kad im se nudi prilika. Samo koliko ja znam, u policiji sebar trude rijesiti se onih koji prave probleme. Ali ja nisam jos cuo da su se navijaci ogradjivali od huligana. Nego prvo svale krivicu na policiju.
Ja samo hocu da kazem da nije problem u policiji.
Ne prave drotovi nered. Nego skupine navijaca. Kao sto rekoh, nije 10 ljudi pravilo nerede nego 200...mozda i vise....
Je li mislite da je lako u toj guzvi odrediti ko je pravio sranje ili policija treba da nosa zelene grancice i jednog po jednog pita "Je li sine, jesi malo divljao danas po stadionu?".
Neko je spomenuo kako su djevojku udarili stitom. To je premlacivanje? Smakni se kad vidis da je belaj i to je to.
Dok je bila titova policija ja sam mirno mogao hodati ulicama i kao djete jer nije bilo papaka i kretena koji su se pravili face nad slabijim. ali ta je policija ubijala hljeb u kretenima. A sad kad imamo ljudska prava i slobode, neki to uzimaju prelako pa misle da policija treba da miluje po glavama i diejli sokice.
Ne, ja mislim da policiji treba dati vece pendreke. A ako mislite da nigdje na svijetu nema kolateralne stete kad policija bije, varate se. Samo je smanjena na minimum jer se ljudi ponasaju dosljedno situaciji. Ne samo policija.
I jos nesto. Neko je rekao da se edukacijom bori protiv huligana. da, slazem se. dijete treba na vrijeme nauciti sta je zakon i red. A ako to ne pomogne, onda postoje rigoroznije mjere.