Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1351 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

int21 wrote:A sad posebno pitanje za nagradu od 1000 KM. Izadjes u grad sa djevojkom, hodas, razgledavas izloge ili sta ja znam vec sta i "TUP", neko te zvekne po glavusi. Pitanje je ko je to bio?

a) Nekontrolisani policajac
b) Neizivljeni balavi navijac kojem je omiljeni tim izgubio utakmicu
Novac mi nije potreban, uplati ga u fond za ovu novu policijsku jedinicu da im ne moraju preusmjeravati sredstva od porodilišta. Tačan odgovor je:
-u zapadnoj Europi: nijedan ponuđeni odgovor
-u Sarajevu (a evo neki dan i u Zagrebu): pod a)

P.S. Kaže se "razgledaš", a ne "razgledavaš"
Last edited by 1946 on 04/05/2010 14:48, edited 1 time in total.
int21

#1352 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

1946 wrote:
int21 wrote:Da, sto se nije maknulo 1000 metara.
A dernek po tudjoj imovini: govorim o onoj utakmici Sarajevo - Siroki (mislim da je ta, ne pratim fudbal).

A jos nesto. Mene nije strah da cu ja ili moje dijete dobiti batine od policije, nego od polupijanih ili jos gore trijeznih manijaka (ne mislim samo na zeljine) koji se dokazuju razbijajuci sve sto im padne pod ruku. Samo zato sto njihov tim nije pobijedio.

Kao sto rekoh, nije to sacica od 10 ljudi koji prave nerede, nego rulja od 200 ljudi. Zasto? Zato sto su povodljivi ili misle da je cool razbiti zastitara na utakmici, ili sta ja znam koga. Uostalom, ako je i tacno da je to 10-ak ljudi koji prave probleme, zasto ih sami navijaci ne izoluju a ne da idu za njima ko pomahnitale zvijeri? Zasto ja moram pratiti budalu koja ide da tuce zastitare ili pali stadion? Jedan je odgovor. Zato sto sam neizivljeni kreten. Koji zasluzuje da mu se odvale bubrezi.
Zato što ne želim da radim posao policajaca, kao što ne želim ni da policajac radi moj posao. Kao što Mascherano ne želi da nekom gore ide praviti kafu, tako ni ja ne želim da izolujem huligane i sve ostale koji krše zakon. Ja želim da radim ono zbog čega sam došao na utakmicu, da kupim kartu, uđem na stadion, navijam, izađem sa stadiona, pri tome ne kršeći nikakav zakon i da dođem bezbjedno kući. Bez da me neiživljeni kompleksaši pod oklopom sretnu negdje i izdegeneče po leđima, isfrustrirani time što su dva puta taj dan dobili po njušci, pa žele da se istresu na kome god. Ja nešto ne čuh za ijednog civila da je povrijeđen od strane huligana, dok ih je više povrijeđeno od strane policije.
Ja prvi nisam mislio da je OK udarati policiju, mislio sam da su to časni ljudi (tako su me odgajali u porodici), a onda što sam više svojim očima gledao šta, kako i kome rade, a kome ne smiju, onda sam uvidio da i među kriminalcima ima časnijih i poštenijih ljudi (koliko god to apsurdno zvučalo) nego među policajcima.
Kako objasniti djetetu, koje je gledalo kako mu oca prebijaju oni divljaci pod oklopom bez ikakvog razloga i povoda, da su policajci "dobri" i da ih treba poštovati? Šta misliš hoće li taj klinac u ostatku svog života voljeti i poštovati policiju ili će ih mrziti i željeti im zlo?
Objasnit ces djetetu tako sto mu je tata bio kolateralna steta.
A samim tim sto si rekao da medju kriminacima ima casnih i posteni, govori sve. Ako neko ne postuje zakon, bilo kakav pa i gazenje trave na mjestu gdje se ne smije gaziti on je porekrsio zakon. Sta mislis da svi mi radimo tako kako nam se cefne. To je ono sto mi mislimo. Jebo zakon. Ja sam pametniji. I ako prekrsis zakon slijedi ti kazna.

A moje dijete da pravi nerede takve, vjeruj mi nebi mu trebala policija. Eno ga ziv i zdrav i ima 2 godine. Volim ga najvise na svijetu, ali nece nikad praviti sranja. To ja garantujem. A ako ih i bude pravio, treba da dobije sta je zasluzio. Pa batine batine.
int21

#1353 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

1946 wrote:
int21 wrote:A sad posebno pitanje za nagradu od 1000 KM. Izadjes u grad sa djevojkom, hodas, razgledavas izloge ili sta ja znam vec sta i "TUP", neko te zvekne po glavusi. Pitanje je ko je to bio?

Novac mi nije potreban, uplati ga u fond za ovu novu policijsku jedinicu da im ne moraju preusmjeravati sredstva od porodilišta. Tačan odgovor je:
-u zapadnoj Europi: nijedan ponuđeni odgovor
-u Sarajevu (a evo neki dan i u Zagrebu): pod a)
Znaci tebi su policajci veci problem? Oni krse tramvaje? Lupaju izloge? Bacaju kamenje na autobuse?
Interesantno, ....fakat gdje ja zivim :D
int21

#1354 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

blent wrote:
int21 wrote:Da, sto se nije maknulo 1000 metara.
A dernek po tudjoj imovini: govorim o onoj utakmici Sarajevo - Siroki (mislim da je ta, ne pratim fudbal).

A jos nesto. Mene nije strah da cu ja ili moje dijete dobiti batine od policije, nego od polupijanih ili jos gore trijeznih manijaka (ne mislim samo na zeljine) koji se dokazuju razbijajuci sve sto im padne pod ruku. Samo zato sto njihov tim nije pobijedio.

Kao sto rekoh, nije to sacica od 10 ljudi koji prave nerede, nego rulja od 200 ljudi. Zasto? Zato sto su povodljivi ili misle da je cool razbiti zastitara na utakmici, ili sta ja znam koga. Uostalom, ako je i tacno da je to 10-ak ljudi koji prave probleme, zasto ih sami navijaci ne izoluju a ne da idu za njima ko pomahnitale zvijeri? Zasto ja moram pratiti budalu koja ide da tuce zastitare ili pali stadion? Jedan je odgovor. Zato sto sam neizivljeni kreten. Koji zasluzuje da mu se odvale bubrezi.
Pa koji onda klinac pametuješ kad ne pratiš i nemaš pojma o temi?
Pratim sranja koja se desavaju poslije prije ili za vrijeme utakmice. Ide mi na zivac zato sto se saobracaj zaustavi. Naprave se guzve. Sve radi 200 budala koje uglavnom nisu dobile postene batine kakve zasluzuju.
1946

#1355 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

int21 wrote:Objasnit ces djetetu tako sto mu je tata bio kolateralna steta.
:shock:
Takvo nešto u radu policije ne smije postojati.
int21 wrote:Ako neko ne postuje zakon, bilo kakav pa i gazenje trave na mjestu gdje se ne smije gaziti on je porekrsio zakon. Sta mislis da svi mi radimo tako kako nam se cefne. To je ono sto mi mislimo. Jebo zakon. Ja sam pametniji. I ako prekrsis zakon slijedi ti kazna.
Upravo. A ne na kršenje zakona odgovarati kršenjem drugog zakona samo zato što si policajac. Koliko je kažnjenih pripadnika specijalne policije za ovo nedavno iživljavanje po nevinim građanima?
glade

#1356 Re: Huliganstvo

Post by glade »

int21 wrote:
Pratim sranja koja se desavaju poslije prije ili za vrijeme utakmice. Ide mi na zivac zato sto se saobracaj zaustavi. Naprave se guzve. Sve radi 200 budala koje uglavnom nisu dobile postene batine kakve zasluzuju.
200 budala o kojim pricas nije dobilo nikakve batine... na vrijeme su pobjegli... batine su dobili ljudi koji su se posakrivali u obliznje kafane...

sad ti meni reci kakva je razlika izmedju majmuna koji razvali klupu na kosevu i majmuna koji izvuce covjeka iz kafane da ga prebije jer nije mogao uhvatiti onog koji je njega prebio?
1946

#1357 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

int21 wrote:Znaci tebi su policajci veci problem? Oni krse tramvaje? Lupaju izloge? Bacaju kamenje na autobuse?
Pitanje ti nije bilo vezano za ovo što ti sada navodiš, odgovor je bio na ono što si pitao.
Vezano za ovo: da. Isti mi je problem huligan koji razbije tramvaj kao i policajac koji iz obijesti razbije staklo na autobusu pendrekom (slučaj iz Tuzle). Ili misliš da to nije isti problem? Veći je problem ako huligan udari nekog nevinog, nego kad ga udari policajac? Zabrini se ti za svoj način rezonovanja... :roll:
int21

#1358 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

Evo zakljucaka:

1. Policajci su najgori jer mlate gradjane, razijaju auta, pale stadione, razbijaju izloge, zaustavljaju saobracaj...
2. Treba ukinuti policiju jer je nesposobna i pustiti huligani da na miru prave nerede...
3. Ukinuti video snimke i samo prepricavati i uvelicavati dogadjaje.....
4. Ako ste normalan gradjanin koje postuje red i zakon treba vas staviti na ignore jer pametujete previse o stvarima koje ne znate (a vide se na videosnikama koje je trebalo ukinuti)

I tako mi gradimo drzavu.....

Pozdrav
int21

#1359 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

1946 wrote:
int21 wrote:Znaci tebi su policajci veci problem? Oni krse tramvaje? Lupaju izloge? Bacaju kamenje na autobuse?
Pitanje ti nije bilo vezano za ovo što ti sada navodiš, odgovor je bio na ono što si pitao.
Vezano za ovo: da. Isti mi je problem huligan koji razbije tramvaj kao i policajac koji iz obijesti razbije staklo na autobusu pendrekom (slučaj iz Tuzle). Ili misliš da to nije isti problem? Veći je problem ako huligan udari nekog nevinog, nego kad ga udari policajac? Zabrini se ti za svoj način rezonovanja... :roll:
Da, a u autobusu sve fini mirni gradjani koji na miru idu pogledati utakmicu.
Da navijaci ne prave nerede, nebi bilo potrebe da dodje policija pa da mlati sve redom. (to je vec receno jednom, toliko o tome da nisam procitao temu)

Kao sto rekoh, nije me strah policije. Ni kad me u 3 ujutro zaustave polupijanog da me legitimisu. Naprotiv, drago mi je. Ali me je strah tih "mirnih" navijaca.

I jos jednom ponavljam, oni koji prave nerede su iz skupine navijaca. (matematicki receno: podskup) a ne iz policijskih redova. Malo logike nije na odmet.....ili me logika vara....ili to "drotovi" imaju vjezbu pa malo izadju razbijati po gradu? .....
Frank Sinatra

#1360 Re: Huliganstvo

Post by Frank Sinatra »

int21 wrote: A sad posebno pitanje za nagradu od 1000 KM. Izadjes u grad sa djevojkom, hodas, razgledavas izloge ili sta ja znam vec sta i "TUP", neko te zvekne po glavusi. Pitanje je ko je to bio?

Odgovor je pod a. Upravo to se desilo poslije utakmice Sarajevo - Siroki. Najmanje su dobili batina oni koji su trebali da dobiju. Nekontrolisani policajac je udarao sve na koje je naisao bez obzira sto nisu ucestvovali ni u kakvim problemima, niti su pokazivali bilo kakav znak agresivnosti. Dokaza za ovo imas na internet portalima ako se potrudis da nadjes, pa i u dnevnim novinama gdje imas ispovjest jedne djevojke koja je dobila udarac policijskim stitom, secerasa od 50 godina koji veze nije imao sa neredima, ljude koji nisu bili na utakmici ali su izvuceni iz kafane/kladionice pa prebijeni... Neki od ovih ljudi su proveli 48 sati u stanici, pa onda pusteni zbog nedostatka dokaza. Kolateralna steta? Nemoj me nasmijavati.

Jako je tesko diskutovati sa ljudima koji nisu dio cijele te price, ili imaju jako malo informacija vezano za istu, ali itekako imaju potrebu da ostave svoje misljenje. Da si procitao sve sto se pisalo ovdje shvatio bi da niko ziv ne opravdava huligane. Svojim stilom pisanja jako podsjecas na osobu sa nickom hrasno38. Nisi procitao temu, jer da jesi, opet ti kazem, vidio bi da niko ne opravdava huligane. Navijac i huligan su dva razlicita pojma. Onoga trenutka kad to shvatis mozemo nastaviti diskusiju.

p.s.
Sto se podskupa tice u policiji kao i medju navijacima imas podskup drogerasa, dilera, reketasa i huligana. U jedinici za podrsku ih imas najvise.
1946

#1361 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

int21 wrote:Da, a u autobusu sve fini mirni gradjani koji na miru idu pogledati utakmicu.
Da navijaci ne prave nerede, nebi bilo potrebe da dodje policija pa da mlati sve redom. (to je vec receno jednom, toliko o tome da nisam procitao temu)

Kao sto rekoh, nije me strah policije. Ni kad me u 3 ujutro zaustave polupijanog da me legitimisu. Naprotiv, drago mi je. Ali me je strah tih "mirnih" navijaca.

I jos jednom ponavljam, oni koji prave nerede su iz skupine navijaca. (matematicki receno: podskup) a ne iz policijskih redova. Malo logike nije na odmet.....ili me logika vara....ili to "drotovi" imaju vjezbu pa malo izadju razbijati po gradu? .....
U autobusu su svi sjedili na svojim mjestima, sve je mirno bilo. A i da nije, šta jedan policajac ima lupati pendrekom po staklu u namjeri da ga razbije? :shock: Jesi li ti normalan Boga ti, vidi šta pričaš? Opet ti je rezon Bože sačuvaj.
Ni mene nije strah proći pored navijača Željezničara iako sam "sa druge strane". Ne postoji potreba da policija mlati sve redom, one koji krše zakon neka uhapse i izvedu pred sudiju i neka im se sudi (ni njih nemaju pravo tući ako ne napadaju policiju i ne opiru se hapšenju). Imaju opremu da snime cijelu tribinu i da svakog ko pravi problem ponaosob identifikuju, pa bujrum privedi i pred sudiju.
int21

#1362 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

Shvatio sam ja da su navijac i huligan razliciti pojmovi. Takodjer da je sve manje navijaca upravo zbog huligana.

Informisan sam dovoljno da znam o cemu se radi. I sta se desavalo.

Generalno, mi kao narod volimo da preuvelicavamo price. Pogotovo kad je patnja nevinih u pitanju. To sto novine pisu, ili pricaju ljudi po forumu ne znaci da je apsolutna istina. Poznavajuci nasu zelju za preuvelicavanjem, onda sigurno znam da se pola toga moze svrstati u neistinu. A pogotovo je tako kad trebamo pljuvati po policiji. A ako vec dodje do toga da pocnu da mlate, jedino im mozes pomoci ako se smaknes, sakrijes ili legnes negdje u nekakvu rupu. Da ne smetas da se namlate oni koji trebaju. Jer zaboravljamo cinjenicu da iako su oni placeni iz budzeta koji mi punimo, njihovi su zivoti u pitanju. Oni ce ostati bez oka, uha ili jos gore zbog zivota da bi sacuvali nase guzice od budala.
glade

#1363 Re: Huliganstvo

Post by glade »

da ti nisi jedan od dzemilinih saradnika... vidim znas bolje sta se desavalo od ljudi koji su bili prisutni :roll:
1946

#1364 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

int21 wrote:Jer zaboravljamo cinjenicu da iako su oni placeni iz budzeta koji mi punimo, njihovi su zivoti u pitanju. Oni ce ostati bez oka, uha ili jos gore zbog zivota da bi sacuvali nase guzice od budala.
Ti zaboravljaš da su 2 nevina života izgubljena zbog policije u ovoj državi. Pokojni Vedran Puljić je ubijen od strane policije, smrt rahmetli Anera Kasapovića je direktno izazvana djelovanjem policije. Ni jedan (brojem: 0) život nije izgubljen zbog "huligana". A pokojni Denis Mrnjavac i rahmetli Amar Mistrić nažalost nisu sačuvani od budala.
int21

#1365 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

glade wrote:da ti nisi jedan od dzemilinih saradnika... vidim znas bolje sta se desavalo od ljudi koji su bili prisutni :roll:
Da, vecina ih je bila prisutna kao i ja.

Nije ni cudo kakva nam je drzava kad imamo narod koji misli da ima kriminalaca koji su posteniji od policajca. I koji bi se "dogovorili" sa policijom kad ih se zaustavi za prebrzu voznju. Ili sta ja znam sta sve ne. Pa zasto onda nebi bilo i nepostenih policajaca kad im se nudi prilika. Samo koliko ja znam, u policiji sebar trude rijesiti se onih koji prave probleme. Ali ja nisam jos cuo da su se navijaci ogradjivali od huligana. Nego prvo svale krivicu na policiju.
Ja samo hocu da kazem da nije problem u policiji.
Ne prave drotovi nered. Nego skupine navijaca. Kao sto rekoh, nije 10 ljudi pravilo nerede nego 200...mozda i vise....

Je li mislite da je lako u toj guzvi odrediti ko je pravio sranje ili policija treba da nosa zelene grancice i jednog po jednog pita "Je li sine, jesi malo divljao danas po stadionu?".

Neko je spomenuo kako su djevojku udarili stitom. To je premlacivanje? Smakni se kad vidis da je belaj i to je to.

Dok je bila titova policija ja sam mirno mogao hodati ulicama i kao djete jer nije bilo papaka i kretena koji su se pravili face nad slabijim. ali ta je policija ubijala hljeb u kretenima. A sad kad imamo ljudska prava i slobode, neki to uzimaju prelako pa misle da policija treba da miluje po glavama i diejli sokice.

Ne, ja mislim da policiji treba dati vece pendreke. A ako mislite da nigdje na svijetu nema kolateralne stete kad policija bije, varate se. Samo je smanjena na minimum jer se ljudi ponasaju dosljedno situaciji. Ne samo policija.

I jos nesto. Neko je rekao da se edukacijom bori protiv huligana. da, slazem se. dijete treba na vrijeme nauciti sta je zakon i red. A ako to ne pomogne, onda postoje rigoroznije mjere.
glade

#1366 Re: Huliganstvo

Post by glade »

a kada ces ti shvatiti da se policija namjenski okrenula prema ljudima u obliznjem restoranu i kafani nakon sto su im oni drugi pobjegli... a znali su da ovi nisu ucestvovali u neredima... to se moze vidjeti i na jednom snimku (kad se vec na njih pozivas)...

i dalje mi nisi odgovorio... koja je razlika izmedju majmuna koji razvaljuje svoj stadion i majmuna koji svjesno udara nevine ljude?
int21

#1367 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

glade wrote:a kada ces ti shvatiti da se policija namjenski okrenula prema ljudima u obliznjem restoranu i kafani nakon sto su im oni drugi pobjegli... a znali su da ovi nisu ucestvovali u neredima... to se moze vidjeti i na jednom snimku (kad se vec na njih pozivas)...

i dalje mi nisi odgovorio... koja je razlika izmedju majmuna koji razvaljuje svoj stadion i majmuna koji svjesno udara nevine ljude?
Nema razlike izmedju tih majmuna. Ali majmun u uniformi koji udara ljude se lako moze naci, pogotovo ako imas snumku i dokaze. I oderati ga do kraja zivota. Ali to niko ne radi. Isto kao sto niko ne prijavljuje huligane samo u inat policiji. Jer kao sto neko rece "sto bih ja radio njihov posao".

Isto kao sto svi pljuju po policiji sto uzimaju mito zbog brze voznje. Koliko je prijavljenih policajaca koji su uzeli mito? Ja koliko znam vozaca, svak se je po jednom "dogovorio" sa saobracajcem.

Ali lakse je pljuvati po policiji i svaljivati gresku na drugoga. Kao sto sam rekao, i civili ucestvuju u izgradnji sigurnosti kao i policajci. I to j to.
1946

#1368 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

int21 wrote:Nije ni cudo kakva nam je drzava kad imamo narod koji misli da ima kriminalaca koji su posteniji od policajca. I koji bi se "dogovorili" sa policijom kad ih se zaustavi za prebrzu voznju.
Ali da imaš poštenih policajaca svaki takav pokušaj bi još završio optužbom za davanje mita. Naravno to se kod naših poštenih policajaca ne dešava. Oni bi trebali biti oličenje nekoga ko poštuje zakone, za primjer drugima.
int21 wrote:Samo koliko ja znam, u policiji sebar trude rijesiti se onih koji prave probleme.
Zar? Podijeli informaciju i s nama, kad i gdje su se makar potrudili (da ne kažem riješili).
int21 wrote:Ali ja nisam jos cuo da su se navijaci ogradjivali od huligana. Nego prvo svale krivicu na policiju.
UNFKS
Sarajevo
Bosna i Hercegovina
22.04.2010.

PREDMET: Saopštenje za javnost

Udruženje osuđuje svaki čin nesportskog i nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama.

Navijači koji su jučer bili na sjevernoj, ali i na drugim tribinama koševskog stadiona su tokom cijelog susreta fer i sportski bodrili svoj tim, te niti u jednom trenutku nisu upućivali neprimjerena skandiranja.
Dakle, upravo onako kako je bilo i najavljeno na press konferenciji uoči utakmice gdje je istaknuto fer navijanje, kao i navijanje posvećeno poginulom navijaču FK Sarajeva Vedranu Puljiću koji je ubijen 04.10.2009. godine u Širokom Brijegu ispred fudbalskog stadiona Pecara.
UNFKS ističe da su za jučerašnje incidente krivi neodogovrni pojedinci koji su svojim ponašanjem bacili mrlju na jučerašnju utakmicu, i naglašava da jučerašnje nemile scene nisu organizovane, kako se to želi prikazati, te kako je cjelokupan situacija produkt nepostojanja struktura i anarhije unutar FK Sarajevo. Utakmicu koja je označena kao utakmica visokog rizika je osim redara obezbjeđivalo manje od 10 policajaca.
S poštovanjem,
UNFKS
int21 wrote:Je li mislite da je lako u toj guzvi odrediti ko je pravio sranje ili policija treba da nosa zelene grancice i jednog po jednog pita "Je li sine, jesi malo divljao danas po stadionu?".
Ne mislim već znam. Zato su im kupljene vrhunske kamere za snimanje takvih situacija.
int21 wrote:Smakni se kad vidis da je belaj i to je to.
Ljudi se smicali u kafane pa ih ove kabadahije vadile da ih pendreče.
The 51st State

#1369 Re: Huliganstvo

Post by The 51st State »

zbog ovakvih likova kada budu sljedeci gradjanski nemiri, ja cu vala bodriti policiju punim, da siri zakon i red...., a bice ih, u ovoj drzavi je to garantovano...
int21

#1370 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

Izvinjavam se. Uopste nisam trebao ni komentarisati nista na ovu temu.

Policijaci su kabadahije. Navijaci su sve najbolje. Ja nemam pojma gdje zivim.

Sretno vam bilo u zivotu.
1946

#1371 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

int21 wrote:Izvinjavam se. Uopste nisam trebao ni komentarisati nista na ovu temu.

U jednom si 200% upravu. Ovom boldiranom.
int21

#1372 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

1946 wrote:
int21 wrote:Izvinjavam se. Uopste nisam trebao ni komentarisati nista na ovu temu.

U jednom si 200% upravu. Ovom boldiranom.
Ne mislimo na isto. Al' haj....
jeza u ledja

#1373 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

Mascherano wrote: Hmm, pa ajde ti meni objasni kako onda gotovo nikad nemamo problema sa navijacima "Zelje". Eto konkretno jesenas, radio sam na svakoj utakmici na Grbavici, budemo na "Jugu" koji je uvijek bio pun i nijednom ni najmanji incident. E recu ti ja zasto je to tako... Vodje navijaca Zelje (bar oni koje ja poznajem) su OK momci i sa njima se lako mozes dogovoriti. Oni postave svoje ljude koji su maltene tu redari i koji paze da ostali "ne pretjeraju" u navijanju, a desavalo se i da oni licno vracaju raju ako krene dole prema ogradi. Naravno bude poneki mali incident, ali vrlo rijetko, jer smo i mi maximalno tolerantni prema njima... Ovo govorim u ime svoje jedinice, znaci nekih 20-ak ljudi, a ne znam kakva imaju iskustva sa drugim kolegama....
A u tom grmu lezis, zece!
Pa sto nam prije nisi rek'o...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1374 Re: Huliganstvo

Post by -LIBERO- »

Mascherano wrote: Hmm, pa ajde ti meni objasni kako onda gotovo nikad nemamo problema sa navijacima "Zelje". Eto konkretno jesenas, radio sam na svakoj utakmici na Grbavici, budemo na "Jugu" koji je uvijek bio pun i nijednom ni najmanji incident. E recu ti ja zasto je to tako... Vodje navijaca Zelje (bar oni koje ja poznajem) su OK momci i sa njima se lako mozes dogovoriti. Oni postave svoje ljude koji su maltene tu redari i koji paze da ostali "ne pretjeraju" u navijanju, a desavalo se i da oni licno vracaju raju ako krene dole prema ogradi. Naravno bude poneki mali incident, ali vrlo rijetko, jer smo i mi maximalno tolerantni prema njima... Ovo govorim u ime svoje jedinice, znaci nekih 20-ak ljudi, a ne znam kakva imaju iskustva sa drugim kolegama....

Ti zanci bas veze nemas sa materijom o kojoj se uporno trudis da pricas :lol: :lol:

Na pocetku si mi se cinio kao neko sa kim se moze diskutovati,da imas dovoljno podataka i sl. ali sto vise pises sve vise smo svi svjesni da veze nemas sta pises.

Maksimum tvoje "upucenosti" u cijelu navijacku "problmatiku" je da stojis na mjestu na kojem te komandir posadi i da na znak pocnes marisati sve oko sebe,a vrlo cesto samo zato sto imaju neko od navijackih obiljezja.

I onda se pitamo zasto nastaju ti kursluzi u komunikaciji i kasnije sve kulminira ovim sto se desavalo poslije utakmice sa Sirokim.
Raspitaj se koliko Manijaci ne prave probleme (tj. akcijaju :D ) i raspitaj se ko su ti uzorni gradjani koji vode navijanje na jugu Grbavice ( :D ). Ti bas veze nemas,ali bas :D

I da,ne zelim ovim mojim upisom omalovazavati niti bilo sta slicno komsijsku navijacku grupu,samo da se distanciram od eventualnih pmisli u tom smijru :D

Svi smo mi slicni,samo nas boje dijele :dance: :thumbup:
elSaik

#1375 Re: Huliganstvo

Post by elSaik »

Ja ti garantujem da bi manje povrijeđenih bilo nego sa učešćem policije. Ako ništa, nastradali bi oni koji to i zaslužuju.
Locked