Prirodno matematicki fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Logovan

#1351 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Logovan »

mericak wrote:Ma meni je cudno i kako covjek nestane 7.1. a porodica nestanak prijavila prije tri dana...Sta su dosad radili? Ne kontam ni to...
Gdje si pročitala da su prijavili prije tri dana?
Ovdje drugačije piše.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nestao-a ... /130117181
Porodica je nestanak prijavila policiji još 7. januara.
me22 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/policija ... /130118016

Evo i novih informacija jutros...Meni je ovo sve tako cudno :-?
"Mi nećemo organizovati neku veliku i posebnu potragu na nekoj određenoj lokaciji, već ćemo, kao i dosad, nastaviti provjeravati sve informacije i teren na području čitavog kantona", dodao je Nefić. :shock: :shock: :shock:
Ajjj ne mogu da vjerujem, čuj neće organizovati veliku potragu. Drugačijim riječima rečeno njima je mrsko da traže Redžića, jebe se njima za njega. :run:
safran

#1352 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by safran »

safran

#1353 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by safran »

zlo87 wrote: "Mi nećemo organizovati neku veliku i posebnu potragu na nekoj određenoj lokaciji, već ćemo, kao i dosad, nastaviti provjeravati sve informacije i teren na području čitavog kantona", dodao je Nefić. :shock: :shock: :shock:
Ajjj ne mogu da vjerujem, čuj neće organizovati veliku potragu. Drugačijim riječima rečeno njima je mrsko da traže Redžića, jebe se njima za njega. :run:
Drugim riječima - neće dopustiti da se istraga fokusira na pogrešno mjesto na osnovi nepouzdanih informacija. Daj, ne nasjedaj avazovskoj metodologiji.
Logovan

#1354 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Logovan »

safran wrote:
zlo87 wrote: "Mi nećemo organizovati neku veliku i posebnu potragu na nekoj određenoj lokaciji, već ćemo, kao i dosad, nastaviti provjeravati sve informacije i teren na području čitavog kantona", dodao je Nefić. :shock: :shock: :shock:
Drugim riječima - neće dopustiti da se istraga fokusira na pogrešno mjesto na osnovi nepouzdanih informacija. Daj, ne nasjedaj avazovskoj metodologiji.
Pa po meni većina informacija može biti nepouzdana :-) ali eto da ne laprdam previše, valjda će sve biti u redu sa profesorom.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/spasioci ... /130119012
BIONA

#1355 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by BIONA »

Svaki dan sto prodje, mislim da su sanse nazalost manje :roll:
A i ove dojave Trebevic, Bjelasnica pa Barice cine mi se kao neslana sala...sve na tri razlicite strane...a tako zelim da budem optimisticna...
safran

#1356 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by safran »

Evo i na BH-index tri priče
http://www.bh-index.com/?p=13678
Prema jednoj Adil Kulenović e-mail dobio 2. januara, prema drugoj priči 3. januara - pa pretražuju duž Miljacke, pa malo po Crepoljskom, ma malo po Bjelašnici i Igmanu. Meni ovo sve nešto mutno. Prvo prof. je profesionalni planinar - ima odgovarajuću opremu - gojze, ruksak, planinarske hlače, jaknu, altmetar, GPS, fotoaparat bez kojeg nigdje ne ide .... Šta fali od opreme - pa nije na Bjelašnicu otišao u kaputu a bogami ni na Crepoljsko.
BIONA

#1357 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by BIONA »

Vjerujem da nista nije onako kako se cini :roll:
I na kraju vjerujem da policija ipak nesto vise zna, ali ne daje informacije dok nesto ne uspiju dokazati...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1358 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Admir_1984 »

ma meni je ovo neka nepoznata misterija, ovde nisu neka posla cista, a veze nemam u šta da sumnjam. siguran sam da nije otišao na neku planinu, a da nekome nije rekao gdje ide. Pa osnovno planinarsko pravilo je ako ideš u planinu sam da javiš nekome otprilike gdje ideš, a vidim covjek je imao ženu. Nece tek tako otici npr. na Bjelašnicu, a nikome rijec ne reci. Onda ovde meni nije jasno nigdje u medijima izjave ili prica porodice, jel to covjek bio posvadjan sa svijetom :roll:
BIONA

#1359 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by BIONA »

Pa da, i sto se bar granicna policija ne izjasni pa da kazu jel ili nije presao granicu !
me22

#1360 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by me22 »

Sve je i vise nego cudno, informacije cas ovakve, cas onakve :-) ocigledno je da su mutna posla...
To da se "izgubio" negdje za covjeka njegovog iskustva nije moguce. Ja sam u prvi mah kontala da mu je mozda pozlilo negdje na terenu, zbog problem sa srcem...ali nakon ovih cudnih informacija vidim da se iza toga kriju neke mutne stvari.
Daj Boze samo da je dobro.
Logovan

#1361 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Logovan »

Admir_1984 wrote:ma meni je ovo neka nepoznata misterija, ovde nisu neka posla cista, a veze nemam u šta da sumnjam. siguran sam da nije otišao na neku planinu, a da nekome nije rekao gdje ide. Pa osnovno planinarsko pravilo je ako ideš u planinu sam da javiš nekome otprilike gdje ideš, a vidim covjek je imao ženu. Nece tek tako otici npr. na Bjelašnicu, a nikome rijec ne reci. Onda ovde meni nije jasno nigdje u medijima izjave ili prica porodice, jel to covjek bio posvadjan sa svijetom :roll:
I meni je to pravo čudno. Otišao negdje da prošeta ili šta li već, a izgleda kao da nikome nije rekao gdje ide. :? :-) Vrlo je moguće da je rekao porodici gdje ide samo se kriju te njihove riječi, a zašto ja ne znam.
Kako dani prolaze ja sve više i više gubim nadu. :( Daj Bože da je živ i zdrav.
mericak

#1362 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by mericak »

Ma i da je otisao planinariti tesko ce ga naci, jer nije laik koji ide stazicom, vec ce u potrazi za nekom biljkom krenuti u pitaj Boga kom pravcu, tako da su male sanse da nalete bas na njega na tolikoj planini. Mozda uz upotrebu pasa tragaca, ali ovako...
safran

#1364 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by safran »

Dragi profesore - tuga
megaman4

#1365 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by megaman4 »

tuga, nemam riječi..... :(
It_is_a_Leclerc

#1366 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by It_is_a_Leclerc »

Sumnja se da je riječ o nestalom profesoru Sulejmanu Redžiću.
Sumnja se ?! Dobro, jesu li ovi Avazovci normalni...
Objaviti da je pronađeno tijelo prije nego je uopće obavljen uviđaj je toliko neozbiljno da sam zgrožen.
minjonja

#1367 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

cekam da se identitet potvrdi. noge su mi se odsjekle sad kad mi je prijateljica javila novu vijest. taman sam pocela vjerovati u price da je pobjego negdje i sad ovo...
BIONA

#1368 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by BIONA »

I sad svi ostali kopiraju tu njihovu vijest!
BIONA

#1369 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by BIONA »

Dragom profesoru, posljednji pozdrav!
Porodici zelim sabur!

:roll:
Aldin1993

#1370 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Aldin1993 »

Ipak je istina, više nego žalosno :( :( :(
pathyeshme

#1371 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by pathyeshme »

It_is_a_Leclerc wrote:
Sumnja se da je riječ o nestalom profesoru Sulejmanu Redžiću.
Sumnja se ?! Dobro, jesu li ovi Avazovci normalni...
Objaviti da je pronađeno tijelo prije nego je uopće obavljen uviđaj je toliko neozbiljno da sam zgrožen.
Redovno čitam avaz i uvijek imaju informaciju prije svih ostalih... A kad sam pročitao naslov da je on znao sam da je to to... Jer oni znaju za tu informaciju preko ljudi koji su u kontaktu sa tim lovcima, i kad dobiju info napišu naslov da je on, ali u tekstu stave da se sumnja jer ne mogu napisati: Rekao nam je taj i taj lovac da se radi o njemu.
megaman4

#1372 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by megaman4 »

nažalost, istina je, navodno lovci pronašli tijelo i odmah dojavili MUP -u....

neka je vječni rahmet profesoru, a njegovoj porodici sabura... :sad:
la_roux

#1373 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by la_roux »

Grozna i zaista tužna vijest.
Ukoliko PMF bude priredio komemoraciju, bilo bi lijepo da neko od studenata objavi ovdje termin, zbog nas bivših studenata koji bi se voljeli na taj način oprostiti od dragog profesora.
Hvala
Logovan

#1374 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Logovan »

Neka je vječni rahmet profesoru, a njegovoj porodici sabura. :( :( :( :(
P308

#1375 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by P308 »

Niko ne zasluzuje ovakvu smrt, ovo je strasno!
Post Reply