Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
mala_svinjica

#1351 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by mala_svinjica »

dinooh wrote:
mala_svinjica wrote:Situacija je ovakva:

Položio sam sve ispite, osim jednog koji namjeravam prebaciti i ostao mi je jedan predmet koji mi je uslovni za 3 semestar, šta ako ga ne položim?

Koje opcije mi onda ostaju?
ako ga ne polozis, nisi uslov dao i ne mozes u 3. semestar. Tada polazes ponovo ta dva i uzimas koliziono iz trece godine gdje po semestru mozes imati 30 ECTS kredita. Znaci ponavljas prvu godinu, ali polazes predmete 2. godine koliziono.
Koliko je 30 ects kredita u predmetima odprilike? I onda kada upisem drugu godinu uzmem koliziono iz trece godine? Sa koliko godina studenti efsa u prosjeku diplomiraju?
dinooh

#1352 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dinooh »

mala_svinjica wrote:
dinooh wrote:
mala_svinjica wrote:Situacija je ovakva:

Položio sam sve ispite, osim jednog koji namjeravam prebaciti i ostao mi je jedan predmet koji mi je uslovni za 3 semestar, šta ako ga ne položim?

Koje opcije mi onda ostaju?
ako ga ne polozis, nisi uslov dao i ne mozes u 3. semestar. Tada polazes ponovo ta dva i uzimas koliziono iz trece godine gdje po semestru mozes imati 30 ECTS kredita. Znaci ponavljas prvu godinu, ali polazes predmete 2. godine koliziono.
Koliko je 30 ects kredita u predmetima odprilike? I onda kada upisem drugu godinu uzmem koliziono iz trece godine? Sa koliko godina studenti efsa u prosjeku diplomiraju?
oko 6 predmeta po semestru. Ja, ako ti je ostao jedan predmet iz jednog semestra, taj polazes i uzimas jos 5 kolizionih (do 30 ECTS). Ma najgore su ti prve tri godine, a onda kad upises drugu godinu sve bude lakse. :lol: :lol:
Sa 21-22 godine.
mala_svinjica

#1353 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by mala_svinjica »

Ok, hvala vam.
Manje vise svi poloze u roku znaci, mislio sam da ima malo vise lijencina i neodgovornih studenata poput mene. :D
nen-a

#1354 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by nen-a »

Zna li mi neko dobrog ali baš dobrog instruktora za finasijsko računovostvo - Jahić ??
hvala unaprijed !
Stoner

#1355 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Stoner »

Koliko koštaju te instrukcije?

Zavisi od predmeta?

Zašto bi iko uopšte plaćao za to ako se ne radi o matematici?
Daryl Dixon

#1356 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 02:59, edited 1 time in total.
dinooh

#1357 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dinooh »

Daryl Dixon wrote:Kolege jedno pitanje. :)

Studenti sa VPŠ koji imaju zvanje bachelor poslovanja polažu razliku 3 predmeta ako hoće da upišu master na Ekonomiji. Interesuje me, kada polože ta tri predmeta razlike da li im se zvanje mijenja ili ostaje ono prvobitno?

Unaprijed hvala. :) :thumbup:
ostaje ista diploma, samo su ta 3 predmeta uslov za upis mastera
Mutivoda

#1358 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

nen-a wrote:Zna li mi neko dobrog ali baš dobrog instruktora za finasijsko računovostvo - Jahić ??
hvala unaprijed !
Moja prijateljica je isla kod Amre na Dobrinju..
Nije da se je zalila, polozila je od prvog puta :D ako zelis mogu ti proslijediti broj. :D
jasminak95

#1359 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by jasminak95 »

Pozdrav, kakva je profesorica Jadranka Kapic? Upisala sam 1. godinu, ali svi poznanici koji su na ekonomiji mi se zale da je skoro nemoguce poloziti kod nje ispit?
Mutivoda

#1360 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

:mrgreen:

Sve je moguće, sjedi i vježbaj i bit' će sve ok. :thumbup:
Uostalom, imaš da riješiš prvi semestar, mani se razmišljanja o Jadranki. :D Sretno. :mrgreen:
menuet

#1361 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by menuet »

Je li tačno da na VPŠ-u nema nikako FR-a, odnosno da se ne mora polagati ni kao razlika predmeta prije upisa na master? :)
dinooh

#1362 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dinooh »

menuet wrote:Je li tačno da na VPŠ-u nema nikako FR-a, odnosno da se ne mora polagati ni kao razlika predmeta prije upisa na master? :)
Jeste, koliko ja znam.
menuet

#1363 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by menuet »

dinooh wrote:
menuet wrote:Je li tačno da na VPŠ-u nema nikako FR-a, odnosno da se ne mora polagati ni kao razlika predmeta prije upisa na master? :)
Jeste, koliko ja znam.
Hvala :thumbup:
Septembar29

#1364 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Septembar29 »

koliko kosta semestar/godina na VPS? jel ima neko da se sa drugih univerziteta prebacio u sarajevo u toku studiranja? ako mi neko moze dati informacije o VPS i ucenju na daljinu, kako to sve ide? i hvala unaprijed :)
Daryl Dixon

#1365 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 02:43, edited 1 time in total.
alfanero

#1366 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by alfanero »

Je li se placa i koliko uzimanje svojih papira a(svjedođbe,potvrdi o prebivalistu itd.) koje sam dostavio za prijemni za VPŠ.
Nemam indeks nit ista,jer sam odustao!
Individualism18

#1367 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Individualism18 »

alfanero wrote:Je li se placa i koliko uzimanje svojih papira a(svjedođbe,potvrdi o prebivalistu itd.) koje sam dostavio za prijemni za VPŠ.
Nemam indeks nit ista,jer sam odustao!
Ako se nisi upisao, onda se ne plaća ništa.
Zara_zara

#1368 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Zara_zara »

Septembar29 wrote:koliko kosta semestar/godina na VPS? jel ima neko da se sa drugih univerziteta prebacio u sarajevo u toku studiranja? ako mi neko moze dati informacije o VPS i ucenju na daljinu, kako to sve ide? i hvala unaprijed :)
Mislim da je cijena skolarine 1000 KM + ostali troskovi. Mislim da sve izadje oko 1200 KM. A sto se tice ucenja na daljinu, i ja bi voljela da neko podijeli svoje, po mogucnosti, licno iskustvo. Do sada sto sam se uspjela raspitati, cula sam uglavnom sve pozitivno.
FrozenCastle

#1369 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by FrozenCastle »

...
Last edited by FrozenCastle on 13/08/2015 15:49, edited 1 time in total.
Inman

#1370 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Inman »

FrozenCastle wrote:Treba mi informacija za obnovu samofinansirajućeg. Stavka u cjenovniku glasi da se plaća po nepoloženom predmetu. Zanima me da li se moraju uzeti svi koji su nepoloženi tj. svi platiti ili samo se plaća koliko se uzme predmeta?
Kako mislis ocistiti godinu ako neces uzeti sve predmete koji su ti ostali? Godinu i obnavljas zbog tih nepolozenih predmeta i opet ces je obnoviti ako ih ne polozis. Ne razumijem zasto bi to radio, a i znas da te predmete koje ne platis neces moci polagati jer ti nece biti ponudjeni na ISSS-u...
dinooh

#1371 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dinooh »

Zara_zara wrote:
Septembar29 wrote:koliko kosta semestar/godina na VPS? jel ima neko da se sa drugih univerziteta prebacio u sarajevo u toku studiranja? ako mi neko moze dati informacije o VPS i ucenju na daljinu, kako to sve ide? i hvala unaprijed :)
Mislim da je cijena skolarine 1000 KM + ostali troskovi. Mislim da sve izadje oko 1200 KM. A sto se tice ucenja na daljinu, i ja bi voljela da neko podijeli svoje, po mogucnosti, licno iskustvo. Do sada sto sam se uspjela raspitati, cula sam uglavnom sve pozitivno.
Licno iskustvo. Meni dobar sistem studiranja, naravno ako sama sebe mozes natjerati da ucis. Ucis koliko i obicni studenti, imas neke zadace online i kvizove tako da si uvijek aktivna. Mozes ici na predavanja sa redovnim studentima sto i preporucujem ako vec zivis u blizini Sarajeva. Ucis iste materijale (90% isto). Ispiti i predavanja budu poslije 5 sati sto je opet pozitivno jer taj dan imas vremena da sve ponovis. Kada bi mogao opet birati izmedu obicnog redovnog i DL, uzeo bih uvijek DL. Imas svoju slobodu, a opet i obavezu koju mozes obaviti kada hoces.
FrozenCastle

#1372 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by FrozenCastle »

...
Last edited by FrozenCastle on 13/08/2015 15:48, edited 1 time in total.
dinooh

#1373 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dinooh »

Ne mislim da moze. Pa zar nisi rasteretio godinu ako je vec obnavljas. Pretpostavljam da si nesto vec polozio. Za mene nema smisla jednu godinu ici 3 godine, to je oko 12 predmeta.
Ljudi obicno koji obnavljaju uzmu sve sta obnavljaju i koliziono dodaju jos predmeta do 30ECTS bodova po semestru.
FrozenCastle

#1374 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by FrozenCastle »

...
Last edited by FrozenCastle on 13/08/2015 15:48, edited 1 time in total.
Inman

#1375 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Inman »

FrozenCastle wrote:A ima li ko iskustva da zna?
Zar je toliko tesko nazvati studentsku i dobiti provjerene informacije? :roll:
Mislim da ovdje neces naci odgovor jer tesko da bi iko zelio jednu godinu razvuci na tri bez da proba sve to rijesiti na vrijeme....
Post Reply