Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Moderator: anex
-
callmethebreeeze
#1351 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
ja isto znam da seki ima ozbiljnih clanaka i knjiga iza sebe. fahro se voli hvaliti, ali sta je tacno on napisao sto ga svrstava medju bolje novinare bivse drzave. ima li pdf kakvog clanka, neko da je citao, bilo sta?
-
oridjidji
#1352 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Napisao je knjigu "10000 dana robije" tj. knjigu o potrebi nezavisnosti Kosova i to 1990 godine. To ga je i podiglo. Pisao je za zagrebacki sedmicnjak danas, kao analiticar tadasnjih zbivanja... sta je pored ovoga napisao? ne znam vala... vise znam o pisanju njegovog brata pored pera aleksandra nikolaidisa njegovo je pero najace u crnoj gori...callmethebreeeze wrote:ja isto znam da seki ima ozbiljnih clanaka i knjiga iza sebe. fahro se voli hvaliti, ali sta je tacno on napisao sto ga svrstava medju bolje novinare bivse drzave. ima li pdf kakvog clanka, neko da je citao, bilo sta?
-
fišek
#1353 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Mene samo interesuje,zašto Fahro i njegovi novinari malo ne istražuju Željeznice FBiH kad je takav patriota.A,to je velika velika firma sa 4-5 hiljada zaposlenih-žila kucavica svake države.Samo se o Selimovićima piše,energetskom lobiju,Heći,Oručeviću,a o Narcisu i kompaniji sve najbolje.Sve med i mlijeko.Pruga blokirana i ništa ne vozi pet-šest dana,a u Avazu hvale Upravu željeznica za produženje nekog perioda otplate kredita za Talgo vozove.
Slabo će proći,sigurno,kod obespravljenih željezničara i njihovih porodica.Nije to zanemariv broj ljudi.
Slabo će proći,sigurno,kod obespravljenih željezničara i njihovih porodica.Nije to zanemariv broj ljudi.
Last edited by fišek on 16/03/2010 19:16, edited 1 time in total.
- amrica
- Control panel
#1355 Re: Jos jedan Avazov biser :)
ma mi iz Sa znamo koja je ovo ulica ali eto za ove sa strane tj. ove iz havaza ovo je ulica Branilaca Sarajeva
neki dan nisu znali ni koja je marka auta koje se strovalilo u miljacku kod otoke. oni izgleda znaju samo za marku golf.
-
ssmmiilleeyy
#1356 Re: Jos jedan Avazov biser :)
Golf 2-ca i NOkia 33-ca (čitaj triestrica)
Ja mislim da su trebali napisati : OBALI KULINU BANU
Ja mislim da su trebali napisati : OBALI KULINU BANU
-
StupskaBitanga
#1357 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Svi bježe sa Avazove TV Alfa a još jedna u nizu je Lajla Česko koja je sada uposlenica TVSA i voditeljica Dnevnika i Vijesti. A to su isto učinili: Nikola (Vodi Dnevnik BHT, Željena Mehmedika (isto na BHT)
-
zonbirile
#1358 Re: Jos jedan Avazov biser :)
ljudi moji pa Utemeljitelj još nije sve savlado,a kako će tek mu pristigli saplemenici.No naići će to u vožnji.
-
zonbirile
#1359 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
samo je jedan ravan Ščepi,ali jebi ga dao obje noge za to.
- HAVANA
#1360 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti,budala progovori a fukara se obogati...(Ivo Andrić)
- ultima_palabra
#1361 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
HAVANA wrote:Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti,budala progovori a fukara se obogati...(Ivo Andrić)
-
Area_51
#1362 Re: Jos jedan Avazov biser :)
naravno da ljudi, zvani avazovci, ne znaju koja je ono ulica, ni ona na slici ni ona koju pominju zvana, jer je za njih sarajevo jos uvijek novo i neistrazeno mjesto. ipak tamo rade sanzdosi, vecinom, pa rogaticani, ustikovljani, vlasenicani, trnovljani, nemiljani i ini gradjani manjih mjesta, protiv koji nemam nista protiv, ali eto bar da kad dodju ovamo prvo da malo sute, nauce nesto, prilagode se gradu, a ne da traze od nas da se mi njima prilagodjavamo.
»Kome ba, ovdje mi da se prilagodjavamo, nek se oni nama prilagodjavaju« rece uvazeni duhovni vodja, braneci svoga ortaka po zanatu, koji je poducavao jednu maloljetnu djevojcicu carima predigre.
jos kad vidim ugledne kolumniste, da ne navodim imena kao onaj fadil, almasa, tarik, koji pisu kolumne na 3. strani, zasnovane iskljucivo na osobnoj frustraciji, odmah ti devalvira ostatak novine, odlozis ih u kantu i predjes na citanje po internetu. ne mozes biti ispodprosjecno obrazovan i biti ugledni kolumnista, jednostavno ne mozes.
a na tako nesto Utemeljitelju, cudnog nalaska, lici i ovaj njegov pokusaj stranke. politicki frankestajn.
»Kome ba, ovdje mi da se prilagodjavamo, nek se oni nama prilagodjavaju« rece uvazeni duhovni vodja, braneci svoga ortaka po zanatu, koji je poducavao jednu maloljetnu djevojcicu carima predigre.
jos kad vidim ugledne kolumniste, da ne navodim imena kao onaj fadil, almasa, tarik, koji pisu kolumne na 3. strani, zasnovane iskljucivo na osobnoj frustraciji, odmah ti devalvira ostatak novine, odlozis ih u kantu i predjes na citanje po internetu. ne mozes biti ispodprosjecno obrazovan i biti ugledni kolumnista, jednostavno ne mozes.
a na tako nesto Utemeljitelju, cudnog nalaska, lici i ovaj njegov pokusaj stranke. politicki frankestajn.
- veljaca
#1363 Re: Jos jedan Avazov biser :)
Area_51 wrote:naravno da ljudi, zvani avazovci, ne znaju koja je ono ulica, ni ona na slici ni ona koju pominju zvana, jer je za njih sarajevo jos uvijek novo i neistrazeno mjesto. ipak tamo rade sanzdosi, vecinom, pa rogaticani, ustikovljani, vlasenicani, trnovljani, nemiljani i ini gradjani manjih mjesta, protiv koji nemam nista protiv, ali eto bar da kad dodju ovamo prvo da malo sute, nauce nesto, prilagode se gradu, a ne da traze od nas da se mi njima prilagodjavamo.
Da li bas nemas protiv njih nista - ili nemas nista efikasno protiv njih .....
- ultima_palabra
#1364 Re: Jos jedan Avazov biser :)
Ružno brateArea_51 wrote:naravno da ljudi, zvani avazovci, ne znaju koja je ono ulica, ni ona na slici ni ona koju pominju zvana, jer je za njih sarajevo jos uvijek novo i neistrazeno mjesto. ipak tamo rade sanzdosi, vecinom, pa rogaticani, ustikovljani, vlasenicani, trnovljani, nemiljani i ini gradjani manjih mjesta, protiv koji nemam nista protiv, ali eto bar da kad dodju ovamo prvo da malo sute, nauce nesto, prilagode se gradu, a ne da traze od nas da se mi njima prilagodjavamo.
Kod likova kao što je Fahro mjesto rođenja ne predstavlja ništa, važno mu je da može hajrovati nešto od tebe. Tako da ćeš u njegovom Frankenštajnu (slažem se s tim) naći ljudi iz svih krajeva BiH i dalje, a zajedničko im je što bi svi htjeli i dalje guliti kožu narodu sa leđa.
-
Area_51
#1365 Re: Jos jedan Avazov biser :)
Vidi ovako. Clanak je idejno, stvarno dobar, jer neko pokusava pokazati da se neki »lola« sa dobrim autom, hladno parkirao na tako ruzan nacin da je zablokirao saobracaj. Sad sto pisac clanka ne zna prepoznati dio grada, to je vec stvarno urednicki, pa i siri problem, jer direktno udara na ugled lista.
Nemam stvarno nista protiv pridoslica u Grad Sarajevo, za kojeg se nisam borio da bi pridoslice uzeli sva znacajnija mjesta. Valjda mi rodjeni ovdje treba da imamo bar malo sansi pored njih. Isto tako, slazem se da mjesto rodjenja u Avazu ne igra ulogu, jer je uloga lista pa i stranke nesto drugo.
Poenta moga teksta, bila je :
»Kome ba, ovdje mi da se prilagodjavamo, nek se oni nama prilagodjavaju«
Ja se ljudima iz provincije necu prilagodjavati, a oni ako su pristojni usvojice duh ovoga grada i utkati sebe u tako nesto. Paralelno tome, kad bih otisao vani da zivim, ne mislim recimo da bi se Pariz trebao meni prilagodjavati, nego bih vjerovatno ja naucio francuski, pa gdje se raja okuplja, sta radi, a sigurno im ne bih probao nametati svoj stil zivota. Otprilike slicna komparacija, neko iz mjesta od 4.000 stanovnika dodje ovamo i hoce da bude glavna faca, a ne zna ni ulice koje su, kao sto ja iz grada od 400.000 stanovnika u gradu od 4 miliona stanovnika ne bi trebao ni pomisliti da ga prilagodim sebi. Jel ti mislis da bi neko od nas mogao raditi u nekoj minhenskoj opcini. Mozda na nekih oko 100 uposlenika, jedan od nas bi prosao, ali ne bi preko pola opcine bilo iz Foce ili Rogatice.
No nije tema, necu vise, bolje je o avazovim biserima, barem se smijemo.
Nemam stvarno nista protiv pridoslica u Grad Sarajevo, za kojeg se nisam borio da bi pridoslice uzeli sva znacajnija mjesta. Valjda mi rodjeni ovdje treba da imamo bar malo sansi pored njih. Isto tako, slazem se da mjesto rodjenja u Avazu ne igra ulogu, jer je uloga lista pa i stranke nesto drugo.
Poenta moga teksta, bila je :
»Kome ba, ovdje mi da se prilagodjavamo, nek se oni nama prilagodjavaju«
Ja se ljudima iz provincije necu prilagodjavati, a oni ako su pristojni usvojice duh ovoga grada i utkati sebe u tako nesto. Paralelno tome, kad bih otisao vani da zivim, ne mislim recimo da bi se Pariz trebao meni prilagodjavati, nego bih vjerovatno ja naucio francuski, pa gdje se raja okuplja, sta radi, a sigurno im ne bih probao nametati svoj stil zivota. Otprilike slicna komparacija, neko iz mjesta od 4.000 stanovnika dodje ovamo i hoce da bude glavna faca, a ne zna ni ulice koje su, kao sto ja iz grada od 400.000 stanovnika u gradu od 4 miliona stanovnika ne bi trebao ni pomisliti da ga prilagodim sebi. Jel ti mislis da bi neko od nas mogao raditi u nekoj minhenskoj opcini. Mozda na nekih oko 100 uposlenika, jedan od nas bi prosao, ali ne bi preko pola opcine bilo iz Foce ili Rogatice.
No nije tema, necu vise, bolje je o avazovim biserima, barem se smijemo.
- ultima_palabra
#1366 Re: Jos jedan Avazov biser :)
Fol je što većina Sarajlija već jeste...al nije tema.Area_51 wrote:Ja se ljudima iz provincije necu prilagodjavati
Što se tiče članka, ne bi bio dovoljan za dvojku u trećem osnovne
-
oridjidji
#1367 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Ultima ovo je prava recenica za nase prilike...ultima_palabra wrote:HAVANA wrote:Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti,budala progovori a fukara se obogati...(Ivo Andrić)Suma sumarum
-
zonbirile
#1368 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
----------------------------------------oridjidji wrote:Ultima ovo je prava recenica za nase prilike...ultima_palabra wrote:HAVANA wrote:Svako pedeset godina na ovim terenima pametan ušuti,budala progovori a fukara se obogati...(Ivo Andrić)Suma sumarum
a zato Ivu ne vole
-
zonbirile
#1369 Re: Jos jedan Avazov biser :)
u temi O TROŠKU DRŽAVE DO EGZOTIČNIH DESTINACIJA.....neki su čak uspijeli doći i do egzotične kenijske prijestonice Adis Abebe
-
tabloid
#1370 Re: Jos jedan Avazov biser :)
Kome ba, ovdje mi da se prilagodjavamo, nek se oni nama prilagodjavaju- nama sto smo na nasilje(etnicko ciscenje,konc logori,silovanja) nismo uzvratili nasiljem,nama koji smo zrtve genocida nismo uzvratili genocidom,nama kojima su vjerski objekti zrtve urbicida(poravnata groblja,srusene do temelja dzamije,turbeta)nismo uzvratili urbicidom.
- Miki123
#1371 Re: Jos jedan Avazov biser :)
Vidio sam. oplakahzonbirile wrote:u temi O TROŠKU DRŽAVE DO EGZOTIČNIH DESTINACIJA.....neki su čak uspijeli doći i do egzotične kenijske prijestonice Adis Abebe
- Lekler
#1372 Re: Jos jedan Avazov biser :)
@veljaca
Nemamo jos nista efikasno protiv njih,ali bice
Nemamo jos nista efikasno protiv njih,ali bice
-
panzer
#1373 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Još jedan: Nedžad Latić
Ide toliko daleko da krimonogenim skupinama naziva ono što bi se u određenoj mjeri moglo smatrati modernim verzijama "mladih muslimana". Čovjek koji je nekada bio među lovinom je odjednom postao lovac. Bar takvu namjeru pokazuje.
Ljudi za koje se moglo reći da su intelektualci pokazuju toliku isfrustriranost i to putem medija koji ih sasvim dobro iskorištava zbog ličnih interesa.
Na sceni je jedan događaj koji moraju promatrati sociolozi i PR-ovci. Ovo je rijetka pojava. Najrašireniji medij na ovom prostoru provodi kampanju u kojoj je smrtni neprijatelj sve što može usporiti put ka ličnom cilju.
I dalje nije zašto firme ne prekinu oglašavanje u takvoj mašineriji.
Ide toliko daleko da krimonogenim skupinama naziva ono što bi se u određenoj mjeri moglo smatrati modernim verzijama "mladih muslimana". Čovjek koji je nekada bio među lovinom je odjednom postao lovac. Bar takvu namjeru pokazuje.
Ljudi za koje se moglo reći da su intelektualci pokazuju toliku isfrustriranost i to putem medija koji ih sasvim dobro iskorištava zbog ličnih interesa.
Na sceni je jedan događaj koji moraju promatrati sociolozi i PR-ovci. Ovo je rijetka pojava. Najrašireniji medij na ovom prostoru provodi kampanju u kojoj je smrtni neprijatelj sve što može usporiti put ka ličnom cilju.
I dalje nije zašto firme ne prekinu oglašavanje u takvoj mašineriji.
-
zonbirile
#1374 Re: Jos jedan Avazov biser :)
-----------------------------------------Miki123 wrote:Vidio sam. oplakahzonbirile wrote:u temi O TROŠKU DRŽAVE DO EGZOTIČNIH DESTINACIJA.....neki su čak uspijeli doći i do egzotične kenijske prijestonice Adis Abebe
ima i globus da se nama prilagođava
-
Area_51
#1375 Re: Jos jedan Avazov biser :)
Da se odmah prebrojimo, ja sam takodjer Bosnjak.tabloid wrote:Kome ba, ovdje mi da se prilagodjavamo, nek se oni nama prilagodjavaju- nama sto smo na nasilje(etnicko ciscenje,konc logori,silovanja) nismo uzvratili nasiljem,nama koji smo zrtve genocida nismo uzvratili genocidom,nama kojima su vjerski objekti zrtve urbicida(poravnata groblja,srusene do temelja dzamije,turbeta)nismo uzvratili urbicidom.
Da, vama necu da se prilagodjavam koji gradove cinite provincijom.
Da, vama kojima jesu srusene dzamije kao i meni, ali ste Vi odgovorili sa 150 novih, tako da ih ukupno danas ima duplo vise nego prije rata ili kako neko izracuna, vjerskih objekata ima za 20 miliona stanovnika.
Da, vama necu da se prilagodjavam ciji vjerski sluzbenici diraju curice od 12 godina, onaj jedan cak i clanarinu za IZBiH naplacuje tako, ja je vise nikad necu platiti radi takvih.
Da, vama kojima ne postoje Silosi, Tarcini, Viktori Bubnji, Kazani, Uzdoli, Grabovice, gdje se kao fol nije silovalo niti ubijalo. To se zmiri, jel.
Da, vama cija je politicka elita izasla bogata iz rata, kojoj je sve po zakonu, a danas po sudovima visi, koja svoj narod prodaje za pet para nekom Dodiku, radi poslovnih interesa.