Ja se ovdje nacitah, "ne nama ne smeta pokrivena zena, mi nismo islamofobi, ipak ona ima uporiste u zakonu, ali se vadi se na zakon, pa je za to mi napadamo" (doduse ovako ste poceli pricat tek kad je Vecernjakova teza o zabrani demantovana na FTV-u), i nakon svega onda jedna ovakva izjava, kao kod doticnog kozmeticararosal wrote:naravno da mi smeta! nedopustivo je da jedan vjerski fanatik bude na celu jedne ovakve institucije!
Ko je smjestio Deda Mrazu
- Air Ramiz
#1351 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
- rosal
#1352 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
ne smeta mi sto je pokrivena, to je njen problem! smeta mi to sto radi, jer to sto radi nije ispravno!Air Ramiz wrote:Ja se ovdje nacitah, "ne nama ne smeta pokrivena zena, mi nismo islamofobi, ipak ona ima uporiste u zakonu, ali se vadi se na zakon, pa je za to mi napadamo" (doduse ovako ste poceli pricat tek kad je Vecernjakova teza o zabrani demantovana na FTV-u), i nakon svega onda jedna ovakva izjava, kao kod doticnog kozmeticararosal wrote:naravno da mi smeta! nedopustivo je da jedan vjerski fanatik bude na celu jedne ovakve institucije!Bogami cini mi se kako ste krenuli, Arzija nece zavrsiti samo sa izbusenim gumama
Ja na ovoj temi od ljudi koji su protiv Deda Mraza, osim mozda jednog forumasa (koji je banovan) nisam cuo ruzne rijeci, a od vas "tolerantnih" sam se naslusao stvari ko da slusam Milorada. Zato mi je drago da nisam upao u vasu hajku, iako sam i protiv vjeronauke u vrticima, kao i za Deda Mraza, odnoso svega onog sto je pozitivno, i sto moze uvecati djeciju radost.
- amrica
#1353 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
@rosal, avatar ti je za 5+!!
Tebe niko ne bi ukinuo, garant.
Tebe niko ne bi ukinuo, garant.
- JThomas
#1354 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
i ti ne misliš da je arzijin tretman vjeronauke i deda mraza u praksi ipak malo različit?Air Ramiz wrote:iako sam i protiv vjeronauke u vrticima, kao i za Deda Mraza, odnoso svega onog sto je pozitivno, i sto moze uvecati djeciju radost.
ali ozbiljno?
-
pure_love
#1355 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
to uopste nije problem gospodjicene smeta mi sto je pokrivena, to je njen problem! smeta mi to sto radi, jer to sto radi nije ispravno!
-
istocnjak
#1356 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ne tako ... već si trebala napisati ovako: ... "ne smeta mi sto je pokrivena, to je njen problem! smeta mi to sto dobro radi svoj posao i sto je pokrivena a obrazovana, i sto sve radi ispravno i po zakonu"....rosal wrote:ne smeta mi sto je pokrivena, to je njen problem! smeta mi to sto radi, jer to sto radi nije ispravno!
- otherside
#1357 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
"vjernik" koji podrzava diskriminaciju i razdvajanje, cak i medju djecom predskolskog uzrasta moze samo sebe zavaravati da je vjernik, druge ne. svaka vjera propovjeda ljubav i toleranciju, postovanje svog ali i tudjeg...ama bas svaka.
@istocnjak, preporucujem ti da pogledas film Bad Santa
bice ovih dana na novoj. dokumentarac o deda mrazu, vjerskom fanatiku 
@istocnjak, preporucujem ti da pogledas film Bad Santa
-
LSD
#1358 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Jah...uzorni i samosvjesni "gradjani" zabrinuti za sudbinu Djeda Mraza i njegovu buducnost...aferim
Samo gdje vam je ta samosvjest i zabrinutost za narkomaniju,kriminal,prostituciju i ostalu svakodnevnicu našeg grada?
Toliko se pažnje poklanja marginalnim stvarima (ovo nije ni sekundarna ni tercijalna vec bi trebalo biti zadnja stvar o kojoj treba raspravljati na 55 stranica,jer toliko imamo precih problema za riješiti...ali jok,hajmo mi kvazigradjani moralisati o Djeda Mrazu-on je prioritet br.1 sad
),baš kao i sa Queer festivalom od prije nekoliko mjeseci...toliko o našoj gradjanskoj svijesti.
Gdje ste dežurni moralisti kad treba pisati o pravima rudara u rudnicima (njih uzimam samo kao primjer) kao što se zauzimate za queer populaciju ili DM?? gdje je tu ovih 55 strana?? GDJE VAM JE TAD SAVJEST??
HOCETE LI IKAD POSVETITI 55 STRANICA I TOLIKI BROJ KOMENTARA RUDARIMA??
ocekujem adekvatne odgovore od ovih dežurnih mudraca.
Samo gdje vam je ta samosvjest i zabrinutost za narkomaniju,kriminal,prostituciju i ostalu svakodnevnicu našeg grada?
Toliko se pažnje poklanja marginalnim stvarima (ovo nije ni sekundarna ni tercijalna vec bi trebalo biti zadnja stvar o kojoj treba raspravljati na 55 stranica,jer toliko imamo precih problema za riješiti...ali jok,hajmo mi kvazigradjani moralisati o Djeda Mrazu-on je prioritet br.1 sad
Gdje ste dežurni moralisti kad treba pisati o pravima rudara u rudnicima (njih uzimam samo kao primjer) kao što se zauzimate za queer populaciju ili DM?? gdje je tu ovih 55 strana?? GDJE VAM JE TAD SAVJEST??
- otherside
#1359 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
za mene je sramota oko queer festivala i deda mraza takodje ugrozavanje ljudskih prava, ovo drugo cak i prava djeteta.LSD wrote:Jah...uzorni i samosvjesni "gradjani" zabrinuti za sudbinu Djeda Mraza i njegovu buducnost...aferim![]()
Toliko se pažnje poklanja marginalnim stvarima (ovo nije ni sekundarna ni tercijalna vec bi trebalo biti zadnja stvar o kojoj treba raspravljati na 55 stranica,jer toliko imamo precih problema za riješiti...ali jok,hajmo mi kvazigradjani moralisati o Djeda Mrazu-on je prioritet br.1 sad),baš kao i sa Queer festivalom od prije nekoliko mjeseci...toliko o našoj gradjanskoj svijesti.
a ti samo tripuj...
- JThomas
#1360 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
pa da vidiš, svakodnevno iznalaženje novih načina da se i djeca razdvajaju još od vrtića za mene nije nimalo beznačajan problem, čak štaviše, predstavlja odraz cjelokupne politike u našem društvu.LSD wrote:Jah...uzorni i samosvjesni "gradjani" zabrinuti za sudbinu Djeda Mraza i njegovu buducnost...aferim![]()
Toliko se pažnje poklanja marginalnim stvarima (ovo nije ni sekundarna ni tercijalna vec bi trebalo biti zadnja stvar o kojoj treba raspravljati na 55 stranica,jer toliko imamo precih problema za riješiti...ali jok,hajmo mi kvazigradjani moralisati o Djeda Mrazu-on je prioritet br.1 sad),baš kao i sa Queer festivalom od prije nekoliko mjeseci...toliko o našoj gradjanskoj svijesti.
izgleda da i vlast ima sličan kriterij, kad se uredovalo da od ove godine deda mraz ne dolazi bez inicijative, a po tim značajnim (ovo bez ironije) pitanjima ne čini se ništa...da, uistinu izgleda da nadležni deda mraza smatraju ozbiljnijim problemom od narkomanije i kriminala, jer su po njegovom pitanju nešto učinili, a po ovima nisu ništa.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#1361 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ovo je odavno postao Cirkus "Balkanikus". Svjesno i na bezobrazno pogan nacin se preskace poenta, a to je neprimjerenost vjerske pouke za maksumce, koje u tom dobu treba da ostane postedjeno bolesnih zamisli, da mu se u dobu kad se treba igrati plastelinom, usadjuje Bog i Allah u glavicu.Direktorica, koja se našla na udaru javnosti zbog uvođenje islamske vjeronauke u vrtiće, rekla je da pregovara sa Srpskom pravoslavom crkvom i Vrhbosanskom nadbiskupijom o uvođenju pravoslavne i katoličke vjeronauke. Do tada će djeca, koja ne idu na vjeronauku, pohađati redovan nastavni program.
Interesuje me rasplet, ... sta ce uraditi katolicki i pravoslavni pastiri.
Vjerovatno ce pristati, isti su, .... zajedno su jaci, ...
Ko kaze da medjureligijski dijalog ne klapa?
-
istocnjak
#1362 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Veni, vidi, vici na youtube. Ode i ti izgleda u ban.otherside wrote:"vjernik" koji podrzava diskriminaciju i razdvajanje, cak i medju djecom predskolskog uzrasta moze samo sebe zavaravati da je vjernik, druge ne. svaka vjera propovjeda ljubav i toleranciju, postovanje svog ali i tudjeg...ama bas svaka.
@istocnjak, preporucujem ti da pogledas film Bad Santabice ovih dana na novoj. dokumentarac o deda mrazu, vjerskom fanatiku
- otherside
#1363 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
nadaj se ti... zbog bad santa? pa film ce biti na tv-u kao sto je bio desetak puta dosad. koji si ti smoristocnjak wrote:Veni, vidi, vici na youtube. Ode i ti izgleda u ban.otherside wrote:"vjernik" koji podrzava diskriminaciju i razdvajanje, cak i medju djecom predskolskog uzrasta moze samo sebe zavaravati da je vjernik, druge ne. svaka vjera propovjeda ljubav i toleranciju, postovanje svog ali i tudjeg...ama bas svaka.
@istocnjak, preporucujem ti da pogledas film Bad Santabice ovih dana na novoj. dokumentarac o deda mrazu, vjerskom fanatiku
nego probaj opet dosadjivati moderatorima, ne bi ti bilo prvi put
- JThomas
#1364 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
klapa on sve u 16...ali po ušima običnog čovjeka, a evo, odnedavno i djeteta od tri godine.pape wrote:Ovo je odavno postao Cirkus "Balkanikus". Svjesno i na bezobrazno pogan nacin se preskace poenta, a to je neprimjerenost vjerske pouke za maksumce, koje u tom dobu treba da ostane postedjeno bolesnih zamisli, da mu se u dobu kad se treba igrati plastelinom, usadjuje Bog i Allah u glavicu.Direktorica, koja se našla na udaru javnosti zbog uvođenje islamske vjeronauke u vrtiće, rekla je da pregovara sa Srpskom pravoslavom crkvom i Vrhbosanskom nadbiskupijom o uvođenju pravoslavne i katoličke vjeronauke. Do tada će djeca, koja ne idu na vjeronauku, pohađati redovan nastavni program.
- chuchumbamayumbe
#1365 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Sta ima rudar, drago mi je da si se i ti javio!LSD wrote:Jah...uzorni i samosvjesni "gradjani" zabrinuti za sudbinu Djeda Mraza i njegovu buducnost...aferim![]()
Samo nam fali jos predstavnik "metalaca" iz Zenice, pa da idila pude potpuna.
Meni je kao roditelju dvoje djece itekako vazno ovo o cemu diskutujemo, a ti ako imas precih stvari, niko ti ne brani da radis i djelujes, pricas i predlazes tamo gdje mislis da ce to biti korisno.
Ovi ljudi koji se ovdje toliko zdusno bore protiv sovinizma, primitivizma i retrogradnih stvari nisu nista manje aktivni niti na ostalim temama za koje smatraju da su im bitne.
Neko se nadje na "Lj&S", neko na "Autima", a mene ima svuda pomalo, a najvise kada se treba boriti protiv nacionalista i nacionalizma, nacizma i fasizma, lazi i obmana.
Prema tome, tebi niko ne brani da se uopste ne ukljucujes u ovu raspravu, ili da otvoris raspravu o rudarskim problemima.
ZiviJo ti meni i vazda na LSD-iju biJo!
Uzdravlje!
-
istocnjak
#1366 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ma šalim se malo ... a moderatori su uglavnom regulara ... samo se ti opusti sve je uredu ...otherside wrote:nadaj se ti... zbog bad santa? pa film ce biti na tv-u kao sto je bio desetak puta dosad. koji si ti smornego probaj opet dosadjivati moderatorima, ne bi ti bilo prvi put
-
istocnjak
#1367 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Aman, što smo fini nema šta ... kad si takav, što onda nazivaš jednu pokrivenu ženu vjernicu "spodobom"?chuchumbamayumbe wrote:a mene ima svuda pomalo, a najvise kada se treba boriti protiv nacionalista i nacionalizma, nacizma i fasizma, lazi i obmana.
- NIN
#1368 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Ogromna vecina svijeta uopste ne konta da kada se kaze religija da se ustvari radi o cistom biznisu - sto vise konzumenata to vise love, pa otud i zelja za sto ranijom regrutacijom najmladjih. Najzalosnija cinjenica u svemu tome je da bas taj konzument konstantno pokusava odbraniti svoj podredjen polozaj u tom zakukuljenom sistemu koji se prodaje pod duhovno-klansku instituciju (pravilo je da se najvise ubire od onih najsiromasnijih, a njih je najveci broj jel'). Spolja gledajuci, sva ta sarada izgleda zaista tragikomicno. Ovo je slucaj svugdje u svijetu samo sto je kod nas ovaj fenomen naisao na jako plodno tlo, nadjubreno ignorantnoscu, animozitetom i siromastvom.JThomas wrote:klapa on sve u 16...ali po ušima običnog čovjeka, a evo, odnedavno i djeteta od tri godine.pape wrote:Ovo je odavno postao Cirkus "Balkanikus". Svjesno i na bezobrazno pogan nacin se preskace poenta, a to je neprimjerenost vjerske pouke za maksumce, koje u tom dobu treba da ostane postedjeno bolesnih zamisli, da mu se u dobu kad se treba igrati plastelinom, usadjuje Bog i Allah u glavicu.Direktorica, koja se našla na udaru javnosti zbog uvođenje islamske vjeronauke u vrtiće, rekla je da pregovara sa Srpskom pravoslavom crkvom i Vrhbosanskom nadbiskupijom o uvođenju pravoslavne i katoličke vjeronauke. Do tada će djeca, koja ne idu na vjeronauku, pohađati redovan nastavni program.
Ako Ga zaista ima onda nek' nam je na pomoci!
Zivjeli!
- chuchumbamayumbe
#1369 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Po cemu je to ona vjernica ako je pokrivena?istocnjak wrote:Aman, što smo fini nema šta ... kad si takav, što onda nazivaš jednu pokrivenu ženu vjernicu "spodobom"?chuchumbamayumbe wrote:a mene ima svuda pomalo, a najvise kada se treba boriti protiv nacionalista i nacionalizma, nacizma i fasizma, lazi i obmana.
Moze se i Severina sutra pokriti i glumiti nekakvu vjernicu.
Je li ti to Arzija rod kada te toliko vrijedja sto je nazivam spodobom?
Imam na poslu zena koje su pokrivene i sta sada?! Super kolegice, raja, normala.
Ne pada im na pamet da protjeruju Djeda Mraza i uvode vjeronauku tamo gdje joj nije mjesto.
Ne samo da je spodoba, nego je i licemjerna, lukava i jedan je veliki lazov.
Kao i svi koji stoje iza nje i guraju ovakve nebuloze po Sarajevu i Bosni i Hercegovini.
Sve je to isto dno-dnoova i sve su to isti odroni.
- tranquil
#1370 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Mislim da se "spodoba" odnosi na politiku ukidanja dječije radosti i pravljenje poteza zbog kojih se neka djeca čine manje dobrodošla u javne ustanove "vrtići", a ne na svjetonazor i stil oblačenja dotične gospođe.istocnjak wrote:Aman, što smo fini nema šta ... kad si takav, što onda nazivaš jednu pokrivenu ženu vjernicu "spodobom"?chuchumbamayumbe wrote:a mene ima svuda pomalo, a najvise kada se treba boriti protiv nacionalista i nacionalizma, nacizma i fasizma, lazi i obmana.
Zašto svaku kritiku vjernika doživljavaš kao napad na vjeru? Da li su to vjernici za tebe iznad kritike, i ne smije im se ništa prigovoriti, šta god radili?
U našoj državi svi ljudi bi teoretski trebali biti isti, prema tome i podložni kritici za svoj rad i svoje izjave pogotovo ako je u pitanju javna funkcija, bez obzira jesu li muslimani, hrišćani, ateisti ili deseti, i navikni se na to.
-
Abacija
#1371 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Prvo, kakva su tvoja licna iskustva sa Djeda Mrazom?pure_love wrote:Niko nije zabranio djeda mraz,KO ZELI IMAT CE KO NE ZELI NIKO GA NE MOZE NATJERATI
najbolje je pricala ona pshilogkinja Dzenana-DJEDA MRAZ JE I ONAKO LOS PO PSIHU DJECE
Drugo, nije ovdje problem u Djeda Mrazu koliko u toj vjeronauci koja se uvodi u vrtice. Ako je sta lose po psihu djece onda je to meltretiranje istih sa necim sto oni ne razumiju. Predskolska djeca nemaju sanse da razumiju sta je to vjera i svako nametanje vjeronauke samo moze ostaviti trajne psiholoske posljedice...
-
Abacija
#1372 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Mi je kritikujemo upravo zato sto ne radi posao kako treba!!!istocnjak wrote:Ne tako ... već si trebala napisati ovako: ... "ne smeta mi sto je pokrivena, to je njen problem! smeta mi to sto dobro radi svoj posao i sto je pokrivena a obrazovana, i sto sve radi ispravno i po zakonu"....rosal wrote:ne smeta mi sto je pokrivena, to je njen problem! smeta mi to sto radi, jer to sto radi nije ispravno!
-
istocnjak
#1373 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Nisi u pravu, http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100 ova žena smeta samo zato što je vjernica i muslimanka.tranquil wrote:Mislim da se "spodoba" odnosi na politiku ukidanja dječije radosti i pravljenje poteza zbog kojih se neka djeca čine manje dobrodošla u javne ustanove "vrtići", a ne na svjetonazor i stil oblačenja dotične gospođe.istocnjak wrote:Aman, što smo fini nema šta ... kad si takav, što onda nazivaš jednu pokrivenu ženu vjernicu "spodobom"?chuchumbamayumbe wrote:a mene ima svuda pomalo, a najvise kada se treba boriti protiv nacionalista i nacionalizma, nacizma i fasizma, lazi i obmana.
Zašto svaku kritiku vjernika doživljavaš kao napad na vjeru? Da li su to vjernici za tebe iznad kritike, i ne smije im se ništa prigovoriti, šta god radili?
U našoj državi svi ljudi bi teoretski trebali biti isti, prema tome i podložni kritici za svoj rad i svoje izjave pogotovo ako je u pitanju javna funkcija, bez obzira jesu li muslimani, hrišćani, ateisti ili deseti, i navikni se na to.
Last edited by istocnjak on 06/12/2008 17:49, edited 1 time in total.
-
Abacija
#1374 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
Eto ja tu direktoricu kritikujem. Imam li ja, kao vjernik, pravo da je kritikujem?istocnjak wrote: Nisi u pravu, http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100 ova žena smeta samo zato što je vjernica.
P.S. Sta ti znaci taj link u po' teksta?
- chuchumbamayumbe
#1375 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu
istocnjak, jel' te to opet pocelo da prenosi?!