Frank Sinatra wrote:Premijer kantona je izjavio da nije bilo upotrebe vatrenog oružja.
http://www.vecernji.hr/vijesti/navijac- ... anak-29316
Prva slika u ovom članku. Metak u glavu.
Svjedok 1: "umro mi je haman na rukama, unijeli smo ga ja i Alaim"
Svjedok 2: " pade pored mene ******gluho bilo! Da vidis te scene... suze same... vidim .... nisam glup znam da mu nema spasa..."

Prostrijelna rana. Metak je izasao na leđa. Prema posljednjim informacijama momak je van životne opasnosti.
Iz vatrenog oružja su ranjena četvorica momaka, ali spisak još nije konačan. Vidječemo gdje ovo sve vodi. Uskoro će se saznati kompletna istina, a ne ono što se servira.
Vedrane počivaj u miru Božijem! Na ovaj svijet te ništa više ne može vratiti. Najmanje što možemo uraditi za tebe je da se molimo (bez obzira na vjeru i način) da ti se Bog smiluje, a na ovom svijetu da se borimo, tražimo i dobijemo pravdu.
Neki dan...ima tu negdje...post, gledao sam Borca i Zelju u Banjaluci .12.000 ljudi. Pravi fudbalski ambient...uzivao sam. Bilo je oko 200-tinjak Zeljini navijaca...Sve mladici i djeca...Niti jednog incidenta. Par provokativnih pjesmica , moglo je i bez njih, ali nista strasno.
.U jednom trenutku Zeljini navijaci skinuli su se goli do pasa....I onda mi se desilo nesto sto me iznenadilo.. Noc je bila prohladna i vjerovali ili ne , pomislio sam..jebo te isprehladjivati ce se...
Je bi ga , roditeljski refleks !
Imam i ja nekoliko slicnih primjeraka, bili su takodje negdje na Borcevom.
Kazem to drugu do sebe..
''E moj druze, omekanio si !'' odgovorio mi je uz osmjeh.
Kako god,lijepo je bilo te veceri na Borcevom ...
A veceras ovo...jebo i ligu , jebo i fudbal,ginu nam djeca !!Dok gledam ove fotografije , najradije bih zavikao -JEBEM VAM MATER SVIMA......BALAVU !
ZA KOJI KURAC UBIJATE JEDNI DRUGE...
Sta radi ta rupa od metka na grudima tog djecaka ?
I sam sam imao slicnu,al bio je jebeni rat...
Zar nije bilo dosta?
Zao mi je tih momaka...te djece...kao da su moji .
Nesto se mora hitno preduzimati , nevalja nam posao.