Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#1351 Re: FK Sarajevo

Post by cyprus »

jasko_ba wrote:blablablabla aka muharem bazdulj :x dobro vas je
Osveta, ustaše, HVO, II svjetski rat, uništit Lišticu, pobit škripare, blablabla ... dobro vala i tebe :oops:

Meni pored izgubljenog mladog života je žao i što je ovo još jedan od mnogobrojnih poraza Bosne i Hercegovine :sad:
peace_an

#1352 Re: FK Sarajevo

Post by peace_an »

@judge_dread
haj molim te odmori malo,nemam nista protiv tebe ni bilo koga,ali zadnjih 5 stranica samo tvoji postovi,
ti napises pa neko odgovori ,pa opet ti 2 puta dodas na to...popusti malo,ja a i pola ove raje sto su online cekaju
da procitaju neku novu vijest i sta se desava..refresham i cekam 15 minuta da otvori stranicu i onda upratim opet ti nesto napisao :roll:
mostarac

#1353 Re: FK Sarajevo

Post by mostarac »

Judge_Dread wrote:Jao prvi politički govnar koji se pojavio da skuplja jeftine politicke poene je Kebo. Ima li bilo kakva jebena situacija tragičnog karaktera da se ovaj smor nije pojavio, naravno uvjek bez ikakvih rezultata kad se ugase kamere :x :x :x
A to je lik koji je sa Ljubom Beslicem obilazio mostarske huligane po bolnicama koji su demolirali cijeli Mostar, valjda hrabreci ih za naredne akcije da budu efikasniji i eventualno naprave ovo sto se desilo danas i on se kao sad zgraza i njemu sad kao nesto cudno ili zao. istovremeno ta dva humanoida nakon sto su obisli huligane u bolnicama nisu obisli povrijedjene policajce

Ako se dobro sjecam s njima je bio i treci tipus, predsjednik gradskog vijeca Murat Coric
pure_love

#1354 Re: FK Sarajevo

Post by pure_love »

evo i u svijetu se ovome daje paznja,ali nevjerovatno KAKO:

The game between Sarajevo and Siroki Brijeg was called off after several hundred Sarajevo fans threw stones at shop and bar windows in the centre of the Croat-dominated town, demolishing several cars and setting a police vehicle on fire.

Fans who arrived from the majority Muslim city of Sarajevo clashed with police and 24-year-old Vedran Puljic was killed, the regional police said......

http://www.reuters.com/article/UK_WORLD ... 4220091004
Last edited by pure_love on 05/10/2009 01:41, edited 1 time in total.
lerdi

#1355 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

Sad sam odozdo. Jednom riječju "TUGA". Igrači su došli i bili sa navijačima. Alaim je pogubljen. Valjda je on prekrio Vedrana majicom kada je ubijen. Istrčao da proba smiriti situaciju, a Vedrana u tom trenutku pored njega ubiju. Tuga brate, tuga

P.S. Od jednog momka sam dobio informaciju da su pojedini ljudi u ŠB puštli naše momke u svoje stanove kako bi ih spasili i tim ljudima veliko hvala. Bar u moje ime
Judge_Dread

#1356 Re: FK Sarajevo

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:09, edited 2 times in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1357 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Nasem bratu vjecni mir :sad:

Vole te tvoja braca i istinom ce te "osvetiti". :|
Bijeli_sa

#1359 Re: FK Sarajevo

Post by Bijeli_sa »

navijac sam Sarajeva, moji svi drugovi su bili danas dole, cak je jedan i ostao u bolnici u Mostaru ali reci cu ono sto ponavljam cijeli dan i sto je po meni glavni razlog ovih scena, ovo je sve dobro ogranizovano, prosli put je ista stvar pokusana sa velezovim navijacima, sada su to malo bolje organizovali ali isto tako su naletiti na ozbiljan otvpor HZ. Danasnji neredi, i zivot koji je izgubljen naseg VEdrana, nije nista drugo, nego cijena koju nasi dragi politicari, u ovom slucaju HDZ pokusa provoditi, ovo je sve jebena politika i nije mi jasno kako to ne vidite, onaj komandir policije, ono je cisti kriminalac, cuj 50 policajaca da obezbjedjuje najvecu navijacku skupinu u drzavi.... :shock: Ovo je plan, namjera koja ima cilj, ovim se zeli prikazati slozenost BIH, pred ustavne promjene koje se trebaju desiti uskoro, navijaci sarajeva su napadnuti, i to je jedina istina, naravno da su odgovorili, ali nazalost nas Vedran i njegova porodica je platila cijenu, nekih vecih interesa, interesa koji nas ubijaju vec godinama, izjedaju i truju i ono malo nade sto je ovdje ostalo....

ovo je maslo HDZ I SNSD.... to je pozadina svega ovoga. Njima treba ovo.... R.I.P. Vedrane
GandalfSivi

#1360 Re: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

pure_love wrote:evo i u svijetu se ovome daje paznja,ali nevjerovatno KAKO:

The game between Sarajevo and Siroki Brijeg was called off after several hundred Sarajevo fans threw stones at shop and bar windows in the centre of the Croat-dominated town, demolishing several cars and setting a police vehicle on fire.

Fans who arrived from the majority Muslim city of Sarajevo clashed with police and 24-year-old Vedran Puljic was killed, the regional police said......

http://www.reuters.com/article/UK_WORLD ... 4220091004

Reporting by Tina Jelin, writing by Daria Sito-Sucic; Editing by Ed Osmond

Da ne spominjemo familiju i pristrasno izvjestavanje, nema smisla...
Judge_Dread

#1361 Re: FK Sarajevo

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:08, edited 1 time in total.
zvrcak

#1362 Re: FK Sarajevo

Post by zvrcak »

Eh da pitam, koliko vas zna, da su privedeni navijaci sarajeva maltretirani u stanici u sirokom brijegu, koliko vas moze pomoci da se tim momcima pomogne, pa na koji god nacin, bilo to i saranjem na internetu, ili pisanjem izvjestaja, ili obavjestavanjem javnih emitera ii tome.
Zamisite kako je njima, jos su dole u paklu, jos su sa onom istom murijom koja je ubila vedrana, a vedran je bio sa njima... Gledali su ono sta mi sad citamo...

POMOZIMO MOMCIMA U STANICI...
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 23/04/2015 16:09, edited 1 time in total.
Ripicipi

#1364 Re: FK Sarajevo

Post by Ripicipi »

Udruženje navijača fudbalskog kluba Sarajevo poziva,

sve navijače, simpatizere i građane Sarajeva na masovne proteste koji će se održati sutra u 12 časova popodne na istom mjesto gdje su bili održani i večeras, raskrsnica ulica Maršala Tita i Koševo (Kralja Tomislava).
Ne dozvolimo da tragedija u Hercegovini, gdje je ubijana mladost Sarajeva ostane nekažnjena!!!
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 23/04/2015 16:09, edited 1 time in total.
tuzlak-x

#1366 Re: FK Sarajevo

Post by tuzlak-x »

srarajevski navijaci nisu jednonacionalni i organizovani si po carsijskim uzusima, a ne po etnickim. ponavlja se '92. puca se po gradjanima Bosne i Hercegovine koji ne zele podjele. i ja mislim da je smisljena provokacija na posljednjem sastanku u mostaru dodik-covic. ne moze biti navijacki hir pucati nasumice u gomilu.
vedranovoj obitelji treba pomoci u ovim trenucima.
macan prvi

#1367 Re: FK Sarajevo

Post by macan prvi »

Judge_Dread wrote:Par opservacija nekoga ko je zbog ovoga davno prestao posjećivati bilo kakve sportske manifestacije:

1) Kad god se ovakvo ili slično sranje desi uvjek me sokira cinjenica kako se sve navijacke skupine portretiraju kao nevinasca. Jebes Majku Terezu, Gandija i Mendelu zajedno koji su mirotvorci, humanisti i nevinašca ove naše „navijačke“ skupine. Naprosto fascinantno odsustvo bilo kakvog osjećaja za relalnost ili gluho bilo samokritiku :-D

2) Uvjek su krivi oni drugi ali ne 100% nego 110% krivi. „Naši“ nikad. „Naši“ su uvjek 110% ispravni. Oni „njihovi“, uvjek 110% loši :-D Ko nije pogledao ni ne mora jer se neće iznenadit ali i na dva juzna portala (Poskok i Bljesak) vlada isti fašizam kao i ovdje na ovom forumu dakle tzv. trastaturno masturbiativni fašizam i šovinizam. Letimičnim pogledom na forum mislim da bi se odmah mogla regrutovat jedna tastaturno masturbativno-motorizovana minhenska brigada. A jebača kurca veličine tastature nikad više na jednom mjestu :x

3) Naravno ovo uključuje i medije pa tako „naši„ mediji to objektivno prikazuju dok „njihovi“ 100% lažu. Kakva fašistička publika takvi i mediji. Dakle dobri su kavi su im gledaoci, slušaoci i čitaoci ! Vidim ima i policija "naša" i "njihova". Svi vjeruju da će samo "njihova" policija uradit objektivnu istragu.

4) Ne bi da kvarim ushićene izljeve fašizma ali me zanima imate li obraza prema tom poginulom momku i da barem na trenutak ako nemate ništa za pokazat, osim svojih primitivnih životinjskih nagona, onda barem zasutite. Zapjenušani balijski ili ustaški ili kako bi se reklo po Ustavu bošnjački i hrvatski fašizam je ipak samo fašizam pa se pitam što mi treba da ovo postiram. Pa skontam da mi treba da vam se popišam na te vaše primitivne fašističke i šovinističke glave jer ću se na sekund osjećat bolje jer nemate ni minimum srama prema mrtvom momku nego kao životinja izbacujete najprimitivnije, i očito jedino što imate, tj. nagone. Naravno svi koji trebaju će se prepoznat u ovom postu 8-)

5) Zamolio bih moderaciju da ako joj nije mrsko da se malo umješa u svoj posao ali samo ako fakat nije problem. Ali ako nije na ruku mojne se vi trzat.

6) Na kraju odoh ovo pokušat prodat i na pomenute južne forume pa me u međuvremenu slobodno popljujte jer eto ja nesto serem i pametujem, da ne kažem ukazujem na upotrebu mozga i smirivanje strasti. Fakat i treba mi kad sam papak i prodajem robu koja u ovoj zemlji NE IDE !!!
:thumbup: Ovi dogadjaji su slika stanja u drustvu... :roll:
Elvis_je_ziv

#1368 Re: FK Sarajevo

Post by Elvis_je_ziv »

Frank Sinatra wrote:Premijer kantona je izjavio da nije bilo upotrebe vatrenog oružja.

http://www.vecernji.hr/vijesti/navijac- ... anak-29316
Prva slika u ovom članku. Metak u glavu.
Svjedok 1: "umro mi je haman na rukama, unijeli smo ga ja i Alaim"
Svjedok 2: " pade pored mene ******gluho bilo! Da vidis te scene... suze same... vidim .... nisam glup znam da mu nema spasa..."

Image
Prostrijelna rana. Metak je izasao na leđa. Prema posljednjim informacijama momak je van životne opasnosti.

Iz vatrenog oružja su ranjena četvorica momaka, ali spisak još nije konačan. Vidječemo gdje ovo sve vodi. Uskoro će se saznati kompletna istina, a ne ono što se servira.

Vedrane počivaj u miru Božijem! Na ovaj svijet te ništa više ne može vratiti. Najmanje što možemo uraditi za tebe je da se molimo (bez obzira na vjeru i način) da ti se Bog smiluje, a na ovom svijetu da se borimo, tražimo i dobijemo pravdu.
Neki dan...ima tu negdje...post, gledao sam Borca i Zelju u Banjaluci .12.000 ljudi. Pravi fudbalski ambient...uzivao sam. Bilo je oko 200-tinjak Zeljini navijaca...Sve mladici i djeca...Niti jednog incidenta. Par provokativnih pjesmica , moglo je i bez njih, ali nista strasno.
.U jednom trenutku Zeljini navijaci skinuli su se goli do pasa....I onda mi se desilo nesto sto me iznenadilo.. Noc je bila prohladna i vjerovali ili ne , pomislio sam..jebo te isprehladjivati ce se...
Je bi ga , roditeljski refleks !
Imam i ja nekoliko slicnih primjeraka, bili su takodje negdje na Borcevom.
Kazem to drugu do sebe..
''E moj druze, omekanio si !'' odgovorio mi je uz osmjeh.

Kako god,lijepo je bilo te veceri na Borcevom ...

A veceras ovo...jebo i ligu , jebo i fudbal,ginu nam djeca !!Dok gledam ove fotografije , najradije bih zavikao -JEBEM VAM MATER SVIMA......BALAVU !
ZA KOJI KURAC UBIJATE JEDNI DRUGE...
Sta radi ta rupa od metka na grudima tog djecaka ?
I sam sam imao slicnu,al bio je jebeni rat...
Zar nije bilo dosta?

Zao mi je tih momaka...te djece...kao da su moji .

Nesto se mora hitno preduzimati , nevalja nam posao.
HAVANA

#1369 Re: FK Sarajevo

Post by HAVANA »

macan prvi wrote:
Judge_Dread wrote:Par opservacija nekoga ko je zbog ovoga davno prestao posjećivati bilo kakve sportske manifestacije:

1) Kad god se ovakvo ili slično sranje desi uvjek me sokira cinjenica kako se sve navijacke skupine portretiraju kao nevinasca. Jebes Majku Terezu, Gandija i Mendelu zajedno koji su mirotvorci, humanisti i nevinašca ove naše „navijačke“ skupine. Naprosto fascinantno odsustvo bilo kakvog osjećaja za relalnost ili gluho bilo samokritiku :-D

2) Uvjek su krivi oni drugi ali ne 100% nego 110% krivi. „Naši“ nikad. „Naši“ su uvjek 110% ispravni. Oni „njihovi“, uvjek 110% loši :-D Ko nije pogledao ni ne mora jer se neće iznenadit ali i na dva juzna portala (Poskok i Bljesak) vlada isti fašizam kao i ovdje na ovom forumu dakle tzv. trastaturno masturbiativni fašizam i šovinizam. Letimičnim pogledom na forum mislim da bi se odmah mogla regrutovat jedna tastaturno masturbativno-motorizovana minhenska brigada. A jebača kurca veličine tastature nikad više na jednom mjestu :x

3) Naravno ovo uključuje i medije pa tako „naši„ mediji to objektivno prikazuju dok „njihovi“ 100% lažu. Kakva fašistička publika takvi i mediji. Dakle dobri su kavi su im gledaoci, slušaoci i čitaoci ! Vidim ima i policija "naša" i "njihova". Svi vjeruju da će samo "njihova" policija uradit objektivnu istragu.

4) Ne bi da kvarim ushićene izljeve fašizma ali me zanima imate li obraza prema tom poginulom momku i da barem na trenutak ako nemate ništa za pokazat, osim svojih primitivnih životinjskih nagona, onda barem zasutite. Zapjenušani balijski ili ustaški ili kako bi se reklo po Ustavu bošnjački i hrvatski fašizam je ipak samo fašizam pa se pitam što mi treba da ovo postiram. Pa skontam da mi treba da vam se popišam na te vaše primitivne fašističke i šovinističke glave jer ću se na sekund osjećat bolje jer nemate ni minimum srama prema mrtvom momku nego kao životinja izbacujete najprimitivnije, i očito jedino što imate, tj. nagone. Naravno svi koji trebaju će se prepoznat u ovom postu 8-)

5) Zamolio bih moderaciju da ako joj nije mrsko da se malo umješa u svoj posao ali samo ako fakat nije problem. Ali ako nije na ruku mojne se vi trzat.

6) Na kraju odoh ovo pokušat prodat i na pomenute južne forume pa me u međuvremenu slobodno popljujte jer eto ja nesto serem i pametujem, da ne kažem ukazujem na upotrebu mozga i smirivanje strasti. Fakat i treba mi kad sam papak i prodajem robu koja u ovoj zemlji NE IDE !!!

:thumbup: :thumbup:
KREMEN

#1370 Re: FK Sarajevo

Post by KREMEN »

HAVANA wrote:
macan prvi wrote:

:thumbup: :thumbup:

Svaka cast, drago mi je da ima jos ljudi sa razumnim razmisljanjem...vjerujem da nas ima vise nego ovi opijeni mrznjom koji jedva cekaju ovako nesto da
pokazu svoje pravo lice..
frakson

#1371 Re: FK Sarajevo

Post by frakson »

Zao mi je sto se neko igra sa ljudskim zivotima, izigrava boga, ovo vise nije sport niti ima ikakve veze sa njim ... vidio sam dosta slicnih primjera, tako da vise neidem na stadione, a kamo li jos i djecu da povedem.

Citam komentare, ali jos nisam procitao ni jedan navijaca sirokog ili mi je promaklo ... ovo sam rekao jer svaka medalja ima dva lica.
Ako klubovi nisu u stanju, i policija, osigurati bezbjedno odigravanje nekog sportskog dogadaja, onda bolje da ga nema, ili je mozda sport povis zivota.

Zao mi je nastradalih, iskreno.
simpozijum delirijum

#1372 Re: FK Sarajevo

Post by simpozijum delirijum »

pamet u glavu
saucesce porodici ubijenoga Vedrana i svim ranjenima zelim brz oporavak
razmislite malo o zlu i nasilju i sta su umni ljudi davno rekli ;
..."Ovaj svijet je opasno mjesto za življenje, ne zbog onih ljudi koji su zli, nego zbog onih koji u vezi toga ništa ne poduzimaju."
Albert Einstein

"Krajnja slabost nasilja je ta što je to jedna spirala koja stalno ide prema dolje, rađajući istu onu stvar koju želi uništiti. Umjesto smanjenja zla,ono ga umnožava. Uz pomoć nasilja vi možete ubiti lažova, ali ne možete ubiti laž, niti uspostaviti istinu. Uz pomoć nasilja vi možete ubiti onoga koji mrzi, ali ne možete uništiti mržnju. U stvari, nasilje samo povećava mržnju...Vraćanje nasilja nasiljem povećava nasilje, donoseći još crnji mrak noći kojoj već nedostaju zvijezde. Mrak ne može otjerati mrak; samo svjetlost može to učiniti. Mržnja ne može otjerati mržnju; samo ljubav može to učiniti."
Dr. Martin Luther King

PEACE
strong69

#1373 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Treba zatraziti smjene i odgovornost NSBiH koji je dozvolio da se ova utakmica igra u istom terminu kad i Zrinjski-Velez i dao joj ocjenu "utakmica umjerenog rizika" i policije ZHK koja nije obezbijedila utakmicu dovoljnim brojem ljudi.

Glavnim krivcem za sve ovo smatram policiju. Moglo je doci hiljade navijaca Sarajeva sa zeljom da uniste i demoliraju Listicu i sve bi im bilo dzaba da je policija odradila posao kako treba. Organizovani navijacki dolazak je uvijek potencijalna opasnost i pretresi, izdvajanje pijanih pojedinaca iz autobusa pa cak i vracanje cijele navijacke grupe je sasvim normalna stvar u cilju izbjegavanja onoga sto se jucer desilo.
zvrkan

#1374 Re: FK Sarajevo

Post by zvrkan »

Elvis_je_ziv wrote:
Frank Sinatra wrote:Premijer kantona je izjavio da nije bilo upotrebe vatrenog oružja.

http://www.vecernji.hr/vijesti/navijac- ... anak-29316
Prva slika u ovom članku. Metak u glavu.
Svjedok 1: "umro mi je haman na rukama, unijeli smo ga ja i Alaim"
Svjedok 2: " pade pored mene ******gluho bilo! Da vidis te scene... suze same... vidim .... nisam glup znam da mu nema spasa..."

Image
Prostrijelna rana. Metak je izasao na leđa. Prema posljednjim informacijama momak je van životne opasnosti.

Iz vatrenog oružja su ranjena četvorica momaka, ali spisak još nije konačan. Vidječemo gdje ovo sve vodi. Uskoro će se saznati kompletna istina, a ne ono što se servira.

Vedrane počivaj u miru Božijem! Na ovaj svijet te ništa više ne može vratiti. Najmanje što možemo uraditi za tebe je da se molimo (bez obzira na vjeru i način) da ti se Bog smiluje, a na ovom svijetu da se borimo, tražimo i dobijemo pravdu.
Neki dan...ima tu negdje...post, gledao sam Borca i Zelju u Banjaluci .12.000 ljudi. Pravi fudbalski ambient...uzivao sam. Bilo je oko 200-tinjak Zeljini navijaca...Sve mladici i djeca...Niti jednog incidenta. Par provokativnih pjesmica , moglo je i bez njih, ali nista strasno.
.U jednom trenutku Zeljini navijaci skinuli su se goli do pasa....I onda mi se desilo nesto sto me iznenadilo.. Noc je bila prohladna i vjerovali ili ne , pomislio sam..jebo te isprehladjivati ce se...
Je bi ga , roditeljski refleks !
Imam i ja nekoliko slicnih primjeraka, bili su takodje negdje na Borcevom.
Kazem to drugu do sebe..
''E moj druze, omekanio si !'' odgovorio mi je uz osmjeh.

Kako god,lijepo je bilo te veceri na Borcevom ...

A veceras ovo...jebo i ligu , jebo i fudbal,ginu nam djeca !!Dok gledam ove fotografije , najradije bih zavikao -JEBEM VAM MATER SVIMA......BALAVU !
ZA KOJI KURAC UBIJATE JEDNI DRUGE...
Sta radi ta rupa od metka na grudima tog djecaka ?
I sam sam imao slicnu,al bio je jebeni rat...
Zar nije bilo dosta?

Zao mi je tih momaka...te djece...kao da su moji .

Nesto se mora hitno preduzimati , nevalja nam posao.

E, OVO POTPISUJEM 100%..............
pipi7

#1375 Re: FK Sarajevo

Post by pipi7 »

na žalost, navijači se nekad tuku sa protivničkim navijačima. nekad se tuku sa policijom! u nekim zemljama se vade i noževi! al samo u hercegovačkoj vukojebini na navijače pucaju iz automatskog oružja!
Locked