To jeste reklamna kamatna stopa, ona navlakusa, dok je efektivna 7,13%iceman ze wrote:Sparkasse ima neku ponudu od 6,8 % nisam isao provjeriti, a u Unicredit je bila 6,9 %.
Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
ArmandoSA
#1351 Re: Cijene stanova All about
- iceman ze
#1352 Re: Cijene stanova All about
Vrtovi Sunca na Breci, da li je cijena od 1950 KM m2, sa pdv uracunatim u cijenu, vidim neku ponudu stana na njihovoj stranici, za stan od 45 m2.
-
salash
#1353 Re: Cijene stanova All about
to je cijena bez PDV...
-
leeloo
#1354 Re: Cijene stanova All about
Zna li neko da li je porez na promet nekretninama jos uvijek 5 %... Meni neko rece da je nesto smanjeno, ali ne mogu nigdje da nadjem.
-
ArmandoSA
#1355 Re: Cijene stanova All about
17 % za novogradnju, a 5 % za staru nekretninu kada se vrši prenos vlasništva.leeloo wrote:Zna li neko da li je porez na promet nekretninama jos uvijek 5 %... Meni neko rece da je nesto smanjeno, ali ne mogu nigdje da nadjem.
-
enco12
#1356 Re: Cijene stanova All about
Kolika je realna cjena po kvadratu za stan preko puta Merkratora na Otoci u ona tri solitera.Stan koji gledam je poprilicno sredjen ima nove prozore i kupatilo tipi topi sa podnim gijanjem.Gledao sam i stanove u Bosmalu frajer trazi 3000 km po kvadratu i jos min 300 km mjesecno imaju troskove odrzavanja bez grijanja
.Stvarno su prva liga stanovi ali skupo..przi
-
Ambrozija
#1357 Re: Cijene stanova All about
Da li bi mi neko rekao koliko bi otprilike kostao kvadrat na jednoj ovakvoj lokaciji, a evo i detaljan opsi stana, koji ima oko 100 kvadrata:
Stan se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji, u strogom centru grada. Vrlo mirno naselje, u ulici Cekalusa Cikma, a opet u neposrednoj blizini svih neophodnih sadrzaja (glave saobracajnice, trznih centara, fakulteta).
Ulaz u zgradu potpuno je obnovljen 2007 godine te su tom prilikom postavljeni novi interfoni te postanski sanducici.
U pitanju je iznimno lijep stan, autentice arhitekture te vrlo prostran. Sastoji se od dnevnog boravka, trpezarije, kuhinje, dvije spavace sobe, ostave te male galerije. U pitanju je potkrovni stan, sa VELUX prozorima (postavljenim u julu ove godine) uz koje svakako dobivate 10 godina garancije. Zahvaljuci njima i svojoj poziciji stan je osuncan tokom cijelog dana, a tu je takodjer i klima uredjaj te sigurnosna vrata ispred samog stana. Stan odise autenticnoscu i orginalnoscu.
(Hitno mi je)
Stan se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji, u strogom centru grada. Vrlo mirno naselje, u ulici Cekalusa Cikma, a opet u neposrednoj blizini svih neophodnih sadrzaja (glave saobracajnice, trznih centara, fakulteta).
Ulaz u zgradu potpuno je obnovljen 2007 godine te su tom prilikom postavljeni novi interfoni te postanski sanducici.
U pitanju je iznimno lijep stan, autentice arhitekture te vrlo prostran. Sastoji se od dnevnog boravka, trpezarije, kuhinje, dvije spavace sobe, ostave te male galerije. U pitanju je potkrovni stan, sa VELUX prozorima (postavljenim u julu ove godine) uz koje svakako dobivate 10 godina garancije. Zahvaljuci njima i svojoj poziciji stan je osuncan tokom cijelog dana, a tu je takodjer i klima uredjaj te sigurnosna vrata ispred samog stana. Stan odise autenticnoscu i orginalnoscu.
(Hitno mi je)
-
Vozac
#1358 Re: Cijene stanova All about
UPDATE- Prodao svoj sredjen stan od 37 kvadrata na D Mlati za 1950 po kv kupio kako sam ranije rekao na Hrasnom 72 - 1780 po kv. Ovaj sto sam kupio ocuvan ali mu sve treba raditi. Ovo je super vrijeme za kupovinu stanova (po mom iskustvu), a relativno lose za prodaju.
Ovi svi sto nude u novogradnji stanove spremni su oboriti pravo cijeno ukoliko je kupovina za kes.
eto nesto iz prve ruke
Ovi svi sto nude u novogradnji stanove spremni su oboriti pravo cijeno ukoliko je kupovina za kes.
eto nesto iz prve ruke
- jasko_ja
#1359 Re: Cijene stanova All about
jasko_ja wrote:Ako je neko zainteresovan za stan od 50 m2 (plus dva balkona), XVI sprat, u hrasnom, azize sacirbegovic
1800 KM /m2, neka se javi na pp
Cijena pala na 1600 KM/m2
idemoooooooooooooooooo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1360 Re: Cijene stanova All about
posalji mi PP kad bude 1000 
- Arc_Angel
#1361 Re: Cijene stanova All about
komi wrote:posalji mi PP kad bude 1000
pa dobro sada mozda nece biti 1000 ali ce prici blizu i to pravo
free market ce uvijek sam sebe regulirati
off topic malo samo
jeli neko cuo slucajno za predvidjanja da ce sada u oktobru ponovo puci NYSE ono kao jos jedan stock market crash, navodno uocen famozni tehnicki indikator koji je nazvan "hindenburg omen" uglavnom kad je tek uocen prva informacija u americkim medijima jeste da da postoji 75% sansa da se desi jos jedan stock market crash, pa su onda samo dan nakon prve vijesti promjenili % i spustili na 25%, ali kad je bio uocen u zadnjih 70 godina berza uvijek krahirala u oktobru
pitanje
sta vi mislite ako se stvarno desi jos jedan stock market crash, hoce li to uticati i na nas, i na nase trziste nekretnina odnosno na nase finansisko trziste, kredite
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1362 Re: Cijene stanova All about
samo pumpaj strahom
to i jeste kapitalizam konstantna kriza i strah i ratovi
da bi 1% populacije uživao
- Alfons Kauders
#1363 Re: Cijene stanova All about
Pa ko te tjera da budes u tih 99%. Bujrum kod nas u 1% buraz...komi wrote:samo pumpaj strahom

(pozdrav bikerima)
-
jeran
#1364 Re: Cijene stanova All about
koliko se krecu cijene stanova na aerodromskom naselju zgrada ( stanova) koje geldaju prema aerodromu ( mislim da je to C5 il D5 ) ?! hvala 
-
sarajevomojgrad
#1365 Re: Cijene stanova All about
Prodaja stanova u Sarajevu i to onih koje po povoljnim uslovima za mlade prodaje sarajevsko Ministarstvo stambene politike putem Kantonalnog stambenog fonda u Dobrinji i Rosuljama slabija je u zadnje vrijeme.
Iako Čedomir Lukić, sarajevski ministar stambene politike, kaže da su to trenutno najpovoljnije cijene stanova, zainteresovanih za kupovinu stanova je manje.
U Dobrinji je ostalo desetak nerasprodanih stanova, a u Rosuljama oko stotinjak. Ekonomska kriza je kako u svemu tako i u kupovini stanova uticala na to da ljudi opreznije ulaze u kupovinu, ali mi smo zadovoljni jer smo najpovoljniji.
Kvadrat stana na Dobrinji sa PDV-om je 1.610 KM, a na Rosuljama 1.635 KM i to je cijena koju smo mi mogli ponuditi građanima za nove stanove. Sa druge strane, samim tim mi smo uspjeli da oborimo cijene stanova, jer prije tri godine kada se krenulo u realizaciju ovog projekta kvadrat stana bio je od 2.500 do 3.000 KM od Otoke pa do Dolac Malte i to govorimo o starijoj gradnji.
Sada je stanje drugačije, jer su te cijene od 1.700 do 2.000 KM, a da ne govorim o tome da je nova gradnja daleko povoljnija i mi smo uspjeli da investitore koji grade malo natjeramo da spuste cijene i da one budu u nekom normalnijem okviru - kaže Lukić.
Asim Vražalica, direktor i suvlasnik agencije "Sant", kaže da će cijene još padati i to do 20 posto.
U jednom periodu kvadrat stana u Ferhadiji je koštao i do 6.000 KM, sad je 4.000 KM po kvadratu. Srednji stalež je daleko malobrojniji od onog što bi trebao biti, a i banke još uvijek nisu učinile dovoljno da stambene kredite učine pristupačnijim. Stanova, međutim, ima i prodaja ide relativno dobro, no cijene će ići još niže - kaže Vražalica.
Prema njegovim riječima, stanova u centru Sarajeva ima od 2.500 do 3.000 KM, dok se na Grbavici mogu naći od 1.600 do 2.100 KM po kvadratu.
S obzirom na to da je na Grbavici lijepo okruženje tu u novogradnji ima stanova i po 3.000 KM. Međutim, s obzirom na to da dosta faktora igra ulogu pri kupovini stana, treba reći da na Grbavici ima stanova, koje naravno treba malo adaptirati, i po 1.600 KM po kvadratu.
Na Dobrinji su stanovi od 1.400 do 2.000 KM, dok ih u Vogošći prodajemo po 1.750 po kvadratu, ali ih u tom naselju ima i po 1.440 KM - navodi Vražalica.
Samir Mujagić, izvršni direktor agencije za nekretnine "Prostor", ističe kako od marta do septembra ove godine nije bilo novog pada cijena, te on očekuje da do kraja godine neće biti pojeftinjenja većeg od pet posto.
''Cijene će do kraja godine ili ostati iste, ili će ići prema dolje najviše pet posto. Tome u prilog ide činjenica i da je izgradnja stanova manja za 30 posto nego prošle godine. Dakle stanova nema previše, a cijene su se stabilizirale'' - smatra Mujagić.
U užem centru grada cijene se kreću od 2.800 do 3.500 pa i do 4.000 KM u novogradnji, dok su na Grbavici od 2.200 do 2.600 KM.
''U Hrasnom su stanovi jeftiniji za 200 KM po kvadratu nego na Grbavici, a na Mojmilu su jeftiniji i do 300 KM po kvadratu u odnosu na Hrasno. Na Grbavici su u novogradnji stanovi i do 3.000 KM po kvadratu, u Hrasnom su 2.700, a na Mojmilu 2.400 KM. Na Dobrinji su stanovi između 1.500 i 2.000 KM'' - kaže Mujagić.
Prema podacima agencije "Rental" cijene stanova se kreću od 1.700 KM (u Velešićima) do 2.900 KM u užem centru.
Na Breci i Ciglanama cijene su 2.350, odnosno 2.750 KM. Na Grbavici je, prema njihovim pokazateljima, stan moguće kupiti po cijeni 2.000 do 2.250 KM, a u Hrasnom i na Čengić-Vili za 1.900 KM, piše San.
http://san.ba/index.php?id=13541
- Alfons Kauders
#1366 Re: Cijene stanova All about
zavisi od kvadrature druze... na kecu je vec otislo par stanova za oko 1300 na neatraktivnim lokacijama... aerodromsko je malo bolje od keca, zavuceno je ali je ljepse naselje... ako nije neki ogroman stan i ako je lijepa pozicija racunaj sa nekih milju i po... (bolje se drze ovi prema dobrinji, mercatoru...)jeran wrote:koliko se krecu cijene stanova na aerodromskom naselju zgrada ( stanova) koje geldaju prema aerodromu ( mislim da je to C5 il D5 ) ?! hvala
- alica.k
#1367 Re: Cijene stanova All about
koliko je u stvari realna cijena na dobrinji 1700KM/m2?
imam tamo stan koji hocu da prodam, i u prostoru su mi rekli da bi ga oni dali po 1700KM/m2 jer je stan relativno nov i lijep i blizu gradskog prevoza! meni je to van pameti pa sam odustala, valjda oni sebi racunaju tih 200KM/m2 uzeti za proviziju il sta...sumnjam da bi se stan ikad prodao.
ja bi ga u najmanju ruku dala za 1550KM/m2 il tako nesto. jel uopste pametno prodavati preko agencije?
imam tamo stan koji hocu da prodam, i u prostoru su mi rekli da bi ga oni dali po 1700KM/m2 jer je stan relativno nov i lijep i blizu gradskog prevoza! meni je to van pameti pa sam odustala, valjda oni sebi racunaju tih 200KM/m2 uzeti za proviziju il sta...sumnjam da bi se stan ikad prodao.
ja bi ga u najmanju ruku dala za 1550KM/m2 il tako nesto. jel uopste pametno prodavati preko agencije?
- Alfons Kauders
#1368 Re: Cijene stanova All about
drug, opet ti zavisi od kvadrature... moj savjet je da nazoves par oglasa za stanove slicne kvadrature na dobrinji i da ih pogledas, popricas s vlasnicima kao potencijalni kupac i skontas za koliko ih zapravo prodaju... za pocetak pokusaj bez agencije, ako imas vremena - mislim ionako te nece nazvati 100 ljudi za stan kakav god bio, odvoji par vikenda da ga pokazes zainteresovanim i cao...alica.k wrote:koliko je u stvari realna cijena na dobrinji 1700KM/m2?
mislim da je 1550 realna cijena ako nije neki ogroman stan... ali opet tu je milion faktora...
- alica.k
#1369 Re: Cijene stanova All about
stan ima 97m2 na dobrinji 3 (sto je preveliko za mene), nadogradnja stara 10 godina i treba najminimalnija ulaganja (cak je nedavno i okrecen, krov zamijenjen i vodovodne cijevi prekontrolisano stanje), mislim da samo treba kupatilo raditi a i to ko ne voli onako kakvo je sad.
zato i pitam koja je realna cijena, jer nema slicnog stana u oglasima, a koliko ja vidim cijene u oglasima se krecu od 1500 pa na vise :S. ovo gore sto spominju od 1400, te sam nasla samo u jedinici i cetvorci, to jeste onom rs dijelu dobrinje.
mislim, necu ni da ispadnem kreten pa da izgubim na tom stanu.
zato i pitam koja je realna cijena, jer nema slicnog stana u oglasima, a koliko ja vidim cijene u oglasima se krecu od 1500 pa na vise :S. ovo gore sto spominju od 1400, te sam nasla samo u jedinici i cetvorci, to jeste onom rs dijelu dobrinje.
mislim, necu ni da ispadnem kreten pa da izgubim na tom stanu.
-
elcho71
#1370 Re: Cijene stanova All about
Kod kupovine ili posredovanja izbjegavajte agenciju SANT!!
Evo i zasto. Na upit o cijeni jednog stana preko mail-a nisu dali nikakav odgovor a na dva poziva sa dva razlicita telefona dali su dvije razlicite cijene za istu nekretninu. Na njihovoj stranici nema cijene ni za jednu nekretninu!! Sve je kao na pijaci, opali pa ako prodje.
Evo i zasto. Na upit o cijeni jednog stana preko mail-a nisu dali nikakav odgovor a na dva poziva sa dva razlicita telefona dali su dvije razlicite cijene za istu nekretninu. Na njihovoj stranici nema cijene ni za jednu nekretninu!! Sve je kao na pijaci, opali pa ako prodje.
-
Ambrozija
#1371 Re: Cijene stanova All about
@alica.k
Ja sam takodjer kontaktirala "prostor" cine mi se kao jako organizovani i profesionalni ljudi (doduse u agenicji u ulici Zelenih Beretki 30 - jer ja pripadam toj opcini).
Ja isto imam stan od 110 kvadrata na Mejtasu, a koliko sam shavtila i tvoj stan je potkrovni, zar ne? Stan o kome govorim je u blizini Medicinskog fakulteta, vrlo lijepa lokacija, i sad nikako da saznam koliko bi kvadrat otprilike kostao...Jedni mi govore 2.800 drugi da ne idem ispod 3.000 ni slucajno a treci cak daju i uzasno visoku cijenu kvadrata od 3.500 KM....Tek trebam sljedece sedmice da odem do agenata u prostor da popricamo i da oni oderede, medjutim mogu mi odreti sta god zele jer se ja apsolutno ne razumijem u cijene nekretnina...
Ja sam takodjer kontaktirala "prostor" cine mi se kao jako organizovani i profesionalni ljudi (doduse u agenicji u ulici Zelenih Beretki 30 - jer ja pripadam toj opcini).
Ja isto imam stan od 110 kvadrata na Mejtasu, a koliko sam shavtila i tvoj stan je potkrovni, zar ne? Stan o kome govorim je u blizini Medicinskog fakulteta, vrlo lijepa lokacija, i sad nikako da saznam koliko bi kvadrat otprilike kostao...Jedni mi govore 2.800 drugi da ne idem ispod 3.000 ni slucajno a treci cak daju i uzasno visoku cijenu kvadrata od 3.500 KM....Tek trebam sljedece sedmice da odem do agenata u prostor da popricamo i da oni oderede, medjutim mogu mi odreti sta god zele jer se ja apsolutno ne razumijem u cijene nekretnina...
- alica.k
#1372 Re: Cijene stanova All about
e pa upravo je to i fazon bio, jer sam se ja prije raspitivala, redovno pratim oglase i tako, a onda oni bubnu 1700KM/m2. profesionalni jesu ali moraju i oni sebi procenat uzeti valjda. mislim, tako velik stan, preskupo je to, nece se nikad prodati!
a stekla sam dojam da ljudi ne vole kupovati preko posrednika stanove.
-
Ambrozija
#1374 Re: Cijene stanova All about
Svakako moraju uzeti sebi procenat, samo je pitanje koliki? Ja sam prije dvije sedmice "stavila" svoj stan u oglase, nisam napisala cijenu samo opis stana, i vjeruj mi, do sada mi se niko nije javio, ma niti jedan poziv...alica.k wrote:e pa upravo je to i fazon bio, jer sam se ja prije raspitivala, redovno pratim oglase i tako, a onda oni bubnu 1700KM/m2. profesionalni jesu ali moraju i oni sebi procenat uzeti valjda. mislim, tako velik stan, preskupo je to, nece se nikad prodati!
I zato sam se odlucila na ovaj potez, otici do agencije iako sam kao i ti sasvim svjensna da ljudi nikako ne vole kupovati preko posrednika, ali sta da radim?
- alica.k
#1375 Re: Cijene stanova All about
ne znam, ja cu isto prvo probati preko oglasa, a ako to ne bude, dacu njima pa nek se oni brinu za to.