treba vidjeti hoce li ko poznat s tv-a biti u masi, pa nju/njega zamoliti da procitaArea_51 wrote:suncice kako kazes, a damire svaka cast, nek procita bar neko ko ima malo dikcije i baritona.
Dogovori za protest 13. 2.
-
skojotovski
- Zox
Kako sad stvari stoje, idemo mirno, dostojanstveno, imputirali su da smo koristili silu pa to izbjegavamo, pustamo pjesmice, mi smo djeca ovog grada I NEMAMO NIKAKVIH ZAHTJEVA.
Gdje su zahtjevi?
Insistiramo na dvije ostavke. Izlazimo sutra da damo kontinuitet izmedju ostalog i za ta dva zahtjeva.
Gdje su zahtjevi?
Insistiramo na dvije ostavke. Izlazimo sutra da damo kontinuitet izmedju ostalog i za ta dva zahtjeva.
-
delightful
Dobra je ideja da se vratimo zahtjevima. Pustite govor, ishitreno je. Treba razmisliti o svakoj rijeci, a za to treba vremena.
-
skojotovski
kod mene se uzjebala naka sova. odoh je uganjat....
vidimo se sutra! pardon, danas!
vidimo se sutra! pardon, danas!
-
delightful
ne razumijem tu potrebu za govorima! trenutno je bitan kontinuitet i bitna je buka. zahtjevi su bitni. govor u koji je ulozeno par sati je samo davanje materijala njima da nas mogu bolje lincovati.
-
skojotovski
da budemo jasni i precizni: bez dugog, uvodnog govora. ono sto je damir napisao, sasvim je, po trajanju, dovoljno. ja ga ne bih duzio.
odmah preci na zahtjeve i opleti po sound-u!
cak i skup ne bih otezao. 45 minuta do sat. ali, efektno. sasvim dovoljno. bitan je kontinuitet koji ce ponukati i one koji nisu izasli, da naredni put izadu.
odmah preci na zahtjeve i opleti po sound-u!
cak i skup ne bih otezao. 45 minuta do sat. ali, efektno. sasvim dovoljno. bitan je kontinuitet koji ce ponukati i one koji nisu izasli, da naredni put izadu.
Last edited by skojotovski on 16/02/2008 01:04, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
i onda poslije ovoga uvodnog dijela idu samo pobrojani uslovi.damirm wrote:Dragi sugrađani i sugrađanke,
Braćo i sestre, prijatelji...
Danas smo se okupili ne zato što nas je strah,
Nego smo došli jer želimo pokazati da nismo rulja,
Mi nismo banda koja se krije po rupama,
Mi ne govorimo jezikom ulice,
Mi smo djeca ovog grada, ove zemlje,
Vaša djeca.
Mi smo Vaša budućnost.-mislim da se ovo treba malo drugacije preformulisatiRekli su nam da ne možemo ništa promjeniti,
A mi smo došli jer mislimo svojom glavom.
Došli smo jer vidimo da se može bolje.
Mi razumijemo politički sistem ove zemlje
I znamo ko je pobijedio na izborima.
Isto tako znamo da ne trebamo čekati četiri godine da bi izrazili svoje nezadovoljstvo.
Iako mnogi ovdje jedva preživljavaju, oni svaki dan kroz razne poreze i naknade plaćaju radna mjesta onih
Koji nam zauzvrat daju tako malo.
Došlo je vrijeme kad prijetnje i nagodbe -zamjeniti za LAZI više nisu dovoljne
Da bi zaustavile glas naroda.
Došlo je vrijeme u kojem građani postaju neizbježan subjekt političkog procesa
Nepotkupljivi sudija.
Došlo je vaše vrijeme.
I to je to gotovo.
Sve skupa ta prica nece trajati vise od 4 minute,ide par pjesama ,zvizduci,negodovanje
I na kraju najava kada je slijedece okupljane.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
Znas i sam da ljudi mrze da im se obraca maratonskim referatima i pricama...ovo ej i vise nego dovoljno.damirm wrote:Pa nije valjda da cu samo ja govoriti?
Znam da ti je mozda i frka sto ces govoriti,ok je ako neces,razumijem te.
Mozda eventualno da se uhvati neko od tu prisutnih poznatih koji bi rekao dvije tri rijeci ali bukvalno..i gotovo.
Pa ne pravimo slet za stafetu mladosti
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Slazem se da se ne treba ishitreno i po svaku cijenu odrzati govor. To je veoma bitno i ni u kom slucaju ne treba ovako raditi.damirm wrote:Dragi sugrađani i sugrađanke,
Braćo i sestre, prijatelji...
Danas smo se okupili ne zato što nas je strah, ...
Uz svo uvazavanje truda koji je momak ulozio, ... govor izgleda jako naivno i lose.
Ovo mi vise izgleda kao govor za dzenazu, .... ali .... ako ce vlastima ovo biti dzenaza, onda bih i pristao.
-
Vertex_bh
Slazem se, mora biti jasan zahtjev. Razmisljajte kao novinar koji ce praviti prilog. "... bla, bla, bla.. demonstranti su jasno ponovili zahtjev za smjenom nesposobnih politicara u Kantonu: gradonacelnice Semihe Borovac i premijera S.Silajdzica."Zox wrote:Kako sad stvari stoje, idemo mirno, dostojanstveno, imputirali su da smo koristili silu pa to izbjegavamo, pustamo pjesmice, mi smo djeca ovog grada I NEMAMO NIKAKVIH ZAHTJEVA.
Gdje su zahtjevi?
Kad vec rekoh premijer, pade mi na pamet novi prijedlog: "Premijer ljiga"
Ok, Ante, sala, sala...
-
delightful
pa nije otvoreni mikrofon!
mogu li ja izrecitovati recept za kadaif!!!
-
Vertex_bh
Meni je govor sasvim OK. Tesko je sve nas zadovoljiti, ako si ti zadovoljan (a vidim da si se potrudio), ja se u potpunosti slazem sa svime. Ako neko misli da u tvom govoru ima stvari koje nisu OK, neka kaze pa da vidimo mozemo li jos nesto popraviti.damirm wrote:Svi oni koji imaju sta za reci, neka ne gledaju moj govor nego neka pisu svoj!
Sutra se moramo gurati oko govornice. Ako smo tolike kukavice pa nas ne bude barem 10 za govornicom sutra...bolje pustajte muziku...
-
delightful
ako ste vec toliko zapeli za govor, mogu li se barem braca i sestre izgubiti?!
-
damirm
Ma naravno...Nego zahtjevi treba da kao logican slijed nakon sto odrzimo dobar protestni skup. Kakve veze ima sto je tamo neki damir postavio tamo neke zahtjeve. Ljudi moraju vidjeti da nas ima jos. Zato ljudi, evo ja sam prvi, treba nas jos za govornicom.
-
delightful
Ma nemojte mi zamjeriti na ovome, iznervirana sam. Toliko ste bili divni ovih par dana, sve dobro odradili, i ne mogu podnijeti da vidim da srljate u drzanje govora. Govornistvo je vjestina koja se godinama uci. Govornici moraju imati karizmu. Zao mi je sto se redovni forumasi ne cuju... gdje ste @kekec, @valterbranisarajevo, @danas, @stochar... i mnogi drugi???????Vertex_bh wrote:Moze, ali da ja poslije kazem: "Kantonalni premijer izgleda kao da ga je neko umocio u agdu !"delightful wrote:pa nije otvoreni mikrofon!