Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kurty

#1351 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

@HAKA, jedno pitanje...

reko si da si imao problem sa mehanickim diskom... Jel to nesto kao vozis ti i pritisces pomalo kocnicu, a biciklo gotov pa ne usporava i onda odjednom skroz zakoci???

Meni je ovaj problem prisutan sad na Avalanshu...
Lady Saray

#1352 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Lady Saray »

hakazvaka wrote:
Lady Saray wrote:joj kako se meni sutra vozi makar do hrasnickog stana..
pa vozi :lol:
ih lako je tebi rec vozi... nesto mi se ne cini ko pametna ideja da zensko samo ide u sumu..
hakazvaka

#1353 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

kurty wrote:@HAKA, jedno pitanje...

reko si da si imao problem sa mehanickim diskom... Jel to nesto kao vozis ti i pritisces pomalo kocnicu, a biciklo gotov pa ne usporava i onda odjednom skroz zakoci???

pritisces pomalo kocnicu, on nista jarane isto ko da je ne diras, stisnes jace, pa i ima nekog efekta, ali ako bas jako stisnes zablokira skroz i zaustavi prednji rotor u sekundi (sto se ne bi trebalo desiti)!
neke usrane tektro kocnice. srecom nije moj bajk :D

ja sada kupujem Stumpjumper sa socnim kocnicama :D
hakazvaka

#1354 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

Lady Saray wrote:
hakazvaka wrote:
Lady Saray wrote:joj kako se meni sutra vozi makar do hrasnickog stana..
pa vozi :lol:
ih lako je tebi rec vozi... nesto mi se ne cini ko pametna ideja da zensko samo ide u sumu..
jos ti je gore sa mnom recimo :evil:
kurty

#1355 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

hakazvaka wrote:

pritisces pomalo kocnicu, on nista jarane isto ko da je ne diras, stisnes jace, pa i ima nekog efekta, ali ako bas jako stisnes zablokira skroz i zaustavi prednji rotor u sekundi (sto se ne bi trebalo desiti)!

to je to...
ja sam kontao da su pakne, al ima jos mesa na njima pofino... nista sutra ili prekosutra bic pod noge i Sarajevo-Skenderija...
hakazvaka

#1356 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

kurty wrote:
hakazvaka wrote:

to je to...
ja sam kontao da su pakne, al ima jos mesa na njima pofino... nista sutra ili prekosutra bic pod noge i Sarajevo-Skenderija...
a ja ti si ono iz Brezeee, druze, nemoj se zajebat, nazovi Bogu prije nego sto krenes! (servis se otvara tek 05.05. ako se dobro sjecam :) pa tako da nije stalno u radnji)...
sretno!
kurty

#1357 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

hakazvaka wrote: a ja ti si ono iz Brezeee, druze, nemoj se zajebat, nazovi Bogu prije nego sto krenes! (servis se otvara tek 05.05. ako se dobro sjecam :) pa tako da nije stalno u radnji)...
sretno!

ma nema veze... ako ga ne bude.. ima Haso... a ako i Hase ne bude, sasvim slucajno legla dobra tura od 60tak kilometara...rekreativna

jos kad se sjetim osjecaja kad si na vrhu Kobilje glave... ma sacekas grasov bus, pa se ispred njega ubacis... i na 60 naguras do Bara... Pa neki majmun sa sipa uleti, pa moras kociti i psovati :lol:
hakazvaka

#1358 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

kurty wrote:
hakazvaka wrote: a ja ti si ono iz Brezeee, druze, nemoj se zajebat, nazovi Bogu prije nego sto krenes! (servis se otvara tek 05.05. ako se dobro sjecam :) pa tako da nije stalno u radnji)...
sretno!

ma nema veze... ako ga ne bude.. ima Haso... a ako i Hase ne bude, sasvim slucajno legla dobra tura od 60tak kilometara...rekreativna

jos kad se sjetim osjecaja kad si na vrhu Kobilje glave... ma sacekas grasov bus, pa se ispred njega ubacis... i na 60 naguras do Bara... Pa neki majmun sa sipa uleti, pa moras kociti i psovati :lol:
:thumbup:
jedva cekam bajk :(
Eborg

#1359 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Eborg »

Proljepšalo se vrijeme, trebam odvući bike na mini-servis dopumpavanja guma, pritezanja kočnica i nauljivanja i pičim onda! :D
El_comadante

#1360 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by El_comadante »

ova tema je postala nekako dosadna... neznam šta je razlog tome.
kurty

#1361 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

El_comadante wrote:ova tema je postala nekako dosadna... neznam šta je razlog tome.

kisa,
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1362 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

ja bih da se vozamo zajedno ali nemam kondicije :D i ja bih po ravnom :lol: :lol: :lol:
cappy_tempo

#1363 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

ja maloprije do grada isao i prolazim pored alte ali nisam mogao cestom do semafora gore zbog tramvaja i ja na trotuar odem,kad tamo zena ide i moze proci pored mene kako god hoce ali jok nego dobijam komentar "dje si se sad uzvero u pm" :lol:
Truba

#1364 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

pješaci mrze sve što se ne giba njihovom brzinom :lol:
Erzsebet

#1365 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Erzsebet »

Sad sam iz grada... Fakat, ako se ponašaš po pravilima, poginućeš u roku deset minuta... Ne d'o Bog nikome, ne znam jesu li gori pješaci ili vozači.
cappy_tempo

#1366 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

Erzsebet wrote:Sad sam iz grada... Fakat, ako se ponašaš po pravilima, poginućeš u roku deset minuta... Ne d'o Bog nikome, ne znam jesu li gori pješaci ili vozači.
a to je redovno,ja ne znam jel oni pjesaci imaju oci na ledjima ali kad im sa ledja dolazim i gdje god krenem i on ide na tu stranu :D ,a auta su poseban slucaj pogotovo parkirana,samo krene ili otvori vrata :D
Truba

#1367 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

ii kaćemo se vozat :D
kurty

#1368 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

komi wrote:ii kaćemo se vozat :D

hajmo sad..... :lol: :lol: :lol: :lol:
Truba

#1369 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

radnim danima od pola sedam do pola osam se vozikam samo da odmorim oci od posla i da ih pripremim za knjizevno kino vece ( jedna serija od 20 druga od 40 pola filma od 45 jedan strip od pola sata i jedno poglavlje karamazovih :D )

:lol: :lol: :lol: :lol:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa

#1370 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by dr.gog »

Komi javi se na pp kad hoćeš brate :D .I ja sam veliki štovatelj gradskih tura i mrzitelj dokazivanja uz Igman i Skakavac.Kurty, i ti moresh ...ha ja..što da komplikujemo.

babyline, Haka i saga me mogu nazvat kad hoće.Kad je ko online, nek se izdogovara, ja sam uvijek za osim u slučaju da se razbolim..
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa

#1371 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by dr.gog »

..Ali moram ovih dana promijeniti felgu jer je neki ležaj lohotan pa "kucka"..Istovremeno ću ponovo staviti Kenda flame gume jer su fakat neuporedivo ugodnije, udobnije i brže od ovih standardnih...
kurty

#1372 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

dr.gog wrote:..Ali moram ovih dana promijeniti felgu jer je neki ležaj lohotan pa "kucka"..Istovremeno ću ponovo staviti Kenda flame gume jer su fakat neuporedivo ugodnije, udobnije i brže od ovih standardnih...

sljedeci petak ili subota????

dogovorimo se, nadjemo se na nekom mjestu... i bacimo turu do nekih 7 najdalje... da se kurty moze kuci vratiti, a da nije mrak
iceman ze

#1373 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by iceman ze »

ja sam danas gledao GT Outpost novi, cijena je 490 km, sta mislite o njemu. Ja sam rekreativac, zelim da sam u kondiciji, i uglavnom sam na ovim gradskim turama. Drug je prosle godine kupio, pa sam dosta puta njegov vozio, i stvarno sam bio zadovoljan. Vidim da ovdje ima poznavaoca, pa bih volio cuti komentare.......thx... :-)
hakazvaka

#1374 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

iceman ze wrote:ja sam danas gledao GT Outpost novi, cijena je 490 km, sta mislite o njemu. Ja sam rekreativac, zelim da sam u kondiciji, i uglavnom sam na ovim gradskim turama. Drug je prosle godine kupio, pa sam dosta puta njegov vozio, i stvarno sam bio zadovoljan. Vidim da ovdje ima poznavaoca, pa bih volio cuti komentare.......thx... :-)
outpost je dobar bajk. kolega od 120+ KG ga voza po okolnim brdima (asfalt/makadam) vec 2-3 godine, i koliko ja znam, prezadovoljan je :)
cappy_tempo

#1375 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

evo ja bih da pohvalim hasu i sretno sa radnjom,jest da je kvar bio ispravljanje felgi i usput on je malo kocnice napravio ali profesionalizam na nivou :-D .sad je spica sto ne moram do ilidze klepiti pa se tramvajem vracati,haso blizi :D
Post Reply