Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
samosvoja

#1351 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Ma rekla mi je teta iz studentske da mogu ako hocu vanredno..vanredno je 800,a rs 1000 KM..mislim koji kreteni..mogu misliti da su dosli tamo iz nekih lijevih skola sa svim peticama pa su imali prednost..jest mi krivo..
djenananna

#1352 Re: Pravni fakultet

Post by djenananna »

samosvoja wrote:Ma rekla mi je teta iz studentske da mogu ako hocu vanredno..vanredno je 800,a rs 1000 KM..mislim koji kreteni..mogu misliti da su dosli tamo iz nekih lijevih skola sa svim peticama pa su imali prednost..jest mi krivo..
koja si ti skola ? pa sto nisi u zenici predala
samosvoja

#1353 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Prva gimnazija u Zenici..poznatija kao nekadasnja opca gimn..da li si ti iz Sarajeva?
Ma necu u Zenici da studiram..mislim nije los pravni fakultet u ze,ali ja hocu u sa..necu ti sad prosipat pricu da hocu bolje obrzaovanje.. :D
da mi je malo tog studentskog zivota okusiti..i malo se osamostaliti..
djenananna

#1354 Re: Pravni fakultet

Post by djenananna »

samosvoja wrote:Prva gimnazija u Zenici..poznatija kao nekadasnja opca gimn..da li si ti iz Sarajeva?
Ma necu u Zenici da studiram..mislim nije los pravni fakultet u ze,ali ja hocu u sa..necu ti sad prosipat pricu da hocu bolje obrzaovanje.. :D
da mi je malo tog studentskog zivota okusiti..i malo se osamostaliti..
Nisam al isla sam tamo u srednju . aa kontam.. ma hajde nije ti lose ni wandredno, ne znam sto te nisu primili ako si odmah aplicirala za RS. :zzzz:
samosvoja

#1355 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Koju si srednju zavrsila?Ma ne znam..vidis da nisu normalni ! :o)
Ne znam kakav status na fakultetu imaju vanredni studenti..ako neko od starijih moze da odgovori..
djenananna

#1356 Re: Pravni fakultet

Post by djenananna »

samosvoja wrote:Koju si srednju zavrsila?Ma ne znam..vidis da nisu normalni ! :o)
Ne znam kakav status na fakultetu imaju vanredni studenti..ako neko od starijih moze da odgovori..
zubotehnicku .
djenananna

#1357 Re: Pravni fakultet

Post by djenananna »

Evo meni treba jedna informacija za jaranicu koja nije primljena na stomatologiji pa zeli drugi rok na pravo . ima li sanse da bude redovan student jer je fkt dobra ucenica ?? ja stvarno ne znam jer je drugi rok u pitanju, al eto mozda opet ima i takvih .
VeDooo1gim

#1358 Re: Pravni fakultet

Post by VeDooo1gim »

evo , prvi i jubilarni post , vidi nesto evo ova pominje dosli iz lijevih skola ? ZAR GIMNAZIJA U ZENICI NIJE LIJEVA SKOLA ? sto je to ona posebna ? za ovu drugu odgovor : kad se popuni konkurs nema vise mjesta moze jedino i samo jedino u vanredne , na pravu NEMA drugog roka , pa nisu politicke nauke , nek tamo proba tamo uvijek ima rok :lol: e cuj ove iz lijevih skola pa kad ja vidim sta je gradske djece (citaj sarajevske) otpalo zbog vas iz BOGOVICA ja bi se objesio to je stvarno velika zalost na ustrb vas KOJI IMATE FAKULTET U SVOM MJESTU a hocete ovamo , svako ko ima pristup fejsbuku nek kuca imena prvih sa liste , da pored vidi hometown , pa ja te nazive ni izgovorit ne mogu , i pricat o nekim prestiznim skolama , smjesno :D imas pozdrav iz Sarajeva , Prve gimnazije , te profesorica Vasvije Ibrahimkadic , Jasminke Filipovic , iz Kraljevske skole sa preko 130 godina tradicije u ucenju , radu i zalaganju , dodji odslusaj 2 casa da cujes sta znaci ic u ovu skolu , imao sam cast i veliko iskustvo sto sam kroz nju prosao! Prva ispred svih ostalih!
djenananna

#1359 Re: Pravni fakultet

Post by djenananna »

VeDooo1gim wrote:evo , prvi i jubilarni post , vidi nesto evo ova pominje dosli iz lijevih skola ? ZAR GIMNAZIJA U ZENICI NIJE LIJEVA SKOLA ? sto je to ona posebna ? za ovu drugu odgovor : kad se popuni konkurs nema vise mjesta moze jedino i samo jedino u vanredne , na pravu NEMA drugog roka , pa nisu politicke nauke , nek tamo proba tamo uvijek ima rok :lol: e cuj ove iz lijevih skola pa kad ja vidim sta je gradske djece (citaj sarajevske) otpalo zbog vas iz BOGOVICA ja bi se objesio to je stvarno velika zalost na ustrb vas KOJI IMATE FAKULTET U SVOM MJESTU a hocete ovamo , svako ko ima pristup fejsbuku nek kuca imena prvih sa liste , da pored vidi hometown , pa ja te nazive ni izgovorit ne mogu , i pricat o nekim prestiznim skolama , smjesno :D imas pozdrav iz Sarajeva , Prve gimnazije , te profesorica Vasvije Ibrahimkadic , Jasminke Filipovic , iz Kraljevske skole sa preko 130 godina tradicije u ucenju , radu i zalaganju , dodji odslusaj 2 casa da cujes sta znaci ic u ovu skolu , imao sam cast i veliko iskustvo sto sam kroz nju prosao! Prva ispred svih ostalih!
hvala na odgovoru , a usput smiri malo nerve :D :D :D :run:
nellington

#1360 Re: Pravni fakultet

Post by nellington »

VeDooo1gim wrote:evo , prvi i jubilarni post , vidi nesto evo ova pominje dosli iz lijevih skola ? ZAR GIMNAZIJA U ZENICI NIJE LIJEVA SKOLA ?
Koje su desne?
VeDooo1gim

#1361 Re: Pravni fakultet

Post by VeDooo1gim »

nellington wrote:
VeDooo1gim wrote:evo , prvi i jubilarni post , vidi nesto evo ova pominje dosli iz lijevih skola ? ZAR GIMNAZIJA U ZENICI NIJE LIJEVA SKOLA ?
Koje su desne?
Ma rekla mi je teta iz studentske da mogu ako hocu vanredno..vanredno je 800,a rs 1000 KM..mislim koji kreteni..mogu misliti da su dosli tamo iz nekih lijevih skola sa svim peticama pa su imali prednost..jest mi krivo..

nju pitaj ;)
Anela14

#1362 Re: Pravni fakultet

Post by Anela14 »

Ja sam se danas razocarala...nisam primljena nikako a predala sam za redovne
sama sam kriva..nemam dobar prosjek :sad:

Jel mi može neko reci kada bi ja i kako mogla predat za vanredne
od 8.jula pocinje upisivanje..jel moram prije ili za vrijeme upisivanja?
samosvoja

#1363 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Viskocka gimnazija,Zenicka Prva gimnazija i sarajevska Druga gimnazija..tri najjace skole u BiH..licno cu ti dostaviti novine u kojima to pise.."lijeve skole"..kao npr upravni tehnicar,htt..i sl..koji ne maknu s prve godine,a broje se kao studenti...
decko dragi...moja bivsa razrednica je zavrsila sarajevsku Prvu gimnaziju..i veli:"nije ni do koljena zenickoj prvoj.."sad malo smanji dozivljaje..
p.s. da ne bude izmisljotina to oko razrednice,kontaktiraj je..BRANISLAVA HASANBEGOVIC..arsen dedic i gabi novak su pjevali na maturi njenoj generaciji..
p.s.malo provjeri..na elektrotehnickom fakultetu jedino su ucenici iz zenicke gimnazije koji poloze svi prijemni ispit..medicinski isto tako..arhitektonski..gradjevinski..evo pogledaj sad prijemne od ove godine..pa se uvjeri,nasa npr dvojka nije ni do koljena vasoj petici..!!zato gdje imaju prijemni budemo najbolji,a gdje nemaju malo teze ide..jer nismo mogli imati tako lahko petice kao vi..ajd sad cao !!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
samosvoja

#1364 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Anela 14 i ja cu za vanredan predati..sta cu..nemam izbora..onda cu se potrudit za neki prosjek na prvoj godini..sretno nam :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1365 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

dok ne bude prekasno, napomena: tema nisu srednje škole nego pravni fakultet. svaki sljedeći post na ovu temu biti će brisan.
Tvrtko II Kotromanić

#1366 Re: Pravni fakultet

Post by Tvrtko II Kotromanić »

i ja sam primljen za redovne-samofinansirajuce :-D
ugl htio bih cestitati svim svojim novopecenim kolegama i koleginicama te izraziti nadanja da starije kolehe nece puno zaje... nas brucose :P :D
Sarajevski_Marlboro

#1367 Re: Pravni fakultet

Post by Sarajevski_Marlboro »

Ma haj začepite !
Cura iz ugostiteljsko-turističke se upisala na Pravo !
Ko ima petice lako je.
Škola je apsolutno nebitna.
Mr.Chuck Norris

#1368 Re: Pravni fakultet

Post by Mr.Chuck Norris »

ljudi upisah se i ja na taj "samofinansirajuci" (jos jedan od mnogobrojnih nacina da drzava "izmuze" pare) , sad kontam da se prebacim na vanredan , moze li me neko iskusniji savjetovat isplatili se to i koja je procedura ...
hvala ;)
semla

#1369 Re: Pravni fakultet

Post by semla »

Čestitam svim koji su primljeni. Uspješan i brz studij vam želim.
Anela14

#1370 Re: Pravni fakultet

Post by Anela14 »

samosvoja wrote:Anela 14 i ja cu za vanredan predati..sta cu..nemam izbora..onda cu se potrudit za neki prosjek na prvoj godini..sretno nam :)

Ja cu ici u cetvrtak da vidim kako to ide...sta mi treba da predam tamo
bas me nesto strah :cry:
uglavnom SRETNO I TEBI :)
semla

#1371 Re: Pravni fakultet

Post by semla »

Ništa se ne brinite. Od kako je prof. Petrović dekan vanredni studenti su izjednačeni sa redovnim što se tiče prava i obaveza, ako to žele naravno. Znači ako želite možete prisustvovati vježbama, predavanjima, izlaziti na parcijale, raditi eseje i sl. Tako da i vanredan student nije uopšte loše biti. Čak možda i bolje od samofinasirajućeg jer sve se svodi na isto, osim što bi u ovom slučaju manje plaćali.

PS. Koliko ja znam sve što vam treba je obrazac i indeks (30 KM), nakon toga 800 KM ili prva rata 400 KM, pa druga u februaru opet 400 KM.
samosvoja

#1372 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Da mi je da sam u samofinansirajucim :D
Znaci sve je isto..ja se s prof dogovorim ukoliko zelim prisustvovati predavanjima,vezbama i ostalo?Da li vanredan student izlazi na ispit kad i drugi? :D
elSaik

#1373 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

samosvoja wrote:Da mi je da sam u samofinansirajucim :D
Znaci sve je isto..ja se s prof dogovorim ukoliko zelim prisustvovati predavanjima,vezbama i ostalo?Da li vanredan student izlazi na ispit kad i drugi? :D
?
VeDooo1gim

#1374 Re: Pravni fakultet

Post by VeDooo1gim »

chmoljo ostavi jos ovaj post , nece bit slijedeceg , sve sam rekao sto sam zelio , pitanje vezano za fakultet , ovih 800 maraka moze li u dvije rate ? jer nije bilo obavjesti da moze , pise da se do 16 mora puna svota uplatiti , ima li iko kakvih informacija ?

dvije napomene,

1. upozorio sam i bio jasan...
2. samo moderatori koriste crvena slova :mrgreen: ko učitelji u školi
:mrgreen:
Max Bunker

#1375 Re: Pravni fakultet

Post by Max Bunker »

Ne znam kako vam je zapocela rasprava, ali evo da kazem nesta iz moga iskustva.
Sto se tice studenata iz Sarajeva, tu najbolje rezultete ime raja iz Druge, Prve i Bosnjacke ( moze i KSC ali njih je iz te skole u mojoj generaciji dvoje ). Sto se tice drugih gradova, ljudi iz Zenice, Bihaca, Mostara i Tuzle imaju znanje i tu nema razlike, ovo ostalo ( Olovo, Jablanica, Kladanj, Kiselja, Vakuh I i II... )...SMIJESNO. Ljudi nisu znali naboraji TRI DJELA IVE ANDRICA...Jedan mi je u povjerenju rekao, da mu je jedan profesor u srednjoj, predavao cetiri predmeta :D

Prilikom upisa na Pravni fakultet treba uvesti prijemni ispit. Opce znanje, B/H/S jezik i test inteligencije ( ne bas MENSA nivo ). Na prvoj godini u tom slucaju, ne bi imali 350 studenata ( od kojih neki lakiraju nokte na predavanju, neki pricaju na telefon i sl. ), vec bi imali 100 studenata, ali kvalitetnih i koji bi studirali.
Pored ovoga, uveo bih sistem u kojem bi student bio primoran da studira a to bi znacilo da ti u ocjenu ne bi ulazila samo teorija, nego i praksa, aktivnost, zadaca i vjezbe i ti bi sam istrazivao materiju koju proucavas ( a za to je zaduzen profesor ).
Post Reply