Ako ovo ne privuče više "rulje" na proteste onda ništa neće
OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale
- johnnykola
ipak:
možda će gradonačelnik
riješiti stvar
on ima rješenja ko baltazar
pa stavlja svemirsko odijelo
i takav ide kroz selo
cijelu velku goricu
on teleportira
a usput
da malo i zdenku animira
on pogledom
žice svija
vilice svija
žice svija
sve nas teleportira!

možda će gradonačelnik
riješiti stvar
on ima rješenja ko baltazar
pa stavlja svemirsko odijelo
i takav ide kroz selo
cijelu velku goricu
on teleportira
a usput
da malo i zdenku animira
on pogledom
žice svija
vilice svija
žice svija
sve nas teleportira!
-
MUNAFIK
#1355 Re: 01.03.
E zato treba definisati prave uzroke NE dolaska raje na protest!!!J.B.Tito wrote:Jeste bilo manje u setnji, ali ne toliko da je za nekog razocarenja.
Pred katedralom je bilo tu negdje kao i prosli put.
Ocito, mora se razmisliti kako dalje i kako animirati raju da dodju.
Siguran sam da nisu zadovoljni ti koji nisu dosli, nego jednostavno ne vjeruju da bi se njihovim izlaskom ista promjenilo (i sam sam svjedokom tih opravdanja za nedolazak).To je ista prica kao sa glasanjem, "sta ce moj glas promjeniti".Bitno je da je proslo kako treba, da je ovo neka stabilna masa ljudi koja misli da se nesto moze.
I hvala policiji na dobrom obezbjedjenju.
Mislim da od danas treba razmisljati i o drugim nacinima kako izvrsiti pritisak na prozvane da se ispune zahtjevi.Peticija je pokrenuta, i to je dobar nacin nastavka nase "nazovi" borbe da pokazemo da nas ustvari ima vise nego sto nas izadje na proteste.
Ima istine da velika vecina razmislja bas na taj nacin ''sta ce moj glas promjenuti'' a ima i ostalih stvari koje puno puno uticu na to da raja ne izlazi.... treba to jasno definisati i napasti BAS na to....
flajeri, plakati, pozivi, naljepnice kartoni, trasparenti sve je to super ok ali tim se ne mogu rijesiti oni STVARNI uzroci slabog odziva to su po meni pored gore navedenog i ljenostm nemarnost, ne solidarnost, SUMNJA, NE POVJERENJE, LJUDI MISLE DA NEKO STOJI IZA OVOGA SVEGA... nazalost je tako mi smo tako nisko sa kolektivnom svijesti DA SVI UVJEK MISLE DA NEKA XXX osoba stoji iza svake akcije koja se pokrene!!! e sada to nepovjerenje se cesto koristi i KAO opravdanje za svoju ljenost itd....
Ove protest ja gledam kao nastavak gradjenje svijesti o gradjanskim pravima i obavezama koje je koliko ja znam nekada prije 2-3 godine zapoceo pokret dosta.... i zakljucujem da se NAPREDUJE prije je bilo 10-tak ljudi danas 1000 to je ono sto mene raduje... idemo naprijed....
-
zemljotres
ma ja, dok se naprave fotomontaže da se vidi da je bilo više od 20 ruljista_mubarle_ wrote:svaka cast svima koji su dosli. Jeste bilo nas je manje nego prosli put, ali sada znam da imamo grupu ljudi koja ce konstantno izlaziti na proteste
P.S. slike cu ubaciti malo kasnije nemogu sad polomljen sam
-
_mubarle_
pa dobro sadzemljotres wrote:ma ja, dok se naprave fotomontaže da se vidi da je bilo više od 20 ruljista_mubarle_ wrote:svaka cast svima koji su dosli. Jeste bilo nas je manje nego prosli put, ali sada znam da imamo grupu ljudi koja ce konstantno izlaziti na proteste
P.S. slike cu ubaciti malo kasnije nemogu sad polomljen sam
- vedderedi
Ja nisam razocaran brojem ljudi koji su se danas pojavili, s obzirom na crne oblake koji su se bili nadvili nad Sarajevom oko 13h. Izgledalo je kao da ce svakog trenutka poceti pljusak, no na srecu do toga nije doslo.
Treba istaci i da je medju tih 1000-1500 "protestanata" bio veliki broj novinara koji su danas ucestvovali u protestnoj setnji. Pored gotovo cjelokupne ekipe Dana, vidio sam da je u koloni bila i Duska Jurisic.
Sto se tice zamjerki na skup pred katedralom, govori su bili duzi nego prosli put i izbor muzike losiji nego prosli put. Ona Sharanova pjesma, em' je preduga, em' mislim da nije prikladna (s obzirom na psovke u refrenu) za starije ljude koji su ucestvovali u protestima, a bilo ih je jako puno. Rep je OK, ali rep slusa uglavnom mladja raja, a nama je cilj privuci sto vise ljudi, te bi stoga trebali pustati muziku koja odgovara vecini prisutnih. Mislim da je onaj izbor muzike od prosle subote bio vise nego dobar.
Takodje negdje pred sam kraj se pola ljudi razislo ispred katedrale prije nego smo krenuli u protestnu setnju. Bitno je ljudima naglasiti, nakon sto se govori odrze, da cemo ici u protestnu setnju, i reci im kuda bi se trebali kretati (pretpostavljam da ih je dosta odustalo jer su mislili da cemo ici opet skroz do Marin dvora).
Sve u svemu, svaka cast svima koji su i danas dosli na proteste, pored ovako loseg vremena i neke tmurne vibre u zraku!
Treba istaci i da je medju tih 1000-1500 "protestanata" bio veliki broj novinara koji su danas ucestvovali u protestnoj setnji. Pored gotovo cjelokupne ekipe Dana, vidio sam da je u koloni bila i Duska Jurisic.
Sto se tice zamjerki na skup pred katedralom, govori su bili duzi nego prosli put i izbor muzike losiji nego prosli put. Ona Sharanova pjesma, em' je preduga, em' mislim da nije prikladna (s obzirom na psovke u refrenu) za starije ljude koji su ucestvovali u protestima, a bilo ih je jako puno. Rep je OK, ali rep slusa uglavnom mladja raja, a nama je cilj privuci sto vise ljudi, te bi stoga trebali pustati muziku koja odgovara vecini prisutnih. Mislim da je onaj izbor muzike od prosle subote bio vise nego dobar.
Takodje negdje pred sam kraj se pola ljudi razislo ispred katedrale prije nego smo krenuli u protestnu setnju. Bitno je ljudima naglasiti, nakon sto se govori odrze, da cemo ici u protestnu setnju, i reci im kuda bi se trebali kretati (pretpostavljam da ih je dosta odustalo jer su mislili da cemo ici opet skroz do Marin dvora).
Sve u svemu, svaka cast svima koji su i danas dosli na proteste, pored ovako loseg vremena i neke tmurne vibre u zraku!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
Po meni je bitno da smo zadrzali taj neki kontinuitet
Trebamo skontati na koji nacin izvrsiti akciju animacije jos ljudi do slijedeceg puta.
Slazem se da je izbor muzike bio losiji,prosli put je bilo bitno bolje.
Ok Saranova pjesma,al' je ne treba bas ponavljati 5puta
.
Ok su govornici,ali mislim da treba to odraditi da ne bude predugo.
Pozitiva su one naljepnice...
svi i sve je bilo obljepljeno sa njima
Bucnost,zadovoljavajuca.
Trebamo skontati na koji nacin izvrsiti akciju animacije jos ljudi do slijedeceg puta.
Slazem se da je izbor muzike bio losiji,prosli put je bilo bitno bolje.
Ok Saranova pjesma,al' je ne treba bas ponavljati 5puta
Ok su govornici,ali mislim da treba to odraditi da ne bude predugo.
Pozitiva su one naljepnice...
Bucnost,zadovoljavajuca.
-
Legolas
Jebote, vi već o ovome pričate kao nekoj zabavi "a šta ako bi nekom zasmetala muzika", "a šta ako ljudi budu pomislili da je šetnja preduga pa odustanu"... pa dobro JESTE LI VI NORMALNI???? Je li ljudi dolaze da SLUŠAJU MUZIKU, IDU U ŠETNJU ili RADI OSTAVKI SILAJDŽIĆA I SEMIHE BOROVAC. Sve će manje ljudi dolaziti ako se ovo OVAKO nastavi - POGOTOVO SUBOTOM. HALO LJUDI - subota je neradni dan, a portesti nisu razbibrgia i zezancija. Ako se nastavi ovako - svima će brzo dosaditi, jer ovako nema efekta. NEMA! DO kada vi mislite rastezati ove zathejve od subote dos ubote, kada ćemo se svi još jednom zabaviti šetnjom. Previše je truda i vremena u ovo otišlo da bi svi ostali "fini" i time ne uradili ništa. Prvi korak - protest prebaciti na radni dan i to protest na kojem će se zahtjevati smjena i da se niko neće maknuti dok te smjene ne bude - ima puno radikalnih načina (a koje opet ne uključuju kamenice) da se to učini.
-
_mubarle_
- anakadabra
Evo kako je bilo.
Hvala svima koji su došli!

Hvala svima koji su došli!

- suncica24
Evo, ja se sad vratila, ljudi, padoh s nogu, a ovdje svi kukaju, pisite, pisite
Bilo je...ok. Ja sam, s obzirom na reakcije prilikom dijeljenja letaka i gostovanja na radijima, licno mislil da ce biti puno vise ljudi.
Ako neko kaze da ga je otjerala muzika, vrijeme, setnja, govori, sto mu se nije svidio letak, sto misli da neko iza svega ovog stoji, to sto nije zesce...NE VRIJEDI.
Ja ne prihvatam nikakvo opravdanje. Ako je mogao Nermin Tulic u kolicima, ako je mogao dedo "na pola noge, majka s djetetom, nema opravdanja za druge.
Ja mislim da smo potrosili sve mogucnosti "mirne, nezamjerajuce" setnje. Isto mislim da nismo u stanju skupiti ljude radnim danom i napraviti pometnju, jer ovo su tek zaceci gradjanskog bunta u ovom gradu.
Sta organizovati za slijedecu subotu... HAJDEMO O TOME SAD GOVORITI!
I hajdemo pricati o jos necemu: KAKO RECI GRADJANIMA DA IZADJU IZ MISIJIH RUPA, jer... Ljubica, Denis, Adnan bi mogli biti Ajla, Marko, Emir...njihova baka, dijete, brat..AKO SE NASTAVE BOJATI I SKRIVATI!!!
Bilo je...ok. Ja sam, s obzirom na reakcije prilikom dijeljenja letaka i gostovanja na radijima, licno mislil da ce biti puno vise ljudi.
Ako neko kaze da ga je otjerala muzika, vrijeme, setnja, govori, sto mu se nije svidio letak, sto misli da neko iza svega ovog stoji, to sto nije zesce...NE VRIJEDI.
Ja ne prihvatam nikakvo opravdanje. Ako je mogao Nermin Tulic u kolicima, ako je mogao dedo "na pola noge, majka s djetetom, nema opravdanja za druge.
Ja mislim da smo potrosili sve mogucnosti "mirne, nezamjerajuce" setnje. Isto mislim da nismo u stanju skupiti ljude radnim danom i napraviti pometnju, jer ovo su tek zaceci gradjanskog bunta u ovom gradu.
Sta organizovati za slijedecu subotu... HAJDEMO O TOME SAD GOVORITI!
I hajdemo pricati o jos necemu: KAKO RECI GRADJANIMA DA IZADJU IZ MISIJIH RUPA, jer... Ljubica, Denis, Adnan bi mogli biti Ajla, Marko, Emir...njihova baka, dijete, brat..AKO SE NASTAVE BOJATI I SKRIVATI!!!
- Soul_Sista
@Komislave,
upratila sam te na dvije fotke!

upratila sam te na dvije fotke!
-
uzalud pitas
slusam gospodju,daje izjavu za "Oslobodjenje",predstavlja se punim imenom i prezimenom,kaze da je nastavnica u jednoj sarajevskoj skoli i da svoju djecu poducava i o odgovornosti za ono sto rade .dosla je na protest jer smatra da smo svi odgovorni za trenutno stanje u gradu i drzavi i da je ovo jedan od nacina da se stvari pokrenu sa mrtve tacke...pa zar to nije vec neki pomak?pa ljudi ovo su nam prvi koraci ...ko to na ovim prostorima ima iskustva demokracije,gradjanskih protesta...ucimo polako ali sigurno... vidimo se za 8 mart pred Katedralom...
- suncica24
I da, zamalo zaboravih:
Hvala ponovo policiji na "paznji" i pomoci.
Hvala medijima koji su opet popratili ovo sve (ja cu navesti samo one za koje ja upratih, pa...lista ce biti duza, definitivno): Radio Sarajevo (opet imate galeriju na http://www.radiosarajevo.ba), Radio Kameleon, Radio 202, eFm Radio, Radio Kalman, Radio FBiH, Dani, Oslobodjenje, Slobodna Bosna (na onom sivom okvircicu i Spikom na sliku
, uvijek je slika govorila vise od 1000 rijeci), FTV, Dnevnik i 60 minuta (gledajte u ponedjeljak), Kantonalna TVSA (gledajte, kad?), BHTV...
Hvala govornicima koje je ovaj put bilo tesko natjerati do mikrofona
Opet, hvala DOSTA-sima, na razglasu, pomoci, skupljanju potpisa, nosanju...ma ne znam na cemu vise ne.
I hvala svima koji su bili, dosli, potpisali i spremni BORITI SE ZA SARAJEVO!
Ljudi...HVALA
Hvala ponovo policiji na "paznji" i pomoci.
Hvala medijima koji su opet popratili ovo sve (ja cu navesti samo one za koje ja upratih, pa...lista ce biti duza, definitivno): Radio Sarajevo (opet imate galeriju na http://www.radiosarajevo.ba), Radio Kameleon, Radio 202, eFm Radio, Radio Kalman, Radio FBiH, Dani, Oslobodjenje, Slobodna Bosna (na onom sivom okvircicu i Spikom na sliku
Hvala govornicima koje je ovaj put bilo tesko natjerati do mikrofona
Opet, hvala DOSTA-sima, na razglasu, pomoci, skupljanju potpisa, nosanju...ma ne znam na cemu vise ne.
I hvala svima koji su bili, dosli, potpisali i spremni BORITI SE ZA SARAJEVO!
Ljudi...HVALA
Last edited by suncica24 on 01/03/2008 19:58, edited 2 times in total.
-
sniPod
CUO SAM STA SU REKLI NA TVSA OVO NE MOZE VISE OVAKO , DOSTA JE VISE NJIHOVOG POTPLACIVANJA TVSA ZA SLEDECU SEDMICU MORAMO NAPRAVITI VELIKU PAROLU U VEZI POPLACIVANJA TVSA, UZASNE STVARI SU REKLI DA JE BILO 500 LJUDI DA SU PROTESTI POLITICKI A NE ZA SIGURNOST... SRAMOTA
- suncica24
Ja nisam cula, nisam gledala, inace ne gledam TVSA, pa ni sad.sniPod wrote:CUO SAM STA SU REKLI NA TVSA OVO NE MOZE VISE OVAKO , DOSTA JE VISE NJIHOVOG POTPLACIVANJA TVSA ZA SLEDECU SEDMICU MORAMO NAPRAVITI VELIKU PAROLU U VEZI POPLACIVANJA TVSA, UZASNE STVARI SU REKLI DA JE BILO 500 LJUDI DA SU PROTESTI POLITICKI A NE ZA SIGURNOST... SRAMOTA
Inace, neko od ekipe je snimio "izjavu" za TVSA i rekli smo im da ako je oni ne objave u cjelosti...imamo je mi.
Dosta vise njihovog pasjaluka!
-
zemljotres
ja samo kantonalnu gledam i samo njima vjerujem 
- homo_sapiens
da, intervju jednog od ucesnika protesta paralelno su snimali tvsa i neko od protestanata. ekipa tvsa je zamoljena da intervju u cjelosti prenese, bez cenzure, i receno im je da ako ne bude tako, da cemo mi pustiti nas paralelni snimak i dokazati da su manipulanti.suncica24 wrote:Ja nisam cula, nisam gledala, inace ne gledam TVSA, pa ni sad.sniPod wrote:CUO SAM STA SU REKLI NA TVSA OVO NE MOZE VISE OVAKO , DOSTA JE VISE NJIHOVOG POTPLACIVANJA TVSA ZA SLEDECU SEDMICU MORAMO NAPRAVITI VELIKU PAROLU U VEZI POPLACIVANJA TVSA, UZASNE STVARI SU REKLI DA JE BILO 500 LJUDI DA SU PROTESTI POLITICKI A NE ZA SIGURNOST... SRAMOTA
Inace, neko od ekipe je snimio "izjavu" za TVSA i rekli smo im da ako je oni ne objave u cjelosti...imamo je mi.
Dosta vise njihovog pasjaluka!

[/URL]