BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#1351 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

Eborg wrote:Uvijek to gledajte iz perspektive posla.

Da vas nazove telefonom direktor ne znam kakve firme i kaže da podneseš otkaz u firmi a da će ti on onda ponuditi posao u svojoj firmi sa sjajnim uslovima - ma šipak bi ko to poslušao. Tek kada se obave konkretni razgovori i licem u lice se objasni da će biti važan dio tima momak će odlučiti da nogira Sloveniju, ovako ni ja ne bih prešao da igram za BiH pa onda izvisim na oba fronta.

Ipak je on još uvijek mlad momak bez ikakvog zarađenog novca i stalnog mjesta u timu, neka povreda ne d'o Bog da iskrsne i eto njega u belgijskoj ili poljskoj ligi da tavori narednih 10-tak godina, dakle neće i on izlijetati na prvu.

Kao što rekoh, selektor zajedno sa Džekom ili Spahićem neka skokne na ručak u Newcastle i porazgovara s njim i eto. Mali razgovor s roditeljima i to je to. A ako krenu glupiranja preko portala i "Dnevnog avaza" nema ništa od toga.
Pa naravno da mu trebaju otici na noge, ali jebiga valjda ga prvo treba nazvati prije toga? :D Neces mu banuti na vrata nepozvan. :D

A to u vezi druge firme, pa ako taj neko voli vise tu neku drugu firmu, naravno da ce poletiti da predje, cak nekad i za manje pare.
Acheron

#1352 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Acheron »

Cini mi se da je i ovaj momak jos jedan nominalni playmaker. Malo je cudno sto skoro nikako ne ulazi u igru, iako je Joey Barton otisao. Naravno da bi nam dobro dosao veznjak koji moze trcati. A u Premiershipu ne mozes igrati ako ne trcis. Gledao sam ga jednom, svidja mi se njegova konstitucija i sto nije nije trom, a to je uglavnom karakteristika playeva koji dolaze s Balkana.

Da smo se plasirali na Euro, mnogim momcima bi to bio dobar znak da prelome 'koga odabrati'. Sebicno al staces.

Elem, nasi kako su agilni i trapavi (vec pominjani gluhi telefoni i taktika preko novinara) ne vjerujem da to mogu zavrsiti. Nasi ce cekati da krene razvaljivat po Premiershipu, pa ce im onda ovaj lansirati odjeb zbog imanja povjerenja. Nesto ko Preldzic. Ako pak propadne, zna se

Puka je sreca da smo Pjanica dobili. Uvijek je bilo krakovidnih ljudi, pa i na ovom forumu. Dok smo ja, komeba i jos poneko, pisali da ga treba zvati u A tim (tada 17.g) neki su govorili da je to prerano te da treba igrati iskljucivo za U-21. Nikako ljudi da skontaju da ti ne moras po defaultu stavljat tog momka na spisak ako se ne bude razvijao na predvidjeni nacin, ali je bitno da se 'ovjeri' i onda dalje prati njegov razvoj, bez straha da se moze javit neka druga reprezentacija. Trenutno smo u takvoj poziciji. Kad budemo redovni na Euru, onda mozda necemo morati 'ici na noge' tim gotovanima.
Eborg

#1353 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Eborg »

Što se tiče Pjanića, nema to neke prevelike veze sa "zaključavanjem". Kada igrač promijeni reprezentaciju mislim da je automatski "zaključan" iako nije ni zaigrao.

Tako su recimo Begović, Pjanić i Medunjanin bili "naši" prije nego su i izašli na teren i da nisu ni do dana-današnjeg debitirali ne bi svejedno mogli igrati za Kanadu, Luksemburg i Holandiju.

Dakle, u tome je stvar, jednom kada "pređeš" nema više povratka pa makar minute ne zaigrao za "novu" državu.

Vučkić je bio povrijeđen pa nije igrao ali mislim da sada igra redovno za rezerve. Ne bih rekao da je klasični play Misimović/Pjanić, možda više nešto kao blago defanzivniji Medunjanin. Ofanzivan, ali ipak nije beskoristan ni u odbrambenim zadacima.

Uostalom, može li se zadržati slovenački pasoš ako bi uzeo i bosansko-hercegovački, to je jako bitna stvar, pogotovo u Ujedinjenom kraljevstvu gdje je EU igrač kojem ne treba radna dozvola?
Corola

#1354 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Corola »

Eborg wrote:Što se tiče Pjanića, nema to neke prevelike veze sa "zaključavanjem". Kada igrač promijeni reprezentaciju mislim da je automatski "zaključan" iako nije ni zaigrao.

Tako su recimo Begović, Pjanić i Medunjanin bili "naši" prije nego su i izašli na teren i da nisu ni do dana-današnjeg debitirali ne bi svejedno mogli igrati za Kanadu, Luksemburg i Holandiju.

Dakle, u tome je stvar, jednom kada "pređeš" nema više povratka pa makar minute ne zaigrao za "novu" državu.

Vučkić je bio povrijeđen pa nije igrao ali mislim da sada igra redovno za rezerve. Ne bih rekao da je klasični play Misimović/Pjanić, možda više nešto kao blago defanzivniji Medunjanin. Ofanzivan, ali ipak nije beskoristan ni u odbrambenim zadacima.

Uostalom, može li se zadržati slovenački pasoš ako bi uzeo i bosansko-hercegovački, to je jako bitna stvar, pogotovo u Ujedinjenom kraljevstvu gdje je EU igrač kojem ne treba radna dozvola?
Ne,zato se recimo Hukic oprostio od kosarkaske repke ''prije vremena''.
Ma nema od tog Vuckica nista,djabe razglabate
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1355 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by JoseMujica »

Eborg wrote:
to je odlično pitanje....koliko je meni poznato slovenci ne preferiraju dvojno državljanstvo.....vjerovatno (i znam slučajeve) možeš imati još neko pored slovenačkog ali da to sakrivaš od države. U ovom slučaju teško bi se sakrilo takvo nešto.

Kada bi zijanio slovenački pasoš za Vučkića bi bila problematična radna dozvola i sumnjam da će se on zezati s tim. Ne bih ja prvi
alica.k

#1356 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by alica.k »

JoseMujica wrote:
Eborg wrote:
to je odlično pitanje....koliko je meni poznato slovenci ne preferiraju dvojno državljanstvo.....vjerovatno (i znam slučajeve) možeš imati još neko pored slovenačkog ali da to sakrivaš od države. U ovom slučaju teško bi se sakrilo takvo nešto.

Kada bi zijanio slovenački pasoš za Vučkića bi bila problematična radna dozvola i sumnjam da će se on zezati s tim. Ne bih ja prvi
ne znam kako u normalnim uslovima to ide, ali meni su rekli da se moram odreci naseg da bi uzela njihovo (slovenci).
Baudelaire

#1357 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

JoseMujica wrote:
Eborg wrote:

Ma ne bi Vučkić imao toliko problema. Nisu Britanci toliko strogi sa pravilima. Za mlade igrače, ukoliko Savez, komisija koja dodjeljuje radnu dozvolu ili ko već, procijeni da je igrač talentovan on može lakše dobiti radnu dozvolu. Rafael i Fabio inače nikad ne bi kao Brazilci dobili radnu dozvolu za igranje u Unitedu, da se striktno primjenjuje pravilo o broju nastupa za neku reprezentaciju.
udrch

#1358 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by udrch »

Ko je ovaj mladi u St. Pauliju: Petar Slišković, 20 godina, grad rođenja Sarajevo..
jeza u ledja

#1359 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

udrch wrote:Ko je ovaj mladi u St. Pauliju: Petar Slišković, 20 godina, grad rođenja Sarajevo..
Ja sam njega prije primjetio, pade mi na pamet da nije Blazu u rodu? :shock:

Mescini da je njegov sin igrao kratko u Zrinjskom, ili se varam? :?
BHF_Manijak

#1360 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by BHF_Manijak »

Mislim da je igrao u Mainzu??? :? :-? Znam da su nasi neki bili u Mainzu, eh sad da li je on, ne znam, ali znam da su 100% braca neka bila, Vrancic se prezivali ako se dobro sjecam!
udrch

#1361 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by udrch »

Pa jel Bakin sin?
Eborg

#1362 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Eborg »

Ma nije Sliškovićev sin. Ovog su Hrvati već zapikali, igra za njihovu U-21 reprezentaciju.
todd_smith

#1363 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by todd_smith »

Corola

#1364 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Corola »

A ni Furth da ih pokupi sebi.
Dzeko odigrao sezonu dvije tamo i vidi ga sad.
Ajant

#1365 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Ajant »

Šta bi sa onom dvojicom Švicaraca ? Hajrović i Seferović ? Posebno bi nam dobrodošao ovaj Hajrović, na toj smo poziciji u repki deficitarni već par ciklusa. Nadam se da će ovaj novi savez uraditi nešto povodom ovoga.
Gandalf

#1366 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Gandalf »

Hoće li za bh. selekciju zaigrati Hadžić, Vučkić i Sudić?

U bh. nogometnoj reprezentaciji, sada igrački poprilično dobro popunjenoj, glavna intencija u budućnosti treba biti dovođenje igrača iz inozemstva. Mislimo na nogometaše čiji su korijeni sa ovih prostora i žele dres Zmajeva, a istovremeno u budućnosti mogu biti korisni državnom timu.

Iskustva pokazuju da su pojačanja iz drugih zemalja bila jako korisna. Haris Medunjanin je rođen u Sarajevu, ali je u mlađim kategorijama nastupao za holandsku selekciju. Kasnije je izrazio želju za promjenu sportskog državljanstva i stigao je u svlačionicu bh. reprezentacije. Ne treba ni napominjati koliko je bio koristan u predhodnim kvalifikacijama.

Isto je bilo i sa Asmirom Begovićem koji je svojevremeno stajao na golu nacionalne selekcije Kanade. Afirmisao se u toj zemlji i kada su svi očekivali njegov nastup za seniorski tim stigao je poziv tadašnjeg selektora Ćire Blaževića na koji Trebinjac nije mogao ostati nijem. Mnogi golmana Stoke Cityja vide kao najuspješniji potez NSBiH.
Gubitak čuvara mreže u kojeg su polagali velike nade razljutio je kanadsku nogometnu javnost, dok su Zmajevi dobili igrača za sljedeće desetljeće.

Stopama pomenutih igrača u budućnosti mogli bi krenuti Jasmin Sudić (21) , stoper Malmoea i Anel Hadžić (22) , veznjak Rieda.

Obojica su nastupali za mlade selekcije Švedske i Austrije. Zasad govore da im je "BiH jedina želja i san“. Međutim, jedino mjerilo je travnjak. Sigurno je da zaslužuju priliku. Treba istaći da je Sudić u proteklom periodu bio povrijeđen.Već je obavio razgovor sa selektorom Sušićem i obećao je da će u budućnosti igrati za naš državni tim.

Zaposleni u Savezu trebaju diljem svijeta tražiti igrače bh. korijena koji bi igrama mogli pomoći našoj reprezentaciji. Svakako da se treba razgovarati i sa Harisom Vučkićem (19) iz Newcastlea koji bi, bez sumnje, bio veliko pojačanje. Do sada je nastupao za mlade selekcije Slovenije.

Sarajevo X com

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sve trojica mladi igrači i treba jednu prijateljsku odigrati samo da sve te nove igrače ispitamo i naravno registrujemo za naš A tim - Ne treba čekati kad već bude prekasno il' kad ovi momci napune po 35 godina.
Murat Sabanovic

#1367 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Murat Sabanovic »

Gandalf wrote:Hoće li za bh. selekciju zaigrati Hadžić, Vučkić i Sudić?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sve trojica mladi igrači i treba jednu prijateljsku odigrati samo da sve te nove igrače ispitamo i naravno registrujemo za naš A tim - Ne treba čekati kad već bude prekasno il' kad ovi momci napune po 35 godina.
jedino mozda sudica.. odbrana nam je tanka ....vuckic je vec slovenac i ne vjerujem da bi covjek rizikovao da sa zajebava oko papira..hadzica,novine nazor guraju,a frajer nema ni kvalitet za reprezentaciju austrije.

dajte ba, ljudi uozbiljte se ...
Havarija!

#1368 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Havarija! »

Ajant wrote:Šta bi sa onom dvojicom Švicaraca ? Hajrović i Seferović ? Posebno bi nam dobrodošao ovaj Hajrović, na toj smo poziciji u repki deficitarni već par ciklusa. Nadam se da će ovaj novi savez uraditi nešto povodom ovoga.
Hajrovic ce, koliko sam upucen, zaigrati za A selekciju. A do tada ce igrati u mladjim selekcijama Svicarske, jer kako je Boro Primorac rekao tamo ce se bolje razviti, nego u nasim selekcijama.
Eborg

#1369 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Eborg »

Hm, prvi put čujem za Hajrovića da je tako "siguran". On je uz Vučkića možda i najviše "upitan" jer je trenutno jedini koji ne stagnira, dakle može da bira i kalkulira jer mu karijera još uvijek nije upitna.

Seferović je nažalost prerano izvikan pa mu se to malo obilo o glavu, sada pokušava u švicarskoj ligi da stekne prijeko potrebno iskustvo pa kaska, nadam se da će imati dobru sezonu (dakle makar 10-tak golova) i moći konkurisati makar za klupu Fiorentine naredne sezone.
Baudelaire

#1370 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

SarajVox

#1371 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by SarajVox »

Eborg wrote:Hm, prvi put čujem za Hajrovića da je tako "siguran". On je uz Vučkića možda i najviše "upitan" jer je trenutno jedini koji ne stagnira, dakle može da bira i kalkulira jer mu karijera još uvijek nije upitna.

Seferović je nažalost prerano izvikan pa mu se to malo obilo o glavu, sada pokušava u švicarskoj ligi da stekne prijeko potrebno iskustvo pa kaska, nadam se da će imati dobru sezonu (dakle makar 10-tak golova) i moći konkurisati makar za klupu Fiorentine naredne sezone.
Ovaj Svicarski Haris Seferovic je nazalost potonuo. Mozda mu cak i dobro dodje da se malo spusti da vidi da ni u xamaxu nema mjesta za njega pa pocne jos zesce da radi na sebi i da stekne nove kvalitete ili pojace vec postojece.
Psihicki je tesko za tako mladog momka ali mora proci tu fazu

nas bosanski Haris Seferovic je nazalost ostao u BiH i ne mrda iz Celika. Momak je imao predispozicije da uspije ali u Celiku sjedi samo na klupi ili tribinama a igraju neki levati. Pretesko je za nase momke iz BiH PL ili Prve lige dodje do kvalitete za reprezentaciju. Sve mi se cini da nas svijet mora obucavati da bi zreli mogli igrati za reprezentaciju.
Talenata i ima mnogih sirom svijeta samo ih valja lokalizirati i motivirati...

gledam na tm.de po drugim ekipama bundesligasa pa malo malo i nadem kako kojeg naseg momka i to cesto defanzivnog igraca koji bi nam mozda dobro dosao za koju godinu. A znamo kakva je njemacka skola pogotovu u defanzivnoj disciplini. Samo se nadat tudjem razvijanju nasih momaka i polako uvodit red i kvalitetu u nase klubove. ali ko ce njima objasnit da brzi uspjeh stave u drugi red i dadnu mladima perspektivu u korist kluba, igraca, drzave a pogotovu i lige pa i saveza
Eborg

#1372 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Eborg »

Mislim da će Čelikov Seferović na posudbu. Pa eto, neka zagrize malo, iskreno nemam neko mišljenje o njemu jer su ga hvalili samo naši levatski portali.
SarajVox

#1373 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by SarajVox »

Ne slazem se. Momak je izvanredno brz i jak. Skok mu je vec sa 17 godina omogucio dobitak svakakog dvoboja u prvoj lizi. To sto nije mnogo vise napredovao je i zalost sto talenti sa 17 ili 18 godina vec stagniraju jer se nemaju na koga ugledati i nauciti na treninzima.
To da je veliki talenat u to sam se uvjerio. da je izgubio nepovratne dvije godine, to je nazalost isto tako cinjenica.
Nadam se da ce na posudbu samo gdje? u Cekrlije...
karanana

#1374 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by karanana »

jeli ovaj haris vuckic sto igra u newcastlu bosanac?
19 mu je godina. jeli pozivan u neku od nasih reprezentacija ako je bosanac?
alica.k

#1375 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by alica.k »

karanana wrote:jeli ovaj haris vuckic sto igra u newcastlu bosanac?
19 mu je godina. jeli pozivan u neku od nasih reprezentacija ako je bosanac?
haris je bosanac, al je citav zivot valjda zivio u sloveniji, ima njihovo drzavljanstvo itd itd.
prije je govorio da nema dileme za koga ce igrat jer mu je slovenija dala sve, medjutim u zadnje vrijeme izgleda da nije sve izgubljeno i da bi se moooozda odazvao i nasem pozivu.

Image
ovo je neko na fb postavio

i da, pozivan je jednom u A selekciju slovenije, medjutim bio je povrijedjen mescini i tako nije mogao da se odazove. tak da je jos free for all.
ja mislim stvarno da ne bi skodilo ako nista poziv uputiti, pa ako odbije odbije...al da se ni ne pokusa - to mi vise lici na nas.
Post Reply