Ljubav je....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
bosniandizdar

#1351 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

"Kolega"...nije li to "dah zivota"????
Impresijom su rijechi kroz pjesmu!!!! Zaista...jednostavnost je to koja chini chovjeka uzvishenim i kao takvim predodredzenim luchonoshom ljubavi.
Ma,ljubav imam po inerciji ALLAHA a nikako zarad ljubavi Dzenetom prizvanim.Ljubav je zarad mene i ljubljene na ALLAHOVU radost.Razumjeli smo se???
kolega

#1352 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

bosniandizdar wrote:Ma,ljubav imam po inerciji ALLAHA a nikako zarad ljubavi Dzenetom prizvanim.
paša, to ti je već evlijanska merteba :)
djana h

#1353 Re: Ljubav je....

Post by djana h »

Lijepe pjesme,lijepe rijeci i lijepi primjeri ljubavi.
plemba

#1354 Re: Ljubav je....

Post by plemba »

od danas za mene ljubav ne postoji...
kazu, sve su ljubavi tuzne, pa ova moja izgleda nece da zaostaje za tim...
nema ljubavi... nema vise...
baby_blue19

#1355 Re: Ljubav je....

Post by baby_blue19 »

"U istinskoj ljubavi nema kopije. Kada sunceve zrake udare u zid, zid sija i lijep je. Ali ova ljepota, ovaj sjaj nije u zidu vec u Suncu. Cak i ako se zid srusi ljepota ostaje u Suncu. Tako, ti svoje srce moras dati Suncu a ne ciglama." hz.Mevlana
Bullet Tooth Tony

#1356 Re: Ljubav je....

Post by Bullet Tooth Tony »

PalaSa Marsa

#1357 Re: Ljubav je....

Post by PalaSa Marsa »

BEze jesil' se to zatresk'o? :-) :D
The idijot

#1358 Re: Ljubav je....

Post by The idijot »

:D kraljevi ...."posveceno svim djevojkama svijeta" :D :dance:

http://www.youtube.com/watch?v=ooAQDj4fJvw
Bullet Tooth Tony

#1359 Re: Ljubav je....

PalaSa Marsa wrote:BEze jesil' se to zatresk'o? :-) :D
Jel mi to zabranjeno ..?. i ne , nisam se zatresk'o :mrgreen:
PalaSa Marsa

#1360 Re: Ljubav je....

Post by PalaSa Marsa »

Beg_Babic wrote:
PalaSa Marsa wrote:BEze jesil' se to zatresk'o? :-) :D
Jel mi to zabranjeno ..?. i ne , nisam se zatresk'o :mrgreen:
:-) :-) Pa ko je rek'o da jes' zabranjeno aaaaaa Beze, pitam i nije nikom zabranjeno :-) :-) :D
Last edited by PalaSa Marsa on 14/09/2009 23:52, edited 1 time in total.
Bullet Tooth Tony

#1361 Re: Ljubav je....

Jeko Pako ? :mrgreen:
PalaSa Marsa

#1362 Re: Ljubav je....

Post by PalaSa Marsa »

Beg_Babic wrote:Jeko Pako ? :mrgreen:
Vidi fakat, ko je to, gdje taj? :mrgreen:
Bullet Tooth Tony

#1363 Re: Ljubav je....

PalaSa Marsa wrote:
Beg_Babic wrote:Jeko Pako ? :mrgreen:
Vidi fakat, ko je to, gdje taj? :mrgreen:
:evil:
bosniandizdar

#1364 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Da...da...imam dojam da kultni spodobe sa okultnim iz domena Apokalipse "jashu' ljubav!!
Avangarda,okultnih,je u svom agresivnom nastupu.A da ubacite i vasheg idola iz 'ribljeg paprikasha...(kako li se zove ona vasha nakaza iz Balkanske "chorbe")
koja je bila resor vam okultnih (Apokaliptichnih) sranja.Zar nanovo u Apokalipsu degradirajuchi univerznalne vrijednosti!!???
Nishta neochekivano po Balkanu!!! Apsolutno nishta!!! naopako pa to ti je!! Dante-ov pakao u trajanju!!Krugovi se betoniraju !! I ne samo uz TRUBU...vech su krugovi dati vishom instancom ...ono.kroz Bacha..Betohvena i sl. tumachechi da je data(muzika) njihovim Arhandzelom i kao takva njegovim,Arhandzelovim ,sledbebnicima kao ritam za Vampirski pohod na novo ispijanje krvi Andzeo-skog jetima.Ma,ISTINA je pred vama ,'dragi' moji okultisti.
bosniandizdar

#1365 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Nije mi jasno kakve sve ovo veze ima s temom -Ljubav je.Ali stvarno :?

Moj ti je prijedlog da otvoriš svoju temu u kojoj ćeš pisati štogod želiš,možda takva i postoji,za pisanje svega mogućeg i o svemu mogućem.

p.s. Da te priupitam-pišeš li inače tekstove,priče, pjesme?[/quote]

"Ali stvarno:? " ...nije ti jasno!!!??? Sa odgovorom ili upitanoshchu nastojish na shirenju skuchenog horizonta ..doli ....po skuchenom horizontu nastupash kabadahijski zajedno sa "begomlatalom-bubica"nipodashtavajuchi vrijednost teme data kroz njene aktere (forumashe)???
Svoj prijedlog chuvaj za svoje bliznje i okolinu kojom si data.No,na temu "LJUBAV" dolazi sa prapochelom i razumom(ukoliko si data time) u tebi opredmechenim kroz "kod "i odgoj ti.U suprotnom,svoje frustracije,lijechi po drugom i tebi ravnoj po duhu i razumu.
..."pishesh li inache textove..." je tvoj upit umom ti dat i njime ostajem nijem na prizemnost upita i razuma ti datog kroz upit meni.
Po narednim ti upitima ,ljepoto moja,ostajem duzan zadovoljiti radoznalost datoj kroz nabijenu glavu na parmeke komshijine avlije.
Et' trazila si i dobila odgovor.Svim svojim bichem nastojim biti oponent "avangardi"koja 92-stvori Apokalipsu na Balkanu i zemlju moju i narod joj satra.Ovo ne radim iz mrznje vech iz dostojanstva ponosan na svoju zemlju i korijenje mi.Nastojim opetovanim ponavljanjem univerzalnih vrijednosti zaziviti iste kod zitelja Bosne.Vech sam naglasio,ovdje na ovoj temi,da je LJUBAV sveukupni bitak chovjechanstva i kao takav generator za opstanak chovjechanstva.Ukoliko zadirete u ovaj ,moj postulat,(a zadirete) to sam vam ljuti protivnik po bilo kom domenu.Shvatili smo se?????
PalaSa Marsa

#1366 Re: Ljubav je....

Post by PalaSa Marsa »

@bosniandizdar, jel' Te inspirise ljubav za ovaj tekst i sve ove tekstove od prije?
bosniandizdar

#1367 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

PalaSa Marsa wrote:@bosniandizdar, jel' Te inspirise ljubav za ovaj tekst i sve ove tekstove od prije?

Draga moja...zar ochekujesh od mene odgovor na dati ti upit??? Nisam tog ranga korespodencije!!
Dat sam,parcijalno,kroz svoje postove na ovu temu.Oni nastaju po meni... kao prirodnim i ,doslovno,iskrenim.Pronadzi,ukoliko zaista zelish odgovor,nepoznanicu po tebi datoj mojoj malenkoti.
Poslije toga izadzi sa svojim expozeom na ono shto te 'kopka" .Iza toga ochekuj moj rezon.Jesam li jasan?? Hvala i pozdrav.
PalaSa Marsa

#1368 Re: Ljubav je....

Post by PalaSa Marsa »

bosniandizdar wrote:
PalaSa Marsa wrote:@bosniandizdar, jel' Te inspirise ljubav za ovaj tekst i sve ove tekstove od prije?

Draga moja...zar ochekujesh od mene odgovor na dati ti upit??? Nisam tog ranga korespodencije!!
Dat sam,parcijalno,kroz svoje postove na ovu temu.Oni nastaju po meni... kao prirodnim i ,doslovno,iskrenim.Pronadzi,ukoliko zaista zelish odgovor,nepoznanicu po tebi datoj mojoj malenkoti.
Poslije toga izadzi sa svojim expozeom na ono shto te 'kopka" .Iza toga ochekuj moj rezon.Jesam li jasan?? Hvala i pozdrav.
:thumbup: :) sv eje ok, samo sam pitala
bosniandizdar

#1369 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Grli prijatelj...prirodno a radoznalo :roll:
Bit,o kojoj neshto rekoh,je upotpunjena sa radoznaloshchu.Nema ,relativne slobode,bez tvoje prirodne (jal' po Bogu date)radoznalosti.Tako je i nikako drugachije!!! :roll:
devet.

#1370 Re: Ljubav je....

Post by devet. »

Kome se ljubav smije, taj poznaje samo šalu i radost. :thumbup:
ljubav_aha

#1371 Re: Ljubav je....

Post by ljubav_aha »

devet. wrote:Kome se ljubav smije, taj poznaje samo šalu i radost. :thumbup:
devetko,odogovor je za deset :)

vidis i ljubav "bira" ,aha :mrgreen:
bosniandizdar

#1372 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Doista,jetim koji nije svjestan svojih rijechi ...blazen je po nesvjesnosti iz neznanja.Ne sudim mu jer ima zadnja rijech koja che biti data konachnim sudom i NJEGOVIM arshinom.
Ali....lavu Vezuv-skog grotla prinositi kao bisernu vodu DZenetskih bashta je ...apsurdno.Apsurdno po nedorechenom umu koji ...grotlom beznadza trazi istinu da je mori sa licemjerjem.Nastojanja su uzaludna ...u konachnom...jer je grotlo sa lavom i njenim smorom vech predvidivo i ogranicheno.Toliko drage moje.
luda

#1373 Re: Ljubav je....

Post by luda »

Ljubav je specificni entuzijazam,koji se sastoji iz permanentnih varijacija afektivnog i psiholoskog stanja jednog subjekta prilikom realizacije i ekskluzivne sistematizacije prema individui drugog spola
djana h

#1374 Re: Ljubav je....

Post by djana h »

Na sta odgovoriti,a biti i ostati jasan?Kako se postaviti i ni mrdnuti se s te pozicije,a tumaciti ljubav i ono sto ona tebi predstavlja?Zasto se tako mnogo pitati i jos odgovore ocekivati,a neko ni zasluzio nije da ih cuje.Cula sam u zivotu mnogih definicija,nagledala se raznih primjera,ali ovo u grudima jos ne opisah.
bosniandizdar

#1375 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Last edited by bosniandizdar on 23/09/2009 01:39, edited 2 times in total.
Post Reply