Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sun56

#1351 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

lab3352 wrote:I ponovo radni dan ... ima li sta vikendom, subotom ... Zašto je rockabilly show osuđen da bude samo radnim danima, a ne vikendom :?

Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba
zato kaj je vikend rezerviran za 'sve što vole mladi' programe, i za ono kaj vole, kak bi Eddie rekel, japiji a ne janpiji!!!
Nice Guy Eddie

#1352 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

sun56 wrote:nije još potvrđeno ali, šuška se:

3.3. Rockabilly Showdown
Be & The Bops + Adam & His Nucklear Rockets
Purgeraj, Zagreb

do sada je na showdownu uvijek bilo super, što znači da nečete fulati ako potegnete do zg
Nebi ni ja fulao kad bi se mogao posle svirke, onako balzamovan teleportovati za BG :-D

Pozdrav ekipi,

Dugujem vam raport i slike od prošle nedelje.

Nick Drag...za prvi koncert bez nekog većeg probanja...odlično. Nova svirka zakazana za sredinu marta.
Image
Image

Neno Belan pred prepunim Domom Omladine razvalio, imao i gosta saksofonistu... prva liga.Dobar mix starog i novog.

Lucky Marcell i društvo svirali u Staroj Pazovi kao mini promocija "novog kompakt cd-a" :-D . Svirka standardno dobra, ekipa na broju jedino je frka bila dovesti se 35 km do Bg-a posle onolikog pivkana...ali preživesmo i to :D

Sve u svemu provod ko u najbolja vremena. Ima najava da će i sving band "16 tons" početi da sviraju a u planu je i neko okupljanje/svirka/djs jednom mesečno :thumbup: ...

Na žalost aparat mi je u maleru pa kad prikupim fotke od ekipe kačim ih
Muri

#1353 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

Evo i mene:

Malo cudnih pravila ( uglavnom iz SAD ) :D :D :D

- U Willowdale, Oregon muz ne smije psovati kada ima seksualni odnos sa zenom.

- U Ames, Iowa muz ne smije popiti vise od tri gutljaja pive dok lezi u krevetu sa zenom.

- U Minnesoti je protuzakonito za muskarca da ima seks za zivom ribom. ( ne kaze nista da li je dozvoljeno zeni :D )

- U Romboch, Virginia je protiv zakona imati seks dok je upaljeno svijetlo.

- U "gradu motora" Detroit je protuzakonito spolno opcenje u automobilu ako on nije parkiran na vlastitom parkeringu.

- U Dohi, Qatar mora zena vidjena od strane muskarca u trenutku presvlacenja ili kupanja, prvenstveno da pokrije lice a ne tijelo.
- U New Castle, Wyoming postoji zakon koji zabranjuje seks u hladnjaci jednog restorana ili prodavnice prehrambenih proizvoda.
- U Bakerfield, California mora onaj koji ima seks sa djavolom da koristi prezervativ. :x

- U Connorsville, Wisconsin muskarac ne smije pucati iz vatrenog oruzja istovremeno dok njegov partner dozivljava orgazam.

- U Floridi je zakonom zabranjen seks sa JEZOM!!! :D

- Jedina poza koja je dozvoljena u Washington DC je misionarski polozaj, svi drugi su zabranjeni.

- U Cali, Colombia smije zena imati seksualni odnos iskljucivo sa muzem i prvi put mora se naci njena majka u sobi kako bi bila svjedok ovom cinu.

- U Nevadi je zabranjeno imati seks bez prezervativa. ( kako se razmnozavaju??)

- U drzavi Washington je zabranjeno u svakom mogucem pogledu imati seks sa djevicom - cak i prve bracne noci. ( koliko ih krsi ovaj zakon??)
- Par koji se ljubi tako snazno u automobilu da sirena pocne da svira rizikuje zatvor u Liberty Corner, New Jersey

- U Londonu je zabranjeno spolno opciti na parkiranom motociklu.

- Zabranjeno je spolno opcenje sa mrtvacem u cijeloj USA.

- U Floridi je zabranjeno zenama koje su razvedene, samice, ili udovice da skacu sa padobranom poslijepodne.

- U Hong Kongu je dozvoljeno zeni da ubije svog nevjernog muza pod uslovom da to ucini golim rukama, muzevu ljubavnicu je dozvoljeno ubiti na bilo koji nacin.

- U Venturi California je zabranjeno mackama i psima da imaju seks bez dozvole. ( kako da nabave dozvolu???)

- U Indoneziji je kazna za onaniju - odsjecanje glave.
Nice Guy Eddie

#1354 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

fadill wrote:heh mi terbamo u Menzi zasvirat u Maju jbga
Eddie jel ima jos karata za AC DC il je istina da su sve pukle
Izgleda da su ostale samo one od 11+ hiljada
sun56

#1355 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Nice Guy Eddie wrote:
Nebi ni ja fulao kad bi se mogao posle svirke, onako balzamovan teleportovati za BG :-D
e jebiga, teleporter nam crko prije par dana a za djelove se čeka par mjeseci :(
Nice Guy Eddie

#1356 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

E zato mi imamo finu svirku u još finije vreme pa izvolte doć do nas.... :)

A evo i friških slika iz Pazove...

Image
Image
Image
Image
Image
lab3352

#1357 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Eddie ... you are killing me ... :) ... Plače mi se kada vidim sve ove slike i događanja kod Vas ... Hvala velika za slike i izvještaj, super izgleda. A kod nas u BiH ništa novo, pada snijeg, a na putu jutros sam slusao The Drugstore Cowboys "Crash And Burn" (dok ripujem pa cu postaviti link ovdje). Nije lose u svakom slucaju ...

Dobro jutro ekipi ... snijeg i dalje pada

Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba :thumbup:
lab3352

#1358 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Cat Scratch Fever "Big Bang!"

01 The Big Bang
02 Miss Sally
03 Hero Heroine
04 Hard Work Woman
05 Nothing Left To Me
06 God Bless America
07 What Do I Care
08 Tennessee Flat Top Box
09 Cry Me A River
10 Narcotic Heart

Od sada samo koristim ZShare:

http://www.zshare.net/download/558061948bfa8e4e/

Naravno ripovano na 320kpbs, nemam vremena da skeniram omote ... :-)

Pozdrav

Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba :run:
sun56

#1359 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

evo sviježih vjesti

Image

see you there
Nice Guy Eddie

#1360 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Kud se dedoše lokalni bendovi :?

Nije baš 1. liga bendova ali za jedan opušteni izlet na more...ima da bude ok :thumbup:

Super...vidimo se ondak na...pivi na rivi :-D
lab3352

#1361 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

VIKEND!!!!! Konačno! Potvrđujem dolazak, Bože zdravlja, ali vidimo se dole ... Sun veliko hvala na informacijama ...

Lab3352
lab3352

#1362 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Pomoc:

Put do Medulina...Da li je bolje da idem na autoput preko Splita pa gore prema Rijeci ili preko ZG? I gdje dođe tačno Medulin? :-D

Lab3352
sun56

#1363 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

lab3352 wrote:Pomoc:

Put do Medulina...Da li je bolje da idem na autoput preko Splita pa gore prema Rijeci ili preko ZG? I gdje dođe tačno Medulin? :-D

Lab3352

to ti je gradić blizu Pule, evo ti i objašnjenje na web stranici festivala

http://www.tearitupfestival.net/where

mislim da ti je bolje ići preko ZG, ali nek kaže netko ko je više za volanom.
ja vozim samo kad baš moram, ovakve rute vozi žena a ja sa suvozačkog mjesta mjenjam cd-e
sun56

#1364 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Nice Guy Eddie wrote:Kud se dedoše lokalni bendovi :?

Nije baš 1. liga bendova ali za jedan opušteni izlet na more...ima da bude ok :thumbup:

čekaj tek je drugi festival za redom.
već to kaj se nastavila tradicija je super.
ako festival zaživi još koju godinu za redom bit će i bolji line-up.
i senegaliji je trebalo x godina da postane to što je.

za lokalne bandove...
...na prošlom (1.) su bila 3 hr banda, nema smisla ponavljati line up (...ali nikad ne reci nikad...)
Nice Guy Eddie

#1365 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

I još da se pojavi Muri sa bendom kao "special guest star"...pa da se iskompletiramo :-D
morbilly

#1366 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

sun56 wrote: čekaj tek je drugi festival za redom.
već to kaj se nastavila tradicija je super.
ako festival zaživi još koju godinu za redom bit će i bolji line-up.
i senegaliji je trebalo x godina da postane to što je.
Reko sam to i Branku, super za festival da se nastavlja, ali šteta što nema nimalo sajka ili bar žešćeg neoroka.
Opet bum pretjerano primijećen :D
Nice Guy Eddie

#1367 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Jel kao na avataru... :D
Nice Guy Eddie

#1368 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

lab3352 wrote:Pomoc:

Lab3352
Imaš super sajt http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... ler/Cartes ukucaš mu odakle krećeš i kuda ideš i on ti da turu (km, putarine, benzin....). U podešavanju možeš da biraš: najkraći, najbrži put, sa ili bez putarina....

Evo j na primer preporučena tura SA-Medulin
Image
sun56

#1369 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

morbilly wrote: Reko sam to i Branku, super za festival da se nastavlja, ali šteta što nema nimalo sajka ili bar žešćeg neoroka.
znaš da je već dugo vremena trend da se authentic ne mješa sa neom ili teddyjem a ti bi ni manje ni više nego sajko :-x

i meni bi bil draži festival na kojem mogu čuti i dobar hillbilly i rockabilly svih vrsta, i dobro se ispogati na sajko
al to u današnje vrijeme ne drži vodu.

ekipa se previše podjelila i pazi na gluposti
od 'jel mi kokotica 50's ili malo vuče na neo?' '
do 'kak možeš izač iz kuće a nemaš na sebi čarape iz '56!'
nekad smo u jednom trenutku tulili na 'only you' a u drugom su čizme letile na sve strane kad su iz zvučnika crampsi oderali 'surfin bird', da bi poslije 'ebali m... dj-u jer već 15 min nije pustil burnette
kak bi g.setzer rekel: 'It used to be fun just to play the guitar '
lab3352

#1370 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Iskreno se moram sloziti s Morbillyjem ... mislim da nedostaje malo neorockabilly zvuka ili bar jedan psychobilly bend u line up. Ostalima velika hvala na pomoci oko rute, mada sam vec imao u glavi kuda, ali nije bilo zgoreg provjeriti. Vec sam poslao mail Tamari da vidim za smjestaj u hotelima. Cekam odgovor, pa da sljedeci mjesec uradim rezervaciju. I jos jednom, Boze zdravlja...

Lab3352
Don Karlos

#1371 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

sun56 wrote:
morbilly wrote: Reko sam to i Branku, super za festival da se nastavlja, ali šteta što nema nimalo sajka ili bar žešćeg neoroka.
znaš da je već dugo vremena trend da se authentic ne mješa sa neom ili teddyjem a ti bi ni manje ni više nego sajko :-x

i meni bi bil draži festival na kojem mogu čuti i dobar hillbilly i rockabilly svih vrsta, i dobro se ispogati na sajko
al to u današnje vrijeme ne drži vodu.

ekipa se previše podjelila i pazi na gluposti
od 'jel mi kokotica 50's ili malo vuče na neo?' '
do 'kak možeš izač iz kuće a nemaš na sebi čarape iz '56!'
nekad smo u jednom trenutku tulili na 'only you' a u drugom su čizme letile na sve strane kad su iz zvučnika crampsi oderali 'surfin bird', da bi poslije 'ebali m... dj-u jer već 15 min nije pustil burnette
kak bi g.setzer rekel: 'It used to be fun just to play the guitar '
Lijepo si to rekao...Te stvari mi strašno idu na kurac,ali šta ćeš...to nam je donio globalizam.
Momci,gotovo je nemoguće da će se ti stilovi pomiješati,i ako sam i ja mišljenja da bi to bilo interesantnije(mislim na neo i authentic)
Don Karlos

#1372 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Lab,evo ti prijedlog...Kad tuzlanci idu na bauštelu u Novi Vinodolski,onda idu kroz Bosnu pa preko Like,spuste se na Senj...Cesta je vjerovatno nešto lošija,ali ne plaćaš cestarine ni kune,a i kud ti se žuri?Na taj način,dolaziš do mene na terasu popiti pivicu i upoznati Raya,Duga i Wilsona,a u konačnici i mene...Tu će još biti i Ralph vlasnik Rhythm Bomba,pa se lijepo pripremi i napravi neki interview sa svima njima.
Eto,pozvan si pa ti vidi...Možeš čak krenuti i dan ranije,pa noćiti kod mene :thumbup: :thumbup:
lab3352

#1373 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Don Karlos ... veliko hvala na pozivu, bilo bi mi veoma drago s tobom popiti koju pivu (kao i s svima s ovoga topica). Nisam nigde pozurio iskreno, vec zelim da vidim opcije. Ja tek spremam na koncert Depeche Mode u ZG, pa cemo dalje da vidimo ... Medulin je u planu, a kuda i kako, o tome, naravno ima vremena ...

Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba :thumbup:

PS: upravo radim jedan upload za ekipu i za nekih sat vremena svratite ovdje ... mislim da ce se ovaj upload svidjeti svima ... :-) ... malo neizvjesnosti
lab3352

#1374 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Boz Boorer - Between The Polecats
1.The Polecats - Sasquatch 2.The Frantix - Mama Rock 3.Boz Boorer - Save me a stool at the bar 4.The Deltas - Two by two 5.Rockin' Holocaust - Cry baby cry 6.Boz Boorer - Crazy news 7.Boz Boorer - When I lay my burden down 8.Boz Boorer - Twin piped papa 9.Boz Boorer - Rock bottom baby 10.The B-Men - When I'm gone 11.Ronnie Dawson - You tore my playhouse down 12.The Deltas - Let me play with your poodle 13.Boz Boorer - On and off baby 14.The Rugcutters - Lucky little man 15.Boz Boorer - All messed up 16.Boz Boorer - Hound dog daddy 17.Boz Boorer - Well now baby 18.Boz And The Bozmen - Red ready amber 19.Boz Boorer - Kilburn two step 20.Rockin' Holocaust - You're my one desire

Image

download all three parts:

http://www.zshare.net/download/5586843990c9daa6/
http://www.zshare.net/download/558690019046cfad/
http://www.zshare.net/download/558694759323587c/

Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba :run:
luckystrike

#1375 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by luckystrike »

Nice Guy Eddie wrote: Nije baš 1. liga bendova ali za jedan opušteni izlet na more...ima da bude ok :thumbup:
Isplati se samo zbog The Starliters potegnuti i više od 1000 km jer su po meni danas jedan od najboljih rockabilly bendova za koje znam.Imam njihova tri albuma i ih nisam gledao u živo jer nikada nisu gostovali u Livnu :D ali sudeći po onom što se može vidjeti na youtube to je to.Imaju baš ono što najviše volim u rockabilly glazbi a to je utjecaj honky tonka & western swinga,samo još nedastaje doo wop koji bi kompletirao listu mojih želja. :-)
Evo nekoliko snimki sa svirki
http://www.youtube.com/watch?v=VaAGdMRqWlo
http://www.youtube.com/watch?v=GA-Hm-PHfc0
Post Reply