Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1351 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ja sam se jednom zajebao i pojeo cevape u tom specijalu,nista gore ne pojedoh.... 
-
tempuser
#1352 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ne znam je li se od tad promjenio vlasik, ili samo recepti, ali ja sam sa starom kao dijete, nekad 80-ih, cesto isao u Sahat kulu na pitu i pita je bila dobra. Moja stara je tad radila u opstini S. Grad i tad su svi "opstinari" preko inspekcija bili najbolje obavjesteni gdje valja jesti.eyesburn wrote:samo da kažem da izbjagavate buregdžinicu "sahat kula" (buregdžinica od ćevabdžinice "specijal") u najširem mogućem luku. kolega s posla i ja na pauzi pojeli po komad sjeckanog bureka, evo treći dan muku mučimo sa stomačnim tegobama nakon tog obroka.
znači ni pod razno buregdžinica "sahat kula".![]()
![]()
-
dimnjacar
#1353 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Tačno, sjećam se, Sahat - kula je prije rata bila jedna od glavnih buregdžinica na Baščaršiji, i jedna od prvih koja je imala buredžike, tu se mahsuz zbog toga dolazilo. Bila na dobrom glasu, u svakom slučaju.tempuser wrote:Ne znam je li se od tad promjenio vlasik, ili samo recepti, ali ja sam sa starom kao dijete, nekad 80-ih, cesto isao u Sahat kulu na pitu i pita je bila dobra. Moja stara je tad radila u opstini S. Grad i tad su svi "opstinari" preko inspekcija bili najbolje obavjesteni gdje valja jesti.eyesburn wrote:samo da kažem da izbjagavate buregdžinicu "sahat kula" (buregdžinica od ćevabdžinice "specijal") u najširem mogućem luku. kolega s posla i ja na pauzi pojeli po komad sjeckanog bureka, evo treći dan muku mučimo sa stomačnim tegobama nakon tog obroka.
znači ni pod razno buregdžinica "sahat kula".![]()
![]()
Koliko se vlasnika i pit - majstora u međvremenu proimijenilo..... ko će ga znati....
- MaxPayne
#1354 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
pored živog Sača i Bosne vi tu idete 
-
l33t
#1355 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Sač na čaršiji? Bolji mi JAM 10 puta, Bosna masna previse pitaMaxPayne wrote:pored živog Sača i Bosne vi tu idete
- MaxPayne
#1356 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Moraću probati taj Jam.Bosna jeste masna ali bar ne podvaljuju pokvareno kao ta Sahat Kula.l33t wrote:Sač na čaršiji? Bolji mi JAM 10 puta, Bosna masna previse pitaMaxPayne wrote:pored živog Sača i Bosne vi tu idete
-
tempuser
#1357 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Bravo, prijeratni buredzici!dimnjacar wrote:Tačno, sjećam se, Sahat - kula je prije rata bila jedna od glavnih buregdžinica na Baščaršiji, i jedna od prvih koja je imala buredžike, tu se mahsuz zbog toga dolazilo. Bila na dobrom glasu, u svakom slučaju.tempuser wrote:
Ne znam je li se od tad promjenio vlasik, ili samo recepti, ali ja sam sa starom kao dijete, nekad 80-ih, cesto isao u Sahat kulu na pitu i pita je bila dobra. Moja stara je tad radila u opstini S. Grad i tad su svi "opstinari" preko inspekcija bili najbolje obavjesteni gdje valja jesti.
Koliko se vlasnika i pit - majstora u međvremenu proimijenilo..... ko će ga znati....
I raspored je unutra bio drugaciji, vitrina je bila na dnu.
-
tempuser
#1358 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Meni se licno Bosna nikad nije svidjala, mada se dosta ljudi kune u nju, a Sac mi je promjeniv, nekad mi legne ko budali samar, nekad tezak ne mogu sebi da dodjem kad pojedem, ali je ok!MaxPayne wrote:pored živog Sača i Bosne vi tu idete
-
l33t
#1359 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
neces se pokajatiMaxPayne wrote:Moraću probati taj Jam.Bosna jeste masna ali bar ne podvaljuju pokvareno kao ta Sahat Kula.l33t wrote:Sač na čaršiji? Bolji mi JAM 10 puta, Bosna masna previse pitaMaxPayne wrote:pored živog Sača i Bosne vi tu idete
- MaxPayne
#1360 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
voli raja masnotempuser wrote:
Meni se licno Bosna nikad nije svidjala, mada se dosta ljudi kune u nju
- nepass1
#1361 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
u sacu bas zavisi ko pravi pite, nekad vrh nekad jedva pojedem.tempuser wrote:Meni se licno Bosna nikad nije svidjala, mada se dosta ljudi kune u nju, a Sac mi je promjeniv, nekad mi legne ko budali samar, nekad tezak ne mogu sebi da dodjem kad pojedem, ali je ok!MaxPayne wrote:pored živog Sača i Bosne vi tu idete
-
mistek
#1362 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Kako se zove ona buregdžinica na Markalama, pored Semića, Age, nekadašnjeg U2 i šta već ondje ima?
Prije koju sedmicu uđem u nju prvi put i ne znam što ranije nikad nisam, ali pita me baš pozitivno iznenadila. Sirnica je specifična i rekao bih jednaka kao kod Duleta na Pofalićima (Makedonac). Burek je isto odličan. I tikva je dobra, pošto volim tikvu, recimo kao kod Seje 100m dalje
Ove ostale nisam probao. Plus, cijene su mu niže nego kod ostalih u tom dijelu grada i konstantno ljudi ulaze/izlaze.
Helem, baš sam se iznenadio pozitivno, obzirom da se godinama vrtim u tom rejonu, a nikad nisam ušao tu
Prije koju sedmicu uđem u nju prvi put i ne znam što ranije nikad nisam, ali pita me baš pozitivno iznenadila. Sirnica je specifična i rekao bih jednaka kao kod Duleta na Pofalićima (Makedonac). Burek je isto odličan. I tikva je dobra, pošto volim tikvu, recimo kao kod Seje 100m dalje
Helem, baš sam se iznenadio pozitivno, obzirom da se godinama vrtim u tom rejonu, a nikad nisam ušao tu
- nepass1
#1363 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ona sto se kao sidje niz par stepenica?mistek wrote:Kako se zove ona buregdžinica na Markalama, pored Semića, Age, nekadašnjeg U2 i šta već ondje ima?![]()
Prije koju sedmicu uđem u nju prvi put i ne znam što ranije nikad nisam, ali pita me baš pozitivno iznenadila. Sirnica je specifična i rekao bih jednaka kao kod Duleta na Pofalićima (Makedonac). Burek je isto odličan. I tikva je dobra, pošto volim tikvu, recimo kao kod Seje 100m daljeOve ostale nisam probao. Plus, cijene su mu niže nego kod ostalih u tom dijelu grada i konstantno ljudi ulaze/izlaze.
- Santic_Aleksa
#1364 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Koga god znam da ide dole, kaže - Odoh kod Bećira.
Ja preferiram Lejlu kod taksi štanda više Katedrale. Manje-više su mi sve buregdžinice bezveze.
Ja preferiram Lejlu kod taksi štanda više Katedrale. Manje-više su mi sve buregdžinice bezveze.
-
tempuser
- Gentleman
#1366 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Bećiri, najbolji, trebao si probat krompirušu i zeljanicu.mistek wrote:Kako se zove ona buregdžinica na Markalama, pored Semića, Age, nekadašnjeg U2 i šta već ondje ima?![]()
Prije koju sedmicu uđem u nju prvi put i ne znam što ranije nikad nisam, ali pita me baš pozitivno iznenadila. Sirnica je specifična i rekao bih jednaka kao kod Duleta na Pofalićima (Makedonac). Burek je isto odličan. I tikva je dobra, pošto volim tikvu, recimo kao kod Seje 100m daljeOve ostale nisam probao. Plus, cijene su mu niže nego kod ostalih u tom dijelu grada i konstantno ljudi ulaze/izlaze.
I drži kvalitet, konstantno.
I cijene, najniže u gradu, krompiruša 6, zeljanica 8 a burek 10
- azurna_obala
#1367 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Tapi u shopingu na Grbavici!
Sjeckani burek odmah iza mog
Sjeckani burek odmah iza mog
-
mistek
#1368 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ja ne znam kako je meni taj Bećiri promakao sve ove godine. Znači, jeo sam pitu makar jednom u barem 30 buregdžinica u gradu i tek prije dva mjeseca tamo. Od tada, kad god mi se jede, tamo
I skroz ljubazan čovjek, a i ona djevojka što radi.
I gledati ću onda da probam i ostatak repertoara, ako je dobar kao što velite
Baš mislim da može visoka ocjena bez da se precjenjuje zbog nekih subjektivnih doživljaja, nostalgije i sl.
I gledati ću onda da probam i ostatak repertoara, ako je dobar kao što velite
Baš mislim da može visoka ocjena bez da se precjenjuje zbog nekih subjektivnih doživljaja, nostalgije i sl.
- Santic_Aleksa
#1369 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
U koja doba mu inače bude vrela pita, da i ja probam?
Baš sam davno bio, ne sjećam se kakva je.
- Banksy
#1370 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ja nisam nikad, a koliko je hvalite, sve ispod nadnaravnog iskustva biće razočarenje... 
- JThomas
#1371 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
tražiš onu koje nema, da sačekaš da izađe 
- Banksy
#1372 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Sve izađu nekad, koja je najbolja 
- JThomas
#1373 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
teško je reći. možda ipak burek kad je vruć. ali teško je 
- Banksy
#1374 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
hardcore fan 
- JThomas
#1375 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ama ja sam prejeo ovaj grad. i prejedam ga svakodnevno opet
i najbolja je to deceniju pričam.