Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1351 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by bitanga_sa_otesa »

ja sam se jednom zajebao i pojeo cevape u tom specijalu,nista gore ne pojedoh.... :run:
tempuser

#1352 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by tempuser »

eyesburn wrote:samo da kažem da izbjagavate buregdžinicu "sahat kula" (buregdžinica od ćevabdžinice "specijal") u najširem mogućem luku. kolega s posla i ja na pauzi pojeli po komad sjeckanog bureka, evo treći dan muku mučimo sa stomačnim tegobama nakon tog obroka.

znači ni pod razno buregdžinica "sahat kula". :twisted: :twisted: :twisted:
Ne znam je li se od tad promjenio vlasik, ili samo recepti, ali ja sam sa starom kao dijete, nekad 80-ih, cesto isao u Sahat kulu na pitu i pita je bila dobra. Moja stara je tad radila u opstini S. Grad i tad su svi "opstinari" preko inspekcija bili najbolje obavjesteni gdje valja jesti.
dimnjacar

#1353 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by dimnjacar »

tempuser wrote:
eyesburn wrote:samo da kažem da izbjagavate buregdžinicu "sahat kula" (buregdžinica od ćevabdžinice "specijal") u najširem mogućem luku. kolega s posla i ja na pauzi pojeli po komad sjeckanog bureka, evo treći dan muku mučimo sa stomačnim tegobama nakon tog obroka.

znači ni pod razno buregdžinica "sahat kula". :twisted: :twisted: :twisted:
Ne znam je li se od tad promjenio vlasik, ili samo recepti, ali ja sam sa starom kao dijete, nekad 80-ih, cesto isao u Sahat kulu na pitu i pita je bila dobra. Moja stara je tad radila u opstini S. Grad i tad su svi "opstinari" preko inspekcija bili najbolje obavjesteni gdje valja jesti.
Tačno, sjećam se, Sahat - kula je prije rata bila jedna od glavnih buregdžinica na Baščaršiji, i jedna od prvih koja je imala buredžike, tu se mahsuz zbog toga dolazilo. Bila na dobrom glasu, u svakom slučaju.
Koliko se vlasnika i pit - majstora u međvremenu proimijenilo..... ko će ga znati....
MaxPayne

#1354 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by MaxPayne »

pored živog Sača i Bosne vi tu idete :D
l33t

#1355 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by l33t »

MaxPayne wrote:pored živog Sača i Bosne vi tu idete :D
Sač na čaršiji? Bolji mi JAM 10 puta, Bosna masna previse pita
MaxPayne

#1356 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by MaxPayne »

l33t wrote:
Moraću probati taj Jam.Bosna jeste masna ali bar ne podvaljuju pokvareno kao ta Sahat Kula.
tempuser

#1357 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by tempuser »

dimnjacar wrote:
tempuser wrote:
Tačno, sjećam se, Sahat - kula je prije rata bila jedna od glavnih buregdžinica na Baščaršiji, i jedna od prvih koja je imala buredžike, tu se mahsuz zbog toga dolazilo. Bila na dobrom glasu, u svakom slučaju.
Koliko se vlasnika i pit - majstora u međvremenu proimijenilo..... ko će ga znati....
Bravo, prijeratni buredzici! :thumbup:
I raspored je unutra bio drugaciji, vitrina je bila na dnu.
tempuser

#1358 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by tempuser »

Meni se licno Bosna nikad nije svidjala, mada se dosta ljudi kune u nju, a Sac mi je promjeniv, nekad mi legne ko budali samar, nekad tezak ne mogu sebi da dodjem kad pojedem, ali je ok!
l33t

#1359 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by l33t »

MaxPayne wrote:
l33t wrote:
Moraću probati taj Jam.Bosna jeste masna ali bar ne podvaljuju pokvareno kao ta Sahat Kula.
neces se pokajati :) jeo sam samo jednom u Saču, meso mi je bilo zilavo nekakvo, inace samo fasirani burek gotivim
MaxPayne

#1360 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by MaxPayne »

tempuser wrote:
Meni se licno Bosna nikad nije svidjala, mada se dosta ljudi kune u nju
voli raja masno
nepass1

#1361 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by nepass1 »

tempuser wrote:
Meni se licno Bosna nikad nije svidjala, mada se dosta ljudi kune u nju, a Sac mi je promjeniv, nekad mi legne ko budali samar, nekad tezak ne mogu sebi da dodjem kad pojedem, ali je ok!
u sacu bas zavisi ko pravi pite, nekad vrh nekad jedva pojedem.
mistek

#1362 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by mistek »

Kako se zove ona buregdžinica na Markalama, pored Semića, Age, nekadašnjeg U2 i šta već ondje ima? :D

Prije koju sedmicu uđem u nju prvi put i ne znam što ranije nikad nisam, ali pita me baš pozitivno iznenadila. Sirnica je specifična i rekao bih jednaka kao kod Duleta na Pofalićima (Makedonac). Burek je isto odličan. I tikva je dobra, pošto volim tikvu, recimo kao kod Seje 100m dalje :D Ove ostale nisam probao. Plus, cijene su mu niže nego kod ostalih u tom dijelu grada i konstantno ljudi ulaze/izlaze.

Helem, baš sam se iznenadio pozitivno, obzirom da se godinama vrtim u tom rejonu, a nikad nisam ušao tu :-D
nepass1

#1363 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by nepass1 »

mistek wrote:Kako se zove ona buregdžinica na Markalama, pored Semića, Age, nekadašnjeg U2 i šta već ondje ima? :D

Prije koju sedmicu uđem u nju prvi put i ne znam što ranije nikad nisam, ali pita me baš pozitivno iznenadila. Sirnica je specifična i rekao bih jednaka kao kod Duleta na Pofalićima (Makedonac). Burek je isto odličan. I tikva je dobra, pošto volim tikvu, recimo kao kod Seje 100m dalje :D Ove ostale nisam probao. Plus, cijene su mu niže nego kod ostalih u tom dijelu grada i konstantno ljudi ulaze/izlaze.

Helem, baš sam se iznenadio pozitivno, obzirom da se godinama vrtim u tom rejonu, a nikad nisam ušao tu :-D
ona sto se kao sidje niz par stepenica?
Santic_Aleksa

#1364 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Santic_Aleksa »

Koga god znam da ide dole, kaže - Odoh kod Bećira. :lol:
Ja preferiram Lejlu kod taksi štanda više Katedrale. Manje-više su mi sve buregdžinice bezveze. :skoljka:
tempuser

#1365 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by tempuser »

Bećiri
Gentleman

#1366 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Gentleman »

mistek wrote:Kako se zove ona buregdžinica na Markalama, pored Semića, Age, nekadašnjeg U2 i šta već ondje ima? :D

Bećiri, najbolji, trebao si probat krompirušu i zeljanicu.
I drži kvalitet, konstantno.
I cijene, najniže u gradu, krompiruša 6, zeljanica 8 a burek 10 :thumbup: :thumbup:
azurna_obala

#1367 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by azurna_obala »

Tapi u shopingu na Grbavici!

Sjeckani burek odmah iza mog :mrgreen:
mistek

#1368 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by mistek »

Ja ne znam kako je meni taj Bećiri promakao sve ove godine. Znači, jeo sam pitu makar jednom u barem 30 buregdžinica u gradu i tek prije dva mjeseca tamo. Od tada, kad god mi se jede, tamo :D I skroz ljubazan čovjek, a i ona djevojka što radi.

I gledati ću onda da probam i ostatak repertoara, ako je dobar kao što velite :-D

Baš mislim da može visoka ocjena bez da se precjenjuje zbog nekih subjektivnih doživljaja, nostalgije i sl.
Santic_Aleksa

#1369 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Santic_Aleksa »

U koja doba mu inače bude vrela pita, da i ja probam? :D Baš sam davno bio, ne sjećam se kakva je.
Banksy

#1370 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Banksy »

Ja nisam nikad, a koliko je hvalite, sve ispod nadnaravnog iskustva biće razočarenje... :D
JThomas

#1371 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by JThomas »

tražiš onu koje nema, da sačekaš da izađe :mrgreen:
Banksy

#1372 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Banksy »

Sve izađu nekad, koja je najbolja :D
JThomas

#1373 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by JThomas »

teško je reći. možda ipak burek kad je vruć. ali teško je :mrgreen:
Banksy

#1374 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Banksy »

hardcore fan :lol:
JThomas

#1375 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by JThomas »

ama ja sam prejeo ovaj grad. i prejedam ga svakodnevno opet :mrgreen: i najbolja je to deceniju pričam.
Post Reply