Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
samo malo

#1351 Re: reprezentacija

Post by samo malo »

Ocekivan rezultat.

Da je Obradovic selektor, sa ovakvim igracima nebi daleko dogurao. U najboljem slucaju do Francuske, a onda potop.

Gdje su rezultati mladih selekcija? kakav je rad sa mladim igracima? sta se radi na jacanju kosarkaske baze u BiH? slicno kao i u rukometu, sportovi u kojima nas nece spasiti dijaspora, golman iz Kanade, golgeter iz Amerike, vezni red iz Svedske i Njemacke, vec je potrebno raditi sa mladima. A toga nema ni koliko crnog ispod nokta.

Komsije u rukometu redovno medju osvajacima medalja na juniorskim prvenstvima, Srbi prije par godina svjetski prvaci na U-21, Hrvati prije par godina kadetski prvaci Evrope U-19, ove godine prvaci svijeta U-19, "slabije" medalje da ne brojim, u kosarci ove godine Hrvati uzeli medalju na U-19 svjetskom prvenstvu, imaju MVP-a prvenstva, dvojicu u najboljoj petorci, Srbi prvaci Evrope na U-18 prvenstvu uz Muslija kao najboljeg igraca prvenstva, obje drzave ucestvuju i na ovogodisnjim U-16, U-20 prvenstvima, ulaze u cetvrtfinala i polufinala bez problema, a nas nema ni na mapi.

Uz takve cinjenice, idu i rezultati u seniorskim selekcijama.
mgogic

#1352 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Nemamo kvalitetu da osvojimo Euro,ali majku mu,imamo kvalitetu da nas Madjarska i Belgija ne nabijaju kao kantu!!!
samo malo

#1353 Re: reprezentacija

Post by samo malo »

Sto je najgore, i ono sto nam valja i vrijedi, ode igrati za komsije. "Mali" Marino Maric, pivotmen Zrinjskog, potpise za Zagreb ove godine, obuce kockasti dres, osvoji svjetsko prvensto U-19 sa Hrvatskom u Tunisu, proglase ga za MVP-a prvenstva, talenat samo takav, bice najbolji pivot svijeta za par godina.

Nikad se niko iz BiH saveza nije ni potrudio da momka dovede na okupljanje reprezentacije, ali zato Gobac organizuje presicu samo da bi rekao "dovodimo novog pivota, bice bolji od Vorija, zalozit cu se da vec sada sa 19 godina igra u A timu". I tako i bjese, na pripremnim utakmicama Zagreba momak zabija li zabija, a tek mu 19.

Ne znam ima li medju kosarkasima takvih izletnika, mislim da nema znacajnih koliko sam pratio, uglavnom im igraju domaci klinci iz hrvatskih i srpskih klubova, jedino mladji brat Stanka Baraca, kazu da je solidan talenat.

Pa je tu slucaj Sutona, momku je mama Srbijanka, dakle on nije neki Hrvat da kazes srce ga vuce, ali on lagano otkaci BiH i dogovori sa Repesom da ove godine dobije postedu zbog nastavka karijere a vec od sljedece godine bice na raspolaganju hrvatskom selektoru.
Sto nas je otkacio, a ko nebi, nesposobno je sve od cinovnika do predsjednika saveza. Niko ne zna raditi svoj posao, ne pali tu ono "sine ti si bosanac, patriota, pa daj igraj za svoju drzavu", patriotizam je ok ali svaki sportista hoce vidjeti plan i program i uklapa li se sve to u njegovu karijeru. To mu je posao, od toga zivi, ne zivi se od praznih rijeci i jos praznijih obecanja.

Sta je kod nas plan i program, mlade selekcije pitam se i postoje li, selektor manje vise smotan i nesposoban, rukovodstvo saveza nesposobno, plan je utrapiti malog od Ade i Nizame u avion sa reprezentativcima da i on vidi Poljsku uzivo. Znam ja lika sto je sa fudbalskom reprezentacijom prosao pola svijeta, a sa fudbalom ima veze koliko i sa kvantnom fizikom. Ali ima ledja, sponzori ovo ono.
samo malo

#1354 Re: reprezentacija

Post by samo malo »

Ramljak iz Posusja nije igrao na prvenstvu na NZ a veliki je kapacitet, igrali su Bilinovac, Bubalo i Darko Planinic ali ova trojica su ipak zaduzeni za mahanje peskirima.
Zux

#1355 Re: reprezentacija

Post by Zux »

Ovo sto kazes "samo malo" iznad u svojim postovima je 100% tacno, mladje kategorije su nam odron (ne samo u kosarci ali sad je o njoj rijec). Talenata ima, ali ih upropastava "strucni" kadar. Ko je kriv sto je Preldzic zaigrao za Sloveniju? Rizvic? Begic? Hrvati i Srbi nazalost igraju za susjede jos iz dodatnih razloga, ne samo sportskih, mada da nam je savez sposoban dalo bi se i njih ubijediti da igraju za svoju domovinu. Medjutim, sve to na stranu, mi da smo imali trenera koji nije retardiran, u glavnim kvalifikacijama bismo izborili nastup na EP. Ne bismo gubili od Ceske i od Britanije koje bukvalno imaju po 2 kvalitetna igraca, sve da su to Kobe i Lebron ekipu cini 10 igraca, a ne 2. Sad u ovom barazu smo ispali opet samo zbog trenera, bez obzira sto nam je ovo najgora ekipa od 93. godine. I ovo krme nema obraza ni nakon svega da da ostavku. Zbog njega ne igraju: Mrsic, Teletovic, Hukic, Krupalija, Domercant, Bremer, Vasiljevic... Zasto? I oni zasluzuju kritike (ne ovi naturalizovani) jer za svoju zemlju se mora igrati ko god da vodi repku. ALI niko od ovih navedenih valjda vise ne moze da slusa njegove imbecilne taktkicke bravure (ala Domercant na playu, ili savjeti tipa "igrajte koji vam je qratz i sl.). Kako god, mi smo uvijek lebdjeli na granici izmedju prvog i drugog razreda evropske kosarke, to je cinjenica, ali bar smo isli na ta prvenstva i za to imamo kvalitet, jos uvijek.
upsala

#1356 Re: reprezentacija

Post by upsala »

Zux wrote:Ovo sto kazes "samo malo" iznad u svojim postovima je 100% tacno, mladje kategorije su nam odron (ne samo u kosarci ali sad je o njoj rijec). Talenata ima, ali ih upropastava "strucni" kadar. Ko je kriv sto je Preldzic zaigrao za Sloveniju? Rizvic? Begic? Hrvati i Srbi nazalost igraju za susjede jos iz dodatnih razloga, ne samo sportskih, mada da nam je savez sposoban dalo bi se i njih ubijediti da igraju za svoju domovinu. Medjutim, sve to na stranu, mi da smo imali trenera koji nije retardiran, u glavnim kvalifikacijama bismo izborili nastup na EP. Ne bismo gubili od Ceske i od Britanije koje bukvalno imaju po 2 kvalitetna igraca, sve da su to Kobe i Lebron ekipu cini 10 igraca, a ne 2. Sad u ovom barazu smo ispali opet samo zbog trenera, bez obzira sto nam je ovo najgora ekipa od 93. godine. I ovo krme nema obraza ni nakon svega da da ostavku. Zbog njega ne igraju: Mrsic, Teletovic, Hukic, Krupalija, Domercant, Bremer, Vasiljevic... Zasto? I oni zasluzuju kritike (ne ovi naturalizovani) jer za svoju zemlju se mora igrati ko god da vodi repku. ALI niko od ovih navedenih valjda vise ne moze da slusa njegove imbecilne taktkicke bravure (ala Domercant na playu, ili savjeti tipa "igrajte koji vam je qratz i sl.). Kako god, mi smo uvijek lebdjeli na granici izmedju prvog i drugog razreda evropske kosarke, to je cinjenica, ali bar smo isli na ta prvenstva i za to imamo kvalitet, jos uvijek.
U Srbiji svaki sportista koji osvoji medalju na EP,SP ILI OI,(naravno samo olimpijske discipline),po završetku karijere ima nacionalnu penziju.Što medalja sjajnija veća je lova.Koliko sam upoznat,osvajač zlata ima tri prosječne plate.Neka je to oko 3000KM(nije važno ako je i manje),to je lijepa parica.Ovdje toga nema,samo patnja,pa je normalno da se odlazi na druge strane!I ja bi za dobru lovu sve napustio!
phillie

#1357 Re: reprezentacija

Post by phillie »

A ko bi to mogao ubijediti ove mlade kosarkase da ne igraju za Hrvatsku, Srbiju... da to nece mozda predsjedavajuci Saveza Nikica Petrovic, prijeratni milicajac SUP-a Busovaca i predsjednik tamosnjeg kk Jedinstva, a posljeratnog nacelnika ove male varosi, koji je po ko zna kojim transferzalama dosao do vrha kuce kosarke, i kojem je vise stalo da decki iz Posusja, Sirokog, Mostara prije obuku kockasti dres od ovog naseg. Pored tih "poslova" oni ne mogu obezbjediti sredstva da cini mi se kadetska reprezentacija ode na EP, kojima se dan prije puta saopstava ova vijest. A da dalje ne govorimo o selektoru i njegovoj strucnosti vodjenja ekipe....

Poslije Markovica and co. repka nam je tanka ko celofan prije svega sto nam je tanak rad sa omladincima, tanka nam je i liga, tanka ulaganja...zesci celofan. To je realnost.
MaToUkOu

#1358 Re: reprezentacija

Post by MaToUkOu »

Ja mislim da treba Sabita Hadžića vratit na mjesto selektora :mrgreen: ako ništa, u doba dok je on bio selektor učestvovali smo na svakom Evropskom prvenstvu...

Ma iskreno i nemamo mi neku ekipu, ovo nam je sigurno najlošija generacija reprezentativaca u zadnjih 10 godina :roll: a još kad se tome pridodaju pojedinci koji više ne žele da igraju za repku kao npr. Ovčina... :x

Jednostavno, ne mogu misliti suprotno!
El_comadante

#1359 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

znali ko kad če biti izvlačenja grupa za kvalifikacije za slijedeče EP? i ko igra se u njima?
nikad_izvini

#1360 Re: reprezentacija

Post by nikad_izvini »

Mnogi govore da nemamo kvalitetnu ekipu. Slažem se. Tanki smo, ali, kako Švabe predvođene Jaglom i ostalim anonimusima(osim Femerlinga, najvećeg kloca u centarskoj Historiji, osim možda Jazvina :D ) prođoše u drugi krug EP-a bez Novickog :roll: Nisu se ljudi uopšte obrukali. Nije do ekipe, do mentaliteta je igrača kao i trenera. Sa Mensom i Imamovićem(SDA politika postavljanja podobnih a ne sposobnih, tako je i Alija postavio Pušinu, slavnog sportistu-drota na čelo FS) na čelu KS bi i Španija bila prosječna ekipa :roll: :skoljka:
JThomas

#1361 Re: reprezentacija

Post by JThomas »

nikad_izvini wrote:Mnogi govore da nemamo kvalitetnu ekipu. Slažem se. Tanki smo, ali, kako Švabe predvođene Jaglom i ostalim anonimusima(osim Femerlinga, najvećeg kloca u centarskoj Historiji, osim možda Jazvina :D ) prođoše u drugi krug EP-a bez Novickog :roll: Nisu se ljudi uopšte obrukali. Nije do ekipe, do mentaliteta je igrača kao i trenera. Sa Mensom i Imamovićem(SDA politika postavljanja podobnih a ne sposobnih, tako je i Alija postavio Pušinu, slavnog sportistu-drota na čelo FS) na čelu KS bi i Španija bila prosječna ekipa :roll: :skoljka:
to.

neku sad vrhunsku evropsku klasu sigurno nemamo. ali da nas belgija rutinski otrese k'o što nas je otresla? e izvinite, to MORA bolje čak i s onim igračima, mnogo, mnogo bolje.
upsala

#1362 Re: reprezentacija

Post by upsala »

Jedina opcija je trener stranac.Koliko znam Pešić je bez posla....
Edin H.

#1363 Re: reprezentacija

Post by Edin H. »

Izgleda da hoce da zaposle Acu Petrovica. Kako li ce ga samo platiti :skoljka:
mgogic

#1364 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

To ti ozbiljno?
rado_vidjen

#1365 Re: reprezentacija

Post by rado_vidjen »

jel postoji sad mogucnost da slovenci popuste u vezi preldzica i begica :-? pogotovo je begic (220 cm, pokretljiv, skocan, mekana ruka) interesantan. sa njim bi rijesili kljucni problem pod kosem

ono, ocito je da i bez njih mogu postizat vrhunske rezultate :roll: trebalo bi sad zaganjatat, krenut u ofanzivi i uprijet svim sredstvima...valjda nisu tol'ki supci

vlada vukoicic - za selektora

moj glas :oops:
fini dečko

#1366 Re: reprezentacija

Post by fini dečko »

Edin H. wrote:Izgleda da hoce da zaposle Acu Petrovica. Kako li ce ga samo platiti :skoljka:
Ovo je pa skoro završena stvar. :bih: A tek kada se čuje ko je direktor reprezentacije... :thumbup:
samo malo

#1367 Re: reprezentacija

Post by samo malo »

jah....

Mensur Bajramović je zvanično selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nekima, međutim, to nije prepreka da u medijskim napisima već sada ne samo smjenjuju aktuelnog nego i da postavljaju novog selektora našeg tima, i to Acu Petrovića! Koliko ima istine u tome da bi iskusni hrvatski stručnjak zaista mogao preuzeti BiH, pitali smo potpredsjednika Saveza Nihada Imamovića.

- U ovom momentu, nimalo! Prvi razlog je to što BiH ima selektora, drugi je da niko iz Saveza ni u formalnim ni u neformalnim razgovorima nije spomenuo bilo kakvog kandidata i, treći, također bitan, jeste da se radi o privatnoj inicijativi ljudi izvan košarke, koji bi preko Petrovića i nas rješavali neke svoje probleme - kaže Imamović.

Prema njegovim riječima, moguće je očekivati nastavak medijskog lobiranja za kandidata (ili kandidate), ali naglašava da to neće proći, odnosno da će pitanje selektora rješavati odgovorni u KSBiH.

- Redoslijed poteza je jasan, Bajramović će poslati svoj izvještaj, mi ćemo o tome raspravljati pa, ako odlučimo tražiti novog selektora, tek ćemo onda utvrditi listu kandidata, ali bez pritisaka sa strane - izričito kaže Imamović.
bijelo_dugme

#1368 Re: reprezentacija

Post by bijelo_dugme »

samo malo wrote:jah....

Mensur Bajramović je zvanično selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nekima, međutim, to nije prepreka da u medijskim napisima već sada ne samo smjenjuju aktuelnog nego i da postavljaju novog selektora našeg tima, i to Acu Petrovića! Koliko ima istine u tome da bi iskusni hrvatski stručnjak zaista mogao preuzeti BiH, pitali smo potpredsjednika Saveza Nihada Imamovića.

- U ovom momentu, nimalo! Prvi razlog je to što BiH ima selektora, drugi je da niko iz Saveza ni u formalnim ni u neformalnim razgovorima nije spomenuo bilo kakvog kandidata i, treći, također bitan, jeste da se radi o privatnoj inicijativi ljudi izvan košarke, koji bi preko Petrovića i nas rješavali neke svoje probleme - kaže Imamović.

Prema njegovim riječima, moguće je očekivati nastavak medijskog lobiranja za kandidata (ili kandidate), ali naglašava da to neće proći, odnosno da će pitanje selektora rješavati odgovorni u KSBiH.

- Redoslijed poteza je jasan, Bajramović će poslati svoj izvještaj, mi ćemo o tome raspravljati pa, ako odlučimo tražiti novog selektora, tek ćemo onda utvrditi listu kandidata, ali bez pritisaka sa strane - izričito kaže Imamović.
B-divizija :bih:
Ramic mirso

#1369 Re: reprezentacija

Post by Ramic mirso »

mi imamo dobru kosarku reprezentaciju BiH :bih:
-danTe-

#1370 Re: reprezentacija

Post by -danTe- »

Ramic mirso wrote:mi imamo dobru kosarku reprezentaciju BiH :bih:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :(
nikad_izvini

#1371 Re: reprezentacija

Post by nikad_izvini »

Reprezentacije po jakosnim grupama za EP 2011 u Litvaniji:

1. Makedonija, Poljska, Latvija
2. Velika Britanija, Bugarska, Izrael
3. BiH, Finska, Belgija
4. Portugal, Mađarska, Italija
5. Crna Gora, Gruzija, Ukrajina

Prave se tri grupe po 5 ekipa. Pored prvoplasiranih, dalje idu i dvije najbolje drugoplasirane ekipe.

Sve u svemu, ako odozdo izvučemo Italiju ili CG moglo bi da bude svašta. Ovi iznad nas su već postali giganti za nas što smo dokazali debaklom od Belgije :skoljka:

Menso "the John" treća četvrtina sa nadimkom, ne znam da zovem time-out će nas povesti u naredni debakl. Valja prodati Muju i ostale klošare. Bolje da uzima pare nego da odigramo neku akciju. Sramota. Također, želio bih da se sjedim komplet punoljetne ženske familije Imamoviću.
scheph

#1372 Re: reprezentacija

Post by scheph »

Sta rade ovi Italijani medju ovom buranijom? Cak su gori i od nas!
mgogic

#1373 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Ovaj ciklus nam ostane samo da Boga molimo da ne odemo u B diviziju!Sa Memsom bolje ne mozemo kad bi imalo LBJ,Bryanta i Garnetta da igraju za BiH i to da ginu svim srcem!Covjek je totalni antitalenat trenerski, a jedino proprcionalno njegovom znanju kosarkaskom je djon koji ima umjesto obraza!!!
Mozda ovo izgleda kao ogorcenost i preostra kritika Memse the Wise-a, ali vjerujte nije, ovo je realnost!!! :x
nikad_izvini

#1374 Re: reprezentacija

Post by nikad_izvini »

A-grupa: Finska, Italija, Latvija, Crna Gora i Izrael.
B-grupa: BiH, Mađarska, Makedonija, Ukrajina, Velika Britanija
C-grupa: Belgija, Portugal, Poljska, Gruzija i Bugarska

Grupa nako što ne znači da možemo biti drugi. Mensur the john Bajramović neće odstupiti. Ima podršku čuvenog stručnjaka Imamovića :roll:
Realno je Makedonija jača od nas a i njih možemo dobiti kući. Ovo ostalo je "taraba", naravno pod uslovom da za VB ne igraju Deng i Gordon :D
mgogic

#1375 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Za plasman treba dobiti sve kod kuce, ali sve bas sve utakmice, i uzeti Madjare i Ukrajince u gostima!Posto grupa u kojoj su Italijani, Izrael i CG bi trebalo da svako svakog dobija (bar odokativno) tako da mislim da ce tu ili u 3 grupi gdje su svi bare-bare ispasti drugoplasirani!
To je kad bi sve bilo realno i Memso umro do pocetka kvalifikacija!
Posto nece, bicemo treci i baraz baraz mi nikad necemo proc'!
Post Reply