Citam, sto? Mogu pitati za jos koje iskustvo.menekse1992 wrote:Pa čitaš li postove na ovoj strani?Rijeka_snova wrote:Ima li ko iskustva sa stomatoloskom ordinacijom Pirovic? Kakve su im cijene?
Stomatolog - gdje, šta, kako...
Moderator: anex
- Rijeka_snova
#1351 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
- Ericha100
#1352 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ja sam nedavno otišla u Pirović ordinaciju na Pofalićima. Ništa sad specijalno nisam radila, ali bila sam zadovoljna. Cijena normalna, ordinacija čista ko suza, a Kenan ili kako se već zove onaj mlađahni zubar je bio izuzetno ljubazan i susretljiv.
Čovjek odradio jako fino svoj posao, pregledao zube i rekao da je sve ok i da samo radim redovne preglede svako par mjeseci. A mogao mi je sigurno reći da ima neki karijes, ili neka plomba za zamjeniti, ili šta ja znam šta još samo da moram opet da dođem, što mi se inače dešavalo kod zubara.
Sigurno da ću im ponovo otići kad zatreba.
- Rijeka_snova
#1353 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
SuperEricha100 wrote:Ja sam nedavno otišla u Pirović ordinaciju na Pofalićima. Ništa sad specijalno nisam radila, ali bila sam zadovoljna. Cijena normalna, ordinacija čista ko suza, a Kenan ili kako se već zove onaj mlađahni zubar je bio izuzetno ljubazan i susretljiv.Čovjek odradio jako fino svoj posao, pregledao zube i rekao da je sve ok i da samo radim redovne preglede svako par mjeseci. A mogao mi je sigurno reći da ima neki karijes, ili neka plomba za zamjeniti, ili šta ja znam šta još samo da moram opet da dođem, što mi se inače dešavalo kod zubara.
- Šunj
#1354 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ko radi implatante u Sarajevu, znate li cijene, kvalitet, itd.?
Da li neko ima iskustva sa http://www.dentin.ba/ i Islamovic dr Nerimom, Alifakovac 5 u Sarajevu?
Da li neko ima iskustva sa http://www.dentin.ba/ i Islamovic dr Nerimom, Alifakovac 5 u Sarajevu?
-
Sunny-7
#1355 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ima li iko iskustva sa zubarkom Jasminom Hadzic, Mala Aleja? Unaprijed hvala!
-
smailko
#1356 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
je li neko u skorije vrijeme vadio impaktirane osmice i gdje,moze preporuka. Koliko kosta taj zahvat kod privatnika? U slucaju da oduze sa narucivanjem na stomatoligiji da znam opcije.Koliko je npr. kod prohica ili bejtovica privatno vadjenje impaktirane osmice? Znaci osmica nije izrasla van vec je unutra horizontalno polozena i udara u sedmicu,i vec umirem od straha
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1357 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
dobar je malik iz grand centra
vidi se da voli svoj posao i voli raditi svima isto bio car ili posljednji penzioner
medjutim skupo
baš me zanima koliko bi me došo jedan zub, čišćenje 2 kanala i sve ostalo što ide kod sonje ili ganibegovića koji nisu bili na raspolaganju kad sam ja htio
koliko je zapravo čišćenje dva kanala i sve ostalo kod vaših zubara
vidi se da voli svoj posao i voli raditi svima isto bio car ili posljednji penzioner
medjutim skupo
baš me zanima koliko bi me došo jedan zub, čišćenje 2 kanala i sve ostalo što ide kod sonje ili ganibegovića koji nisu bili na raspolaganju kad sam ja htio
-
djulsecerka
#1358 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
joj kad se sjetim onog pirata borisa s malte
bez dozvole u nekom stanu bukvalno prodjes kroz neciji dnevni boravak da udjes u ordinaciju
jednom mi popravio nesto ne sjecam se a kasnije me zavlacio jer sam imao afte
dodji sutra dodji za pet dana
dojadilo mi odem kod sonje u hrasno i poporavi
Jeste, baš je bio mesar!
bez dozvole u nekom stanu bukvalno prodjes kroz neciji dnevni boravak da udjes u ordinaciju
jednom mi popravio nesto ne sjecam se a kasnije me zavlacio jer sam imao afte
dodji sutra dodji za pet dana
dojadilo mi odem kod sonje u hrasno i poporavi
Jeste, baš je bio mesar!
-
djulsecerka
#1359 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ordinacija Konjhodžić - Dr Alma , preko puta Stomatološkog fakulteta i Ordinacija "Dr Smajkić" -Dr Nedim na Č.Vili kod malog mosta. Njih dvoje su specijalisti endodoncije. Inače ih nema puno u gradu.iSwagga wrote:Raja, i meni treba specijalista endo (za vadjenje zivca) u Sarajevu. Imate li koga preporuciti?
-
acer5101
#1360 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Pa to sto trazis radi svaki zubar bez po muke!!!djulsecerka wrote:Ordinacija Konjhodžić - Dr Alma , preko puta Stomatološkog fakulteta i Ordinacija "Dr Smajkić" -Dr Nedim na Č.Vili kod malog mosta. Njih dvoje su specijalisti endodoncije. Inače ih nema puno u gradu.iSwagga wrote:Raja, i meni treba specijalista endo (za vadjenje zivca) u Sarajevu. Imate li koga preporuciti?
-
ZenaZbrkovima
#1361 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ne bih da se reklamiram 'vako ali kazu da odlicno i efikasno vadim zivce, za sad ne znam da ima iko bolji od mene u tom područjuRaja, i meni treba specijalista endo (za vadjenje zivca) u Sarajevu. Imate li koga preporuciti?
- Melanholik
#1362 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Pirović meni naplatio 80Black swan wrote:
- Daryl Dixon
#1363 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
.
Last edited by Daryl Dixon on 16/06/2016 02:26, edited 2 times in total.
-
samir_smts
#1364 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
VenomousV wrote:Sonja? Kad se vraca?Black swan wrote:zubarka no1 meni iz hrasnog ide 14 dana na odmor..? upravo posljednjeg pacijenta radi
Meni hitno treba preporuka!
Mrtav zub davno puk'o, "napravljen" novi, puklo sad i to al' bas bas, osjetim rupu na tom mjestu i iako je gornja sestica u pitanju vidim se da mi fali pola zuba
gdje dodje tacno ta Sonja ? i koliko kosta popravka puknutog zuba
jos me interesuje do koliko sati radi
- VenomousV
#1365 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
http://www.preduzetnik.ba/firme/firma/1 ... sonja-cerisamir_smts wrote:VenomousV wrote:Sonja? Kad se vraca?Black swan wrote:zubarka no1 meni iz hrasnog ide 14 dana na odmor..? upravo posljednjeg pacijenta radi
Meni hitno treba preporuka!
Mrtav zub davno puk'o, "napravljen" novi, puklo sad i to al' bas bas, osjetim rupu na tom mjestu i iako je gornja sestica u pitanju vidim se da mi fali pola zuba
gdje dodje tacno ta Sonja ? i koliko kosta popravka puknutog zuba![]()
![]()
?
jos me interesuje do koliko sati radi
cini mi se da radi do 18-19
obavezno nazovi i naruci se, vjerujem da joj je sad guzva zbog dijaspore
a sto se tice cijene, oko 60KM, vrijedi svake marke
-
samira183
#1366 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Mozda je malo off, ali da li je tacno da su besplatne stomatoloske usluge na Stomatoloskom fakultetu ?
Pita me danas jedna jaranica znam li da li je besplatno i preko "raspusta" i da li se uopste moze otic, jer im nema studenta, a oni rade tu dzabalamu (gotova je godina, nema vise vjezbi ) .. a ja nisam ni znala da je besplatno
Pita me danas jedna jaranica znam li da li je besplatno i preko "raspusta" i da li se uopste moze otic, jer im nema studenta, a oni rade tu dzabalamu (gotova je godina, nema vise vjezbi ) .. a ja nisam ni znala da je besplatno
-
menekse1992
#1367 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Imaš na prethodnoj strani informacije. Najskuplji je u gradu sto se tice liječenja zuba. PROVJERENO.Black swan wrote:dobar je malik iz grand centra
medjutim skupo
-
Admjus
#1368 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Zbog velikog straha od zubara sam zapustio zube. Imam 40 godina i mislim da je krajnje vrijeme da nešto učinim ali ne znam odakle da počnem, odnosno šta mi je prioritet. Npr. u gornjoj vilici mi je pukla četvorka a ostao korjen (zub je liječen i mislim da je bez živca jer me ne boli). Ista situacija je sa četvorkom i peticom u donjoj vilici, s tim što u donjoj vilici nakon te četvorke i petice fale zubi. Karijes je zahvatio i prednje zube, ispala blomba iz obje jedinice, dvicu je sredio stomatolog u ambulanti (žena je tako teške ruke da je ne preporučujem ni najljućem neprijatelju) i nakon što ga je probušila do živca kaže da ću morati liječiti zub i staviti krunicu jer se neže moći više popravljati konzervativnim zahvatom. Karijes je zahvatio i gornji dio prednjih zuba s prednje strane do desni... Pretpostavljam da bi idealno rješenje za moje zube koštalo oko 15000 KM. Pitam se koje je, i koliko bi koštalo, najjeftinije rješenje za moje zubalo? Koji zubar ili ordinacija radi potpuno bezbolno komplikovane zubarske intervencije (svi oni kažu da neće boliti, a bušilicu pritisne svom snagom), sa normalnim cijenama?
-
Walther
#1369 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
15.000KM nije ali nece biti jeftin sport... kod zubara nema normalnih cijena, pogotovo dobrihAdmjus wrote:Zbog velikog straha od zubara sam zapustio zube. Imam 40 godina i mislim da je krajnje vrijeme da nešto učinim ali ne znam odakle da počnem, odnosno šta mi je prioritet. Npr. u gornjoj vilici mi je pukla četvorka a ostao korjen (zub je liječen i mislim da je bez živca jer me ne boli). Ista situacija je sa četvorkom i peticom u donjoj vilici, s tim što u donjoj vilici nakon te četvorke i petice fale zubi. Karijes je zahvatio i prednje zube, ispala blomba iz obje jedinice, dvicu je sredio stomatolog u ambulanti (žena je tako teške ruke da je ne preporučujem ni najljućem neprijatelju) i nakon što ga je probušila do živca kaže da ću morati liječiti zub i staviti krunicu jer se neže moći više popravljati konzervativnim zahvatom. Karijes je zahvatio i gornji dio prednjih zuba s prednje strane do desni... Pretpostavljam da bi idealno rješenje za moje zube koštalo oko 15000 KM. Pitam se koje je, i koliko bi koštalo, najjeftinije rješenje za moje zubalo? Koji zubar ili ordinacija radi potpuno bezbolno komplikovane zubarske intervencije (svi oni kažu da neće boliti, a bušilicu pritisne svom snagom), sa normalnim cijenama?
dole 3 do 6 most sa mini implantatima (3000KM) ili neka vrsta parcialne proteze
lijecenje zuba i metal keramika, cca 300KM po zubu....
zbog sestic su ti vjerovatno otisli prednji zubi i pitanje koliko se sve skupa spustilo, isto tako zbog sestica jeftina opcija (most) nije moguc
nigdje to nece biti bezbolno ili prijatno jer se radi o konkretnom brusenju zuba, u tvom slucaju dodaj uzimanje otiska i slicno
-
Naslovnica
#1370 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ja radim kod Pirovića, onaj stari kod Cheersa.
Cijene su sasvim OK, zadovoljan sam kvalitetom i uslugom, od prijema do plaćanja.
Obavezno dobijem fiskalni, bez da tražim.
Imao sam posla i za oralnog hirurga (kod Pirovića se, ako je u pitanju oralni, radi po najavi), uradila žena posao za 10, bezbolno i bez suvišnog peglanja.
Preporučio bih vam ako je iole komplikovanije vađenje zuba da tražite oralnog hirurga umjjesto običnog stomatologa, malo se skuplje plati, ali vrijedi svake marke.
Cijene su sasvim OK, zadovoljan sam kvalitetom i uslugom, od prijema do plaćanja.
Obavezno dobijem fiskalni, bez da tražim.
Imao sam posla i za oralnog hirurga (kod Pirovića se, ako je u pitanju oralni, radi po najavi), uradila žena posao za 10, bezbolno i bez suvišnog peglanja.
Preporučio bih vam ako je iole komplikovanije vađenje zuba da tražite oralnog hirurga umjjesto običnog stomatologa, malo se skuplje plati, ali vrijedi svake marke.
-
Admjus
#1371 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Gore imam šestice, dole ih nema... NIsi me nimalo utješio ovim da nema bezbolnog rješenjaWalther wrote:15.000KM nije ali nece biti jeftin sport... kod zubara nema normalnih cijena, pogotovo dobrihAdmjus wrote:Zbog velikog straha od zubara sam zapustio zube. Imam 40 godina i mislim da je krajnje vrijeme da nešto učinim ali ne znam odakle da počnem, odnosno šta mi je prioritet. Npr. u gornjoj vilici mi je pukla četvorka a ostao korjen (zub je liječen i mislim da je bez živca jer me ne boli). Ista situacija je sa četvorkom i peticom u donjoj vilici, s tim što u donjoj vilici nakon te četvorke i petice fale zubi. Karijes je zahvatio i prednje zube, ispala blomba iz obje jedinice, dvicu je sredio stomatolog u ambulanti (žena je tako teške ruke da je ne preporučujem ni najljućem neprijatelju) i nakon što ga je probušila do živca kaže da ću morati liječiti zub i staviti krunicu jer se neže moći više popravljati konzervativnim zahvatom. Karijes je zahvatio i gornji dio prednjih zuba s prednje strane do desni... Pretpostavljam da bi idealno rješenje za moje zube koštalo oko 15000 KM. Pitam se koje je, i koliko bi koštalo, najjeftinije rješenje za moje zubalo? Koji zubar ili ordinacija radi potpuno bezbolno komplikovane zubarske intervencije (svi oni kažu da neće boliti, a bušilicu pritisne svom snagom), sa normalnim cijenama?
dole 3 do 6 most sa mini implantatima (3000KM) ili neka vrsta parcialne proteze
lijecenje zuba i metal keramika, cca 300KM po zubu....
zbog sestic su ti vjerovatno otisli prednji zubi i pitanje koliko se sve skupa spustilo, isto tako zbog sestica jeftina opcija (most) nije moguc
nigdje to nece biti bezbolno ili prijatno jer se radi o konkretnom brusenju zuba, u tvom slucaju dodaj uzimanje otiska i slicno
-
miki27A
#1372 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
@Admjus:
moraju ti dati lokalnu anesteziju, nakon toga neces nista osjetiti. Idi i sredi to, nisi svjestan koliko problema pocinje bas u ustima: nedovoljno zvakanje hrane, razne te upale (koje predju u hronicne) mogu uci u organizam i belaj.
Moj dajidza se kanio skoro 20 godina da ode i uradi zube (sramota, znam), covjek trpio dok je mogao i u februaru ove godine napokon odluci i za mjesec, dva sredi sve: izvadi sto je za vaditi bilo, popravi sto je za popraviti bilo i dva mosta i eno ga za ne prepoznati! Strah je normalna stvar, ali kad dodje do toga da od straha ne ides zubaru redovno eto problema.
Ja sam nasla stomatologa koji i najmanji zahvat radi sa anestezijom (osim ciscenja i poliranja, tu stvarno ne treba anestezija).
moraju ti dati lokalnu anesteziju, nakon toga neces nista osjetiti. Idi i sredi to, nisi svjestan koliko problema pocinje bas u ustima: nedovoljno zvakanje hrane, razne te upale (koje predju u hronicne) mogu uci u organizam i belaj.
Moj dajidza se kanio skoro 20 godina da ode i uradi zube (sramota, znam), covjek trpio dok je mogao i u februaru ove godine napokon odluci i za mjesec, dva sredi sve: izvadi sto je za vaditi bilo, popravi sto je za popraviti bilo i dva mosta i eno ga za ne prepoznati! Strah je normalna stvar, ali kad dodje do toga da od straha ne ides zubaru redovno eto problema.
Ja sam nasla stomatologa koji i najmanji zahvat radi sa anestezijom (osim ciscenja i poliranja, tu stvarno ne treba anestezija).
-
Mentha_Piperita
#1373 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Mislim da se ne trebaš voditi logikom koje je nejjeftinije rješenje za problem koji imaš sa zubima. Ovo ne znači da trebaš ni preskupo plaćati. Trebaš izvući maksimum od mogućnosti najboljeg rješenja za sve probleme koje si nabrojao. Ja bih na tvom mjestu obišla nekoliko stomatologa (ima ih hvala Bogu dostaAdmjus wrote:Zbog velikog straha od zubara sam zapustio zube. Imam 40 godina i mislim da je krajnje vrijeme da nešto učinim ali ne znam odakle da počnem, odnosno šta mi je prioritet. Npr. u gornjoj vilici mi je pukla četvorka a ostao korjen (zub je liječen i mislim da je bez živca jer me ne boli). Ista situacija je sa četvorkom i peticom u donjoj vilici, s tim što u donjoj vilici nakon te četvorke i petice fale zubi. Karijes je zahvatio i prednje zube, ispala blomba iz obje jedinice, dvicu je sredio stomatolog u ambulanti (žena je tako teške ruke da je ne preporučujem ni najljućem neprijatelju) i nakon što ga je probušila do živca kaže da ću morati liječiti zub i staviti krunicu jer se neže moći više popravljati konzervativnim zahvatom. Karijes je zahvatio i gornji dio prednjih zuba s prednje strane do desni... Pretpostavljam da bi idealno rješenje za moje zube koštalo oko 15000 KM. Pitam se koje je, i koliko bi koštalo, najjeftinije rješenje za moje zubalo? Koji zubar ili ordinacija radi potpuno bezbolno komplikovane zubarske intervencije (svi oni kažu da neće boliti, a bušilicu pritisne svom snagom), sa normalnim cijenama?
-
Mentha_Piperita
#1374 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Živim u Sarajevu ali već neko vrijeme kod stomatologa idem u Istočno Sarajevo, neću navoditi kod koga da neko ne misli da je reklama. Definitvno su mi jeftiniji uz istu uslugu. Ovi naši u Federaciji me podsjećaju na taksiste - koliko god im platiš i ostaviš bakšiš uvijek im je "malo".
-
AmirBaa
#1375 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ljudi koliko ste vi placali mostove ? Da mogu uporediti sa nekim cijenama
Hvala unaprijed