U zadnje vrijeme uglavnom kad se hatme daju...burek_in_space wrote:Mislish za rukomet ili inache?!bijelo_dugme wrote:Aha, malo oftopic ali koristil se ta dvorana ikako?bijelo_dugme wrote:Sto se nikad neigra u Zetri?
Zapravo,ne pamtim kada je neki sportski dogadjaj a tiche se dvoranskih sportova,organizovan u Zetri.
Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Ridjobrki
#1351 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
- bijelo_dugme
#1352 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Bilo sta, izgleda da samo prasinu kupiburek_in_space wrote:bijelo_dugme wrote:Aha, malo oftopic ali koristil se ta dvorana ikako?burek_in_space wrote:
Prevelika dvorana koja nema akustiku kao Skenderija.
A igralo se protiv Danaca u Zetri prije nekoliko godina i ne vjerujem da bi se atmosfera ikada mogla zagrijati u tolikoj dvorani,kao shto je sluchaj sa Skenderijom.
Mislish za rukomet ili inache?!
Zapravo,ne pamtim kada je neki sportski dogadjaj a tiche se dvoranskih sportova,organizovan u Zetri.
-
ePegasus
#1353 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Pobijediše,na kraju će im malo faliti da se dalje plasiraju, al fino nek se nešta dešava,malo euforije..
-
Johny
#1354 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ne tolko kvalitetna utakmica ali zasluzena pobeda Bosne. Nisam gledao tekmu od pocetka, ukljucio sam se u drugom poluvremenu kad je bilo jasno da od pobede nema nista, malo su se trznuli na kraju ali bilo je kasno.
Nasi su usli sa niskim nabojem u mec, nemotivisani, bezidejni, kao da su cekali da se tekma sto pre zavrsi... mislima su vec u revansu u Nisu gde ce sigurno igrati mnogo bolje i gde ce publika uciniti svoje.
Dobro je da je rukomet kao sport malo zivnuo u ove dve zemlje, godinama je u odnosu na fudbal, kosarku, vaterpolo, odbojku i tenis bio na margini, skoro nista se ne ulaze u taj sport, klinci treniraju po raspalim salama, a gro dobrih igaca odlazi u inostranstvo jos kao juniori... digli smo se malo iz letargije, dobili organizaciju svetskog prvenstva 2012 i sigurno ce to popularisati ovaj sport...
Cestitke Bosancima, igrali su inspirisano i borbeno, videcemo kolko ce to vredeti u nedelju...
Nasi su usli sa niskim nabojem u mec, nemotivisani, bezidejni, kao da su cekali da se tekma sto pre zavrsi... mislima su vec u revansu u Nisu gde ce sigurno igrati mnogo bolje i gde ce publika uciniti svoje.
Dobro je da je rukomet kao sport malo zivnuo u ove dve zemlje, godinama je u odnosu na fudbal, kosarku, vaterpolo, odbojku i tenis bio na margini, skoro nista se ne ulaze u taj sport, klinci treniraju po raspalim salama, a gro dobrih igaca odlazi u inostranstvo jos kao juniori... digli smo se malo iz letargije, dobili organizaciju svetskog prvenstva 2012 i sigurno ce to popularisati ovaj sport...
Cestitke Bosancima, igrali su inspirisano i borbeno, videcemo kolko ce to vredeti u nedelju...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
-
Ali_G
#1356 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Sreca pa su ovi srbijanci jedna od najjacih svjetskih ekipa, hahahahhahahahahahhaha
-
The 51st State
#1357 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Kvalitetnog navijanja nece biti dok se domace navijacke grupe ne dogovore jer je bhf na lokalnom nivou smjesan (dijasporskoj ekipi svaka cast), kada ce to biti niko ne zna, vjerovatno nikad sto zbog kodeksa sto zbog samog mentaliteta ovdasnjih ljudi.
Inace, sto se same utakmice tice nasi zapeli, Srbijanci iskulirali i taman 3 razlike za nas. U Naisusu bice svega, Cele kula i ta prica ce se prelomiti preko ledja nase reprezentacije tako da osim sto im zelim da izvuku zdravu psihu iz tekme, nista drugo ne ocekujem.
Inace, sto se same utakmice tice nasi zapeli, Srbijanci iskulirali i taman 3 razlike za nas. U Naisusu bice svega, Cele kula i ta prica ce se prelomiti preko ledja nase reprezentacije tako da osim sto im zelim da izvuku zdravu psihu iz tekme, nista drugo ne ocekujem.
- van Basten
#1358 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
velika noć je iza nas.
Zaslužena pobjeda.
Kada bi ovakva igra postala naša konstanta a ne povremeni bljesak, brzo bismo mi vidjeli veliko takmičenje. Ovako... mogla bi se otvoriti mnoga pitanja... tipa zašto smo igrali samo sa 8 igrača, zašto Martinović igra srednjeg
, zašto... ali ta i druga pitanja ću ostaviti za drugi put, ne treba kvariti ovakvu noć sa njima.
Srbija ima strašnu bekovsku liniju, koja je večeras sjajno uštopana u našoj odbrani, najviše zahvaljujući Terziću i Stojanoviću. I naravno Tahiroviću. Jedino što je Ilić nešto pogađao. Činjenica je da su im nedostajali Anđelković i Nikolić koji bi trebali u Nišu nastupiti, a koji su sigurno bolje riješenje od Bojinovića i Toskića. Biće gusto u Nišu... bojim se podlijeganja atmosferi, pogotovo pred kraj ako opet budemo disali na škrge zbog izostanka rotacije igrača.
Kakva je bila publika najbolje govori činjenica da su je gostujući igrači nagradili aplauzom ( a mi opet tražimo dlaku u jajetu). I svaka im čast na tome. Općenito, koliko pamtim gostovanja srpskih ekipa poslije rata, mislim da su ovi rukometaši najkorektniji bili, bez ijedne jedine provokacije, čisto sportski i čestitaj protivniku na kraju. Svaka im čast na tome. Valjda neće pokvariti utisak u Nišu.
Meni je, pored pobjede, najviše drago što je ona izborena u jednoj poštenoj, pravoj, muškoj rukometnoj utakmici, bez nepotrebnih vansportskih naboja na parketu.
Zaslužena pobjeda.
Kada bi ovakva igra postala naša konstanta a ne povremeni bljesak, brzo bismo mi vidjeli veliko takmičenje. Ovako... mogla bi se otvoriti mnoga pitanja... tipa zašto smo igrali samo sa 8 igrača, zašto Martinović igra srednjeg
Srbija ima strašnu bekovsku liniju, koja je večeras sjajno uštopana u našoj odbrani, najviše zahvaljujući Terziću i Stojanoviću. I naravno Tahiroviću. Jedino što je Ilić nešto pogađao. Činjenica je da su im nedostajali Anđelković i Nikolić koji bi trebali u Nišu nastupiti, a koji su sigurno bolje riješenje od Bojinovića i Toskića. Biće gusto u Nišu... bojim se podlijeganja atmosferi, pogotovo pred kraj ako opet budemo disali na škrge zbog izostanka rotacije igrača.
Kakva je bila publika najbolje govori činjenica da su je gostujući igrači nagradili aplauzom ( a mi opet tražimo dlaku u jajetu). I svaka im čast na tome. Općenito, koliko pamtim gostovanja srpskih ekipa poslije rata, mislim da su ovi rukometaši najkorektniji bili, bez ijedne jedine provokacije, čisto sportski i čestitaj protivniku na kraju. Svaka im čast na tome. Valjda neće pokvariti utisak u Nišu.
Meni je, pored pobjede, najviše drago što je ona izborena u jednoj poštenoj, pravoj, muškoj rukometnoj utakmici, bez nepotrebnih vansportskih naboja na parketu.
-
Johny
- KPNCTNJAH
#1360 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Da, da, samo zbog ovoga ce doci nacionalisti na tekmuJohny wrote: Ovo vam nije trebalo...
Ocekujte barem 1000 nacionalista u Nisu koji ce kupiti kartu samo zbog ovoga... kome je pala na pamet ovakva ideja?! Upropastili su navijanje koje je uglavnom bilo korektno...
- jasko_ba
#1361 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
svaka čast
i navijanje i ljijani i ostalo...
i navijanje i ljijani i ostalo...
-
cheb
- bijelo_dugme
#1363 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Ma i zato smo mi krivi, neke balije pocinili genocid u Srebrenici 92-93cheb wrote:
bezze ti ta prica stari....
EDIT: Imal ko kakav link za neki srpski forum da vidim sta nam komsije misle o utakmici, publici itd?
Last edited by bijelo_dugme on 20/03/2009 03:23, edited 1 time in total.
-
nikad_izvini
#1364 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Nije mi jasno zašto ne igra Prce. Taj lik bi nam valjao meni se čini. A otišao je jer nije imao odgovarajuću minutažu(tako je barem on objašnjavao u Startu).
Sve u svemu, zadovoljan sam.
- Meho Kodro
#1365 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Da nije bilo remija u Italiji plasman na EP bi bio realan, ali ako igraci BIH u glavi budu "cisti" bez ikakva pritiska u Nisu (sto ce biti jako tesko) , moze se i tamo do pozitive, IMO, ili ce da dobiju ili ce da izgube 10-ak razlikedon vito wrote:Ako na ovu pobjedu gledamo samo kao na pobjedu nad Srbijom, sto nije obicna pobjeda, onda OK, hajmo slaviti.
A ako pricamo o utakmici kvalifikacija gdje je cilj otici na Evropsko prvenstvo, onda nema razloga za preveliko slavlje, pogotovo euforiju. Trebali smo pobijediti vecom razlikom! Protivnik katastrofalan, bezidejan i jednolican u napadu, bez najboljeg igraca, sa golmanima koji su se sastajali sa loptom samo kad su je vadili iz mreze.
Mi odlicni i raznovrsni u napadu, 17 odbrana Tahirovica, odlicna krila, domaci teren, publika, da nije bilo nekoliko gluposti Harmandica i Terzica bila bi cista "petica".
I uz takav odnos snaga, gdje nam je sve islo u prilog, mi dobijemo +3, a tri minute prije kraja strepimo kad su dosli na 2 gola. Da Boze da ovo dobro zavrsi u nedjelju ali sumnjam.
Srbija u ovim kvalifikacijama nije napravila ni pokazala nesto posebno, jest dobili su Rusiju, al ta Rusija je katastrofa ove godine, na SP ih Makedonija ugazila, na kraju bili 15-16-i
Srbija je dvije godine zaredom ispadala u barazu, od Ceske i Islanda, da bi lani u trecem pokusaju nadoknadili -5 u Ceskoj i plasirali se na SP, ovo sada je prakticki baraz izmedju Srbije i BIH, treba se braniti +3, ali bolje da se ne brani nego da se pokusa pobjediti pa sta bude
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#1366 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Samo da cestitam pripadnicima 63 Padobranske Brigade tkz. Niski specijalci, tkz. Niske Kurnjace.
Sretno vam 17 godina kako napadeste na Sarajevo, s vasom naj-elitnijom vojnom jedincom koju je Jugoslavija imala, uz pjesmu Niski Zatvor od Nervoznog postara.
A, o kakvim se tu najvijacima radi imacete za priliku se uvjeriti u Nedjelju kad im vjerovatno pristigne i kontigent iz RS-a. Ja tipujem da ce biti gore nego na Marakani onomad.
Meni je samo zao da ovi rukometasi moraju igrati u takvim uslovima a Halidu bih porucio da ako padne dlaka ispod pazuha necijeg na parket, Halide kupi prnje i idi u svlacionicu, nemoj da te starog takvog opet namagarce da nesto igras u uslovima u kojima se po tribini slave mjesta klanja i sranja. Dosta je bilo i merhameta.
Sretno vam 17 godina kako napadeste na Sarajevo, s vasom naj-elitnijom vojnom jedincom koju je Jugoslavija imala, uz pjesmu Niski Zatvor od Nervoznog postara.
A, o kakvim se tu najvijacima radi imacete za priliku se uvjeriti u Nedjelju kad im vjerovatno pristigne i kontigent iz RS-a. Ja tipujem da ce biti gore nego na Marakani onomad.
Meni je samo zao da ovi rukometasi moraju igrati u takvim uslovima a Halidu bih porucio da ako padne dlaka ispod pazuha necijeg na parket, Halide kupi prnje i idi u svlacionicu, nemoj da te starog takvog opet namagarce da nesto igras u uslovima u kojima se po tribini slave mjesta klanja i sranja. Dosta je bilo i merhameta.
-
El_comadante
#1367 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
što se tiče kvalifikacija imamo šanse jer su i Srbi igrali X sa Švicarskom u gostima a ako ih mi tamo diobijemo vratičemo onaj X sa Italijom. znaći ispade sad u nedelju bitna utakmica jer ako izgubimo više od 3 razlike mislim da nemamo šanse.
-
cheb
#1368 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=351086bijelo_dugme wrote:Ma i zato smo mi krivi, neke balije pocinili genocid u Srebrenici 92-93cheb wrote:
bezze ti ta prica stari....
EDIT: Imal ko kakav link za neki srpski forum da vidim sta nam komsije misle o utakmici, publici itd?
-
mmostar
#1369 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
bravo za komentar
- IBM
#1370 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
oni ce skandirati "noz zica srebrenica" i nazivati nas balijama bez obzira na ovaj transparentmmostar wrote:bravo za komentar
ovi što su ovo razmotali su već u Danskoj,Švedskoj,Švici...
-
Johny
#1371 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
Neznam kakvo ce biti navijanje u Nisu, verovatno ce atmosvera biti paklena jer taj grad zivi za rukomet...
Ova zastava ce dodatno uzariti atmosveru, i mislim da je bila totalno nepotrebna.
Bio sam na tekmi protiv Bosne na Marakani, skupila se bratija iz Srpske, bilo ih je pola stadiona, a navijanje je bilo u vecem delu ok, sem sto su transparenti i "Noz, zica ,Srebrenica" naruzili sliku...
Ova zastava ce dodatno uzariti atmosveru, i mislim da je bila totalno nepotrebna.
Bio sam na tekmi protiv Bosne na Marakani, skupila se bratija iz Srpske, bilo ih je pola stadiona, a navijanje je bilo u vecem delu ok, sem sto su transparenti i "Noz, zica ,Srebrenica" naruzili sliku...
- samo_ti
#1372 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
.....svaka cast za setalicu.....
...
- nokia6170
#1373 Re: Reprezentacija BiH u rukometu
BHF samo su sami sebi skocili u usta sa ovim transparentom, jer im pada ona prica da oni ne mrze srbe, jer je ovo u bosni i hercegovini srpski simbol.
- FAP mashina
- dobrovoljac