Konto, konto, konto i na kraju skonto da nista ne kontam...Pospanko wrote:A tek pamet nasih forumasa. Koje majka jednom rada. Ne postoji oblast a da oni nisu strucnjaci iz nje. Ponekad sticem utisak, da se vecina ovdje na forumu vec par hiljada godina obrazuje. Jer nije moguce u ovako kratkom zivotnom vijeku, takvu pamet apsorbovati.Vodenjak wrote:Pa sta?Pospanko wrote: Da si malo pametniji skontao bi koliko samo jedna krov kuce uhvati vode. Skontaj malo povrsinu Visocice, i sve ce ti se samo kazati. "Piramida" bi u kisnom periodu, postala opasnost za sve kuce koje se nalaze u njenom podnozju.
Ako je neko bio u Africi ili Aziji gdje se nalaze ogoljena brda bez zemlje, zna odlicno o cemu Semir prica.
Sta su te kuce u poredjenju sa nasom bosanskom piramidom?
Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
- Vodenjak
-
Goran_35
Jos jednom da se izvinem ferdi,ako nije vidio...Goran_35 wrote:ferdo wrote:Gorane care. sta ja sa tobom? gdje je kod tebe zapelo u razvoju?
niko nije rekao da treba sve da se vidi ali jedan mali, najmanji nalaz bi bio u redu. ali nema nista.
znas zasto nema. zato sto svaki nalaz ima svoje mjesto i moze se vremenski odrediti. a bila bi provala da nam pokaze kakav srednjovjekovni predmet sa onih ploca. i zato se sakriva.
jer nema na svijetu iskopavanja gdje se u prve dvije sedmice nije NISTA naslo od pokretnih nalaza. nema ga care. nadjes makar kakav isprdak keramike ili kakvu alatku.
i naravno da sam kopo septicke jame, moze se jako puno saznati proucavajuci izmet. mozes saznati o prehrani (znaci i o zemljoradnji i stocarstvu) ili o bolestima.
bogami mi si bas neobrazovan i stvarno je se nadati sto je vec neko i reko da nemas valjda tih 35 godina koliko ti u niku stoji. jer ako imas u nista si ostario.
izvini ali nisam mog'o da odolim...
Nema ljutnje
- wels
buzz lightyear wrote:"Na sjevernoj strani Bosanske piramide Sunca u Visokom su otkrivene lijepo očuvane i pravilno oblikovane monolitne ploče."
Treba bezocno lagati u oci i tvrditi da su ove ploce pravilno oblikovane.
Zidovi piramide lice na nesto ovako:
Vidim ima ih koji kao dokaze hoce da im je piramida stara oko 12000 godina ocuvana kao one egipatske,neuporedivo mladje i koje su opstale u takvom stanju zahvaljujuc kudikamo povoljnijim klimatskim uslovima.
I bla,bla ......
Malo logike molim Vas.
Sve slozeno u kockice,da se kamen sjaji,poredan u pravilnim redovima,neurusheno?
Ma melem za oci mora bit,savrshenstvo geometrjiskih oblika i kao novo,a uz sve to da je staro 12000 g.
Sta ce nam stara i pohabana piramida,jebo te to.
- Jara
Pa nek' naprave OLUKE za kišnicu!Pospanko wrote: Da si malo pametniji skontao bi koliko samo jedna krov kuce uhvati vode. Skontaj malo povrsinu Visocice, i sve ce ti se samo kazati. "Piramida" bi u kisnom periodu, postala opasnost za sve kuce koje se nalaze u njenom podnozju.
Ako je neko bio u Africi ili Aziji gdje se nalaze ogoljena brda bez zemlje, zna odlicno o cemu Semir prica.
- seljak_cojek
Ma nemoj tako. Popločat ćemo mi nju mermerom.wels wrote: Sta ce nam stara i pohabana piramida,jebo te to.
-
ferdo
nisam stavio crvenog smajlija znaci nisam ljut.
al evo imam super ideju. zaleti se do kakvog buvljaka ima onih sto prodaju romane i erotike i bude tu i pokoja arka. ili nabavi nekako drugacije neku arku. i bices iznenadjen. ista prica, iste ideje, isti izrazi tipa energetsko cvoriste, kosmicka strujanja i slicne slozenice. i vidjeces da vrvi u arki od potonulih gradova, nestalih civilizacija, tajanstvenih gradjevina...
problem je sto smo mi jadno takvo degradirano drustvo da nam jedan citalac arke dodje na naslovne strane i u udarne vijesti... to je zalosno.
al evo imam super ideju. zaleti se do kakvog buvljaka ima onih sto prodaju romane i erotike i bude tu i pokoja arka. ili nabavi nekako drugacije neku arku. i bices iznenadjen. ista prica, iste ideje, isti izrazi tipa energetsko cvoriste, kosmicka strujanja i slicne slozenice. i vidjeces da vrvi u arki od potonulih gradova, nestalih civilizacija, tajanstvenih gradjevina...
problem je sto smo mi jadno takvo degradirano drustvo da nam jedan citalac arke dodje na naslovne strane i u udarne vijesti... to je zalosno.
- seljak_cojek
Ma to ćemo mi sa jablanicom kompenzirat. Oni nama mermer a mi ćemo njih uključiti u turističku ponudu (Posjeta piramidi i rafting)wels wrote:seljak_cojek wrote:Ma nemoj tako. Popločat ćemo mi nju mermerom.wels wrote: Sta ce nam stara i pohabana piramida,jebo te to.
A sve se nema.
- wels
seljak_cojek wrote:Ma to ćemo mi sa jablanicom kompenzirat. Oni nama mermer a mi ćemo njih uključiti u turističku ponudu (Posjeta piramidi i rafting)wels wrote:seljak_cojek wrote: Ma nemoj tako. Popločat ćemo mi nju mermerom.
A sve se nema.![]()
Eto vidish koristi.
-
XIII
Zhelim samo da iskazhem podrshku i kazhem jedno veliko HVALA svim ljudima koji su ukljucheni u rad fondacije Bosanska piramida sunca..
Ja lichno svaki dan sa uzhivanjem prochitam svaku novu vijest o piramidi, a hvala Bogu svaki dan sve vishe i vishe dokaza o postojanju piramide. S merakom se zavalim u fotelju gledam tv, chitam na internetu kako napreduju iskopavanja, gledam slike i fakat uzhivam u pozitivnoj energiji koju shire ljudi koji vjeruju i trude se da cijelom svijetu pokazhu prvu Evropsku pa josh BOSANSKU piramidu
.. za razliku od ovih shto se svim silama trude da ko biva dokazhu da tu nema piramide, shto kose chupaju svaki dan kad se odkopa novi kamen, a ima jedna pjesma koja ih ljepo opisuje:
I biche bore od ljubomore, a takve su vam bore naj gore
la la la laa laa la ..
U zdravlju i veselju navijam za Zelju

Ja lichno svaki dan sa uzhivanjem prochitam svaku novu vijest o piramidi, a hvala Bogu svaki dan sve vishe i vishe dokaza o postojanju piramide. S merakom se zavalim u fotelju gledam tv, chitam na internetu kako napreduju iskopavanja, gledam slike i fakat uzhivam u pozitivnoj energiji koju shire ljudi koji vjeruju i trude se da cijelom svijetu pokazhu prvu Evropsku pa josh BOSANSKU piramidu
I biche bore od ljubomore, a takve su vam bore naj gore
U zdravlju i veselju navijam za Zelju
- NIN
Nisam imao namjeru se upustati u ovu polemiku ali otkrih prvi objavljen tekst vezan za mogucu Visocku piramidu u National Geographic-u!!!
Pyramid Discovered in Bosnia?

April 20, 2006—Could this hill be hiding Europe's first known pyramid?
Amateur archaeologist Semir Osmanagic recently announced that he has uncovered proof that a four-sided hill in the town of Visoko, Bosnia, is an ancient manmade structure.
On Wednesday Osmanagic said he and his team unearthed large, cut stone slabs on a side of the hill that form the outer surface of an ancient pyramid (see inset photo).
"These are the first uncovered walls of the pyramid," Osmanagic told the Associated Press. "We can see the surface is perfectly flat. This is the crucial material proof that we are talking pyramids."
The discovery comes at the beginning of a six-month excavation at the site. The Bosnian-born Osmanagic hopes the dig will support his theory that an ancient people built a 722-foot (220-meter) step pyramid there some 12,000 years ago.
Last week the dig team, along with geologists and rescue workers from a nearby coal mine, also began exploring a tunnel under the 2,210-foot (650-meter) hill that Osmanagic believes may lead to two similarly shaped hills nearby.
Egyptian scientists are scheduled to join the excavation in about a month to offer their expertise.
"It will be a very exciting archaeological spring and summer," Osmanagic said.
Blake de Pastino
Link: http://news.nationalgeographic.com/news ... ramid.html
Pozdrav...
Pyramid Discovered in Bosnia?

April 20, 2006—Could this hill be hiding Europe's first known pyramid?
Amateur archaeologist Semir Osmanagic recently announced that he has uncovered proof that a four-sided hill in the town of Visoko, Bosnia, is an ancient manmade structure.
On Wednesday Osmanagic said he and his team unearthed large, cut stone slabs on a side of the hill that form the outer surface of an ancient pyramid (see inset photo).
"These are the first uncovered walls of the pyramid," Osmanagic told the Associated Press. "We can see the surface is perfectly flat. This is the crucial material proof that we are talking pyramids."
The discovery comes at the beginning of a six-month excavation at the site. The Bosnian-born Osmanagic hopes the dig will support his theory that an ancient people built a 722-foot (220-meter) step pyramid there some 12,000 years ago.
Last week the dig team, along with geologists and rescue workers from a nearby coal mine, also began exploring a tunnel under the 2,210-foot (650-meter) hill that Osmanagic believes may lead to two similarly shaped hills nearby.
Egyptian scientists are scheduled to join the excavation in about a month to offer their expertise.
"It will be a very exciting archaeological spring and summer," Osmanagic said.
Blake de Pastino
Link: http://news.nationalgeographic.com/news ... ramid.html
Pozdrav...
-
Piramidos
ili shoshana, da se dadne analiza (DNA) koja je uradjena na skeletima. oni su nadjeni na pocetku iskopavanja izmedju tih istih bolokova.Shoshana wrote:Ma jasta... Eno i u Meksiku se podavise...
Nego, Ferdo je u pravu. Moze li se vidjeti, na primjer, dobra slika one ploce sa simbolima/natpisom? Uglavnom nema nikakvih problema prepoznati pismo/simbole i time bar jednu plocu staviti u neki vremenski okvir.
- Fair Life
Jesi navalio s kostima...Piramidos wrote:ili shoshana, da se dadne analiza (DNA) koja je uradjena na skeletima. oni su nadjeni na pocetku iskopavanja izmedju tih istih bolokova.Shoshana wrote:Ma jasta... Eno i u Meksiku se podavise...
Nego, Ferdo je u pravu. Moze li se vidjeti, na primjer, dobra slika one ploce sa simbolima/natpisom? Uglavnom nema nikakvih problema prepoznati pismo/simbole i time bar jednu plocu staviti u neki vremenski okvir.
Mozda su ih psi razvukli... haj' ti znaj.
-
sen
Dobro jutro svim ucesnicima FORUMA
Vec duze vrijeme pratim ove vase rasprave i svade na temu
Bosanske piramide.U privi mah mi se ucinilo da se po nasem starom obicaju, sve svodi na svadju po nacionalnoj osnovi.Prije dva dana sam bila na licu mjesta,na Visocici.Ljudi koje sam tamo srela su mi pokazali da nije bas sve tako crno kao sto par kr...na na ovom Forumu pokusavaju to docarati. Naime, dosla su tri autobusa tzv"piramidasa" iz Banjaluke u pratnji ekipe RTRS.Takodjer je bilo jako mnogo automobila sa oznakama Republike Hrvatske kao i oni sa stranim i diplomatskim tablicama.
Ljudi su bili odusevljeni onim sto su tamo vidjeli.
Samo mi jedna stvar ne ide u glavu?!..........
Kako to da je nekom Amerikancu,Austrijancu ili Francuzu interesantno to sto gosp.Osmanagic tvrdi i iskopava a nas narod(barem pojedinci) to pljuje i ismijava na sav glas.
U cemu je problem? U njihovom mentalnom sklopu? Mozda imaju osjecaj nize vrjednosti?!
Za takve psihicke probleme postoje doktori.Neka potraze strucnu pomoc!
Ocigledno je da tamo nesto ima,neka gradjevina.
Da li je piramida ili nesto piramidalnog oblika ostavljam strucnjacima da istraze.
Ja sam laik kao i vecina vas koja samo lupeta po tastaturi i gadja se strucnim izrazima(koje su vjerovatno procitali iz neke enciklopedije koja stoji otvorena ispred njih).Postoje ljudi koji ce to potvrditi.Tacno je da sveki dan dolazi sve vise i vise tih potvrda iz cijelog svijeta.
Vidjet cemo..............................?
Samo jos jedna poruka gospodinu Seljak cojek.
Njegov nik mu kaze ko je i sta je/sam ga je sebi dodjelio/.
Ako ne zeli staru i polomljenu piramidu i ne mora. Niko te ne tjera da je prihvatis.Mada bi se tvoje iskustvo kao seljaka moglo dobro iskoristiti sto se tice kopanja gore na piramidi.Ljudi trebaju pomoc.
Bosanske piramide.U privi mah mi se ucinilo da se po nasem starom obicaju, sve svodi na svadju po nacionalnoj osnovi.Prije dva dana sam bila na licu mjesta,na Visocici.Ljudi koje sam tamo srela su mi pokazali da nije bas sve tako crno kao sto par kr...na na ovom Forumu pokusavaju to docarati. Naime, dosla su tri autobusa tzv"piramidasa" iz Banjaluke u pratnji ekipe RTRS.Takodjer je bilo jako mnogo automobila sa oznakama Republike Hrvatske kao i oni sa stranim i diplomatskim tablicama.
Ljudi su bili odusevljeni onim sto su tamo vidjeli.
Samo mi jedna stvar ne ide u glavu?!..........
Kako to da je nekom Amerikancu,Austrijancu ili Francuzu interesantno to sto gosp.Osmanagic tvrdi i iskopava a nas narod(barem pojedinci) to pljuje i ismijava na sav glas.
U cemu je problem? U njihovom mentalnom sklopu? Mozda imaju osjecaj nize vrjednosti?!
Ocigledno je da tamo nesto ima,neka gradjevina.
Da li je piramida ili nesto piramidalnog oblika ostavljam strucnjacima da istraze.
Ja sam laik kao i vecina vas koja samo lupeta po tastaturi i gadja se strucnim izrazima(koje su vjerovatno procitali iz neke enciklopedije koja stoji otvorena ispred njih).Postoje ljudi koji ce to potvrditi.Tacno je da sveki dan dolazi sve vise i vise tih potvrda iz cijelog svijeta.
Vidjet cemo..............................?
Samo jos jedna poruka gospodinu Seljak cojek.
Njegov nik mu kaze ko je i sta je/sam ga je sebi dodjelio/.
Ako ne zeli staru i polomljenu piramidu i ne mora. Niko te ne tjera da je prihvatis.Mada bi se tvoje iskustvo kao seljaka moglo dobro iskoristiti sto se tice kopanja gore na piramidi.Ljudi trebaju pomoc.
-
Larci
OGLAS:
ZIDAM PIRAMIDE BRZO I EFIKASNO!!!!
SIFRA: radim i odvod vode...
btw.. shalu na stranu... Veliki Respect za Sam'a... covjek je uradio ono sto nikome i nikad nece poci za rukom u ovoj drzavi... Uspjeo je skupiti ljude svih naroda i narodnosti... Pokazao im i uvjerio ih da je BiH najljepsha drzava na svijetu... i da ima toliko stvari na koje moramo i trebamo biti ponosni... ali ali.. sto se kaze : nije zvaka za seljaka!!!!
Svaka cast Sam: nisi me ubjedio da ima piramida... ali da NESTO OD VELIKOG ISTORIJSKOG ZNACAJA IMA... u to sam 100% uvjeren!
Respect majstore!!!
ZIDAM PIRAMIDE BRZO I EFIKASNO!!!!
SIFRA: radim i odvod vode...
btw.. shalu na stranu... Veliki Respect za Sam'a... covjek je uradio ono sto nikome i nikad nece poci za rukom u ovoj drzavi... Uspjeo je skupiti ljude svih naroda i narodnosti... Pokazao im i uvjerio ih da je BiH najljepsha drzava na svijetu... i da ima toliko stvari na koje moramo i trebamo biti ponosni... ali ali.. sto se kaze : nije zvaka za seljaka!!!!
Svaka cast Sam: nisi me ubjedio da ima piramida... ali da NESTO OD VELIKOG ISTORIJSKOG ZNACAJA IMA... u to sam 100% uvjeren!
Respect majstore!!!
-
Harrys
Kako to divno zvuci kad neko napise prvi post i vec nazaiva forumase kr........sen wrote:Dobro jutro svim ucesnicima FORUMA
Bosanske piramide.U privi mah mi se ucinilo da se po nasem starom obicaju, sve svodi na svadju po nacionalnoj osnovi.Prije dva dana sam bila na licu mjesta,na Visocici.Ljudi koje sam tamo srela su mi pokazali da nije bas sve tako crno kao sto par kr...na na ovom Forumu pokusavaju to docarati.
Ocito da tebi treba psiholog, a za osnovne stvari kao kultura,vaspitanje, je mnogo komplikovanije.