SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#1351 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

VenomousV wrote:
Michun wrote:Dvije maskare...zelim da kupim trecu pa snjuham po ebay i gledala onu beautypediu sto sam vam poslala da vidim sta oni vele koja valja. Za sad se premisljam izmedju praaavo skupe i jeftine.
Sto se tice "MAC" sminke. Kad pregledas i izaberes sta ti se svidja...zatrazis i dobijes novo u kutiji, neotpakovano.
u marsu?? :S

ja vam inace imam 9 maskara (sto je mila majka, prije sam imala puno vise)
cim izadje neka nova ja je moram kupit' i probat'... a pobacala sam nedavno neke koje ne koristim...

super mi je max factor lash extension effect (ne zbog extension effecta jer mi ne treba nego zato sto nema grudvica a budu pravo lijepe trepavice) & takodjer max factor false lash effect al kad otarem cetkicu od otvor... prije mi je bila najdraza ona maybelinne plava volume express..

treba mi preporuka za dobru maskaru koja daje volumen a da ne pravi grudvice =)
jes jes. znaci pogledas, proberes i kazes seki imatel' ovo i onda ti da iz kredenca.
Ove dvije su ti take sto sam navela, mada je EA bolja za volumen.
VenomousV

#1352 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Michun wrote:
jes jes. znaci pogledas, proberes i kazes seki imatel' ovo i onda ti da iz kredenca.
Ove dvije su ti take sto sam navela, mada je EA bolja za volumen.
a cuuuj =) hvala ti, lijepo za znat'
*mima*

#1353 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Gospoda Ministarka wrote:Kad na mojim malesnim cuda radi, na tvojim ce mimo biti da neces oci moci otvoriti :lol:
Image

Ja sam zadovoljna.

:lol: meni je problem samo sto naidjem na suhu maskaru
yellow cat

#1354 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

Što se tiče maskara, ja sam vjerna Max factorovoj 2000 calorie a imam i onu MF False Lash Efect- meni ništa posebno, suha mi.... vjerovatno zato jer sam kupila te dvije u CM-u po cijeni od 25 km zajedno... A što se tiče rezervi maskare pored ove dvije imam još dvije nove isto 2000 calorie ( 1+1 gratis= 15 KM) :-D

Koliko košta ta podloga za sjene Art Deco? Eh, to baš nisam koristila pa me zanima.
Pacificgirl

#1355 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

*mima* wrote:A koje maskare su vam dobre.........max faktor je meni odlicna maskara....samo se pokvarila......suhe su......
Već godinu dana sam vjerna Bourjoisovoj 1001 cils, isto mi je kao Masterpiece MAx od MF, samo što su meni Max Factor postale očajno suhe, čim je kupim- ne valja mi. S ovom Bourjois sam se baš usrećila, dođe skroz mokra i traje mjesecima, ali doslovno, u godinu dana sam dvije potrošila, a i kad je bacim ni tad mi nije toliko suha, nego eto, skontam vrijeme bi bilo. :D Drugo otkriće mi je Maybelline Falsies, kupila sam je jer sam vidjela na youtube da su je mnoge guruice stavile u top proivode za 2010. godinu, i kozmetički freak kakav jesam - trk u dm po nju. Dobra mi je i ona, super raščelja trepavice, i ako se stavi u par slojeva, stvarno počnu ličiti na umjetne nekim čudom. Jedino što mi kod nje malo smeta je njena ogromna zakrivljena četkica koju još nisam savladala, al zato imam svoju Bourjois kad želim da mi nabrzaka trepavice izgledaju savršeno. I još nešto u vezi Bourjois maskara- crnije su nego ijedne druge. ;-)
Image
Pacificgirl

#1356 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Evo jedan forum za sve kozmetičke ovisnice:

http://forum.hr/forumdisplay.php?f=99
Pacificgirl

#1357 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Ma.Le.Na wrote:
bez_ideje wrote:Fakt,cure u Cm-u su fine :thumbup:
Jedna je za mnom trcala preko pola radnje do kase da mi kaze da ima ista krema sa 25% gratis po istoj cijeni
ove u DMu se stalno stalno mjenjaju...ne mozes se ni sprijateljit s njima vec odose negdje drugo :roll:
Bit će ne ideš dovoljno često, da vidiš šta ja "prijateljica" imam po dm-u... :mrgreen:
Pacificgirl

#1358 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

bez_ideje wrote:Ja sam kupila essence u Dm-u u Ferhadiji prije 2 mjeseca :?
Bit ce super ako ima ovih ruzeva catrice u svim nijansama ko na stranici,sutra odem.....mislim da bi ova 140 odgovarala. :)
Da vas jos nesta priupitam,jel generalna teznja proizvodjaca da su ruzevi kremastiji i maziviji ? Moze bit da sam jedini pacijent,al ja vise volim kad je malo suh i kad se uvuce u one brazde na usnama
Inace,kakvi smo sa paletama ruzeva u nasim "granapima"? Imal sta vrijedno pomena (da malo zaboravim da ima 20 KM u djepu :lol: :lol: )
Ima Catrice ruževa kod nas u svim nijansama u kojima ih proizvode. :)
Btw našla sam dobru recenziju i swatcheve za njih, koga zanima:

http://www.sminkerica.com/kozmetika/cat ... z-za-usne/
BIONA

#1359 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BIONA »

Zene probajte dugo hvaljenu essence multiaction maskaru za volumen, kosta manje od 6 km, stvarno je odlicna, Ne osusi se brzo, a ako vam se ne bude svidjela, halalite jer nije skupa :D
Mislim na rozo pakovanje, zeleno- zuto pakovanje nista ne valja !
Pacificgirl

#1360 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

BIONA wrote:Zene probajte dugo hvaljenu essence multiaction maskaru za volumen, kosta manje od 6 km, stvarno je odlicna, Ne osusi se brzo, a ako vam se ne bude svidjela, halalite jer nije skupa :D
Mislim na rozo pakovanje, zeleno- zuto pakovanje nista ne valja !
Ja sam probala ali nisam skontala što je svima toliko dobra, nekako mi se brzo skidala s trepavica...
BIONA

#1361 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BIONA »

stvarno ne znam, dugo je koristim i uopste mi se ne skida sa ociju. Pazi da bude okolo zalijepljena, pa da si sigurna da je neko nije prethodno otvarao i da se nije osusila.
SOMA

#1362 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by SOMA »

Ma.Le.Na wrote:
SOMA wrote: a de sad to s podlogom za sjenu polako objasnite :D
ja koja sam i nominovala na onoj temi ovu podlogu za naj MOJ proizvod da pojasnim

ovo je ta podloga

Image

nemoj da te slika zavara kao mene :D kutijica je jako mala
ali u sustini dugo ce ti trajati jer je podloga kao neka vaselinska krema u boji...stavlja se u vrlo tankom sloju na kapak ..cijeli...i to na cist kapak...bar ja tako stavljam...dakle nista puder nista krema

preko nje stavis sjenu normalno

bude puno postojanija i ja otkako je koristim...skoro pa svaka sjena mi valja :D
ni jedna se vise ne skuplja na kapcima
HvalaVi :D je li toga ima (kvalitetno) i od drugih firmi ili samo Art Deco (nije mi pri ruci marka)?
Ma.Le.Na

#1363 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

ne znam stvarno

ja sam kupila ovaj od art deca i samo taj i koristim
nisam drugi ni trazila da budem iskrena
Pacificgirl

#1364 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Ja koristim primer od e.l.f-a, i to onaj iz obične linije, košta 1.70 euro. Jedino sto se mora kupiti online, ali ja sam se navukla na to, super su stvari a pravo male cijene. Na netu su Loreal i Bourjois sjajila po 2 eura, tek onda vidim koliko dm zarađuje. :)
Ma.Le.Na

#1365 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Pacificgirl wrote:Ja koristim primer od e.l.f-a, i to onaj iz obične linije, košta 1.70 euro. Jedino sto se mora kupiti online, ali ja sam se navukla na to, super su stvari a pravo male cijene. Na netu su Loreal i Bourjois sjajila po 2 eura, tek onda vidim koliko dm zarađuje. :)
:shock: gdje to?
ja sam bas uporedjivala cijene i rijetko na akciji mozes naci nesto sto nije u rangu nasih...bar kad se tice ovih nasih normalnih neekskluzivnih marki..

mada sam se zahebala tako...kupila neke lorealove sjene...dodju u paleti po 4...super sve...samo kad ih stavis nista se ne vidi...kao da ih i nemas...valjda neki dupljak :roll: :( pa sam sad bas nekako skepticna oko narucivanja stvari koje postoje i ovdje
ono sto nemamo ovdje to kao i ok...valjda sto ne mogu uporediti :D ali za ove koje imamo...kontam dok platim postarinu pa dok dodje...
swirl

#1366 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Ja kupujem Essence maskaru, i odlicna mi je, i to ovu:

Image
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1367 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Maskare...imam bar 10 komada sada. :-)

10ak pobacala prije 2,3 mjeseca :lol:
Ali najzadovoljnija sam definitivno sa

Image

I stvarno ste zlo, morat cu i ja otici da pogledam Catrice, bar te lakove za nokte. :oops: i mozda i ove smokey eyes :skoljka: :D
žena

#1368 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by žena »

alica.k

#1369 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

VenomousV wrote:A sad jedno pitanje, koliko maskara posjedujete? (cisto da provjerim jesam li frik :D)
uvijek samo jednu, sad sam uzela lancome hypnose drama, jako mi je dobra, al kad je potrosim pokusacfu nac ponovo HR lash queen feline blacks.
Zelena Carapa wrote:Ja posjedujem maksimalno dvije. Imam obicaj da bacam staru cim kupim novu. Maskarama je rok trajanja 3 mjeseca pa se kao pridrzavam toga. :-)
maskari je rok trajanja 6 mjeseci, to ti i pise na svakoj maskari.
inace sve one gluposti da se nakupe bakterije i zato da se mijenja nisu istinite, ja pitala ocnog ljekara, nakupi se al ni blizu dovoljno da ima nekog efekta na oci. on kaze da se nakon 6 mjeseci promijeni samo zato sto zastare sastojci pa to moze smetati osjetljivim ocima.

ja maskaru mjenjam kad je potrosim.
Mariella

#1370 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

Koja razlika na pocetku i kraju :-D
Pacificgirl

#1371 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Mariella wrote:

Koja razlika na pocetku i kraju :-D
To je Samantha, jedna od pixiwoo sestara, one su engleske make-up artistice, vec 15 godina se time bave, njihov channel mi je najdrazi na youtube :)
Mariella

#1372 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

I ja sam se subscribe :) S tim da od ovih videa sto sam dosad gledala, ne svidja mi se bas kako druga sestra radi :-?
BJB

#1373 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Pacificgirl wrote: I još nešto u vezi Bourjois maskara- crnije su nego ijedne druge. ;-)
Image
:thumbup:
Gotovo potrosene
1 L'Oreal Collagen extra volume- najbolja je nakon sto je koristis dvije tri sedmice, a onda se nekako prebrzo potrosi.9ml
2 Voluminuous Carbon Black x5 -odlicna maskara, ali nisam bila savrseno zadovoljna njom, mackam donje trepavke jer je gotovo potrosena..8ml
IMam a ne koristim
3 MF LashLift Voume & Lift, dobila na poklon, bezze, nista narocito, rok joj je do 2014, potrosice se u kombinaciji sa nekom boljom.9ml
4 ArtDeco Perfect Volume Mascara waterproof, je bas bezze..Bila je neka akcija kupis maskaru dobijes ruz dzabe, ja normalno poklekla..10ml
5 Rimmel Extra Super Lash, kupila na preporuku, skroz bezze, niti daje volumen, ni duzinu. 8ml
6 MF 2000Calorie bili u Jajcu, zapeli u DM-u, bila na akciji, ja se zaletim i padnem. 9ml
Ove koristim
7 1001 Cils Bourjois odlicna :D 8 ml
8 Pupa Diva's Lashes extra black jos bolja 10ml
9 Pupalash Mascara Energizer-kupila jer sam procitala da od nje rastu trepavke 11ml
10 Bourjois Volume Clubbing Ultra Black samo isprobala 11ml
Kupila sam ricinusovo ulje i oprala staru MaxFactor False lashes (koju sam mrzila jer bi me ona cetkica redovno bocnula u oko)...
Pacificgirl

#1374 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Mariella wrote:I ja sam se subscribe :) S tim da od ovih videa sto sam dosad gledala, ne svidja mi se bas kako druga sestra radi :-?
Preporučujem i nju, cura je skroz zabavna, nije uštogljena kao pojedine:

http://www.youtube.com/JLovesMac1
LONGMAN

#1375 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

Al se insan nacita. Neko rece kako joj je dosadio isti nacin sminkanja. Ista sam. Puder (kamen), trun korektora, maskara i nekad kreon, na godisnjoj osnovi rumenilo i sjene.
A vidjeh da imamo talenta za sminkanje, pa da se i ja ponudim za eksperiment.
Oci :shock: plavo-zelene, ten vise blijed nego taman, usne sve sto se ponudi. Pribor, mislim da imam sve :D
Post Reply