Politika Hrvata u BiH

Locked
duh_sa_sjekirom

#1351 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by duh_sa_sjekirom »

Kolinda wrote: 11/11/2021 11:33 ači od jučer? Za mene zločinci imaju ime i prezime, ukoliko je netko osuđen tko sam ja da prkosim presudi, također si postavi pitanje zašto netko treba i svakodnevno koristi UZP za cijeli hrvatski narod, HVO, Herceg Bosnu kad to nije istina, zašto se stari most stavlja van konteksta legitimnog vojnog cilja, sud u Hagu je sudio pojedince, dalje zašto se veliča Rasima Delića koji je također ratni zločinac, zašto se Hrvatsku proglašava agresorom kad joj za agresiju uopće nije suđeno???????

Nego mani se te priče o jedinoj žrtvi u BiH jer to niti je istina niti stoji.....među svima je bilo zločina i meni je svakog čovjeka žao ma sa koje strane bio a svaki zločinac nek odgovara pred sudom i Bogom/Alahom.....
Jeftin pokušaj relativiziranja...
Nikada i niti u jednom svom postu nisam poistovjetio hrvatski narod sa UZP-om, ali je činjenica da se osuđeni ratni zločinci promovišu kao heroji, visoki političari se fotografišu sa njima, organiziraju im se dočeci i fešte itd. I šta ti to sve govori?
Ako je stari most bio legitima vojni cilj (a tako je sud presudio), onda je i Dubrovnik bio to isto? Ili nije, jer je to u Hrvatskoj a stari most ostatak otomanske vladavine?
I nisi mi odgovorio na pitanje: Je li Praljak heroj ili zločinac?
Kolinda

#1352 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Kolinda »

duh_sa_sjekirom wrote: 11/11/2021 11:40
Kolinda wrote: 11/11/2021 11:33 ači od jučer? Za mene zločinci imaju ime i prezime, ukoliko je netko osuđen tko sam ja da prkosim presudi, također si postavi pitanje zašto netko treba i svakodnevno koristi UZP za cijeli hrvatski narod, HVO, Herceg Bosnu kad to nije istina, zašto se stari most stavlja van konteksta legitimnog vojnog cilja, sud u Hagu je sudio pojedince, dalje zašto se veliča Rasima Delića koji je također ratni zločinac, zašto se Hrvatsku proglašava agresorom kad joj za agresiju uopće nije suđeno???????

Nego mani se te priče o jedinoj žrtvi u BiH jer to niti je istina niti stoji.....među svima je bilo zločina i meni je svakog čovjeka žao ma sa koje strane bio a svaki zločinac nek odgovara pred sudom i Bogom/Alahom.....
Jeftin pokušaj relativiziranja...
Nikada i niti u jednom svom postu nisam poistovjetio hrvatski narod sa UZP-om, ali je činjenica da se osuđeni ratni zločinci promovišu kao heroji, visoki političari se fotografišu sa njima, organiziraju im se dočeci i fešte itd. I šta ti to sve govori?
Ako je stari most bio legitima vojni cilj (a tako je sud presudio), onda je i Dubrovnik bio to isto? Ili nije, jer je to u Hrvatskoj a stari most ostatak otomanske vladavine?
I nisi mi odgovorio na pitanje: Je li Praljak heroj ili zločinac?
Tko kaže da su dubrovačke zidine bile legitiman cilj, koliko se sjećam da posto presuda za neselektivno bombardiranje Dubrovnika.....Praljak ja po presudi suda u Haagu zločinac, to što ja o njemu mislim je potpuno irelevantno.....sud je također rekao da je Rasim Delić zločinac, sud također reče da Srbija nije sudjelovala u agresiji, sud reče da Grabovicu nitko nije naredio, sud za Vukovar izreče par minornih kazni, sud je kazao da u Prijedoru nije bilo genocida, sud je ukinuo kaznu Mahmuljinu, sud osudio pa Alija i Ganić pomilovaše ubojice svećenika u Fojnici itd.itd. Bolan mani se gluposti.....da ja 2021.tebi pričam ili ti meni ko je kriv za što, nek to povjesničari odrade....
Novak20

#1353 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Novak20 »

duh_sa_sjekirom wrote: 11/11/2021 11:34
seln wrote: 11/11/2021 11:27 Naravno da je rasprava glupa kad vadis argumente iz guzice.
Koliko je ono poginulo srpskih vojnika u ratu? 25 000? Ostecenih ili unistenih tenkova, vozila, MTS?
A koliko je hrvatskih?
U aprilu 1992.g. u Grazu je potisan sporazum Boban-Karadžić i od tog momenta su prestala međusobna ratna dejstva te su se obje strane okrenule protiv "muslimana"...
I onda ograničeni delegat postavlja pitanje zašto su Bošnjaci nanijeli više štete Hrvatima nego Srbi.
Sporazum potpisan u svibnju 1992. nakon poraza HVO na Kupresu i nije ispoštovan. Dokaz-Lipanjske zore i ofenziva HVO i HOS na srpske snage u Hercegovini u lipnju 1992., a ne okretanje obje strane protiv "Muslimana".

Što ti treba to podmetanje i laganje ? Što ti uopće treba ratna i huškačka priča na ovoj temi ?
duh_sa_sjekirom

#1354 Re: Politika Hrvata u BiH

Kolinda wrote: 11/11/2021 11:49 Tko kaže da su dubrovačke zidine bile legitiman cilj, koliko se sjećam da posto presuda za neselektivno bombardiranje Dubrovnika.....Praljak ja po presudi suda u Haagu zločinac, to što ja o njemu mislim je potpuno irelevantno.....sud je također rekao da je Rasim Delić zločinac, sud također reče da Srbija nije sudjelovala u agresiji, sud reče da Grabovicu nitko nije naredio, sud za Vukovar izreče par minornih kazni, sud je kazao da u Prijedoru nije bilo genocida, sud je ukinuo kaznu Mahmuljinu, sud osudio pa Alija i Ganić pomilovaše ubojice svećenika u Fojnici itd.itd. Bolan mani se gluposti.....da ja 2021.tebi pričam ili ti meni ko je kriv za što, nek to povjesničari odrade....
Pa ako su hrvatski vojnici djelovali iz Dubrovnika, kao su tvrdili Srbi, onda bi trebao biti legitiman vojni cilj, zar ne?
Praljak je po presudi zločinac ali za tebe nije...Blago tebi s takvim razmišljanjem
Kordić je presuđeni ratni zločinac ali to ne sprječava visoke hrvatske političare (koji imaju većinsku podršku hrvatskog naroda) da se s njim slikaju i da ga špromovišu kao žrtvu i nekog bitnog i pozitivnog
Rasim Delić je osuđen pravosnažno jer nije kaznio počinioce a i to je bila prvostepena presuda, a drugostepenu nije dočekao jer je preminuo. A pravila suda su takva da ukoliko optuženi premine, ostaje mu prvostepena kao pravosnažna presuda. Npr, Gotovina je prvostepenom presudom proglašen krivim i da je poslije toga preminuo ostao bi zapamćen kao ratni zločinac. Na njegovu sreću je poživio i dokazao svoju nevinost. Rasim nije bio te sreće. I ako vam je Rasim jedini argument, onda ste fakat nisko pali...
I povjesničari ne određuju ko je kriv...To je posao suda
Kolinda

#1355 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Kolinda »

Novak20 wrote: 11/11/2021 11:53
duh_sa_sjekirom wrote: 11/11/2021 11:34
U aprilu 1992.g. u Grazu je potisan sporazum Boban-Karadžić i od tog momenta su prestala međusobna ratna dejstva te su se obje strane okrenule protiv "muslimana"...
I onda ograničeni delegat postavlja pitanje zašto su Bošnjaci nanijeli više štete Hrvatima nego Srbi.
Sporazum potpisan u svibnju 1992. nakon poraza HVO na Kupresu i nije ispoštovan. Dokaz-Lipanjske zore i ofenziva HVO i HOS na srpske snage u Hercegovini u lipnju 1992., a ne okretanje obje strane protiv "Muslimana".

Što ti treba to podmetanje i laganje ? Što ti uopće treba ratna i huškačka priča na ovoj temi ?
Pa zato jer o sadašnjosti i budućnosti nema što za reći....najlakše je trubiti o nečemu pri 30-50-100 godina.....
duh_sa_sjekirom

#1356 Re: Politika Hrvata u BiH

Ne laži!
Maj ili april nebitno je...Nakon tog sporazuma nije bilo većih dejstava pa nije moglo biti ni poginulih. Otprilike nakon toga, počinju ofanzivna dejstva hvo na Armiju RBiH, otvorena saradnja sa četnicima i vojno sadejstvo protiv "muslimana" (Kiseljak i Kreševo) itd .
Koliko vidim, tebe sam već jednom stavio na ignore. Zamolio bih te da me ne citiraš i da odskakućeš od mojih postova.Hvala!
Last edited by duh_sa_sjekirom on 11/11/2021 12:15, edited 2 times in total.
Kolinda

#1357 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Kolinda »

duh_sa_sjekirom wrote: 11/11/2021 11:59
Kolinda wrote: 11/11/2021 11:49 Tko kaže da su dubrovačke zidine bile legitiman cilj, koliko se sjećam da posto presuda za neselektivno bombardiranje Dubrovnika.....Praljak ja po presudi suda u Haagu zločinac, to što ja o njemu mislim je potpuno irelevantno.....sud je također rekao da je Rasim Delić zločinac, sud također reče da Srbija nije sudjelovala u agresiji, sud reče da Grabovicu nitko nije naredio, sud za Vukovar izreče par minornih kazni, sud je kazao da u Prijedoru nije bilo genocida, sud je ukinuo kaznu Mahmuljinu, sud osudio pa Alija i Ganić pomilovaše ubojice svećenika u Fojnici itd.itd. Bolan mani se gluposti.....da ja 2021.tebi pričam ili ti meni ko je kriv za što, nek to povjesničari odrade....
Pa ako su hrvatski vojnici djelovali iz Dubrovnika, kao su tvrdili Srbi, onda bi trebao biti legitiman vojni cilj, zar ne?
Praljak je po presudi zločinac ali za tebe nije...Blago tebi s takvim razmišljanjem
Kordić je presuđeni ratni zločinac ali to ne sprječava visoke hrvatske političare (koji imaju većinsku podršku hrvatskog naroda) da se s njim slikaju i da ga špromovišu kao žrtvu i nekog bitnog i pozitivnog
Rasim Delić je osuđen pravosnažno jer nije kaznio počinioce a i to je bila prvostepena presuda, a drugostepenu nije dočekao jer je preminuo. A pravila suda su takva da ukoliko optuženi premine, ostaje mu prvostepena kao pravosnažna presuda. Npr, Gotovina je prvostepenom presudom proglašen krivim i da je poslije toga preminuo ostao bi zapamćen kao ratni zločinac. Na njegovu sreću je poživio i dokazao svoju nevinost. Rasim nije bio te sreće. I ako vam je Rasim jedini argument, onda ste fakat nisko pali...
I povjesničari ne određuju ko je kriv...To je posao suda
Gdje sam ja to napisao da Praljak jest ili nije zločinac????? Dalje Srbi rekli, znači sad sud ništa :lol: Rasim zločinac ali nije jelde :mrgreen: Na njegovu grobu su se svi bošnjački političari naklonili te su čak OS bile na sahrani, jeli to nije licemjerje, što se tiče Kordića pravno je on slobodan čovjek jer je odradio kaznu i zašto se to ne bi netko s njim sastao? I ajde živio, ne pada mi na pamet dalje tipkati na ovu temu....
duh_sa_sjekirom

#1358 Re: Politika Hrvata u BiH

Kolinda wrote: 11/11/2021 11:59
Pa zato jer o sadašnjosti i budućnosti nema što za reći....najlakše je trubiti o nečemu pri 30-50-100 godina.....
Trebaš pažljivije pratiti ovaj forum pa ćeš se sam uvjeriti da lažeš.
Tema je politika Hrvata u BiH, a ona je danas skoro identična kao i ona od prije 30 g., samo se pokušava sprovesti drugim sredstvima.
Znači, itekako je povezano sa sadašnjošću.
To što ti to ne vidiš je tvoj problem
duh_sa_sjekirom

#1359 Re: Politika Hrvata u BiH

Kolinda wrote: 11/11/2021 12:04 Gdje sam ja to napisao da Praljak jest ili nije zločinac????? Dalje Srbi rekli, znači sad sud ništa :lol: Rasim zločinac ali nije jelde :mrgreen: Na njegovu grobu su se svi bošnjački političari naklonili te su čak OS bile na sahrani, jeli to nije licemjerje, što se tiče Kordića pravno je on slobodan čovjek jer je odradio kaznu i zašto se to ne bi netko s njim sastao? I ajde živio, ne pada mi na pamet dalje tipkati na ovu temu....
Pa ti ne znaš ni šta pišeš... :lol:
Znači, na moje pitanje o Praljku kažeš da je sud rekao da jeste zločinac ali da ti imaš svoje mišljenje...koje je sigurno isto kao i sudsko, ne? :D
Za Delića sam jasno i precizno napisao. Ako ne razumiješ pročitano, probaj više puta i sporije čitati...
I fakat ste bijednici ako vam je Kordić, bivši osuđenik, moralna vertikala i uzor i da slušate njegova predavanja, slikat se s njim...Šta reći, dno dna...
BHCluster

#1360 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by BHCluster »

Kolinda wrote: 11/11/2021 10:25
BHCluster wrote: 11/11/2021 10:15 Upravo radi takvih ustupaka i pruzanja ruke radi "mira" u kuci smo tu gdje jesmo. Separatistima nikad dosta.
:lol: vi pružili ruku :lol: evo vidimo da jeste, poslali ste nam Željka, Zlatka, Anela, Edima i slične ....ukoliko ne poštuješ zakon znači da mrziš državu u koju se kuneš....nama braniteljima možeš samo biti zahvalan što smo obranili BiH od tadašnjih neprijatelja.....rat je odavno završen i gledaj u budućnost a prošlost te nitko ne tjera da zaboraviš....
Poslali? Pises o postivanju zakona a ne navodis koji je to zakon prekrsen u izboru Željka, Zlatka, Anela, Edima? Zapravo osim HDZ-ove agende koju ti ponavljas kao papagaj zapravo nemas sta drugo napisati.
Kolinda

#1361 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Kolinda »

duh_sa_sjekirom wrote: 11/11/2021 12:12
Kolinda wrote: 11/11/2021 12:04 Gdje sam ja to napisao da Praljak jest ili nije zločinac????? Dalje Srbi rekli, znači sad sud ništa :lol: Rasim zločinac ali nije jelde :mrgreen: Na njegovu grobu su se svi bošnjački političari naklonili te su čak OS bile na sahrani, jeli to nije licemjerje, što se tiče Kordića pravno je on slobodan čovjek jer je odradio kaznu i zašto se to ne bi netko s njim sastao? I ajde živio, ne pada mi na pamet dalje tipkati na ovu temu....
Znači, na moje pitanje o Praljku kažeš da je sud rekao da jeste zločinac ali da ti imaš svoje mišljenje...koje je sigurno isto kao i sudsko, ne? :D
Za Delića sam jasno i precizno napisao. Ako ne razumiješ pročitano, probaj više puta i sporije čitati...
I fakat ste bijednici ako vam je Kordić, bivši osuđenik, moralna vertikala i uzor i da slušate njegova predavanja, slikat se s njim...Šta reći, dno dna...
Hvala dovođenje......
duh_sa_sjekirom

#1362 Re: Politika Hrvata u BiH

Kolinda wrote: 11/11/2021 12:15
duh_sa_sjekirom wrote: 11/11/2021 12:12
Hvala dovođenje......
Molim lijepo!
Kad još poželiš štogod naučiti, slobodno se obrati...
Bit će mi zadovoljstvo :D
Vozdra i tebi!
Kolinda

#1363 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Kolinda »

duh_sa_sjekirom wrote: 11/11/2021 12:17
Kolinda wrote: 11/11/2021 12:15

Hvala dovođenje......
Molim lijepo!
Kad još poželiš štogod naučiti, slobodno se obrati...
Bit će mi zadovoljstvo :D
Vozdra i tebi!
Ma najjači si :thumbup:
duh_sa_sjekirom

#1364 Re: Politika Hrvata u BiH

Kolinda wrote: 11/11/2021 12:19 Ma najjači si :thumbup:
Samo crno na belo, jarane...
:izet:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1365 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by pici »

Image
Novak20

#1366 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Novak20 »

duh_sa_sjekirom wrote: 11/11/2021 12:03

Ne laži!
Maj ili april nebitno je...Nakon tog sporazuma nije bilo većih dejstava pa nije moglo biti ni poginulih. Otprilike nakon toga, počinju ofanzivna dejstva hvo na Armiju RBiH, otvorena saradnja sa četnicima i vojno sadejstvo protiv "muslimana" (Kiseljak i Kreševo) itd .
Koliko vidim, tebe sam već jednom stavio na ignore. Zamolio bih te da me ne citiraš i da odskakućeš od mojih postova.Hvala!
:lol:

Nemoj lagati pa te neću citirati.

Na postove pune pjene sa usta svakako ne odgovaram.
:run:
Kolinda

#1367 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by Kolinda »

duh_sa_sjekirom wrote: 11/11/2021 12:21
Kolinda wrote: 11/11/2021 12:19 Ma najjači si :thumbup:
Ma pun si činjenica :lol: :run:
duh_sa_sjekirom

#1368 Re: Politika Hrvata u BiH

Kolinda wrote: 11/11/2021 12:33
duh_sa_sjekirom wrote: 11/11/2021 12:21
Ma pun si činjenica :lol: :run:
Naravno.
Tvoje je da opovrgneš ako možeš...
A, osim guslanja već naučenih fraza, slabo ti ide :D
duh_sa_sjekirom

#1369 Re: Politika Hrvata u BiH

Novak20 wrote: 11/11/2021 12:31 :lol:

Nemoj lagati pa te neću citirati.

Na postove pune pjene sa usta svakako ne odgovaram.
:run:
Ne laži....
Navedenim sporazumom prestala su međusobna neprijateljstva. Sporadična puškaranja ne računamo. A ni lipanjskih zora ne bi bilo da nije bilo HOS-a. Nakon što je HOS definitivno ukinut, saradnja HVO-a i četnika odvijala se potpuno nesmetano. To i djeca znaju...
I zato, sikter!
BHCluster

#1370 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by BHCluster »

Grean wrote: 11/11/2021 10:48
Loki2k9 wrote: 11/11/2021 00:14 Bas bih volio da otvorimo jednu temu, od opcine do opcine, sukob legitimne AR BiH i paravojske HVO, broj protjeranih, ubijenih, silovanih, ostecene imovine, dzamija, crkava i ostalih vjerskih objekata, otudjene imovine... Msm da bi se ekipica s tzv. HB foruma ugusila od muke.
Sto ce ti tema, i tebi i ovim relativizatorima, da ih ne pominjem, nije vrijedno? Imaju sluzbeni podatci.

Prema nalazima Komisije UN-a koju je vodio časni poljski intelektualac Tadeuš Mazovjecki, ratne zločine u BiH “zaraćene strane” su učinile u ovome omjeru:
Sr. strana – 85 %, Hr. strana – 13 %, Bos. strana – 2 %.
:thumbup:
ako te pitaju

#1371 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

pici wrote: 11/11/2021 12:24 Image
Hoćeš li da prikačim slike Izetbegovića i Tuđmana ? Izetbegovića i Bobana?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1372 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by pici »

ako te pitaju wrote: 11/11/2021 13:35
pici wrote: 11/11/2021 12:24 Image
Hoćeš li da prikačim slike Izetbegovića i Tuđmana ? Izetbegovića i Bobana?
Image
ako te pitaju

#1373 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

Image

Slučajnost..... Ili???
BHCluster

#1374 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by BHCluster »

Tudjman odlikuje Izetbegovica! A onda kazu Bosnjaci im nanjeli stetu. :lol:
ako te pitaju

#1375 Re: Politika Hrvata u BiH

Post by ako te pitaju »

BHCluster wrote: 11/11/2021 14:49 Tudjman odlikuje Izetbegovica! A onda kazu Bosnjaci im nanjeli stetu. :lol:
A Bošnjaci tvrde Hrvati im nanijeli štetu..... I sad im treba nametati predstavnike.
Evo.... Tuđman...... Odlikuje Izetbogovića..... Ne odlikuje Karadžića.... Miloševića...... Nego tamo nekad pred kraj rata..... Izetbegovića......e svašta.

Pretpostavljam da je prilikom stavljanja ordenja oštetio sako Izetbegovića pa to je ta šteta.

Bilo bi dobro da se zapitate....zapto 25 godina poslije..... Hrvatska je Ujedinjena kada je u pitanju politika prema Hrvatima iz BiH, i zašto je češći gost Dodik a ne Izetbegovića..... Ili "naš" Komšić.... Zapitajte se.....
Locked