Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Locked
tovarish

#1351 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by tovarish »

Meni i dalje nema ovo logike. Nije samo Ademović u pitanju bio, neko je iznutra bio i protiv Bogića, jer nema smisla da on odustaje jer je zapelo na glasanju kod predsjedavajućeg.

Ili se eventualno razočarao zbog njihove nesposobnosti.
JThomas

#1352 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by JThomas »

ljudi ne budite djeca. čuj nisu znali...treba samo vidjeti ko će kome krenuti raditi u institucijama i preduzećima koje kontrolišu sda i sateliti.
Styling

#1353 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Styling »

relativno84 wrote: 26/03/2021 19:19
Styling wrote: 26/03/2021 19:11 Pa sto ce ga zvati. I a jednog covjeka u vijecu. Nebitan.
Pa sto onda hadzija trosi energiju na krivicne prijave protiv nebitnih :? provjeri to u centrali pa se koriguj.
Zato sto je u talu sa Skakom napravio sranje u GV. To i ti u dijaspori znas.
Rockefeller

#1354 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Rockefeller »

Banana drzava.
statixx

#1355 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by statixx »

tovarish wrote: 26/03/2021 19:22 Meni i dalje nema ovo logike. Nije samo Ademović u pitanju bio, neko je iznutra bio i protiv Bogića, jer nema smisla da on odustaje jer je zapelo na glasanju kod predsjedavajućeg.

Naravno da se razocarao jer sutra je trebao tom istom vijecu da odgovara i polaze racune, nece gradjanima.
Styling

#1356 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Styling »

tovarish wrote: 26/03/2021 19:22 Meni i dalje nema ovo logike. Nije samo Ademović u pitanju bio, neko je iznutra bio i protiv Bogića, jer nema smisla da on odustaje jer je zapelo na glasanju kod predsjedavajućeg.

Mozda nekome iz SDP-a nije odgovarao? NIP-u je ok. Dobili su predsjedavajuceg. Nasa stranka sumnjam da se obim bavi. Hadzibajric i Skaka su po svaku cijenu htjeli pokvariti planove i pokusati zadrzati Skaku jer im propade plan za prodaju kasarne Jajce Arapima. A i Skakin kredit u zadnjim mjesecima mandata je predmet istrage.
Pandakonda

#1357 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Pandakonda »

Styling wrote: 26/03/2021 19:06
Pandakonda wrote: 26/03/2021 19:00 koliko je sda kriva toliko je i cetvorka/trojka. Koji klinac su zapeli za malog ademovića ako vec nije bio ok svima ? Doslovno su samo dali municiju SDA gdje je hadzibajric bio samo alat da se to odradi. Mislim da je ovdje najvise kriv Konakovic jer i od prije znamo koliki Ademovic ima uticaj na njega i kakve je ustupke morao praviti. Pa ona bivsa ministrica obrazovanja je bila ubacena jer je Ademovic lobirao za nju :-)
Da je obratna situacija, da li bi Bakir odustao od Skake? Da li bi popustio pred pritisko koalicionih partnera. Ne bi nikada! Mogli bi svi na glavi dubiti.

Hadzibajric ima jednog covjeka u vijecu. Sto ce ga zvati. Zbog cega im nije odgovarao Ademovic? Zato sto je Kemin sin? Je li to jedini problem? Pa hocemo li odmah po defaultu, znaci, uvijek unaprijed eliminisati svakog covjeka kome su roditelji clanovi neke stranke. Ko ima pravo da se petlja u stranacke strukture druge stranke i da utice ne njihov rad? O cemu pricamo?
Stvar je u citavoj prici koju Konakovic servira. Da je recimo neko iz SDA kandidovao sina od svog kadra to ljudima ne bi bilo cudno jer to ocekuju od njih, međutim ova nova ekipa je krenula sa tim sistemom cistog morala gdje nece dopustiti da ih neko moze navuci na tanak led zbog neke sitnice. Ja licno nemam problem sa tim da neko bude na toj poziciji i niko ne bi trebao biti diskvalifikovan samo zbog toga sto je sin nekog drugog javnog funkcionera, ali uzimajuci u obzir kontekst kriminalne situacije u BiH i price koju opozicija plasira.

Slicna situacija je bila sa sestrom od one zastupnice iz NS sto je dobila posao kod Mandića kad je bio ministar. Niko ne spori da je ona vjerovatno bila najbolja i sigurno da niko ne treba biti osuđen da ne smije u javnu sluzbu jer ima nekoga u zakonodavnom tijelu, ali moraju se postaviti novi standardi i ovakve se stvari ne mogu desavati dok se radi reformacija drustva.

Sigurno je da postoji kompetentnijih kandidata od malog Ademovića i četvorka je kriva jer je dopustila da to bude koristeno protiv njih. SDA je samo čekala jednu ovakvu situaciju i maksimalno je izvukla. Imenovanje Bogicevica je trebala biti formalnost i evo sta su sebi dopustili.

Kad već pricamo u strankama i strukturama, ovo nije bilo petljanje u strukture druge stranke nego je bila stvar koalicionog dogovora. Ljudi ovdje nikako da shvate da nije bitan broj ruku, bitno je onoliko koliko je ta ruka mocna. I BOSS je imao jednu dvije ruke pa su uspjeli mnoge stvari za sebe izganjati. U takvoj situaciji moras paziti i na misljenja svojih partnera u koaliciji. NS je vrlo vjerovatno povukla Ivanu Marić jer je bila svjesna da bi mogla naici na otpor NiP-a i jednostavno ne mozes glavom kroz zid kad ne mogu jedni bez drugih, to je nekad dobro jer niko ne moze radikalno gurati svoju politiku bez kontrole drugog, ali evo u ovom slucaju je bilo lose.

I za kraj Kemo je problematican jer je vec pravio problema cetvorci. Ona Bogunic je progurana upravo zbog keme ademovica i ocigledno mu je dino neki duznik jer ovaj mu je i tad izasao u susret i evo sad mu gura sina iako je bilo ocigledno da je vecina protiv toga
JThomas

#1358 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by JThomas »

sdp-u kao instituciji ipak ne vjerujem, koliko god fula imali. i sam prijedlog je službeno bio njihov. ovo je bila klasična kupovina pojedinaca.
mirsek

#1359 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by mirsek »

Sam Bogic je rekao da se povlaci jer nije imao podrsku cetvorke za gradonacelnika.
A i Kojovic je rekao moguce razloge.
Lako je supljirati kad si opozicija, i obecavati med i mlijeko, vladu eksperata itd.
Zbog uhljeba, lopova i demagoga iz cetvorke, cestitam vam jos jedan ciklus od 8-10 godina vladavine SDA. Uzivajte :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1360 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by JoseMujica »

Nerko Trenerko, Kifla i ostali smradovi nabijem vas na rinaku

potrošili ste jedinog čovjeka u Sarajevu sa karakterom, a sad fino izvucite nekog svog minderaša što ste ga od početka čuvali u hladovini
ultima_palabra

#1361 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by ultima_palabra »

Pandakonda wrote: 26/03/2021 19:31
Pandakonda wrote: 26/03/2021 19:00 koliko je sda kriva toliko je i cetvorka/trojka. Koji klinac su zapeli za malog ademovića ako vec nije bio ok svima ? Doslovno su samo dali municiju SDA gdje je hadzibajric bio samo alat da se to odradi. Mislim da je ovdje najvise kriv Konakovic jer i od prije znamo koliki Ademovic ima uticaj na njega i kakve je ustupke morao praviti. Pa ona bivsa ministrica obrazovanja je bila ubacena jer je Ademovic lobirao za nju :-)
Da je obratna situacija, da li bi Bakir odustao od Skake? Da li bi popustio pred pritisko koalicionih partnera. Ne bi nikada! Mogli bi svi na glavi dubiti.

Hadzibajric ima jednog covjeka u vijecu. Sto ce ga zvati. Zbog cega im nije odgovarao Ademovic? Zato sto je Kemin sin? Je li to jedini problem? Pa hocemo li odmah po defaultu, znaci, uvijek unaprijed eliminisati svakog covjeka kome su roditelji clanovi neke stranke. Ko ima pravo da se petlja u stranacke strukture druge stranke i da utice ne njihov rad? O cemu pricamo?
Stvar je u citavoj prici koju Konakovic servira. Da je recimo neko iz SDA kandidovao sina od svog kadra to ljudima ne bi bilo cudno jer to ocekuju od njih, međutim ova nova ekipa je krenula sa tim sistemom cistog morala gdje nece dopustiti da ih neko moze navuci na tanak led zbog neke sitnice. Ja licno nemam problem sa tim da neko bude na toj poziciji i niko ne bi trebao biti diskvalifikovan samo zbog toga sto je sin nekog drugog javnog funkcionera, ali uzimajuci u obzir kontekst kriminalne situacije u BiH i price koju opozicija plasira.

Slicna situacija je bila sa sestrom od one zastupnice iz NS sto je dobila posao kod Mandića kad je bio ministar. Niko ne spori da je ona vjerovatno bila najbolja i sigurno da niko ne treba biti osuđen da ne smije u javnu sluzbu jer ima nekoga u zakonodavnom tijelu, ali moraju se postaviti novi standardi i ovakve se stvari ne mogu desavati dok se radi reformacija drustva.

Sigurno je da postoji kompetentnijih kandidata od malog Ademovića i četvorka je kriva jer je dopustila da to bude koristeno protiv njih. SDA je samo čekala jednu ovakvu situaciju i maksimalno je izvukla. Imenovanje Bogicevica je trebala biti formalnost i evo sta su sebi dopustili.

Kad već pricamo u strankama i strukturama, ovo nije bilo petljanje u strukture druge stranke nego je bila stvar koalicionog dogovora. Ljudi ovdje nikako da shvate da nije bitan broj ruku, bitno je onoliko koliko je ta ruka mocna. I BOSS je imao jednu dvije ruke pa su uspjeli mnoge stvari za sebe izganjati. U takvoj situaciji moras paziti i na misljenja svojih partnera u koaliciji. NS je vrlo vjerovatno povukla Ivanu Marić jer je bila svjesna da bi mogla naici na otpor NiP-a i jednostavno ne mozes glavom kroz zid kad ne mogu jedni bez drugih, to je nekad dobro jer niko ne moze radikalno gurati svoju politiku bez kontrole drugog, ali evo u ovom slucaju je bilo lose.

I za kraj Kemo je problematican jer je vec pravio problema cetvorci. Ona Bogunic je progurana upravo zbog keme ademovica i ocigledno mu je dino neki duznik jer ovaj mu je i tad izasao u susret i evo sad mu gura sina iako je bilo ocigledno da je vecina protiv toga
Mali je izabran za vijecnika voljom glasaca. Nije sad da je Kemo dosao i progurao ga za ministra ili direktora.

Na kraju krajeva, NiP ima tri gradska vijecnika Bosnjaka. Ne vidim da su druga dvojica nesto kvalifikovanija.
Osim_13

#1362 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Osim_13 »

Ma jarane, servirali su im se sa Ademovićem, da je Bill Gates lično.
Login7777

#1363 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Login7777 »

Ovdje je bio poprilično direktan.
Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već NEOPOZIVO izjasnio. Želim Vam svako dobro u daljem radu.
Prpa.ba

#1364 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Prpa.ba »

Kao neko ko je od pocetka bio protiv izbora Bogicevica za gradonacelnika, radujem se izboru nekog operativnijeg ko ce po vidljivom ucinku moci parirati Skaki. Cast legendama, simbolima i ostalim zasluznim gradjanima, ali realpolitika na prljavom terenu punom taloga je nesto drugo.

Bogicevicu sretno i zdravo, a ostaje zal sto je SDP odlucio potrositi ga na poziciju za koju i nije. Mozda je i bolje ovako, nego da se pokaze kao ni po cemu pamtljiv gradski administrator. :thumbup:
tovarish

#1365 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by tovarish »

JThomas wrote: 26/03/2021 19:31 sdp-u kao instituciji ipak ne vjerujem, koliko god fula imali. i sam prijedlog je službeno bio njihov. ovo je bila klasična kupovina pojedinaca.
Ali zašto bi se Bogić naljutio zbog toga i povukao. U takvoj situaciji još više zbiješ redove i neprijatelja pucaš šakom u glavu.

Bogić je rekao da njegovo imenovanje remeti međustranačke odnose, tako da sa te strane mi je neko iz nip-a potencijalni krivac. A ako je sdp u pitanju, onda Mašić mi je prvi izbor. Pogotovo jer mu je njegov protivnik Čengić i vodio čitavu ovu priču oko Bogića.
Osim_13

#1366 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Osim_13 »

Čengić svijetla obraza može iz ovog izaći.
relativno84

#1367 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by relativno84 »

Styling wrote: 26/03/2021 19:23 Zato sto je u talu sa Skakom napravio sranje u GV. To i ti u dijaspori znas.
Aha ono klasika, oni tamo nesto mute, nisu bitni ali do njih je sigurno.
Znaci nema veze s onim da je Vukadin trebao biti umjesto Keminog malog, a ovamo Skaljic cisto da se pokaze da su svi ravnopravni.

A to za dijasporu srce drago, mogu ti reci promasila si citavu loptu, ali ti halalim, realno nije ti lako, danima igras a ritam se stalno mijenja.
last mohicans

#1368 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by last mohicans »

ultima_palabra wrote: 26/03/2021 19:36
Pandakonda wrote: 26/03/2021 19:31

Mali je izabran za vijecnika voljom glasaca. Nije sad da je Kemo dosao i progurao ga za ministra ili direktora.

Na kraju krajeva, NiP ima tri gradska vijecnika Bosnjaka. Ne vidim da su druga dvojica nesto kvalifikovanija.
Direktno je izabran u OV, sa 3 mjesta,by the way,nije sa 36 mjesta kao recimo Stevanovic (lupam njegov primjer), a u GV je delegiran iz Centra.
JThomas

#1369 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by JThomas »

tovarish wrote: 26/03/2021 19:38
JThomas wrote: 26/03/2021 19:31 sdp-u kao instituciji ipak ne vjerujem, koliko god fula imali. i sam prijedlog je službeno bio njihov. ovo je bila klasična kupovina pojedinaca.
Ali zašto bi se Bogić naljutio zbog toga i povukao. U takvoj situaciji još više zbiješ redove i neprijatelja pucaš šakom u glavu.

Bogić je rekao da njegovo imenovanje remeti međustranačke odnose, tako da sa te strane mi je neko iz nip-a potencijalni krivac. A ako je sdp u pitanju, onda Mašić mi je prvi izbor. Pogotovo jer mu je njegov protivnik Čengić i vodio čitavu ovu priču oko Bogića.
šta ja znam. čovjek svakako od devedesetih nije u takvim pričama. pomislio šta me jebete...a ostali u priči su ipak svi naši "obični" i današnji političari sitnog zuba.
tovarish

#1370 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by tovarish »

Osim_13 wrote: 26/03/2021 19:40 Čengić svijetla obraza može iz ovog izaći.
Meni definitivno jedan od korektnijih likova u SDP-u. Radi na terenu i zna zagalamiti. Nije od onih koji bi samo da se uvale u fotelju i prst u uho.
tovarish

#1371 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by tovarish »

JThomas wrote: 26/03/2021 19:44
tovarish wrote: 26/03/2021 19:38

šta ja znam. čovjek svakako od devedesetih nije u takvim pričama. pomislio šta me jebete...a ostali u priči su ipak svi naši "obični" i današnji političari sitnog zuba.
Doduše možda baš i zbog toga i nije u politici,a sad se ponadao da je nešto drugačije.
Styling

#1372 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Styling »

relativno84 wrote: 26/03/2021 19:42
Styling wrote: 26/03/2021 19:23 Zato sto je u talu sa Skakom napravio sranje u GV. To i ti u dijaspori znas.
Aha ono klasika, oni tamo nesto mute, nisu bitni ali do njih je sigurno.
Znaci nema veze s onim da je Vukadin trebao biti umjesto Keminog malog, a ovamo Skaljic cisto da se pokaze da su svi ravnopravni.

A to za dijasporu srce drago, mogu ti reci promasila si citavu loptu, ali ti halalim, realno nije ti lako, danima igras a ritam se stalno mijenja.
Toni ni pod razno nije htio funkciju predsjedavajuceg. Covjeka licno znam.
statixx

#1373 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by statixx »

Prpa.ba wrote: 26/03/2021 19:38 Kao neko ko je od pocetka bio protiv izbora Bogicevica za gradonacelnika, radujem se izboru nekog operativnijeg ko ce po vidljivom ucinku moci parirati Skaki. Cast legendama, simbolima i ostalim zasluznim gradjanima, ali realpolitika na prljavom terenu punom taloga je nesto drugo.

Bogicevicu sretno i zdravo, a ostaje zal sto je SDP odlucio potrositi ga na poziciju za koju i nije. Mozda je i bolje ovako, nego da se pokaze kao ni po cemu pamtljiv gradski administrator. :thumbup:
:thumbup:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1374 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by izvrsni direktor »

Kaki malo ovaj bogicevic. Izgleda mu dosadno u penziji
Kikibombona

#1375 Re: Bogić Bogićević - Gradonačelnik Sarajeva

Post by Kikibombona »

sinuhe wrote: 26/03/2021 18:54 Skaka valjda. Vraca se rasprava na pocetak.
Ka'e Skaka da se povlači iz moralnih razloga.
Locked