Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Većina članova Gradske izborne komisije (GIK) su zaposlenici Gradske uprave Grada Zenica. Pojedini i prvi saradnici. Nakon konkursa sa spiska izabereš 3 imena koja ti odgovaraju za zamjenske članove GIK-a, iako nisu prvorangirani. Iz reda Ostalih postaviš Bošnjaka, pa CIK to poništi, onda nakon drugog pokušaja na hitnoj sjednici Gradskog vijeća postaviš osobu koja se nije ni prijavila na poziv, pa očekivano i to CIK poništi, koji na kraju postavlja prvorangiranog člana iz reda Ostalih na osnovu ranije provedenog konkursa. Nakon toga, člana iz reda Ostalih ignorišeš i ne zoveš na sjednice, pa onda odabereš biračke odbore, pojedine i 5-6 sati prije otvaranja birališta. I na kraju svega, gdje si planski postavio svoje ljude, optužuješ iste te ljude, odnosno GIK, za izbornu krađu. E to se dešava kada baji krene nizbrdo, pa će ljudi oko njega postati potrošna roba koju će iskoristiti da bi se spasio.
Dobro došli u 4. grad po veličini u BiH, našu dragu evropsku Zenicu.
Nego, nesto citam jedan drugi podforum,pa malo navrati da me mine zelja, da pregledam politicka desavanja i zapnu mi za oko ovo sto se pise za GIK. Pitam se kako je to Amila iz reda ostalih i koja je to nacionalna manjina ona? Mislim i ona je tu izigrala CIK, jer svi znamo da nije ostali. Kao ostali moze biti jedna od 20 i nesto nacionalnih manjina, a to sasvim sigurno nije. Ne razumijem zasto se stalno bunila na postupke GIK-a, kada ni ona nije bila sasvim uredna...
clio_dci120 wrote: ↑04/10/2022 20:59
Nego, nesto citam jedan drugi podforum,pa malo navrati da me mine zelja, da pregledam politicka desavanja i zapnu mi za oko ovo sto se pise za GIK. Pitam se kako je to Amila iz reda ostalih i koja je to nacionalna manjina ona? Mislim i ona je tu izigrala CIK, jer svi znamo da nije ostali. Kao ostali moze biti jedna od 20 i nesto nacionalnih manjina, a to sasvim sigurno nije. Ne razumijem zasto se stalno bunila na postupke GIK-a, kada ni ona nije bila sasvim uredna...
Sere Fuce ko foka. Sam postavio sve osim jedne osobe u GIK i sad mu kao oni krivi sto nije napravio bolji rezultat. Mislim jesu, nisu uspjeli mozda jos da nakradu, mada zbog ovog odlaganja dostavljanja glasova u CIK treba u zatvoru da zavrsi. Koliko je panglu, jucer ga i sugava SDA oprala na ruke za onog jednog tipa sto je nadgledao i one ko fol vrece.
clio_dci120 wrote: ↑04/10/2022 20:59
P.S. Pozdrav za Casuala.
Amila se možda tako izjasnila na popisu 2013.godine, ali isto tako Amila je bila kandidat SDA na prošlim lokalnim izborima. Amila je dugogodišnji član SDA.
Ma znam je licno, znam ko je...
Morala se.izkasniti kao jedna od zakonom priznatih nac. manjina, jer CIK ne prizna nista mimo toga, npr. slucaj Dzene Dedica.
A jedna od tih manjina koje zakon priznaje sigurno nije. Ne branim ove druge, ja sam Ramin, ali nije ni ona tu cista. Spocitavali su Dini sto se izjasnio kao bosanac i hercegovac, pa to odbijeno, a u isto vrijeme ona izigrava. Trebali su onda naci onog Salku Musica pa njega "turiti", hahah.
notsure wrote: ↑23/10/2022 00:06
jbt Omer Škaljo sa 1700 glasova i u novom dresu opet izabran u skupštinu kantona.
Covjek je usavrsio izborni proces. Svaka cast “gradjanima” i brojacima zdk sto izabrase omera skalju, ramu isaka i arnela isaka da im budu zakonodavci. Drago mi je da sam se odselio iz te rupe
Nas doprinos Federalnom Parlamentu: Pivic, Galijasevic, Kratina, Uzunovic, Isak A. Harlem Globetrotters jbt. Ako i ostali kantoni daju ovakvu ekipu, za nas se ne treba brinuti, vec sahraniti
notsure wrote: ↑23/10/2022 00:06
jbt Omer Škaljo sa 1700 glasova i u novom dresu opet izabran u skupštinu kantona.
Covjek je usavrsio izborni proces. Svaka cast “gradjanima” i brojacima zdk sto izabrase omera skalju, ramu isaka i arnela isaka da im budu zakonodavci. Drago mi je da sam se odselio iz te rupe
Tempo wrote: ↑23/10/2022 18:55
Ovi izbori su pokazali jedno, a to su dvije stvari:
1. Vise ne postoji kriticna masa koliko toliko inteligentnih ljudi koji bi napravili preokret.
2. Ostala je samo fukara i krezava sirotilja da njima vladaju seoske kabadahije
3. Bioloski nestajemo i taj trend se ne moze zaustaviti.
Bravo bosnjaci, srbi, hrvati, sejdici i finciji, usta vam se naserem glupa.
Ma nema ova država više nikakvu šansu. Ako sada, kada su priključivali ljude na usisivače, kada su u RSu spajali ljude na ugljendioksid , kada je litar dizela skuplji nego u Hrvatskoj a plata duplo manja, kada su sebi digli plate dok cijeli svijet živi na rubu katastrofe etc etc, nisu izgubili podršku, onda je jasno da je nikada neće izgubiti.