Sto je Aljo govorio nije tema emisije.General War wrote:Aha, ako je tako, sto ce ti oruzje kad je Aljo re' ko da nece biti rata.LBVIEW wrote:Kazem ti, sto bi dijelila kad su vec dobili od "JNA". Imali ljudi svoj "plebiscit", odlucíli se za V. Srbiju i tako to.General War wrote: ...ne, pitanje je bilo koliko je patriotska liga podjelila oruzja nemuslimanima?
Alija-Tito?
- LBVIEW
#1351 Re: Alija-Tito?
- BHCluster
#1352 Re: Alija-Tito?
LBVIEW wrote:Bilo je kad su uvezli iz Madjarske. Sto se tice TO, isti kurac kao i u BiH, raspitaj se malo.General War wrote:...Ne znam, u hrvatskoj, sloveniji, makedoniji...nije bilo nekog problema, cak sta vise, bilo je i viska naoruzanja.LBVIEW wrote: Vidjeli smo koliko je bio, i to ne samo u BiH.
Agresija Na Republiku Bosnu i Hercegovinu: Planiranje, Priprema, Izvodjene (Knjiga: I)
Agresija Na Republiku Bosnu i Hercegovinu: Planiranje, Priprema, Izvodjene (Knjiga: II)
Tamo od strane 577, knjiga I pa onda knjiga II
- General War
#1353 Re: Alija-Tito?
Raspitao sam se...LBVIEW wrote:General War wrote: Bilo je kad su uvezli iz Madjarske. Sto se tice TO, isti kurac kao i u BiH, raspitaj se malo.
Uvezli kalase, a pune jedinice artiljerije, tenkova, brodova... i padale cijele kasarne...tudzman je stvorio zng, aljo je pokusao sa PL, ali sasvim dva razlicita rezultata.
- BHCluster
#1354 Re: Alija-Tito?
Gdje to bi u limburgu mjesecu kad se shisash?славянин wrote: A Bosnjaci dogurase da urade genocid nad njima .... samo se uzdati u Boga jer insala sve ce biti uredu bog je na nasoj strani![]()
![]()
-
PM72
#1355 Re: Alija-Tito?
Srbi i Crnogorci tradicionalno vole uniformu pa makar šumarska ili portirska.Bio je vrhunski blam i ibret kad neko sarajevsko dijete (Musliman) hoće da ide u vojnu školu ili miliciju.U JNA je za sarajevsku raju najveci merak bio otici u auto jedinicu da dobijes kategorije ili u kuhare ,da dobro jedes i da su svi fini s tobom.Prema tome,niko Muslimanima i Hrvatima nije branio vojnu izobrazbu ali si za te skole morao popunjavati papire o svojoj rodbini i sta su bili u II svjetskom ratu...
- славянин
#1356 Re: Alija-Tito?
To bi kada se odlucio provesti referendum u BiH za nezavisnost. Po svim prilikama to je bio plan vrha BiH tj. alije i coBHCluster wrote:Gdje to bi u limburgu mjesecu kad se shisash?славянин wrote: A Bosnjaci dogurase da urade genocid nad njima .... samo se uzdati u Boga jer insala sve ce biti uredu bog je na nasoj strani![]()
![]()
- LBVIEW
#1357 Re: Alija-Tito?
Kazem ti, nemojte biti ckepi pa proglasite nezavisnost. Bosnjaci ce pristati na "mirno razdruzivanje", sta ces nisu ratnicka nacija k'o Srbi.славянин wrote:A Bosnjaci dogurase da urade genocid nad njima .... samo se uzdati u Boga jer insala sve ce biti uredu bog je na nasoj straniBHCluster wrote:I primjeti se, dogurase do genocida kud ce bolje. Ali Bosnjaci su krivi za to.славянин wrote:Mislis da to nema uticaja (mada jos nisam provjerio onu procentualnu zastupljenost al ajd) Srbi kada idu na sluzenje vojnog roka sator ko svadba, danas se to manifestuje po tome sto svaka kuca na pala sokocu itd ima najmanje jednu pusku - dok je tradicija u Bosnjaka nargilu duvat postala a stekaju se ukusiKakav pajser.
![]()
![]()
Evo 'eroja u akciji.
- BHCluster
#1358 Re: Alija-Tito?
General War wrote:Aha, ako je tako, sto ce ti oruzje kad je Aljo re' ko da nece biti rata.LBVIEW wrote:Kazem ti, sto bi dijelila kad su vec dobili od "JNA". Imali ljudi svoj "plebiscit", odlucíli se za V. Srbiju i tako to.General War wrote: ...ne, pitanje je bilo koliko je patriotska liga podjelila oruzja nemuslimanima?
- General War
#1359 Re: Alija-Tito?
To je " bas" tema emisije...kako zavrsismo ovako.LBVIEW wrote:Sto je Aljo govorio nije tema emisije.General War wrote:Aha, ako je tako, sto ce ti oruzje kad je Aljo re' ko da nece biti rata.LBVIEW wrote: Kazem ti, sto bi dijelila kad su vec dobili od "JNA". Imali ljudi svoj "plebiscit", odlucíli se za V. Srbiju i tako to.
- LBVIEW
#1360 Re: Alija-Tito?
Samo ne s oruzjem TO,a o tome je bila rijec.General War wrote:Raspitao sam se...LBVIEW wrote:General War wrote: Bilo je kad su uvezli iz Madjarske. Sto se tice TO, isti kurac kao i u BiH, raspitaj se malo.
Uvezli kalase, a pune jedinice artiljerije, tenkova, brodova... i padale cijele kasarne...tudzman je stvorio zng, aljo je pokusao sa PL, ali sasvim dva razlicita rezultata.
- славянин
#1361 Re: Alija-Tito?
Pa doda ocito se ne oslanja da mu isus sleti sa andjelima nego trazi pravi momenat za razliku od AlijeLBVIEW wrote: Kazem ti, nemojte biti ckepi pa proglasite nezavisnost. Bosnjaci ce pristati na "mirno razdruzivanje", sta ces nisu ratnicka nacija k'o Srbi.
Evo 'eroja u akciji.![]()
-
PM72
#1362 Re: Alija-Tito?
Lako je bilo osvojiti kasarnu u Varaždinu (predali se) sa 180 oklopa jer je Varaždin tromeđi Slovenije,Hrvatske i Mađarske i sve okolo su Hrvati...General War wrote:Raspitao sam se...LBVIEW wrote:General War wrote: Bilo je kad su uvezli iz Madjarske. Sto se tice TO, isti kurac kao i u BiH, raspitaj se malo.
- BHCluster
#1363 Re: Alija-Tito?
Naravno jer za ocekivati je bilo da ce JNA napasti narod nakon sto narod kaze svoje na jednim demokratskim putem. Kazem ja pajser.славянин wrote:To bi kada se odlucio provesti referendum u BiH za nezavisnost. Po svim prilikama to je bio plan vrha BiH tj. alije i coBHCluster wrote:Gdje to bi u limburgu mjesecu kad se shisash?славянин wrote: A Bosnjaci dogurase da urade genocid nad njima .... samo se uzdati u Boga jer insala sve ce biti uredu bog je na nasoj strani![]()
![]()
posle narode snalazi se
- LBVIEW
#1364 Re: Alija-Tito?
Samo sto ne zive svi Muslimani u Sarajevu, bosnjackih sela koliko hoces, od Cazina do Foce.PM72 wrote:Srbi i Crnogorci tradicionalno vole uniformu pa makar šumarska ili portirska.Bio je vrhunski blam i ibret kad neko sarajevsko dijete (Musliman) hoće da ide u vojnu školu ili miliciju.U JNA je za sarajevsku raju najveci merak bio otici u auto jedinicu da dobijes kategorije ili u kuhare ,da dobro jedes i da su svi fini s tobom.Prema tome,niko Muslimanima i Hrvatima nije branio vojnu izobrazbu ali si za te skole morao popunjavati papire o svojoj rodbini i sta su bili u II svjetskom ratu...
Sto se rodbine tice, sta cemo s onima sto ujutro sajkacu, a navecer titovku, a takvih je bila vecina do 44-e?
I gdje je famozni etnicki paritet u zajednici ravnopravnih naroda i narodnosti?
Last edited by LBVIEW on 06/09/2019 16:51, edited 1 time in total.
- славянин
#1365 Re: Alija-Tito?
Totalno neocekivano da ce JNA ne napasti ali naoruzati one koji zele da ostanu u Jugoslaviji posebno jer je ista bila u to vrijeme skoro u kompletu popunjena tim narodom, bas za nepovjerovati i neocekivatiBHCluster wrote: Naravno jer za ocekivati je bilo da ce JNA napasti narod nakon sto narod kaze svoje na jednim demokratskim putem. Kazem ja pajser.
PS:
Ovo je mozda bila naznaka da ce biti rata, ali insala bit ce sve dobro - dovu koju kisnu
Last edited by славянин on 06/09/2019 16:52, edited 1 time in total.
- General War
#1366 Re: Alija-Tito?
...Cudi me sto taj isti Anto Domazet nije stavio sastav oficirskog kadra i rukovodnih mjesta u JNA 8 ministarstvu odbrane, pa to uporedi sada sa stanjem u HV.PM72 wrote:Srbi i Crnogorci tradicionalno vole uniformu pa makar šumarska ili portirska.Bio je vrhunski blam i ibret kad neko sarajevsko dijete (Musliman) hoće da ide u vojnu školu ili miliciju.U JNA je za sarajevsku raju najveci merak bio otici u auto jedinicu da dobijes kategorije ili u kuhare ,da dobro jedes i da su svi fini s tobom.Prema tome,niko Muslimanima i Hrvatima nije branio vojnu izobrazbu ali si za te skole morao popunjavati papire o svojoj rodbini i sta su bili u II svjetskom ratu...
Najbolji odziv u rezervni sastav JNA bio iz vojvodine a ne iz uze srbije...Anto je ovo iz guzice sastavio, niti je bila potrebna ravnomjerna zastupljenost jer svi su bili clanovi SK pa sve drugo.
- LBVIEW
#1367 Re: Alija-Tito?
Kad je tako, sta onda cekate?славянин wrote:Pa doda ocito se ne oslanja da mu isus sleti sa andjelima nego trazi pravi momenat za razliku od AlijeLBVIEW wrote: Kazem ti, nemojte biti ckepi pa proglasite nezavisnost. Bosnjaci ce pristati na "mirno razdruzivanje", sta ces nisu ratnicka nacija k'o Srbi.
Evo 'eroja u akciji.![]()
Da nije prpa ovih sto u mirovinu poslase ove, sta ja znam, "Orlove Grmeca"?
- славянин
#1368 Re: Alija-Tito?
Pogodnu geopoliticku situaciju , mozda je tesko shvatiti ali taj doda ispada jedno 16 puta pametniji od alije. A moze probati alijin pristup - stavi glavu da te drugi mlati palicom dok se ne umoriLBVIEW wrote:
Kad je tako, sta onda cekate?
Da nije prpa ovih sto u mirovinu poslase ove, sta ja znam, "Orlove Grmeca"?![]()
- General War
#1369 Re: Alija-Tito?
Nije bas, kasarna je bila u blokadi mjesecima...ali znam ja to...bilo je takvih kasarni i skladista i u bosni.PM72 wrote: Lako je bilo osvojiti kasarnu u Varaždinu (predali se) sa 180 oklopa jer je Varaždin tromeđi Slovenije,Hrvatske i Mađarske i sve okolo su Hrvati...
- LBVIEW
#1370 Re: Alija-Tito?
Moguce ja da si u pravu, samo ovi gore nisu od te japije, misliim staviti glavu na panj.славянин wrote:Pogodnu geopoliticku situaciju , mozda je tesko shvatiti ali taj doda ispada jedno 16 puta pametniji od alije. A moze probati alijin pristup - stavi glavu da te drugi mlati palicom dok se ne umoriLBVIEW wrote:
Kad je tako, sta onda cekate?
Da nije prpa ovih sto u mirovinu poslase ove, sta ja znam, "Orlove Grmeca"?![]()
Oni su ti preko blagopocivajuce RSK
-
PM72
#1371 Re: Alija-Tito?
Prizna ti to ili ne,Muslimani su bili neskolovani i nisu letjeli za knjigom ili visokom skolom.Rijetko koja cura je iz tih sela zavrsila srednju a na prste mozes prebrojat one sa fakultetskom diplomom.Kod Srba je to drugacije bilo,jedan je vuko drugog,daj mu drzavnog posla i vojnih skola jer su one bile besplatne.LBVIEW wrote:Samo sto ne zive svi Muslimani u Sarajevu, bosnjackih sela koliko hoces, od Cazina do Foce.PM72 wrote:Srbi i Crnogorci tradicionalno vole uniformu pa makar šumarska ili portirska.Bio je vrhunski blam i ibret kad neko sarajevsko dijete (Musliman) hoće da ide u vojnu školu ili miliciju.U JNA je za sarajevsku raju najveci merak bio otici u auto jedinicu da dobijes kategorije ili u kuhare ,da dobro jedes i da su svi fini s tobom.Prema tome,niko Muslimanima i Hrvatima nije branio vojnu izobrazbu ali si za te skole morao popunjavati papire o svojoj rodbini i sta su bili u II svjetskom ratu...
Sto se rodbine tice, sta cemo s onima sto ujutro sajkacu, a navecer titovku, a takvih je bila vecina do 44-e?
I gdje je famozni etnicki paritet u zajednici ravnopravnih naroda i narodnosti?
Sto se tice sajkaca i titovki,ako cemo realno,oni su i iznjeli NOB,da su se feslije pitale jos bi domobrani hodali oko nas...
- armin071
#1372 Re: Alija-Tito?
Ako ikad bude pravde u BiH Aliji bi se samo trebalo posthumno suditi za izdaju, prodaju i genocid nad vlastitim narodom. Sefer-Tito mozda se i moglo govoriti da ga nije jebalo njegovo sandzacko porijeklo odnosno da mu SDA udbasi nisu dosli glave i skinuli ga sa pozicije. Alija sa svojim Zukama, Celama i sl. definitvno najnegativnija licnost za Bosnjake i uopste narode BiH u zadnjih 1000 godina.
-
PM72
#1373 Re: Alija-Tito?
Nije tema ali da se osvrnem. Vec sam ti napisao geografski polozaj kasarne u Varazdinu,oficirski kadar vecinom Hrvati a Srba ni na mapi.Jos je bila Juga i nisu imali iskustva kad im neko blokira poridice,iskljuci im struju i vodu...General War wrote:Nije bas, kasarna je bila u blokadi mjesecima...ali znam ja to...bilo je takvih kasarni i skladista i u bosni.PM72 wrote: Lako je bilo osvojiti kasarnu u Varaždinu (predali se) sa 180 oklopa jer je Varaždin tromeđi Slovenije,Hrvatske i Mađarske i sve okolo su Hrvati...
Do 1992 su dosli pameti
- BHCluster
#1374 Re: Alija-Tito?
Naravno, samo ne da ce se JNA staviti na raspolaganje samo Srbima pod vodstvom SDS-a.славянин wrote:Totalno neocekivano da ce JNA ne napasti ali naoruzati one koji zele da ostanu u Jugoslaviji posebno jer je ista bila u to vrijeme skoro u kompletu popunjena tim narodom, bas za nepovjerovati i neocekivatiBHCluster wrote: Naravno jer za ocekivati je bilo da ce JNA napasti narod nakon sto narod kaze svoje na jednim demokratskim putem. Kazem ja pajser.- demokratskim putem
kakva demokratija medjunarodna prava - diplomatija raste iz cijevi oruzija (pogledaj cija je to izreka
)
PS:
Ovo je mozda bila naznaka da ce biti rata, ali insala bit ce sve dobro - dovu koju kisnu
- славянин
#1375 Re: Alija-Tito?
Neocekivano totalno.... iznenadjenje - surprajz sto bi rekli... posebno nakon vukovara... surprajziro se Alija sto je JNA radila sa onim koji su bili protiv referenduma