Alija-Tito?

Locked
LBVIEW

#1351 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
General War wrote: ...ne, pitanje je bilo koliko je patriotska liga podjelila oruzja nemuslimanima?
Kazem ti, sto bi dijelila kad su vec dobili od "JNA". Imali ljudi svoj "plebiscit", odlucíli se za V. Srbiju i tako to.
Aha, ako je tako, sto ce ti oruzje kad je Aljo re' ko da nece biti rata. :roll:
Sto je Aljo govorio nije tema emisije.
BHCluster

#1352 Re: Alija-Tito?

Post by BHCluster »

LBVIEW wrote:
General War wrote:
LBVIEW wrote: Vidjeli smo koliko je bio, i to ne samo u BiH.
...Ne znam, u hrvatskoj, sloveniji, makedoniji...nije bilo nekog problema, cak sta vise, bilo je i viska naoruzanja.
Bilo je kad su uvezli iz Madjarske. Sto se tice TO, isti kurac kao i u BiH, raspitaj se malo.

Agresija Na Republiku Bosnu i Hercegovinu: Planiranje, Priprema, Izvodjene (Knjiga: I)
Agresija Na Republiku Bosnu i Hercegovinu: Planiranje, Priprema, Izvodjene (Knjiga: II)
Tamo od strane 577, knjiga I pa onda knjiga II
General War

#1353 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote: Bilo je kad su uvezli iz Madjarske. Sto se tice TO, isti kurac kao i u BiH, raspitaj se malo.
Raspitao sam se...
Uvezli kalase, a pune jedinice artiljerije, tenkova, brodova... i padale cijele kasarne...tudzman je stvorio zng, aljo je pokusao sa PL, ali sasvim dva razlicita rezultata.
BHCluster

#1354 Re: Alija-Tito?

Post by BHCluster »

славянин wrote: A Bosnjaci dogurase da urade genocid nad njima .... samo se uzdati u Boga jer insala sve ce biti uredu bog je na nasoj strani :D :D :D
Gdje to bi u limburgu mjesecu kad se shisash? :lol:
PM72

#1355 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

Srbi i Crnogorci tradicionalno vole uniformu pa makar šumarska ili portirska.Bio je vrhunski blam i ibret kad neko sarajevsko dijete (Musliman) hoće da ide u vojnu školu ili miliciju.U JNA je za sarajevsku raju najveci merak bio otici u auto jedinicu da dobijes kategorije ili u kuhare ,da dobro jedes i da su svi fini s tobom.Prema tome,niko Muslimanima i Hrvatima nije branio vojnu izobrazbu ali si za te skole morao popunjavati papire o svojoj rodbini i sta su bili u II svjetskom ratu...
славянин

#1356 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

BHCluster wrote:
славянин wrote: A Bosnjaci dogurase da urade genocid nad njima .... samo se uzdati u Boga jer insala sve ce biti uredu bog je na nasoj strani :D :D :D
To bi kada se odlucio provesti referendum u BiH za nezavisnost. Po svim prilikama to je bio plan vrha BiH tj. alije i co :D posle narode snalazi se :D
LBVIEW

#1357 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

славянин wrote:
BHCluster wrote:
славянин wrote:Mislis da to nema uticaja (mada jos nisam provjerio onu procentualnu zastupljenost al ajd) Srbi kada idu na sluzenje vojnog roka sator ko svadba, danas se to manifestuje po tome sto svaka kuca na pala sokocu itd ima najmanje jednu pusku - dok je tradicija u Bosnjaka nargilu duvat postala a stekaju se ukusi :D
I primjeti se, dogurase do genocida kud ce bolje. Ali Bosnjaci su krivi za to. :lol: Kakav pajser.
A Bosnjaci dogurase da urade genocid nad njima .... samo se uzdati u Boga jer insala sve ce biti uredu bog je na nasoj strani :D :D :D
Kazem ti, nemojte biti ckepi pa proglasite nezavisnost. Bosnjaci ce pristati na "mirno razdruzivanje", sta ces nisu ratnicka nacija k'o Srbi.
Evo 'eroja u akciji. :D
BHCluster

#1358 Re: Alija-Tito?

Post by BHCluster »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
General War wrote: ...ne, pitanje je bilo koliko je patriotska liga podjelila oruzja nemuslimanima?
Kazem ti, sto bi dijelila kad su vec dobili od "JNA". Imali ljudi svoj "plebiscit", odlucíli se za V. Srbiju i tako to.
General War

#1359 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote:
LBVIEW wrote: Kazem ti, sto bi dijelila kad su vec dobili od "JNA". Imali ljudi svoj "plebiscit", odlucíli se za V. Srbiju i tako to.
Sto je Aljo govorio nije tema emisije.
To je " bas" tema emisije...kako zavrsismo ovako.
LBVIEW

#1360 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
General War wrote: Bilo je kad su uvezli iz Madjarske. Sto se tice TO, isti kurac kao i u BiH, raspitaj se malo.
Raspitao sam se...
Uvezli kalase, a pune jedinice artiljerije, tenkova, brodova... i padale cijele kasarne...tudzman je stvorio zng, aljo je pokusao sa PL, ali sasvim dva razlicita rezultata.
Samo ne s oruzjem TO,a o tome je bila rijec.
славянин

#1361 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

LBVIEW wrote: Kazem ti, nemojte biti ckepi pa proglasite nezavisnost. Bosnjaci ce pristati na "mirno razdruzivanje", sta ces nisu ratnicka nacija k'o Srbi.
Pa doda ocito se ne oslanja da mu isus sleti sa andjelima nego trazi pravi momenat za razliku od Alije :lol:
PM72

#1362 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
Raspitao sam se...
Lako je bilo osvojiti kasarnu u Varaždinu (predali se) sa 180 oklopa jer je Varaždin tromeđi Slovenije,Hrvatske i Mađarske i sve okolo su Hrvati...
BHCluster

#1363 Re: Alija-Tito?

Post by BHCluster »

славянин wrote:
BHCluster wrote:
To bi kada se odlucio provesti referendum u BiH za nezavisnost. Po svim prilikama to je bio plan vrha BiH tj. alije i co :D posle narode snalazi se :D
Naravno jer za ocekivati je bilo da ce JNA napasti narod nakon sto narod kaze svoje na jednim demokratskim putem. Kazem ja pajser. :lol:
LBVIEW

#1364 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:Srbi i Crnogorci tradicionalno vole uniformu pa makar šumarska ili portirska.Bio je vrhunski blam i ibret kad neko sarajevsko dijete (Musliman) hoće da ide u vojnu školu ili miliciju.U JNA je za sarajevsku raju najveci merak bio otici u auto jedinicu da dobijes kategorije ili u kuhare ,da dobro jedes i da su svi fini s tobom.Prema tome,niko Muslimanima i Hrvatima nije branio vojnu izobrazbu ali si za te skole morao popunjavati papire o svojoj rodbini i sta su bili u II svjetskom ratu...
Samo sto ne zive svi Muslimani u Sarajevu, bosnjackih sela koliko hoces, od Cazina do Foce.
Sto se rodbine tice, sta cemo s onima sto ujutro sajkacu, a navecer titovku, a takvih je bila vecina do 44-e?
I gdje je famozni etnicki paritet u zajednici ravnopravnih naroda i narodnosti?
Last edited by LBVIEW on 06/09/2019 16:51, edited 1 time in total.
славянин

#1365 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

BHCluster wrote: Naravno jer za ocekivati je bilo da ce JNA napasti narod nakon sto narod kaze svoje na jednim demokratskim putem. Kazem ja pajser. :lol:
Totalno neocekivano da ce JNA ne napasti ali naoruzati one koji zele da ostanu u Jugoslaviji posebno jer je ista bila u to vrijeme skoro u kompletu popunjena tim narodom, bas za nepovjerovati i neocekivati :lol: - demokratskim putem :lol: kakva demokratija medjunarodna prava - diplomatija raste iz cijevi oruzija (pogledaj cija je to izreka ;-) )

PS:
Ovo je mozda bila naznaka da ce biti rata, ali insala bit ce sve dobro - dovu koju kisnu :D
Last edited by славянин on 06/09/2019 16:52, edited 1 time in total.
General War

#1366 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

PM72 wrote:Srbi i Crnogorci tradicionalno vole uniformu pa makar šumarska ili portirska.Bio je vrhunski blam i ibret kad neko sarajevsko dijete (Musliman) hoće da ide u vojnu školu ili miliciju.U JNA je za sarajevsku raju najveci merak bio otici u auto jedinicu da dobijes kategorije ili u kuhare ,da dobro jedes i da su svi fini s tobom.Prema tome,niko Muslimanima i Hrvatima nije branio vojnu izobrazbu ali si za te skole morao popunjavati papire o svojoj rodbini i sta su bili u II svjetskom ratu...
...Cudi me sto taj isti Anto Domazet nije stavio sastav oficirskog kadra i rukovodnih mjesta u JNA 8 ministarstvu odbrane, pa to uporedi sada sa stanjem u HV. :mrgreen:
Najbolji odziv u rezervni sastav JNA bio iz vojvodine a ne iz uze srbije...Anto je ovo iz guzice sastavio, niti je bila potrebna ravnomjerna zastupljenost jer svi su bili clanovi SK pa sve drugo.
LBVIEW

#1367 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

славянин wrote:
LBVIEW wrote: Kazem ti, nemojte biti ckepi pa proglasite nezavisnost. Bosnjaci ce pristati na "mirno razdruzivanje", sta ces nisu ratnicka nacija k'o Srbi.
Pa doda ocito se ne oslanja da mu isus sleti sa andjelima nego trazi pravi momenat za razliku od Alije :lol:
Kad je tako, sta onda cekate?
Da nije prpa ovih sto u mirovinu poslase ove, sta ja znam, "Orlove Grmeca"? :izet: :D
славянин

#1368 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

LBVIEW wrote:
Da nije prpa ovih sto u mirovinu poslase ove, sta ja znam, "Orlove Grmeca"? :izet: :D
Pogodnu geopoliticku situaciju , mozda je tesko shvatiti ali taj doda ispada jedno 16 puta pametniji od alije. A moze probati alijin pristup - stavi glavu da te drugi mlati palicom dok se ne umori :lol:
General War

#1369 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

PM72 wrote: Lako je bilo osvojiti kasarnu u Varaždinu (predali se) sa 180 oklopa jer je Varaždin tromeđi Slovenije,Hrvatske i Mađarske i sve okolo su Hrvati...
Nije bas, kasarna je bila u blokadi mjesecima...ali znam ja to...bilo je takvih kasarni i skladista i u bosni.
LBVIEW

#1370 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

славянин wrote:
LBVIEW wrote:
Pogodnu geopoliticku situaciju , mozda je tesko shvatiti ali taj doda ispada jedno 16 puta pametniji od alije. A moze probati alijin pristup - stavi glavu da te drugi mlati palicom dok se ne umori :lol:
Moguce ja da si u pravu, samo ovi gore nisu od te japije, misliim staviti glavu na panj.
Oni su ti preko blagopocivajuce RSK :D u sred rata isli kuci, tako da, bio geopoliticki trenutak ili ne, Banja Luka im je i suvise blizu, pa ti vidi. :izet:
PM72

#1371 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

LBVIEW wrote:
Samo sto ne zive svi Muslimani u Sarajevu, bosnjackih sela koliko hoces, od Cazina do Foce.
Sto se rodbine tice, sta cemo s onima sto ujutro sajkacu, a navecer titovku, a takvih je bila vecina do 44-e?
I gdje je famozni etnicki paritet u zajednici ravnopravnih naroda i narodnosti?
Prizna ti to ili ne,Muslimani su bili neskolovani i nisu letjeli za knjigom ili visokom skolom.Rijetko koja cura je iz tih sela zavrsila srednju a na prste mozes prebrojat one sa fakultetskom diplomom.Kod Srba je to drugacije bilo,jedan je vuko drugog,daj mu drzavnog posla i vojnih skola jer su one bile besplatne.
Sto se tice sajkaca i titovki,ako cemo realno,oni su i iznjeli NOB,da su se feslije pitale jos bi domobrani hodali oko nas...
armin071

#1372 Re: Alija-Tito?

Post by armin071 »

Ako ikad bude pravde u BiH Aliji bi se samo trebalo posthumno suditi za izdaju, prodaju i genocid nad vlastitim narodom. Sefer-Tito mozda se i moglo govoriti da ga nije jebalo njegovo sandzacko porijeklo odnosno da mu SDA udbasi nisu dosli glave i skinuli ga sa pozicije. Alija sa svojim Zukama, Celama i sl. definitvno najnegativnija licnost za Bosnjake i uopste narode BiH u zadnjih 1000 godina.
PM72

#1373 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

General War wrote:
PM72 wrote: Lako je bilo osvojiti kasarnu u Varaždinu (predali se) sa 180 oklopa jer je Varaždin tromeđi Slovenije,Hrvatske i Mađarske i sve okolo su Hrvati...
Nije bas, kasarna je bila u blokadi mjesecima...ali znam ja to...bilo je takvih kasarni i skladista i u bosni.
Nije tema ali da se osvrnem. Vec sam ti napisao geografski polozaj kasarne u Varazdinu,oficirski kadar vecinom Hrvati a Srba ni na mapi.Jos je bila Juga i nisu imali iskustva kad im neko blokira poridice,iskljuci im struju i vodu...
Do 1992 su dosli pameti
BHCluster

#1374 Re: Alija-Tito?

Post by BHCluster »

славянин wrote:
BHCluster wrote: Naravno jer za ocekivati je bilo da ce JNA napasti narod nakon sto narod kaze svoje na jednim demokratskim putem. Kazem ja pajser. :lol:
Totalno neocekivano da ce JNA ne napasti ali naoruzati one koji zele da ostanu u Jugoslaviji posebno jer je ista bila u to vrijeme skoro u kompletu popunjena tim narodom, bas za nepovjerovati i neocekivati :lol: - demokratskim putem :lol: kakva demokratija medjunarodna prava - diplomatija raste iz cijevi oruzija (pogledaj cija je to izreka ;-) )

PS:
Ovo je mozda bila naznaka da ce biti rata, ali insala bit ce sve dobro - dovu koju kisnu :D
Naravno, samo ne da ce se JNA staviti na raspolaganje samo Srbima pod vodstvom SDS-a. :lol:
славянин

#1375 Re: Alija-Tito?

Post by славянин »

Neocekivano totalno.... iznenadjenje - surprajz sto bi rekli... posebno nakon vukovara... surprajziro se Alija sto je JNA radila sa onim koji su bili protiv referenduma :lol:
Locked