Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
Kejn

#1351 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Kejn »

Ovaj ex-liberal je izvalio da cetnici nisu vrsili zlocine... eto da znate s kim polemisete
kakavdanakneiskustvu

#1352 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

bitno je napisati da je predsjednik jedne stranke,srbin iz sarajeva,rat proveo u beogradu,a kad se dokaze da to nije tako bilo,onda se pickasto ušuti
General War

#1353 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

muha_sa wrote:
Maraschino wrote:
Sigurno im je bolje u Sarajevu nego sto bi im Milorad obezbijedio.
njih oko 150 000 otišlo na Krajišnikov i Klickovicev poziv :-)

vracena im imovina--bujrum, nek se vrate i nek ucestvuju u vlasti i nek odredjuju ko ce bit na kojoj poziciji
Ima li ko kakvu racunicu koliko je bosnjaka otislo iz sarajeva kad vec se opet vracamo brojanju, a koliko znam vracenja je i bosanjcima imovina u PC po istom zakonu.
General War

#1354 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

Maraschino wrote:
General War wrote: Koliko srba iz pederacije koalira sa tim istim sovinistima iz B.Luke na entitetskom, drzavnom nivou?
Sve zavisi kako se ko snadje...preCednik je mnoge bosnjake po istom principu nagradio..."samo" su trebali da budu clanovi partije...ovaj forum pati od jedoobraznosti po ovom pitanju, a lako je nac primjere...
http://ba.n1info.com/Vijesti/a294785/Up ... NSD-a.html

Ista je to matrica, samo svako sebi bira sto mu pase.
Maraschino

#1355 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Maraschino »

svi su isti
CPT

#1357 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by CPT »

General War wrote:
muha_sa wrote:
Maraschino wrote:

vracena im imovina--bujrum, nek se vrate i nek ucestvuju u vlasti i nek odredjuju ko ce bit na kojoj poziciji
Ima li ko kakvu racunicu koliko je bosnjaka otislo iz sarajeva kad vec se opet vracamo brojanju, a koliko znam vracenja je i bosanjcima imovina u PC po istom zakonu.
al se igramo relativizacije :roll:
draganbl

#1358 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by draganbl »

Poznajem nekoliko Bošnjaka koji su zbog svog "podobnog" imena visoko pozicionirani u vlasti u RS-u.
Međutim, treba reći da njihova sposobnost/nesposobnost nije nimalo drugačija od predstavnika vlasti iz reda srpskog naroda.
Uglavnom su to sve Dodikovi poslušnici, bez obzira na nacionalnu pripadnost.
LBVIEW

#1359 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
muha_sa wrote:
Maraschino wrote:

A inace, i jedni i drugi su izasli pod istim okolnostima, da bi im, nakon rata, i docek od strane domicilnog stanovnistva bio isti? Zivite li vi u Tuzli, npr., pored masovnih grobnica Srba bolujucu od kolektivne amnezije? Ili je mozda Jala sve odnijela? :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1360 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

draganbl wrote:Poznajem nekoliko Bošnjaka koji su zbog svog "podobnog" imena visoko pozicionirani u vlasti u RS-u.
Međutim, treba reći da njihova sposobnost/nesposobnost nije nimalo drugačija od predstavnika vlasti iz reda srpskog naroda.
Dzerad Selman? Lejla Resic?
horkesh

#1361 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by horkesh »

_BataZiv_0809 wrote:
draganbl wrote:Poznajem nekoliko Bošnjaka koji su zbog svog "podobnog" imena visoko pozicionirani u vlasti u RS-u.
Dzerad Selman? Lejla Resic?
Jasmin Komić, Srebrenka Golić, Alen Šeranić...

Većinom Banjalučani inače.
Bodkin

#1362 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

jeza u ledja wrote:
insomnia78 wrote:I Drug Stari je onomad cim je zasjeo sve folksdojcere pometo po upravnim odborima
Ne, nego je pohapseno, strijeljano i protjerano, oduzeta imovina, itd. :oops: Nije te niko pito sta si radio u ratu. Jel te neko drugi ganjao.
Al boli te kurac, ne tice te se. :oops:

Ovo je srz cijele ove price - bahatost vecine i prosipanje sile.
Isto da su ovi bosnjaci na pozicijama svi u ratu bili u bosni. A i rat referenca 25 godina kasnije u pm
General War

#1363 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote: Ima li ko kakvu racunicu koliko je bosnjaka otislo iz sarajeva kad vec se opet vracamo brojanju, a koliko znam vracenja je i bosanjcima imovina u PC po istom zakonu.
A inace, i jedni i drugi su izasli pod istim okolnostima, da bi im, nakon rata, i docek od strane domicilnog stanovnistva bio isti? Zivite li vi u Tuzli, npr., pored masovnih grobnica Srba bolujucu od kolektivne amnezije? Ili je mozda Jala sve odnijela? :oops:
Ne znam "Vama" gdje god da si, nije amnezija sa takvima biti u vlasti dvadeset i kusur godina?
De se dogovori sa sobom, sta zelis od srba...jbg, pitaj i one srbe sto se nisu uhvatili noge iz Konjica ili posavine sta misle o tom tvom pitanju.
Nije Bosna= Sarajevo
Nama u tuzli (barem meni) nema "light" zlocinaca...ili jesi ili nisi.
General War

#1364 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

CPT wrote:
General War wrote: Ima li ko kakvu racunicu koliko je bosnjaka otislo iz sarajeva kad vec se opet vracamo brojanju, a koliko znam vracenja je i bosanjcima imovina u PC po istom zakonu.
al se igramo relativizacije :roll:
Ma nemoj, al se igramo 25 godina kasnije istih djecijih smicalica.
King Theoden

#1365 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by King Theoden »

insomnia78 wrote:Pa eto ti ih. Sta se pravis blesav
Ma koji čovječe? Nemam pojma o čemu govoriš.
LBVIEW

#1366 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
Ne znam "Vama" gdje god da si, nije amnezija sa takvima biti u vlasti dvadeset i kusur godina?
De se dogovori sa sobom, sta zelis od srba...jbg, pitaj i one srbe sto se nisu uhvatili noge iz Konjica ili posavine sta misle o tom tvom pitanju.
Nije Bosna= Sarajevo
Nama u tuzli (barem meni) nema "light" zlocinaca...ili jesi ili nisi.
Jah, Tuzla je izuzetak, inace sve u bocu isto kao kod Radovana. :-) Sta se onda koji kurac ljutite kad vas prozivaju za "svi smo bre isti i ko nas bre zavadi pricu"?
A to ko s kim ulazi u koaliciju nema veze s vecinski - srpskom odnosom prema Bosnjacima.
General War

#1367 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote: Nama u tuzli (barem meni) nema "light" zlocinaca...ili jesi ili nisi.
Jah, Tuzla je izuzetak, inace sve u bocu isto kao kod Radovana. :-) Sta se onda koji kurac ljutite kad vas prozivaju za "svi smo bre isti i ko nas bre zavadi pricu"?
A to ko s kim ulazi u koaliciju nema veze s vecinski - srpskom odnosom prema Bosnjacima.
Jah, puna usta bosne, ali zuljaju svi mimo bosnjaka...tako je, tipican radovanov spin...sta se koji qurac onda ljutis kad sam potvrdis da su "tebi svi isti" a ne meni.
kako nema veze, naravno da ima veze, inace bi odavno zaratili da je tako kao sto se predstavlja...nego od podne BiH cjelovita svi gradjani..do podne jbg, vidi sta srbi rade, a eto mi merhametlije, hocemo i mi ko srbi...pusti ba tu pricu.
Last edited by General War on 16/06/2019 18:25, edited 2 times in total.
General War

#1368 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

-
Last edited by General War on 16/06/2019 18:24, edited 1 time in total.
LBVIEW

#1370 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
General War wrote: Nama u tuzli (barem meni) nema "light" zlocinaca...ili jesi ili nisi.
Jah, puna usta bosne, ali zuljaju svi mimo bosnjaka...tako je, tipican radovanov spin...sta se koji qurac onda ljutis kad sam potvrdis da su "tebi svi isti" a ne meni.
kako nema veze, naravno da ima veze, inace bi odavno zaratili da je tako kao sto se predstavlja...nego od podne BiH cjelovita svi gradjani..do podne jbg, vidi sta srbi rade, a eto mi merhametlije, hocemo i mi ko srbi...pusti ba tu pricu.
Da skratimo pricu - zuljali su Bosnjaci, i jedne i druge, pa kad se "pitanje" istih nije "rijesilo" kako se planiralo, tj. samo djelimicno tamo gdje se poklopilo, avaj, pomagaj "Bosnjaci se povampirili", drz - nedaj, a "dje su Srbi u Sarajevu, Tuzli" i sl. I naravno da ovi sumski Srbi zuljaju i zuljace dok rade to sto rade. Ne moze se druze svakih 50 klati i paliti, pa na tekovinama te i takve politike graditi kao dobrosusjedske odnose s Bosnjacima - zajebi tu pricu.
exliberal-ex

#1371 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote:
General War wrote: Jah, Tuzla je izuzetak, inace sve u bocu isto kao kod Radovana. :-) Sta se onda koji kurac ljutite kad vas prozivaju za "svi smo bre isti i ko nas bre zavadi pricu"?
Da skratimo pricu - zuljali su Bosnjaci, i jedne i druge, pa kad se "pitanje" istih nije "rijesilo" kako se planiralo, tj. samo djelimicno tamo gdje se poklopilo, avaj, pomagaj "Bosnjaci se povampirili", drz - nedaj, a "dje su Srbi u Sarajevu, Tuzli" i sl. I naravno da ovi sumski Srbi zuljaju i zuljace dok rade to sto rade. Ne moze se druze svakih 50 klati i paliti, pa na tekovinama te i takve politike graditi kao dobrosusjedske odnose s Bosnjacima - zajebi tu pricu.[/quote]

Pa dobro ako srbima is rs i srbije vise nevjerujete , sto je sasvim ok , zasto onda one koji su ostali sa vama omalovazavate , zasto ste mnogim koji su se htjeli vratit zalupili vrata pred nosom iako nikakve veze nisu imali sa ratom...samo zato sto su srbi ili hrvati?
To su ljudi koji su prezivjeli duplo sranje em su omrzeni od svog naroda, em od bosnjaka i opet su ostali tu gdje su, zasto njih gurate pod tepih?
Ako Dodik nesto izjavi provokativno od "alijinih srba" se ocekuje osuda odmah, ako izostane onda su isti kao i on...sta ima da se bune nisam ih cuo da osudjuj Dodika...svi su oni isti :)....a ovamo kad treba krojit vlast po torovima valja i dodik i sds....

ja dok sam dole bio ne jednom mi je receno ti se moras dokazat da si dobar, lojalan drzavi i gradu...a dokazujem se nekom ko nije iz sarajeva ili cak iz bosne. :-)

zato sutra odoh na paradu da vidim nove nba sampione..... :D
Fudo387

#1372 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Fudo387 »

exliberal-ex wrote:
Pa dobro ako srbima is rs i srbije vise nevjerujete , sto je sasvim ok , zasto onda one koji su ostali sa vama omalovazavate , zasto ste mnogim koji su se htjeli vratit zalupili vrata pred nosom iako nikakve veze nisu imali sa ratom...samo zato sto su srbi ili hrvati?
To su ljudi koji su prezivjeli duplo sranje em su omrzeni od svog naroda, em od bosnjaka i opet su ostali tu gdje su, zasto njih gurate pod tepih?
Ako Dodik nesto izjavi provokativno od "alijinih srba" se ocekuje osuda odmah, ako izostane onda su isti kao i on...sta ima da se bune nisam ih cuo da osudjuj Dodika...svi su oni isti :)....a ovamo kad treba krojit vlast po torovima valja i dodik i sds....

ja dok sam dole bio ne jednom mi je receno ti se moras dokazat da si dobar, lojalan drzavi i gradu...a dokazujem se nekom ko nije iz sarajeva ili cak iz bosne. :-)

Cuj govorili ti da se dokazes kako si lojalan?
Ko ti je govorio?
Koga omalovazavamo od onih koji su ostali?
Ako ocekujes da ti pusim kitu sto si ostao kod svoje kuce i nisi se uhvatio kame da koljes okolo, zajebi.
Ne pusis ni ti meni.
Mozes dobiti postovanje, dobar dan, i pivu ako nisi gnjavator.
Ja mogu razumijeti da se nadjes u delikatnoj situaciji, da je to ipak tvoja rodbina, da je zajebano sve posloziti i ostati normalan. Razumijem i da je lakse reci, ma pusti, sve je to isto u pet deka, zarad mira u porodici,
Ali, razumi i ti mene, da me za tim boli qrac.
Da je Armija BiH pocinila genocid, ja bih se prvi popiso na nju, odrekao bih se i te drzave, i tog naroda kojem slucajno pripadam. A ne, pa nassss, svee je to isto, ajjj ne volite nas.
Seres bezveze, i cupas raji zivce da nekog posaljes u banovice.
General War

#1373 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

Fudo387 wrote:
exliberal-ex wrote:

Cuj govorili ti da se dokazes kako si lojalan?
Ko ti je govorio?
Koga omalovazavamo od onih koji su ostali?
Ako ocekujes da ti pusim kitu sto si ostao kod svoje kuce i nisi se uhvatio kame da koljes okolo, zajebi.
Ne pusis ni ti meni.
Mozes dobiti postovanje, dobar dan, i pivu ako nisi gnjavator.
Ja mogu razumijeti da se nadjes u delikatnoj situaciji, da je to ipak tvoja rodbina, da je zajebano sve posloziti i ostati normalan. Razumijem i da je lakse reci, ma pusti, sve je to isto u pet deka, zarad mira u porodici,
Ali, razumi i ti mene, da me za tim boli qrac.
Da je Armija BiH pocinila genocid, ja bih se prvi popiso na nju, odrekao bih se i te drzave, i tog naroda kojem slucajno pripadam. A ne, pa nassss, svee je to isto, ajjj ne volite nas.
Seres bezveze, i cupas raji zivce da nekog posaljes u banovice.
Zamisli da su partizani kad su pravili drzavu licitirali, ko ke skim bio...ABiH koliko ja se sjecam nije bila muslimanska tj bosnjacka armija, pa da je uradila genocid to bi islo svima na dusu.
Nikome ti netrebas pusiti da ostane, vec ovi sto su ostali malo pa neko im trazi da popuse kako bi dolazali da su nekakve patriote...a i to, samo ukoliko se ne bave politikom ili da im neko da direktorsko mjesto.
Procitaj pocetak teme, pa onda saburaj i nebi trebao zavrsiti u banovicima.
Niko ne kaze da je isto, vec projektujes u sebi sliku politicke nepogresivosti.
kakavdanakneiskustvu

#1374 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

za peđu kojovica se moze slagati da je u ratu bio u beogradu i nikom nista,jer da je bio,to bi mu bio valjda grijeh,nije isto to i reci da je glumac mirsad tuka za vrijeme rata živio i radio u beogradu,cak i glumio u kusturicinom undergroundu
Fudo387

#1375 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Fudo387 »

General War wrote: Zamisli da su partizani kad su pravili drzavu licitirali, ko ke skim bio...ABiH koliko ja se sjecam nije bila muslimanska tj bosnjacka armija, pa da je uradila genocid to bi islo svima na dusu.
Nikome ti netrebas pusiti da ostane, vec ovi sto su ostali malo pa neko im trazi da popuse kako bi dolazali da su nekakve patriote...a i to, samo ukoliko se ne bave politikom ili da im neko da direktorsko mjesto.
Procitaj pocetak teme, pa onda saburaj i nebi trebao zavrsiti u banovicima.
Niko ne kaze da je isto, vec projektujes u sebi sliku politicke nepogresivosti.
Eto, osto si.
Ko tebi trazi da mu popusis?
Ko te sputava da zivis, radis?
Kome moras dokazivati lojalnost?
Post Reply