prometheus wrote:
Ti si davno trajno lobotomizirani gringo, nisi intelektualno posten, vrh novinarstva za tebe je ona kucka Maddow. Madura zeli najmanje 70% stanovnistva Venecuele, jebo li vas kip slobode tamo gdje najvise boli! Sta kojeg qrca se ima iko na ovom jebenom svijetu petljati direktno u unutrasnja posla suverene nacije? Idite po Saudijsku Arabiju koja je prekljuce zaklala i vjesala 30 osoba zbog whatsapp poruka, gdje su vam tu ljudska prava i moralna vaga???? Jemen??? Marsh stoko!
Kao sto dobro rece mvp Arreaza: sankcije i blokada 20 milijardi $, "humanitarna pomoc" 20 miliona - odnosno: gusim te, davim te do smrti, a onda ti nudim keks.
Djavo je prestao djelovati na ovom svijetu kad su ovakvi moralisti preuzeli stvari u ruke.
Jos jedan intelektualac sa jezicinom vecom od mozga. Pazi ti rijecnika, pazi nadahnuca! Kakva Rachel Maddow i sto Rachel Maddow, kraj raznih Foxova i kuraca palaca on spominje nju? Onaj maloprije MSNBC? Boli me i za jedne i za druge, ali indikativno je spominjanje najliberalnijih medija, a ne konzervativnih.
Ko je tebi omiljeni novinar? Zvonko Maric? Advance? Kakvih 70% podrske Maduru, u kojim to filmovima? Zemlja se RASPADA a on ima 70% podrske???

Pa toliko nije uzeo ni na namjestenim izborima. Ni blizu. Ono zna, sa Balkana. Venecuelanca samo na crtanim vidio.
Al zato ima jezik.
Fino pise iznad - ne podrzavam nikakvo uplitanje Pompea, Boltona & Co u desavanja u Venecueli. To je gomila nesposobnih i korumpiranih debila. Da nisu debili i da Amerika nema historiju promasenih uplitanja, mozda bi i podrzavao. Ovako, “vi ste nam u mislima” i “podrska narodu Venecuele”, treba da bude jedino sto rade.
No bezobrazno je palamuditi o Venecueli kao zemlji blagostanja. Oni nisu u kurcu radi sankcija (koje su na snazi tek nekoliko godina) vec zbog katastrofalne ekonomske politike. A i sankcije su tu radi poteza koje je napravila Venecuela i koje radi Maduro. Taj lik treba da ode jer je doveo zemlju na prosjacki stap. Hoce li otici, to treba da je do njih, ne do Trumpa, CIA, Mossada ili do balkanskih supljologa.
Cuj kaze kakve su to demokrate koje pucom dolaze na vlast, u nedemokratskoj zemlji? Pazi pameti. Hugo Chavez je dva puta vodio puc protiv prethodne vlade, bezuspjesno. Lik POMILOVAN, od strane predsjednika. Fino poslije dosao na vlast. Cijela historija im je puna puceva. Al djaba, zna balkanski intelektualac bolje. Ima internet, ima jezicinu, sta ce mu vise...
Ja mislim da bi ti trebao pisati malo cesce. Da vidimo taj briljantni um na djelu. Jebiga ne moze Chelli sve sam.