Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Melisa84

#1351 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Melisa84 »

Čudna sorta wrote:
Melisa84 wrote:Iskreno, bas bih voljela da vidim neke velike promjene, ali poznavajući g.Konakovića i njegove metode kako bi došao do cilja, onda ne vjerujem da će se nešto radikalno promijeniti u KS.

Isti je, da bi dobio Hrvatski pasoš, davne 1997-98, išao u Italiju i tamo dobio krštenicu..
Isti, 20 godina poslije, kako bi zasjeo na stolicu premijera ide na Hadž... Ista ta stolica mu se osladila i tako su porasle i ambicije..

Ali, ipak, treba mu dati šansu, samo zbog toga što je (najvise njegovom zaslugom) u par mjeseci rješio redukcije vode, a koje su trajale 10-tak godina i to samo iz razloga kako bi se pojedinci iz SDA bogatili.
Ne postoji veće dno nego kad ljudi počni pisati ovako neke strašne stvari, a ovo je SDA priča - ko je pravi vjernik, ko je veći vjernik, ko je pravi hadžija, ko je munafik, ko ide u džamiju, ko klanja... i slično.

Ti znaš zašto je on ili bilo ko drugi otišao na hadž? I odakle bilo kome pravo za bilo koga raspravljati o tako osjetljivim i svetim stvarima. Grozno...
Znaci, ja sam dno zato sto sam rekla da je covjek iz interesa postao katolik i dobio hrvatski pasoš, da bi poslije 20 godina, da bi napredovao u politici, otisao na hadž..
Nero Histrion

#1352 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nero Histrion »

Melisa84 wrote:
Čudna sorta wrote:
Melisa84 wrote:Iskreno, bas bih voljela da vidim neke velike promjene, ali poznavajući g.Konakovića i njegove metode kako bi došao do cilja, onda ne vjerujem da će se nešto radikalno promijeniti u KS.

Isti je, da bi dobio Hrvatski pasoš, davne 1997-98, išao u Italiju i tamo dobio krštenicu..
Isti, 20 godina poslije, kako bi zasjeo na stolicu premijera ide na Hadž... Ista ta stolica mu se osladila i tako su porasle i ambicije..

Ali, ipak, treba mu dati šansu, samo zbog toga što je (najvise njegovom zaslugom) u par mjeseci rješio redukcije vode, a koje su trajale 10-tak godina i to samo iz razloga kako bi se pojedinci iz SDA bogatili.
Ne postoji veće dno nego kad ljudi počni pisati ovako neke strašne stvari, a ovo je SDA priča - ko je pravi vjernik, ko je veći vjernik, ko je pravi hadžija, ko je munafik, ko ide u džamiju, ko klanja... i slično.

Ti znaš zašto je on ili bilo ko drugi otišao na hadž? I odakle bilo kome pravo za bilo koga raspravljati o tako osjetljivim i svetim stvarima. Grozno...
Znaci, ja sam dno zato sto sam rekla da je covjek iz interesa postao katolik i dobio hrvatski pasoš, da bi poslije 20 godina, da bi napredovao u politici, otisao na hadž..
Covjek je bio vec premijer kad je otisao na hadzdz, dakle napredovao je vec sto se svjetovnog tice ... i otkud znanje o njegovim motivima odlaska na hadzdz?!
Čudna sorta

#1353 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Čudna sorta »

Melisa84 wrote:Znaci, ja sam dno zato sto sam rekla da je covjek iz interesa postao katolik i dobio hrvatski pasoš, da bi poslije 20 godina, da bi napredovao u politici, otisao na hadž..
A kako ti znaš zbog čega je on otišao na hadž? Samo mi taj dio nije jasan.

Ustvari već mi je malo užasno što se upuštam u ovakvu vrstu prepiske sa tobom, ipak se ne bih spuštala na tvoj nivo komuniciranja. To nije dno i grozno, već još gore od svega toga...

Samo On zna ko je kakav vjernik, i tu je kraj bilo kakve priče o tome (za pametne ljude naravno).
high_volume

#1354 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by high_volume »

Četvrta radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, 30.01.2019:10:00[[/size]/b]

- DNEVNI RED

1 Zastupnička pitanja, inicijative i odgovori
2 a Informacija o radu KJKP „GRAS“ d.o.o. Sarajevo
2 b Informacija o radu Uprave KJKP „Vodovod i kanalizacija” d.o.o Sarajevo za period od 03.10.2018.-31.12.2018. godine sa Izvještajima o radu Skupštine i Nadzornog odbora preduzeća za period 01.10.2018.-15.01.2019. godine;
3 Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu;
4 Prijedlog Zakona o izvršavanju budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu;
5 Prijedlog Autentičnog tumačenja člana 47. Zakona o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo
6 Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2019. godinu i Odluku o izvršavanju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2019. godinu
7 Prijedlog odluke o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za javna priznanja Kanton Sarajevo
8 Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju Javne ustanove „Centar za napredne tehnologije u Sarajevu“ broj: 01-05-26159/18 od 26.06.2018. godine
9 Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine Kantona Sarajevo
10 Prijedlog odluke o imenovanju Etičkog vijeća Skupštine Kantona Sarajevo
http://skupstina.ks.gov.ba/najave/sjednica/10233
Nero Histrion

#1355 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nero Histrion »

Čudna sorta wrote:
Melisa84 wrote:Znaci, ja sam dno zato sto sam rekla da je covjek iz interesa postao katolik i dobio hrvatski pasoš, da bi poslije 20 godina, da bi napredovao u politici, otisao na hadž..
A kako ti znaš zbog čega je on otišao na hadž? Samo mi taj dio nije jasan.

Ustvari već mi je malo užasno što se upuštam u ovakvu vrstu prepiske sa tobom, ipak se ne bih spuštala na tvoj nivo komuniciranja. To nije dno i grozno, već još gore od svega toga...

Samo On zna ko je kakav vjernik, i tu je kraj bilo kakve priče o tome (za pametne ljude naravno).
:thumbup:
Leverage

#1356 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Leverage »

SDA-ovci imaju tapiju na te stvari, hadž, džuma, džamija i to, ko smo sad pa mi da dovodimo u pitanje njihov sud na tu temu.
Prpa.ba

#1357 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

SDA pravo aktivna sa amandmanima na skoro pa neizmijenjeni njihov budzet, tako i prilici najvecoj opozicionoj stranci. :thumbup:
kmirsad

#1358 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

biske wrote:
kmirsad wrote:Jedva čekam sljedeču sjadnicu... nisam ovako čekao ni sljedeču epizodu Boljeg života...
Da je nama vako imat u TK... :sad:
Pa upregnite Kuku. Šta jordamite ko seoska mlada? To ujedno vraća i ezbebe u beha blok na višim nivoima... :D
:lol: :lol: :lol:
Kuka ti jedna prelijepa, prezgodna, jebizovna plavuša... sama na šanku, ispija svoju duplu votku... sjevaju butkice, njiše sikama, sva miriše na mošus i seks...priđeš joj, zovneš joj piče, nabacuješ se, zbariš je, sav ponosan, odvedeš je u sobu da je bubneš... maziš je, skineš je... :shock: ... kad u nje dole, nabrekla kaltačina, duplo veča od tvoje, mišiči ko u Vajsmilera, okrene te preko naslona fotelje... i umjesto ti nju... ona tebe naguzi.
Po sistemu... Jebi me dok te nisam jebo.
gold'n'brown

#1359 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by gold'n'brown »

kmirsad wrote:
biske wrote:
kmirsad wrote:Jedva čekam sljedeču sjadnicu... nisam ovako čekao ni sljedeču epizodu Boljeg života...
Da je nama vako imat u TK... :sad:
Pa upregnite Kuku. Šta jordamite ko seoska mlada? To ujedno vraća i ezbebe u beha blok na višim nivoima... :D
:lol: :lol: :lol:
Kuka ti jedna prelijepa, prezgodna, jebizovna plavuša... sama na šanku, ispija svoju duplu votku... sjevaju butkice, njiše sikama, sva miriše na mošus i seks...priđeš joj, zovneš joj piče, nabacuješ se, zbariš je, sav ponosan, odvedeš je u sobu da je bubneš... maziš je, skineš je... :shock: ... kad u nje dole, nabrekla kaltačina, duplo veča od tvoje, mišiči ko u Vajsmilera, okrene te preko naslona fotelje... i umjesto ti nju... ona tebe naguzi.
Po sistemu... Jebi me dok te nisam jebo.
Ovo je tako zivopisno, kao da je licno iskustvo :D
nikad_vise

#1360 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nikad_vise »

Ovo je tako zivopisno, kao da je licno iskustvo :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kmirsad

#1361 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

gold'n'brown wrote: Ovo je tako zivopisno, kao da je licno iskustvo :D
Pa na neki način, i jeste... bivao sam u životu često nagužen, posebno od onih kojima se nisam plašio okrenutiu leđa... doduše, ne baš u bukvalnom smislu...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1362 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

sHa ovo bi, uvazeni poslanik čHampi dobi otkaz...
VLADA FBiH Zbog katastrofalnih rezultata

Odbačeni izvještaji o radu FMUP-a i FUP-a, Čampare i Lukača
Ovo nije nikakvo iznenađenje s obzirom na sve afere koje su se u prošloj godini vezale za rad ovih institucija

Federalna vlada na današnjoj sjednici odbila je usvojiti izvještaje o radu za 2018. godinu Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH, na čijem je čelu ministar Aljoša Čampara, kao i Federalne uprave policije, kojom je do prije nekoliko dana upravljao Dragan Lukač.

Odbijanje izvještaja FMUP-a i FUP-a nije nikakvo iznenađenje s obzirom na sve afere koje su se u prošloj godini vezale za rad ovih institucija, kojima suvereno vladaju kadrovi SDA.

Podsjetimo samo na Lukačev sukob s Tužilaštvom BiH i odbijanje da im proslijedi nova saznanja u vezi s ubistvom Ramiza Delalića, kao i brojna neriješena ubistva koja su digla na noge javnost u Federaciji, poput brutalne likvidacije sarajevskih policajaca.

S druge strane, Čampara je blokirao brojna imenovanja koja su dovela u pitanje normalno funkcioniranje Ministarstva na čijem je čelu.

Istovremeno, Čampara je rekorder po zapošljavanju uprkos tome što je bio na snazi moratorij Vlade FBiH.

:shock: :? igrokaz il kurban
Leverage

#1363 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Leverage »

Ima li ko je kako glasao? Tada ćemo znati šta je.
Styling

#1364 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Melisa84 wrote: Znaci, ja sam dno zato sto sam rekla da je covjek iz interesa postao katolik i dobio hrvatski pasoš, da bi poslije 20 godina, da bi napredovao u politici, otisao na hadž..
Zar se ne moze na hadz sa hrvatskim pasosem?! :?

BTW, desetine Bosnjaka je zahvaljujuci tome sto su im se roditelji izjasnjavali kao Hrvati dobivali krstenice i HR pasos. Pa nikom nista.
AmiĐa_Idriz

#1365 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by AmiĐa_Idriz »

Štono kažu :lol:
pici

#1366 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

NAKON OBARANJA IZVJEŠTAJA NA SKUPŠTINI KS
KCUS odgovara Konakoviću: Mi nismo špijuni... Kažu da su glavne sestre morale pristupiti SDA, a istina je...

Sindikat strogo osuđuje provokativne i tendenciozne tvrdnje da su diplomirane medicinske sestre – glavne sestre klinika, morale potpisati pristupnice SDA, kako bi im se priznali koeficijenti, saopćeno je sa KCUS-a

Uposlenici KCUS izražavaju veliko nezadovoljstvo zbog neusvajanja Izvještaja o radu i finansijskom poslovanju KCUS-a za 2017. godinu. Izvještaj je detaljno prezentiran na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj 25. januara 2019. godine.

- Tokom Izvještaja utvrđeno je da je KCUS tokom 2017. godine POZITIVNO POSLOVAO, prvi put nakon dugog niza godina. Date su iscrpne informacije o svim pomacima, no i usprkos tome Izvještaj nije usvojen.

Ponašanje zastupnika Skupštine KS kao i predsjedavajućeg Elmedina Konakovića, te njihova uvrijedljiva i sramna pitanja, ničim potkrijepljena, obezvrijeđuju uposlenike i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Na ovaj način se o uposlenicima i KCUS namjerno u javnosti stvara negativna slika.

Pitamo se da li na ovaj način Skupština KS želi kazniti uposlenike za predan rad i uspjehe koji su ostvareni? Mi ovakav postupak ne možemo smatrati drugačije nego kažnjavanjem svih nas uposlenika, članova Sindikata, koji su dali veliki doprinos u unaprijeđenju rada i poslovanja najveće i najstarije zdravstevene ustanove u Bosni i Hercegovini.

Sindikat KCUS osuđuje negativan primjer od strane predsjedavajućeg Skupštine KS, Elmedina Konakovića, njegove neumjesne komentare na račun Unutrašnje službe za zaštitu imovine i lica KCUS. Uposlenici Unutrašnje službe za zaštitu imovine i lica KCUS rade časno i pošteno svoj posao, strogo vodeći računa o sigurnosti i kretanju svih posjetioca i bolesnika. Oni nisu špijuni, kako je to predsjedavajući Skupštine KS, Elmedin Konaković pokušao da prikaže. Njihov posao je da brinu o bezbjednosti bolesnika, uposlenika i posjetioca KCUS.

Sindikat KCUS osuđuje zastupnike u Skupštini KS jer su dozvolili da se na neprofesionalan način provocira predstavnica KCUS, prof.dr. Enra Suljić. Primjedbe (da se ne izrazimo drugačije) koje su zastupnici zajedno sa predsjedavajućim dali na rad KCUS, su klevete i uvrede, bazirane na tračevima bez ijednog tačnog i provjerenog podatka.

Zanemarujući egzaktne podatke i evidentne napretke koji su po prvi put ostvareni i prikazani u Izvještaju za 2017.godinu, zastupnici i predsjedavajući ignorisali su istinu.

Sindikat strogo osuđuje provokativne i tendenciozne tvrdnje da su diplomirane medicinske sestre – glavne sestre klinika, morale potpisati pristupnice SDA, kako bi im se priznali koeficijenti.

Ovo je prvi put da se istinski uvažava i vrednuje struka medicinskih sestara-tehničara, bez bilo kakvih pritisaka i prisila. Molimo zastupnike i predsjedavajućeg Skupštine KS da JAVNO obznane imena onih za koje tvrde da su bili uslovljeni potpisati pristupnice SDA, bilo da se radi o medicinskim sestrama – tehničarima ili drugom kadru uposlenom u KCUS, a da nakon toga upute JAVNO izvinjenje medicinskim sestrama i tehničarima koje su ponizili.

Sramotno je da se na ovakav način obmanjuje javnost.

Neprimjereno je i da je predsjedavajući postavljao pitanja i radio analize stvari koje nisu uopće predmet Izvještaja za 2017.godinu.

Na kraju, apelujemo na Skupštinu KS i Vladu KS, a posebno na nadležno ministarstvo zdravstva, da isprave grešku prema uposlenicima KCUS – članovima Sindikata KCUS, koji svakodnevno vrijedno rade u službi zdravlja naših građana, iz cijele Bosne i Hercegovine.

Lične animozitete i nezadovoljstvo političke prirode morate ostaviti po strani, jer KCUS ne smije biti predmetom političkih netrpeljivosti - saopćeno je iz Sindikata KCUS-a.

evega ko i sarajevo gas brani sindikat svoga direktora :lol: :lol: :lol: :lol:

zna se ko drzi sindikat...sdO mafija... selam :bih:
Better Man

#1367 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Better Man »

Styling wrote:
Melisa84 wrote: Znaci, ja sam dno zato sto sam rekla da je covjek iz interesa postao katolik i dobio hrvatski pasoš, da bi poslije 20 godina, da bi napredovao u politici, otisao na hadž..

BTW, desetine Bosnjaka je zahvaljujuci tome sto su im se roditelji izjasnjavali kao Hrvati dobivali krstenice i HR pasos. Pa nikom nista.
Da imaš iole pameti i znanja znala bi da se hrvatski pasoš ne stiče tako što se izjasniš katolikom ili postaneš to, jer ima hrvata i onih koji imaju HR pasoš a da nisu katolici.
shbc

#1368 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by shbc »

pici wrote:

Najjace je sto u slucaju Sarajevogasa u nadzornom odboru sjedi Samir Kurtovic. Pametnom dosta :mrgreen:
Melisa84

#1369 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Melisa84 »

Better Man wrote:
Styling wrote:

Da imaš iole pameti i znanja znala bi da se hrvatski pasoš ne stiče tako što se izjasniš katolikom ili postaneš to, jer ima hrvata i onih koji imaju HR pasoš a da nisu katolici.
Da ti imas znanja, ne bi se provaljivala? Dino je dobio hrvatsku putovnicu tako sto se krajem devedesetih godina izjasnjavao kao katolik, te je u Italiji dobio i krstenicu.
Mnogo poznatih katolika sa krstenicom su danas hadzije :izet:
Leverage

#1370 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Leverage »

To je inače vrlo relevantno.
Prpa.ba

#1371 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Nije bilo planirano da Kifla onako ekspresno pospremi pricu o BHS-u i zatiranju Bosanskog jezika, to je trebalo trajati makar mjesec dana. Sad nedostatak socnijih tema, pa daj sta das. :lol:
pici

#1372 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

shbc wrote:
pici wrote:

Najjace je sto u slucaju Sarajevogasa u nadzornom odboru sjedi Samir Kurtovic. Pametnom dosta :mrgreen:

stan jel onaj makro... de zajebavas :shock:
Company85

#1373 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Company85 »

pici wrote:
shbc wrote:
pici wrote:

Nije to bitno jer nema krstenicu...sta fali kako se snalazio u zivotu
shbc

#1374 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by shbc »

pici wrote:
shbc wrote:
pici wrote:

Nije. Ma da kontam da bi tog lakse opravdali. Ovo je onaj iz sindikata :mrgreen:

Zamisli imas problem u firmi i odes kod njega kao clana nadzornog da se zalis. On te odbije. Onda pokupis stvari i odes slijedeci dan opet kod njega, samo u drugoj zgradi kao sindikalca, da te zastiti od sebe samog. Bas me cudi sto sindikat Sarajevogasa brani upravu :mrgreen:
Styling

#1375 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Better Man wrote:
Styling wrote:

E, neka si mi pojasnio. Ne bih znala da mi ti ne rece.
Locked