Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#1351 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

moonca wrote:
Poslovni prostor od 90000 km vraca investiciju za 10 godina sto je izvrstan rezultat.
A, kuca /stan?
Uh,nauka citava,kuca pogotovo.A i dosta srece i mnogih drugih stvari...Al moze,izleti i to.Najbolji vidjen rezultat 7 godina povrat investicije.Centar.Ima i ovih malih do 5 stoja rente da mogu vratiti na 12 do 15 godina,nije ni to lose,dobro je, obzirom da je stambeni prostor,stednja,neka sigurnost za starije dane...
Kuce su zajebane...Ne volim.Tezak teren,velik ulog... a lako se zajebati.Stan se uvijek proda,radnja se uvijek ili proda ili izda...Kuca zna zaglaviti,pa nikako se kutarisati...
Last edited by HAVANA on 08/11/2018 17:43, edited 1 time in total.
HAVANA

#1352 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:E vala pije mi se,sacu krenut,haj kod baje ako ima piva,ako nema necu.
nema :(

doci cu ja kod tebe na poso--gajbu pripremi :D
Kako cu bolan na poslu gajbu pripremit,si dobar? :lol:
HAVANA

#1353 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

moonca wrote:
Poslovni prostor od 90000 km vraca investiciju za 10 godina sto je izvrstan rezultat.
A, kuca /stan?
Al nemoj ti sad otvorit olx i kupit nesta pa rec reko mi havana :cry: :lol: To moras njuskati,procijeniti,odluciti...ima toga.I kad kupis srediti.Al u ovih 90 ulazi da sam ja uzeo majzlo i cekic,porusio,bacio,smislio...Ja kupio cirkular,3 kubika daske,sam bojio,krojio...Majstori radili ono sto ja ne znam,i ne volim.Fasade,zidovi,rigips,plocice...Treba tu i mozga al bogme i fizike da napravis dobru pricu.Ko misli s rukama u dzepovima hodat okolo,nek ne kupuje.Pojesce mu dobit.
HAVANA

#1354 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

E vidis ti baje muslimana.Haj nista,jebaji ga,odo kuci jest buranije i zauzet daljinski
Radio Sarajevo

#1355 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Streptokok wrote:Svejedno, stanovi se brzo prodaju i zato im i dizu cijene u nebesa. U sarajevu kvadratv2250 a u istocnom 1250km. Ko to moze sebi od plate priustiti stan? E to mozemo direktno zahvaliti tebi i slicnima.
Гласај онда за комунизам и контролисано тржиште, не знам шта друго да ти кажем.
Streptokok

#1356 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Streptokok »

Radio Sarajevo wrote:
Streptokok wrote:Svejedno, stanovi se brzo prodaju i zato im i dizu cijene u nebesa. U sarajevu kvadratv2250 a u istocnom 1250km. Ko to moze sebi od plate priustiti stan? E to mozemo direktno zahvaliti tebi i slicnima.
Ma jok, dovoljno je dijasporu nabit nogom u guzicu kao sto su i oni nas kad su nas ostavili i problem rijesen. Kakav crni komunizam
konjislav

#1357 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Seyfo wrote:Mislim da je ovaj tekst, kome nije mrsko čitati, jak doprinos temi, a odnosi se na baltičke države Latviju, Litvaniju i Estoniju:
https://www.logicno.com/life-and-style/ ... tanak.html

Iseljavanje od kako su u EU je nezapamćeno veliko, do 2050.će izgubiti 2/3 stanovništva, što je mnogo gore nego kod nas.
Nisu imali rat, nemaju nezaposlenosti,nacionalizma, političkih trzavica, enormnog duga, politički sistem stabilan, sigurnost na nivou, ko je bio priča infrastruktura solidna, (gradski prevoz je besplatan u nekim gradovima),gradovi sređeni, priroda prelijepa, sve čisto, fino i uredno,...tj.imaju haman sve što nam fali u BiH.

A zašto idu?

Pa evo zašto: Prosječna plata niža nego u BiH, ispod 400 EUR.
Preko kanala im Švedska i Finska, Njemačkai Danska malo dole.

Dakle, ne zavaravajmo se, ide se zbog para.
Naravno da se ide i zbog para. Kao sto kazes, poricati to je zavaravanje.
Fudo387

#1358 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Streptokok wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Ma jok, dovoljno je dijasporu nabit nogom u guzicu kao sto su i oni nas kad su nas ostavili i problem rijesen. Kakav crni komunizam
Ljubica pod ruku i pisite apelacije.
Radio Sarajevo

#1359 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Streptokok wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Видиш, прије ће бити да ћу ја тебе набити ногом него ти мене. А имам и да платим некога да ми то уради :skoljka: :D :D :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1360 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

Radio Sarajevo wrote:
Видиш, прије ће бити да ћу ја тебе набити ногом него ти мене. А имам и да платим некога да ми то уради :skoljka: :D :D :D
zvali su nas prije mjesec da mjerimo vlagu u tim stanovima od 1250 :mrgreen:
kaže crn zid, nov stan

jbg, sprat = beton = sedmica, nije se ni osusilo ovaj mu lupi 15cm stiropora, nit se sleglo nit se osusilo
Streptokok

#1361 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Streptokok »

Radio Sarajevo wrote:[

Ali nemas cojonese, zato si i pobjegao iz bosne kad su je cetnici napali. :skoljka:
KB9

#1362 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by KB9 »

ubleha besposlicara
MaroonBrigade

#1363 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by MaroonBrigade »

Streptokok wrote:Ali nemas cojonese, zato si i pobjegao iz bosne kad su je cetnici napali. :skoljka:
A sta cemo sa ovim koji su otisli nakon 1995? :?
Radio Sarajevo

#1364 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Streptokok wrote:

Ali nemas cojonese, zato si i pobjegao iz bosne kad su je cetnici napali. :skoljka:
Za tvoju informaciju, proveo sam cijeli rat u Sarajevu, i izgubio člana uže porodice. I priča ti je stvarno retardirana.
Hendrix

#1365 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

Havana ti to malo romanticno opisujes oko biznisa i spominjes samo uspjesne...gdje su ostali kojima je biznis propao? Nije to samo digni kredit i udri, biznis ide...uostalom nismo svi biznismeni. Ja prvi ne zelim da budem rob vlastitog biznisa i da provedem ostatak zivota svaki dan dumajuci gdje lovu stvoriti, vecina ljudi zeli normalan posao a i biznis nije za svakoga jbg. Ko moze svaka cast ali ne moze ekonomija drzave se zasnivati na tome da svi pravimo biznise od kredita.

Problem Bosne su ovi normalni poslovi gdje taj imaginarni lik koji je digo 20 kredita da lafo stvori nesto sada ugnjetava svoje radnike i isplacuje im mizeriju ne bi li pokrio svoje troskove i obavezni Q7 ili X5 recimo.
Streptokok

#1366 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Streptokok »

MaroonBrigade wrote:
Streptokok wrote:Ali nemas cojonese, zato si i pobjegao iz bosne kad su je cetnici napali. :skoljka:
E jbga sad svi otisli 95.
Streptokok

#1367 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Streptokok »

Radio Sarajevo wrote:
Streptokok wrote:

Za tvoju informaciju, proveo sam cijeli rat u Sarajevu, i izgubio člana uže porodice. I priča ti je stvarno retardirana.
Prica je na mjestu a ko je retardiran moglo bi se diskutivati.
Fudo387

#1368 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Streptokok wrote:
MaroonBrigade wrote:
E jbga sad svi otisli 95.
Pa gdje vi zajebani likovi sto bi nogom u guzicu nabijali obitavate?
Dodjem, sjedim s rajom, pricam, cugam, hodam okolo, upoznam ljude, i nikad ni je jedan tako zajeban k’o ti da iskoci?
Ili ja nisam te srece da upoznam takve, ili si ti picoka koja koja ima secer u koljenima i u napadu nebitnosti pocne nabijati nogom u guzicu po internetu?
Nesto tu ne stima.
Streptokok

#1369 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Streptokok »

Smisljamo planove kako odjebati dijasporu pa nemamo vremena da locemo po kafanama. Nadam se da ces razumjeti.
Fudo387

#1370 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Streptokok wrote:Smisljamo planove kako odjebati dijasporu pa nemamo vremena da locemo po kafanama. Nadam se da ces razumjeti.
Ma smisljas ti kurac moj.
Prica ti je toliko jadna da nisi vrijedan samaranja.
Aj bizi.
HAVANA

#1371 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Hendrix wrote:Havana ti to malo romanticno opisujes oko biznisa i spominjes samo uspjesne...gdje su ostali kojima je biznis propao? Nije to samo digni kredit i udri, biznis ide...uostalom nismo svi biznismeni. Ja prvi ne zelim da budem rob vlastitog biznisa i da provedem ostatak zivota svaki dan dumajuci gdje lovu stvoriti, vecina ljudi zeli normalan posao a i biznis nije za svakoga jbg. Ko moze svaka cast ali ne moze ekonomija drzave se zasnivati na tome da svi pravimo biznise od kredita.

Problem Bosne su ovi normalni poslovi gdje taj imaginarni lik koji je digo 20 kredita da lafo stvori nesto sada ugnjetava svoje radnike i isplacuje im mizeriju ne bi li pokrio svoje troskove i obavezni Q7 ili X5 recimo.
U pravu si ali ja sam to i napisao mnogo puta.Naravno,svi smo drugaciji i neka smo.Ja volim taj rizik,adrenalin i ne mogu,ne znam i ne zelim drugacije Vecina biznisa se siri i razvija kreditima.Da,ja opisujem romanticno jer uvijek gledam i razmisljam o dobrim i pozitivnim primjerima a upravo ovde se samo pise o crnjacima.To ne volim,sise mi energiju.Problem taj koji spominjes, a i ja sam ga spominjao postoji,mentalitet mnogih ljudi je kocnica u mnogim stvarima.Meni licno taj dzip nakav ne predstavlja nista.Vozim auto od 10 milja,radije cu taj novac preusmjeriti negdje drugo.Cak cu radije dati par milja za dobru gitaru ili putovanje ...nego te pokazne simbole ali postujem,ima ljudi koji to vole i zele dati puno novca za automobil.Ja ih volim. :D Rob vlastitih poslova jesam ali svi smo mi robovi necega ili neciji.Propasti i izgubiti nije nikakav bauk.To je normalno.I to je skola.Ustanes i nastavis.Zaradio si jedno iskustvo vise.Radnika vise nemam,sve sam sa kolegom radim a sve sto mi drugi rade placam njima ili njihovoj firmi.Da placam milju radniku da dolazi onako,a takvi su me do sada zapadali,necu.Platio bi 3 milje da mi stvori nove vrijednosti 5 milja.Ali takvog jos nisam sreo i ne trazim vise.Ko ga ima da zna stvoriti novu vrijednost,a ima ljudi takve srece, nek ga cuva ko oci u glavi.Vec je ogroman problem sa radnom snagom koja zna i hoce.Pisem kako pisem,ne znam drugacije.Pisem jer neko ovde,ko zna citati,moze izvuci nesto iz tog pisanja.Volim sokoliti ljude da mogu ako se potrude i rade.Nemam nikakvu losu namjeru.Dabogda mi svi imali,lakse ce svima biti.Eto muha napisa da je on onaj gore.Sokolio sam ga i racunali smo i za prvi i drugi stan,i pravo mi drago sto mu je sinu uspjelo,skucio se,ozenio,dobio dijete,radi,zivi...A nije u biznisu,rade i on i zena normalne poslove... :-D A pisao sam da je ok i otici,koga ne ide i ne nalazi se ovde.I to je super iskustvo i skola.Sretno svima,samo bez vrijedjanja,omalovazavanja...Ovo je nas dom,kakav god da je.Dok sam ziv vikacu moze i bice bolje.Ima ovde super ljudi,nema razloga da iko prica sa njima s visoka kao sto poijedinci rade.To sto je pojedincu plata par milja eura a ovom 8 stoja,ne znaci nista.Silom prilika je tako...Sve se mijenja i podlozno je promjeni,pa i plata.
sumirprimus

#1372 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

ne znam kako je u drugim gradovima ali kod nas poprima razmjere epidemije biblijskih proporcija, ljudi samo preko noci nestaju, i znas vec sad nisu vanzemaljci nego njemacka :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1373 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Oko mene ne odlazi niko, svi su tu.
sumirprimus

#1374 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

pa kazem, ne znam za druga mjesta ali kod nas je nevjerovatno :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1375 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:pa kazem, ne znam za druga mjesta ali kod nas je nevjerovatno :lol:
Jesu li ponijeli :D

Image
Post Reply