Hendrix wrote:Havana ti to malo romanticno opisujes oko biznisa i spominjes samo uspjesne...gdje su ostali kojima je biznis propao? Nije to samo digni kredit i udri, biznis ide...uostalom nismo svi biznismeni. Ja prvi ne zelim da budem rob vlastitog biznisa i da provedem ostatak zivota svaki dan dumajuci gdje lovu stvoriti, vecina ljudi zeli normalan posao a i biznis nije za svakoga jbg. Ko moze svaka cast ali ne moze ekonomija drzave se zasnivati na tome da svi pravimo biznise od kredita.
Problem Bosne su ovi normalni poslovi gdje taj imaginarni lik koji je digo 20 kredita da lafo stvori nesto sada ugnjetava svoje radnike i isplacuje im mizeriju ne bi li pokrio svoje troskove i obavezni Q7 ili X5 recimo.
U pravu si ali ja sam to i napisao mnogo puta.Naravno,svi smo drugaciji i neka smo.Ja volim taj rizik,adrenalin i ne mogu,ne znam i ne zelim drugacije Vecina biznisa se siri i razvija kreditima.Da,ja opisujem romanticno jer uvijek gledam i razmisljam o dobrim i pozitivnim primjerima a upravo ovde se samo pise o crnjacima.To ne volim,sise mi energiju.Problem taj koji spominjes, a i ja sam ga spominjao postoji,mentalitet mnogih ljudi je kocnica u mnogim stvarima.Meni licno taj dzip nakav ne predstavlja nista.Vozim auto od 10 milja,radije cu taj novac preusmjeriti negdje drugo.Cak cu radije dati par milja za dobru gitaru ili putovanje ...nego te pokazne simbole ali postujem,ima ljudi koji to vole i zele dati puno novca za automobil.Ja ih volim.

Rob vlastitih poslova jesam ali svi smo mi robovi necega ili neciji.Propasti i izgubiti nije nikakav bauk.To je normalno.I to je skola.Ustanes i nastavis.Zaradio si jedno iskustvo vise.Radnika vise nemam,sve sam sa kolegom radim a sve sto mi drugi rade placam njima ili njihovoj firmi.Da placam milju radniku da dolazi onako,a takvi su me do sada zapadali,necu.Platio bi 3 milje da mi stvori nove vrijednosti 5 milja.Ali takvog jos nisam sreo i ne trazim vise.Ko ga ima da zna stvoriti novu vrijednost,a ima ljudi takve srece, nek ga cuva ko oci u glavi.Vec je ogroman problem sa radnom snagom koja zna i hoce.Pisem kako pisem,ne znam drugacije.Pisem jer neko ovde,ko zna citati,moze izvuci nesto iz tog pisanja.Volim sokoliti ljude da mogu ako se potrude i rade.Nemam nikakvu losu namjeru.Dabogda mi svi imali,lakse ce svima biti.Eto muha napisa da je on onaj gore.Sokolio sam ga i racunali smo i za prvi i drugi stan,i pravo mi drago sto mu je sinu uspjelo,skucio se,ozenio,dobio dijete,radi,zivi...A nije u biznisu,rade i on i zena normalne poslove...

A pisao sam da je ok i otici,koga ne ide i ne nalazi se ovde.I to je super iskustvo i skola.Sretno svima,samo bez vrijedjanja,omalovazavanja...Ovo je nas dom,kakav god da je.Dok sam ziv vikacu moze i bice bolje.Ima ovde super ljudi,nema razloga da iko prica sa njima s visoka kao sto poijedinci rade.To sto je pojedincu plata par milja eura a ovom 8 stoja,ne znaci nista.Silom prilika je tako...Sve se mijenja i podlozno je promjeni,pa i plata.