Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kao što sam jednoj gospođici čestitao još 2014-te godine izbor milorada dodika kao budućeg člana predsjedništva bih iz er esa za 2018-u godinu , tako nek ostane i ovaj trag - u konači, neće vam se isplatiti ovo jebavanje sa komšićem.
ne želim to, ali sve su prilike da će tako biti...
sad vi slobodno pišite - kme, majorizacija, smajliji svih vrsta, i slično. kuckamo se za četri godine, po ovom pitanju, da saberemo rezultate.
Last edited by radostan dan on 08/10/2018 11:19, edited 1 time in total.
u Širokom Brijegu Komšić dobio 62 glasa, mogu mislit sada tamo potrage za tim glasačima
Ako je Falataru utjeha, dobio je više od Željka u ŠB, Falatar ima 74
radostan dan wrote:kao što sam jednoj gospođici čestitao još 2014-te godine izbor milorada dodika kao budućeg člana predsjedništva bih iz er esa za 2018-u godinu , tako nek ostane i ovaj trag - u konači, neće vam se isplatiti ovo jebavanje sa komšićem.
sad vi slobodno pišite - kme, majorizacija, smajliji svih vrsta, i slično. kuckamo se za četri godine, po ovom pitanju, da saberemo rezultate.
U BiH se više od 25 godina sve svodi na to ko će koga više zajebati.
Kad se tvrdi pazar, najglasniji su oni koji nemaju nikakve veze s tim naredne 4 godine ili su u mazohističkom položaju.
radostan dan wrote:kao što sam jednoj gospođici čestitao još 2014-te godine izbor milorada dodika kao budućeg člana predsjedništva bih iz er esa za 2018-u godinu , tako nek ostane i ovaj trag - u konači, neće vam se isplatiti ovo jebavanje sa komšićem.
To je neka izbora manjeg zla a takva vrsta izbora općenito u životu uvijek je opavdana.
Dakle, prvenstveno zahvaljujući bošnjačkom glasačkom tijelu, propuštena je historijska prilika da prvi put otkad smo suverena država u predsjedništvu imamo dva čovjeka koja ne pripadaju onoj grupi koja je i dovela do svih ratnih i postratnih užasa.
Propuštena je, dakle, jedinistvena prilika da u predsjedništvu imamo i Bećirovića i Komšića s jedne strane, a iz RS-a Ivanića (jer je Bošnjacima iz RS-a izgleda bolji Dodik od Ivanića).
Po mom misljenju gledajuci ove rezultate sada sam definitivno izgubio svu nadu za ovu drzavu.
Kriv je narod a ne stranke.
Nije da je narod povjerao u milion radnih mjesta nego su glasali oni koji su zahvaljujuci SDA SNSD I HDZ dobili radne pozicije, benifite i slicno. A ovi sto nisu nista dobili nisu ni glasali.
Moram reci da mi je drago da je NS druga u KS ali razocaran sto ih bilo gdje drugo nema nikako.
Komsica smo ubacili u predsjednistvo ali imamo Sefika koji nema dva klikera u glavi i treceg covjeka koji ce uraditi ama bas sve da unisti ovu drzavu. Da vas napomenem Dodik sad ima pristup vanjskoj politici sta mislite sta ce uraditi?
Parlament BIH, Federalni parlament nema vlade bez koalicije HDZ/SDA, to jest HDZ/SDA/SNSD vjerujte SDA se nece libiti da udje s njima u vladu fotelja je fotelja a principi su nesto za predizboru kod SDA :)je
Takodjer sumnjam u legimititet ovih izbora vjerujte mi nema osobe u mom drustvu, familiji, komsije a da nije otisao na izbore. I svi su mahom NS glasali. Tako da mi je ta izlaznost od 54%? Sumnjiva mnogo.
Iako mi drago da je Covic odjeban ubjedljivo iz predsjednistva, mislim da ce nam se to dobro osvetit.
Ali eto vidjecemo iduce 4 godine licno mislim da ce 01.01.2019 poceti veliki egzodus nevidjen jos od rata omladina pobjeze. Ali ne zalim ih sami krivi.
Kad se ovo sve analizira hladne glave, nije mi jasno nikako kako SDA nakon silnih promašaja tokom mandata, neizgrađenih puteva, Fadila Novalića, Sebije Izetbegović,... ostvari ovakvu pobjedu. Koliko vidim ovo će biti najveća pobjeda SDA od 1996. godine pa na ovamo.
S druge strane, nakon debakla SDP-a nakon 4 godine, malo ko je vjerovao u neki bolji rezultat ali ovo je za njih odlično. Stabilizovali su se i polahko. Ko je očekivao da će SDP ubjedljivo pobijediti, taj je politička budala.
Sada nam dolaze sedmice i mjeseci raznih pregovora, računanja i sl. Blokada u formiranju vlasti u FBiH ne može biti, to odmah da se zna. HDZ je to pokušao prije 8 godine i dobio je da se Dom naroda formirao sa onim brojem kantona koji su delegirali poslanike. Treba fino sve složiti, izračunati i lagano krenuti. Ako ima prostora za promjenu, pokušati bez SDA i HDZ-a, tamo gdje nema onda sa njima pa šta Bog da. Samo Fadil Novalić NE SMIJE biti više premijer i da ga gledamo još 4 godine.
U meni tinja neka nada da će SDA se malo trznuti i početi trošiti akumulirani novac na puteve i infrastrukturu. Ne valja to što će teško doći do smanjenja doprinosa na plate i povećanje istih. Jednostavno to njima ne odgovara. Nazaposlenost jeste rekordno niska ali plate su očajne i nova vlast bi trebala pod hitno početi radti na tom polju. Na stranu Sejdići, Fincii, Ljubići, pederi, dog trustovi i ostale gluposti, ne treba na to gubiti vrijeme već se posvetiti esencijalnim problemima. Državni ne treba da nas brine puno, i ovako je dobro jer taj nivo ne utiče puno na život običnog čovjeka. U predsjedništvu imamo 2:1 i biće dovoljno da se izgura ovaj mandat što se toga tiče. Bosne će biti to je sigurno.