O'zone wrote:Connaisseur Karlin wrote:
pa sto me onda sekiras
samo podlvacim, vecina drrzava nije briga ni za vlastitim stanovnistom, a neroctio ne za migrantima , a posebno ih ne brine masovna migracija, a koju su upravo uzrokovale drzave sirom svijeta

ponavljam, ovo nije problem koji se ne moze rijesitit, ovo je problem koji se ne zeli rijesiti

Sad smo već na na pravom putu
Mene to tangira što niko ne vodi računa o ovim ljudima a sad se očekuje od naše države koja više niko ne zna kako funkcioniše da prihvati i obradi par desetina hiljada ljudi od kojih dio nema dokumente, dio su izbjeglice, dio migranti....mi godinama nismo u stanju bili izbaciti rezultate popisa stanovništva gdje je samo trebalo sabrati, u ovome ima da propadnemo. Da ne govorim o materijalno tehničkim dobrima, entitetu koji ne želi migrante/izbjeglice na svom terenu....jbo te ljudi pobjegli od jada i zapeli u BiH

pa iako da podivljaju ako ih ne propuste u Europske države.
To će biti veća patnja za njih nego za nas al to ovaj @CPT ne konta.
Znači mi kao država nismo u stanju da se pobrinemo za migrante. Nismo čak u stanju da im naredimo nešto nego oni nama počeli

nesposobni smo. Sama situacija posjete Mektića USK jučer je cirkus i evo na kraju se lokalno organizovali da izmjeste migrante i centra grada.
znas sto meni smeta, sposobne i bogate drzave oso mogu rijestiti, a ne ocekujm da Balkan samostlano rjesava problem, ali nema suradnje medju drzavama, EU zaboli dupence za Balanom i ostatkom svijeta
smeta mi i sto iste bogate drzave jako lose tretriaju i izbjelgice , postoji diskininacija
smeta mi sto bogate drzave proizvode ovakve masovne migracije
smeta mi sto bogate drzave proizovde siromastvo vlastitog stanovnistva , kao i siromastvo u drugim drzavama
zato stalno pisem, treba kritkiovati uzrocnike masovnih migracija , to su EU SAD GB Rusija i niz drugih drzava , oni su krivi, neka i rjese problem