Nova agresija na BIH?

Post Reply
hizo ramidovic

#1351 Re: Nova agresija na BIH?

Post by hizo ramidovic »

PM72 wrote:
hizo ramidovic wrote:
PM72 wrote:Dovoljno je da Rusija zavrne ventile od plina i može tražit šta hoće,kakvi avioni i haubice.
moze traziti, pitanje je da li ce dobiti.
ako im je plin najjace oruzje onda su potanki
Rizo,ja te smatram pametnim i iskusnim a bio si šaraf...
od ruskog plina ovisi EU i ne mogu mu naći alternativu još 20 godina.Sutra da ga zavrnu EU je "klekla" .
ko ga puši?
jebi ga, kad bi eu tako lahko klekla samo zbog plina rusi bi joj davno dohakali.
bilo je zivota i prije plina, a prezivjelo se i bez njega.
osim tog, oni na plinu zaradjuju milijarde. ako ga ne isporuce, prangiju ce naplatit'...
PM72

#1352 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Njemačka,Italija i Austrija,da ne pominjem Poljsku,Češku,Slovačku,Mađarsku...ovisni su od ruskog plina.Nemaju alternativu a sutra da im zavrnu nemaju alternativu sem norveškog plina koji ne zadovoljava ni 10% potreba EU.
Kina se otvara za ruski plin,to zaboravljate a rusi nisu blesavi da ostanu bez sigurnih para iz EU ,znaju to vrlo dobro kao što znaju da će završavati svoje interese zarad plina,nafte...
Bosna je kusur...
horkesh

#1353 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

U međuvremenu, sarajevska policija odgovara protupotezom:
Sarajevska policija dobiva 90 novih automobila

Sutra u 10 sati, u poslovnom objektu "PORSCHE BH" d.o.o., ulica Bulevar Meše Selimovića broj 16, općina Novi Grad Sarajevo, bit će izvršena primopredaja 90 putničkih motornih vozila kupljenih za potrebe Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
archi_a

#1354 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

A rusi su inace puni ko brod i stvarno im nije bitno da li ce im opasti prodaja plina. Njih zarada na interesuje. Ima da pozavrcu sve. I neninteresuju ih cak ni dodatne sankcije koje bi uslijedile na vec postojece. Jebo prodaju, vazno je bratstvo sa srbima. :-)
Last edited by archi_a on 15/02/2018 10:04, edited 1 time in total.
PM72

#1355 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

archi_a wrote:A rusi su inace puni ko brod i stvarmo im nije bitno da li ce im opasti prodaja plina. Njih zarada na interesuje. Ima da pozavrcu sve. Jebo prodaju, vazno je bratstvo sa srbima. :-)
ja to pominjem samo da pojedincima otvorim oči ,da ne misle da rusi samo tenkom i topom završavaju svoje interese...
archi_a

#1356 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Razumijem pm72. Al reko da se ne prosiri prica. A da Bosna moze opstati i bez plina, moze. Bilo bi gutavo, bilo bi nervoze, al moze.
madner

#1357 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Njemacka trosi 40% gasa iz Rusije, Italija manje. Sam gas je medjutim samo dio energetskog sektora, tako da je ta prijetnja mala.

Inace Holandija je izvor broj 2, Norveska tek br. 3.

Italija manje.

Rusiji je strateski interes da ne zavrce plin Njemackoj i Italiji, jer za razliku od istocnih zemalja imaju dovoljno kesa da naprave alternative. :D
hizo ramidovic

#1358 Re: Nova agresija na BIH?

Post by hizo ramidovic »

PM72 wrote:Njemačka,Italija i Austrija,da ne pominjem Poljsku,Češku,Slovačku,Mađarsku...ovisni su od ruskog plina.Nemaju alternativu a sutra da im zavrnu nemaju alternativu sem norveškog plina koji ne zadovoljava ni 10% potreba EU.
Kina se otvara za ruski plin,to zaboravljate a rusi nisu blesavi da ostanu bez sigurnih para iz EU ,znaju to vrlo dobro kao što znaju da će završavati svoje interese zarad plina,nafte...
Bosna je kusur...
i sta velis, rusi zavrnu plin i gotovo, kraj,katastrofa, apokalipsa...?
ne mislis,valjda, da je npr njemacka, koja je medju najjacim ekonomijama svijeta, istu koncipirala tako da bankrotiraju cim ruje zavrnu pipu?
PM72

#1359 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Rusi imaju dosta džokera u rukavu...mi smo vazda bili moneta za potkusurivanje...
ako nam se naklate na kosti...mrka nam je kapa...
madner

#1360 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Ne klate se Rusi nikome na kosti. Rusi koriste pijune koje imaju i mogu odigrati.
Nase je da budemo los potez. :D
armin071

#1361 Re: Nova agresija na BIH?

Post by armin071 »

PM72 wrote:Njemačka,Italija i Austrija,da ne pominjem Poljsku,Češku,Slovačku,Mađarsku...ovisni su od ruskog plina.Nemaju alternativu a sutra da im zavrnu nemaju alternativu sem norveškog plina koji ne zadovoljava ni 10% potreba EU.
Bosna je kusur...
Sreca pa Rusi nisu ovisni od izvoza gasa. Inace im je ekonomija cudo nevidjeno :-) A citav ovaj blok EU ima gas i sa druge strane preko Francuske, imaju sume koje se ne diraju, imaju rudnike koji su zapecaceni tako da je to malo drugacije nego sto ti mislis...
decembar2017

#1362 Re: Nova agresija na BIH?

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:ti se nagledao? :D
iz podruma ,iz jaslica ili IKM-a u Austriji?
ti da si u rovu bio bar dan ne bi ga prizivao...
Nisi nasao nista pametnije da mi odgovoris nego da ja prizivam rat :lol:
ušće

#1363 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ušće »

Jeli oslobođena ... :lol:
Koliko ćemo više čekati :lol: :lol:
Maraschino

#1364 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

kmirsad wrote:Ma sranje ta priča s automatima koje su nabavili... dva puta više ispravnih pušaka ima dvije Bijeljinske mahale... a nije zanemarljiv nihom broj u jednom Seljubljanskom zaseoku... čuje se to... uz Božiče, Bajrame, svadbe... :D
Puljkov do ili Horozovina? :D
PM72

#1365 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

ušće wrote:Jeli oslobođena ... :lol:
Koliko ćemo više čekati :lol: :lol:
ja i ti ćemo se odmah predati,izraziti lojalnost novoj vlasti ,štapove u ruke ,štokrlu pod guzove i zabaciti...
Capsicum

#1366 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Capsicum »

Bas me interesuje kad se kod ovih koji ismijavaju ovo zaostravanje situacije pale alarmi? Nisu na referendume, prijetnje secesijom ako se ne usvoje izmjene izbornog zakona, narusavanje komandnog lanca u OSBiH, na paravojne formacije obucavane od strane Rusije, naoruzavanje svakog policajca u RS sa dugom cijevi... Kad cete pokazati znake zabrinutosti, odnosno hocete li ikad? Valjda cekate da vam neko prisloni cijev na potiljak ili sta?!
PM72

#1367 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

hoćemo,kako da nećemo,evo ja izražavam zabrinutost tvojom zabrinutošću.
A koliko vidim,niko meni neće doći na vrata pa staviti "cijev na potiljak" nego mi trebamo njih zaganjati :run:
Maraschino

#1368 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

PM72 wrote:hoćemo,kako da nećemo,evo ja izražavam zabrinutost tvojom zabrinutošću.
A koliko vidim,niko meni neće doći na vrata pa staviti "cijev na potiljak" nego mi trebamo njih zaganjati :run:
Kako?
PM72

#1369 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Maraschino wrote:
PM72 wrote:hoćemo,kako da nećemo,evo ja izražavam zabrinutost tvojom zabrinutošću.
Kako?
:D ne znam kako,s kim i s čim.Uglavnom,oni neće nas napasti nego mi njih.
Capsicum

#1370 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Capsicum »

Pa ako zivis u svom sarajevskom mikrokosmosu i ne ovisis ni o kome, onda mozda i mozes tako razmisljati. Ali s obzirom da ti je "granica" na Vracama, onda i nije tako smijesno. Ono krenes, hladno, tipicno, bez zabrinutosti na kafu u Sunnyland, a doceka te granicna policija RS i trazi vizu za ulazak u RS. Cool.

Ti valjda mislis zato sto je etnicko ciscenje vecim dijelom provedeno u djelo da moze doci do mirnog razlaza drzave bez rata. Jebo povratnike u RS. Kad su mogli jednom biti zrtve genocida i etnickog ciscenja, sta fali jos jednom. Necemo mi iz Vatre ic pucat na Pale, pa jel... Nek se Krajina sama brani u izolaciji, ko ih sisa... Sta treba, da pucamo po Mrkonjic gradu... Taman posla. Brcaci nek vam je sretna aneksija od strane nezavisne RS. Hajmo mi na cevape, lijepi carsijski mikrokosmos.
archi_a

#1371 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Iz Srpske demokratske stranke (SDS) danas su pozvali ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača da objasni kako to da su njemu i njegovom šefu Miloradu Dodiku “preko noći postali bliži američki instruktori i turski radari od ruskih“.

Pitaju i zašto se odriču Protokola o saradnji između MUP-a RS i Državnog ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije, kojim je predviđeno da specijalne jedinice iz RS-a prolaze obuku s ruskim specijalcima.

- Godinama iz Dodikovog propagandnog štaba, čiji dio je i Lukačev kabinet, slušamo kako američki bezbjednjaci i obavještajci ovdje spremaju “narandžastu revoluciju“, “vruću jesen“, “obojeno proljeće“, “ukrajinski i makedonski scenario“, a sada ministar priznaje da oni, ustvari, obučavaju policiju RS. Da li to znači da je i policija RS-a dio “obojenih revolucija“ ili, pak, i sam Lukač nesvjesno priznaje da su svi ti scenariji bili plod mašte, klevetanja opozicije i zastrašivanja naroda - navodi se u saopćenju SDS-a.

Iz SDS-a pozivaju predsjednika RS-a Milorada Dodika da balast sankcija, pod kojima se našao, i strah od američke administracije “ne lomi pranjem ruku od saradnje s prijateljskom ruskom policijom, koja je jedna od najbolje obučenih na svijetu“.

Od ministra Lukača očekuju se da pokaže hrabrost i nastavi saradnju s ruskim instruktorima i njihovom policijom u skladu s onim što je 2015. godine potpisao.

- U suprotnom, i Lukač i Dodik će pokazati da nisu ni proamerički ni proruski nastrojeni, već da ih isključivo vode lični interesi - tvrdi se u saopćenju SDS-a.
:lol:
PM72

#1372 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

nećeš vjerovati ali nikad nisam išao u Sanilend na Zlatištu niti imam nijet.Ne idem ni na ćevape preko Vraca da bih morao napasti RS...
Capsicum

#1373 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Capsicum »

PM72 wrote:nećeš vjerovati ali nikad nisam išao u Sanilend na Zlatištu niti imam nijet.Ne idem ni na ćevape preko Vraca da bih morao napasti RS...
Pa eto, ti zivi u svojoj mahali, ali ima nas koji volimo cijelu svoju domovinu, koji imamo rodbinu i imovinu i van 4 sarajevske opstine. Tvoj nacin razmisljanja, gdje te bukvalno boli ona stvar za sve sto nije vezano za tvoju mahalu je odraz tvoje malogradjanstine. Ne znam sto te iko ovdje uopste smatra relevantnim sugovornikom.
Maraschino

#1374 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

PM72 wrote:
Maraschino wrote:
Kako?
:D ne znam kako,s kim i s čim.Uglavnom,oni neće nas napasti nego mi njih.
Ozbiljno te pitam. Zamisli da izadju na entitetsku liniju i izlaze oni tako i dodju negdje gore do linije BD. Sta ce uraditi? Da bi uzeli tu liniju moraju upotrijebiti silu jer nece ni jedna PS tek tako reci ''evo vam Brcko''.
Moraju upotrijebiti silu ali se ti ne sikiraj u Sarajevu. Tamo ce stradati Anto i Meho tako da to nije tvoj rat.
ettakoto

#1375 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ettakoto »

Poenta je da su narodu opet napakovali brdo priča o ugroženosti... A narod ko narod živi u strahu 25 godina i zaokružuje kad treba.

Posebno je impresivna ova priča o 2500 pušaka... Moš mislit nabavila policija puške, jer su prethodne stare 30 i kusur i trećina ih nije u funkciji...
Post Reply