Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sardar Azmoun, najbolji strijelac među aktuelnim reprezentativcima Irana, oprostio se po završetku Svjetskog prvenstva od nacionalnog dresa sa samo 23 godine.
Azmoun je nakon ispadanja Irana u grupnoj fazi u Rusiji dobio veliki broj prijetnji i uvreda.
To je najviše pogodilo njegovu majku, čije se zdravstveno stanje zbog toga naglo pogoršalo.
"Zbog silnih uvreda i prijetnji morao sam birati između majčinog zdravlja i reprezentacije. Odabrao sam njeno zdravlje", rekao je Azmoun.
Koliko je nogometaš Rubina važan član reprezentacije dovoljan podatak je da je u dresu Irana u 36 nastupa postigao 23 pogotka i u domovini ga nazivaju "iranski Messi".
U kvalifikacijama za Mundijal postigao je 11 pogodaka u 14 odigranih utakmica, ali u Rusiji nije postigao nijedan u tri meča protiv Španije, Portugala i Maroka.
Na vječnoj listi najboljih iranskih strijelaca nalazi se na petom mjestu i svi su vjerovali da će do završetka karijere stići na prvo mjesto koje drži legendarni Ali Daei sa 109 pogodaka.
Ovakvu situaciju smo imali 2004. godine, kada na Evropskom prvenstvu nismo prošli grupu. Poslije toga su se desile mnoge promjene. Tokom sljedećih 14 godina smo bili sve bolji i bolji, bili smo najkonzistentnija ekipa u narednih deset godina, a bili smo i prvaci svijeta. Ali sada, poslije ispadanja i velikog razočarenja, moramo da shvatimo koje su posljedice i naredni koraci. Trebaju nam promjene, velike promjene, o tome moramo da razgovaramo", rekao je Joachim Löw medijima u Njemačkoj.
Rano je reći bilo šta. Pričali smo, naravno. Ali, ne postoji jedan razlog zbog kojeg nismo uspjeli. Razloga je više, a moj posao je da to analiziram. Moj posao je bio da tim dovedem do visokog nivoa u ove četiri nedjelje, ali u tome nisam uspio. Sada nam je potrebno vrijeme i onda ćemo dati odgovore", dodao je Löw.
Koji je ovo usljo jebote. Ostavi najboljeg igraca Njemacke kuci, igru isforsira preko ledja mrtvog Rojsa i nepokretnog Mullera i ima obraza pricati o promjenama.
za dzaneraj sto ne zna sta od sebe bez tekmi , zanimljivo za klikati i ubiti malo vremena:
FiveThirtyEight's MESSI* analysis compares how every athlete played in every men’s World Cup from 1966 to 2018 by generating statistical fingerprints of 5,882 World Cup performances.
Ne mogu ‘varati’ svjetsko sa drugim takmičenjima i sportovima. Premda sam sa merakom odgledao ovo pucanje penala zapadnog južnog meksika, em je smješno (golman maše po defoltu rukom kad primi go traži oxsajd) a i da vidim ko je na kraju dobio.
Ništa odoh čistiti cipele, a u 8 na hrtu ima pregled svih golova prvog kruga. Da utvrdim gradivo, a i garant sam fulio po neki. A sigurno će mi zatrebati.
Last edited by Korovjev on 29/06/2018 17:52, edited 1 time in total.
SmokingMan wrote:
Po uzoru na hokej....Ovo nisam znao,sramota.
Što je najjače, to im nije bio ekvivalent za penale, jer izvodili su i standardne penale, ali ovo je valjda bio neki segment igre koji je služio iz ko zna kog razloga.
I tu se da primetiti koliko je panjeva tamo pikalo fudbal, kad hronično netalentovani nisu umeli da podbodu loptu, finitraju golmana, ili smeste prezicno u stranu pored golmana u pravi tajming, dok im ovaj potpuno ne skrati ugao. Čak i ponačinu trčanja vidiš da su prave sirovine.
G.Infantino kaze da je ovo sv. prvenstvo avršeno organizovano.
Infantino: Savršena organizacija Mundijala
Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA), Gianni Infantino rekao je danas da je Mundijal u Rusiji savršeno organizovan.
"Cijeli svijet gleda Rusiju i kakvu je fantastičnu zabavu organizovala. Fantastične utakmice, savršena organizacija. Širom zemlje vidimo ljude, djecu u majicama različitih država kako zajedno slave. To je fudbal", rekao je Infantino u Moskvi.
SmokingMan wrote:
Po uzoru na hokej....Ovo nisam znao,sramota.
Što je najjače, to im nije bio ekvivalent za penale, jer izvodili su i standardne penale, ali ovo je valjda bio neki segment igre koji je služio iz ko zna kog razloga.
I tu se da primetiti koliko je panjeva tamo pikalo fudbal, kad hronično netalentovani nisu umeli da podbodu loptu, finitraju golmana, ili smeste prezicno u stranu pored golmana u pravi tajming, dok im ovaj potpuno ne skrati ugao. Čak i ponačinu trčanja vidiš da su prave sirovine.
Osjećam se neugodno gledajući ih kako su se mučili prilikom izvođenja ovih inovativnih jedanesteraca.
SmokingMan wrote:
Osjećam se neugodno gledajući ih kako su se mučili prilikom izvođenja ovih inovativnih jedanesteraca.
Moram priznati da je zarazno. Što bi rekla onu kultnu bakuta iz kosmodisk reklame: "Deluje šašavao, ali...". Tako i ovo, pomalo naivno, al nije da ne bih voleo videti nešto slično ovde.
jethro wrote:G.Infantino kaze da je ovo sv. prvenstvo avršeno organizovano.
Da, da....baš će smeti kritički oplesti, dok sedi pored Putina tu i tamo.