Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bazinga1234
#1351 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Prosinečki je najbolji kandidat, trenerska karijera mu je u usponu.
- Tito_i_Partija
#1352 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Prosinecki dolazi u obzir tek kad promijeni ime u "Decembarski". Dosta je vise zajebavanja, neka vide svi koliko smo ozbiljni i odlucni. 
- p206
#1353 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Niko od domaćih nije kapacitet da vodi reprezentaciju, osim Vahida al on je ujedno i preskup i šupak koji se ne bi odrekao nekoliko godina velike love za svoju zemlju i narod, jer je zaradio dovoljno valjda. Ovo ostalo je tanko... Mi jedino za tih 30000 možemo angažovati nekog penzionera kao Ćiro.
Da se ja pitam uzeo bih nekog taktičara Italijana kao što je Blasi koji je vodio Albaniju. Ili nekog potentnog mlađeg trenera iz Njemačke sa modernim shvatanjima fudbala... Ako već Katanec ne može.
Na kraju će biti Amar, koji u suštini i nije loš trener samo je demagog na kub i misli da je pametan u najmanju ruku ko stari mu.
Da se ja pitam uzeo bih nekog taktičara Italijana kao što je Blasi koji je vodio Albaniju. Ili nekog potentnog mlađeg trenera iz Njemačke sa modernim shvatanjima fudbala... Ako već Katanec ne može.
Na kraju će biti Amar, koji u suštini i nije loš trener samo je demagog na kub i misli da je pametan u najmanju ruku ko stari mu.
- Romanista 101%
#1354 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma ja ba, sto pricati sa 15-com, putovati, muciti se, kad se sve moze zavrsiti u svom gradu za kafanskim stolom uz porciju cevapa. Amar Osim nije trebalo ni da udje u bilo kakav krug potencijalnih kandidata. Taj covjek niti je bio neki fudbaler, niti je sad neki trener. Pa jedno Kosovo pregovara sa Matheusom. Znate ko je Matheus, rekorder po broju odigranih meceva za Svabe, legenda reprezentacije i Bayerna. A mi nismo u stanju da nadjemo normalnog trenera koji ce spasiti ovu generaciju i jos jednom je odvesti na veliko takmicenje. Ma ovo je obicna sprdnja i od saveza i od reprezentacije.
-
incognito071
-
svi u napad
#1356 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sve je otislo u helac. Ljudi vise nemaju grama morala i postenja. Nepotizam i bezobrazluk zavladao da ti se povraca a tek razmisljanje forumasa tj. obicnog puka je katastrofa. Zaista ne znas sta je gore od ove tri stvari. Iako sam navijac Sarajeva nikad nisam to mijesao sa navijanjem za repku. Osim oli ti Svabo je bio gromada i olicenje covjeka za mene. I sta sad takav covjek potone u zivo blato i postane kao oni. Znam ja da mu nije lako. Zena i sin ga prcaju svaki dan. Kad su mogla ona dvojica bilmeza zasto ne moze nas mali Amar? I tako 50 puta dnevno. Onda ti crv udje u glavu i pocnes razmisljati. Pa jest vala ona dva betera dobila sansu sto ne bi i moj Amar. Tomu je zadnja sansa za nesto. Igraci nisu losi a sad ide 24 repke na evropsko pa mu se mozda i posreci. Begic nece praviti probleme jer ga je Svabo i postavio a drzi ga i dalje iako se zna za lopvluk na aerodromu. Osim toga cijela vladajuca struktura je jedna familija pa sto ne moze i nasa familija imati vlast u fudbalu. A Kodro i nije neka konkurencija. Bio je jednom i sam napustio mjesto. Pored toga guramo mu malog iako ne igra vec sjedi na klupi. Malog cemo mu gurati jos vise u ovim kvalifikacijama kako bi presao u bolji klub. Tako vam sad razmislja nas legendarni Svabo.
E sad jos gore razmisljaju neki forumasi ovdje (veci dio navijaca plavih te "ljubitelji" repke iz manjeg entiteta) "hajd nek proba pa da vidimo sta ce ispasti". Gospodo moja repka nije nicija prcija. To je bila jedina svijetla tacka u ovoj nasoj kaljuzi. Pa dosta je Kvazimodo experimentisao pa sa 20-og dodjosmo na 40 mjesto. Ovoj generaciji treba dati jos jednu sansu i uz dobrog trenera vjerujte postavit ce se temelji za buducnost. Pa ovi igraci su valjda zasluzili da imaju pravog trenera. Pa i u manjem entitetu je bilo ljudi koji su navijali za repku i gledali je kad su igrali u Brazilu. Pa ova repka da igra na takmicenjima kao repka Hrvatske bi vise uradila na ujedinjenju i suzivotu vise nego ona tri govnara za 100 godina.
Vec sam tri puta pisao. Ovo je istorijski izbor. Ovaj izbor ce pokazati kud cemo i sta zelimo od repke. Nikakav Amar ili Kodro. Nikakav igrac Sarajeva ili Zelje samo pravi trener a to je neki Svabo koji ce to posloziti i napraviti kostur za slijedecih 20 godina. Ako ne bude Svabo onda je to Srecko Katanec koji nece biti skup a ima ime i kao igrac i kao trener. Ako i on kaze ne onda pasti na koljena pred Bajevicem i zamoliti ga da nam pomogne bar 2 godine. Toliko od mene. Naprijed BiH.

E sad jos gore razmisljaju neki forumasi ovdje (veci dio navijaca plavih te "ljubitelji" repke iz manjeg entiteta) "hajd nek proba pa da vidimo sta ce ispasti". Gospodo moja repka nije nicija prcija. To je bila jedina svijetla tacka u ovoj nasoj kaljuzi. Pa dosta je Kvazimodo experimentisao pa sa 20-og dodjosmo na 40 mjesto. Ovoj generaciji treba dati jos jednu sansu i uz dobrog trenera vjerujte postavit ce se temelji za buducnost. Pa ovi igraci su valjda zasluzili da imaju pravog trenera. Pa i u manjem entitetu je bilo ljudi koji su navijali za repku i gledali je kad su igrali u Brazilu. Pa ova repka da igra na takmicenjima kao repka Hrvatske bi vise uradila na ujedinjenju i suzivotu vise nego ona tri govnara za 100 godina.
Vec sam tri puta pisao. Ovo je istorijski izbor. Ovaj izbor ce pokazati kud cemo i sta zelimo od repke. Nikakav Amar ili Kodro. Nikakav igrac Sarajeva ili Zelje samo pravi trener a to je neki Svabo koji ce to posloziti i napraviti kostur za slijedecih 20 godina. Ako ne bude Svabo onda je to Srecko Katanec koji nece biti skup a ima ime i kao igrac i kao trener. Ako i on kaze ne onda pasti na koljena pred Bajevicem i zamoliti ga da nam pomogne bar 2 godine. Toliko od mene. Naprijed BiH.
- leškarenje
#1357 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Tito_i_Partija wrote:Prosinecki dolazi u obzir tek kad promijeni ime u "Decembarski". Dosta je vise zajebavanja, neka vide svi koliko smo ozbiljni i odlucni.
- sinuhe
#1358 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne bi li se Amar ostvario. Ah moj ti...
-
palermo
#1359 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa nema iskustva, jebem li gaSSemir wrote:A zasto zlatan bajramovic nije nikakva opcija?
-
incognito071
#1360 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Moze li Zuti? On je malo svabosvi u napad wrote:Sve je otislo u helac. Ljudi vise nemaju grama morala i postenja. Nepotizam i bezobrazluk zavladao da ti se povraca a tek razmisljanje forumasa tj. obicnog puka je katastrofa. Zaista ne znas sta je gore od ove tri stvari. Iako sam navijac Sarajeva nikad nisam to mijesao sa navijanjem za repku. Osim oli ti Svabo je bio gromada i olicenje covjeka za mene. I sta sad takav covjek potone u zivo blato i postane kao oni. Znam ja da mu nije lako. Zena i sin ga prcaju svaki dan. Kad su mogla ona dvojica bilmeza zasto ne moze nas mali Amar? I tako 50 puta dnevno. Onda ti crv udje u glavu i pocnes razmisljati. Pa jest vala ona dva betera dobila sansu sto ne bi i moj Amar. Tomu je zadnja sansa za nesto. Igraci nisu losi a sad ide 24 repke na evropsko pa mu se mozda i posreci. Begic nece praviti probleme jer ga je Svabo i postavio a drzi ga i dalje iako se zna za lopvluk na aerodromu. Osim toga cijela vladajuca struktura je jedna familija pa sto ne moze i nasa familija imati vlast u fudbalu. A Kodro i nije neka konkurencija. Bio je jednom i sam napustio mjesto. Pored toga guramo mu malog iako ne igra vec sjedi na klupi. Malog cemo mu gurati jos vise u ovim kvalifikacijama kako bi presao u bolji klub. Tako vam sad razmislja nas legendarni Svabo.
Vec sam tri puta pisao. Ovo je istorijski izbor. Ovaj izbor ce pokazati kud cemo i sta zelimo od repke. Nikakav Amar ili Kodro. Nikakav igrac Sarajeva ili Zelje samo pravi trener a to je neki Svabo koji ce to posloziti i napraviti kostur za slijedecih 20 godina. Ako ne bude Svabo onda je to Srecko Katanec koji nece biti skup a ima ime i kao igrac i kao trener. Ako i on kaze ne onda pasti na koljena pred Bajevicem i zamoliti ga da nam pomogne bar 2 godine. Toliko od mene. Naprijed BiH.![]()
![]()
![]()
- BHF_Manijak
#1361 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Legenda igrac i qrcina trener, vrlo jednostavno. Potuca se po balkanskoj vukojebini ne bi li ga ko uzeo na prevaru.Romanista 101% wrote:Ma ja ba, sto pricati sa 15-com, putovati, muciti se, kad se sve moze zavrsiti u svom gradu za kafanskim stolom uz porciju cevapa. Amar Osim nije trebalo ni da udje u bilo kakav krug potencijalnih kandidata. Taj covjek niti je bio neki fudbaler, niti je sad neki trener. Pa jedno Kosovo pregovara sa Matheusom. Znate ko je Matheus, rekorder po broju odigranih meceva za Svabe, legenda reprezentacije i Bayerna. A mi nismo u stanju da nadjemo normalnog trenera koji ce spasiti ovu generaciju i jos jednom je odvesti na veliko takmicenje. Ma ovo je obicna sprdnja i od saveza i od reprezentacije.
Nije istina, ne izmisljaj. Na pitare nisam ni pomislio, samo mi je drago zbog ovakvih likova kao sto je Point. Znaci Boga mi samo zbog takvih jedva cekam da Brku vidim kako se na pressici kezi, a u Pointu i slicnim polahko odumiru celije!north wrote:.....košpe (pojedine) pričaju o bijelim bubrezima samo aludirajući na pitare, a činjenica da i kod ostatka barem ovdje na forumu nema neke veće podrške bilo da su navijači drugih klubova bilo da samo repku prate bez klupske pripadnosti, ali eto samo pitari jedu bijele bubrege
...Evo ja ne jedem, više sam za janjetine
, .....pisao sam neka bude Amar i fakat to mislim...nikakav problem, nema hrakanja ako tako bude dok ne vidimo koliko zna i može.... barem ćemo staviti tačku na "i" po tom pitanju...ako bude izabran, neka odveden repku na EP pa da mu se klanjamo svi... ja prvi
-
Bazinga1234
#1362 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Tako je.BHF_Manijak wrote:. Znaci Boga mi samo zbog takvih jedva cekam da Brku vidim kako se na pressici kezi, a u Pointu i slicnim polahko odumiru celije!![]()
![]()
![]()
Uopšte nije bitno kakav je Amar trener, najbitnije je da navijači Zelje uživaju.
Jebeš reprezentaciju.
- BHF_Manijak
#1363 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Davno rekoh da je sansa prokockana za bilo sta ozbiljnije, jer ozbiljnih para nema, a imali su. Ovako su ostali na ovim izborima za selektora s platom do 15 hiljada eura, a svojim ponasanjem, ljudi u Savezu nisu nista bolje ni zasluzili nego qrcobolju.
Imalo se para da se ulozi u projekte, koji ce davati dugorocne rezultate, nisu to uradili - tako da sami pali, sami se ubili.
Imalo se para da se ulozi u projekte, koji ce davati dugorocne rezultate, nisu to uradili - tako da sami pali, sami se ubili.
- Point.
#1364 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Haveru, nemam ja nikakve veze ni sa Zeljom ni sa Sarajevom, moj problem sa Amarom je sto je veca neznalica od Mese i sto nije nikakav autoritet nasim zvijezdama. A to sto ti a i ostali zeljini navijaci zelite Amara samo da vadite mast pitarima i ljudma za koje mislite da su pitari, dovoljno govori o vama i koliko vas u biti boli kurac za ovom reprezentacijom.BHF_Manijak wrote: Nije istina, ne izmisljaj. Na pitare nisam ni pomislio, samo mi je drago zbog ovakvih likova kao sto je Point. Znaci Boga mi samo zbog takvih jedva cekam da Brku vidim kako se na pressici kezi, a u Pointu i slicnim polahko odumiru celije!![]()
![]()
![]()
- Edin H.
#1365 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Da Vahid, ali nije htio prihvatiti ni Ivica kada je imao snagu i znanje da bude selector, a sad bi da utrpa nezaposlenog sina.p206 wrote:Niko od domaćih nije kapacitet da vodi reprezentaciju, osim Vahida al on je ujedno i preskup i šupak koji se ne bi odrekao nekoliko godina velike love za svoju zemlju i narod, jer je zaradio dovoljno valjda. Ovo ostalo je tanko... Mi jedino za tih 30000 možemo angažovati nekog penzionera kao Ćiro.
Sramota je da niko izgleda nije ni kontaktirao Sergeja, jedinog covjeka koji ima dokazane liderske kvalitete, a i omiljen je kod ozbiljnih navijaca, grmio bi stadion njegovim imenom.
- Romanista 101%
#1366 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Barbarez i ovaj kriminalni savez jednostavno ne idu zajedno, nespojivo. Njima treba neko ko ce samo da klima glavom i da radi sta mu ovi kazu.
- spree
#1367 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Joj da hoce vise izabrati nekoga, ne mogu vise da citam razne nebuloze. Cuj nemoj amara daj barbareza
. Ja isto nisam za amara jer mislim da nam treba neko kvalitetniji i provjereniji. Međutim kada procitam razne nebuloze od toga da nije inteligentan, da ne zna nista, kako je bolje staviti nekoga ko je imao bolju karijeru kao igrac, ali bez iskustva kao trener i kako je bolje staviti patriotu, a realno nemaju pojma ko je amar, niti su pogledali jedan njegov trening, utakmicu ekipe koju je vodio ili medijski nastup, niti znaju koliki je on patriota, cini mi se da iz inata zelim da on postane selektor.
-
markomilanov
#1368 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ivica je legenda,i svi će ga podržati da Amar bude izbornik,sreća je da ide liga nacija,pa se ništa neće izgubiti ako budu porazi,možda i Amar nas iznenadi,ukoliko Amar ništa ne uradi,nogu u guzicu Begiću,Bakoviću,Ivici,Bajeviću,Kjatazu sve do spremačice i kafe kuvarice,ako budemo pogrešili u proceni ,pravi ćemo se ludi. 
- luckylaka
#1369 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ja ovo sad nasao pa zamalo me srce ne opali.Tip je kloc obicni kao i prethodni.Bolji sigurno nijeo je losiji vidjecemo.Podebljano sigurno jeste ,ubise se klubovi nudeci mi posao.Al znam da se zajebavas na racun Amara ,jeldespree wrote:Ne branim amara i ne bi volio da bude selektor, ako ima boljih kandidata, ali realno inteligentniji je jedno 300 puta od papketa i gargamela. Sigurno i takticki potkovaniji i ima modernija shvatanja fudbala. kolik
- Bosanski_kralj
#1370 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ako Amar bude izabran, mislim da će biti najosporovaniji selektor ikad.
- Edin H.
#1371 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Prosinecki fasovao sup kartu iz Azerbejdzana 
-
north
#1372 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
A šta to izmišljamBHF_Manijak wrote:Legenda igrac i qrcina trener, vrlo jednostavno. Potuca se po balkanskoj vukojebini ne bi li ga ko uzeo na prevaru.Romanista 101% wrote:Ma ja ba, sto pricati sa 15-com, putovati, muciti se, kad se sve moze zavrsiti u svom gradu za kafanskim stolom uz porciju cevapa. Amar Osim nije trebalo ni da udje u bilo kakav krug potencijalnih kandidata. Taj covjek niti je bio neki fudbaler, niti je sad neki trener. Pa jedno Kosovo pregovara sa Matheusom. Znate ko je Matheus, rekorder po broju odigranih meceva za Svabe, legenda reprezentacije i Bayerna. A mi nismo u stanju da nadjemo normalnog trenera koji ce spasiti ovu generaciju i jos jednom je odvesti na veliko takmicenje. Ma ovo je obicna sprdnja i od saveza i od reprezentacije.![]()
Nije istina, ne izmisljaj. Na pitare nisam ni pomislio, samo mi je drago zbog ovakvih likova kao sto je Point. Znaci Boga mi samo zbog takvih jedva cekam da Brku vidim kako se na pressici kezi, a u Pointu i slicnim polahko odumiru celije!north wrote:.....košpe (pojedine) pričaju o bijelim bubrezima samo aludirajući na pitare, a činjenica da i kod ostatka barem ovdje na forumu nema neke veće podrške bilo da su navijači drugih klubova bilo da samo repku prate bez klupske pripadnosti, ali eto samo pitari jedu bijele bubrege
...Evo ja ne jedem, više sam za janjetine
, .....pisao sam neka bude Amar i fakat to mislim...nikakav problem, nema hrakanja ako tako bude dok ne vidimo koliko zna i može.... barem ćemo staviti tačku na "i" po tom pitanju...ako bude izabran, neka odveden repku na EP pa da mu se klanjamo svi... ja prvi
![]()
![]()
![]()
Ako već jesi to onda već nije moj problem
Isto ko što sam svjestan da ima puno pitara kojima neće biti drago ako njega izaberu, ali bogami ni mnogim drugim da se ne lažemo
- Thorgerson
#1373 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kako moze neko iznositi ovakve tvrdnje? Na osnovu cega jbt.spree wrote:Ne branim amara i ne bi volio da bude selektor, ako ima boljih kandidata, ali realno inteligentniji je jedno 300 puta od papketa i gargamela. Sigurno i takticki potkovaniji i ima modernija shvatanja fudbala.
Pa da je Amar toliki fudbalski strucnjak i genije pobogu trenirao bi neku ekipu. Jel. Logicno.
Mislim mene vise ono boli neka stvar. Savez nema namjeru da dovede neko vece ime, a mogu to. Ima tu love, ogromne pare se vrte. Propali kosarkaski savez je bio doveo jednog Duska Ivanovica. Kako su ga prevarili bili da dodje - ne znam, ali su ga doveli. Sad kad su u jos vecoj dubiozi dovedu Vujosevica.
Fudbalski savez ima sto puta veci budzet od kosarkaskog i dovode propale trenere poput Papeta ili Vahe, koji su se citav zivot smucali po drugim ligama, turskoj, azerbejdzanu i boga pitaj gdje po zklj ekipama.
Ja bih samo zelio da jednom imamo trenera koji ce biti barem u istom nivou kao i nasi igraci. Jer ma sta mi pricali, nama je vise od pola tima iz liga petice. Jedan Lulic u Laziu kapiten i poginu tamo, kod nas krampa. Pa jbmu ne moze biti sve do njega, da nece da igra. Jedan Pjanic igra finale lige prvaka, osvaja scudetta kod nas krampa itd itd. Pa ko ce ih tjerati da igra u pm, hocu l ja? Ko? Ciji je to posao da poslozi da daju sve od sebe, da ih motivise? Nas nije sigurno.
Kazem, ako ne mozemo imati znaci takvog trenera, koji ce biti u rangu ili iznad igraca, koji ce biti autoritet...onda neka dovedu bilo koga. Isto mi je. Pa bio to Osim il Kodro, il opet Mesa svejedno mi je fkt. Odabirom takvog selektora, savez meni samo salju jednu poruku, boli nas qrac. Pa ce tako i mene bolit qrac.
I kad bi tako se svi ponasali, a pogotovo mediji bilo bi nesto. U Hrvatskoj skinuse selektora za jedan dan. Za jedan dan uklonise lika, jer je pritisak bio toliki da je morao ici. I gotovo. Mi naseg ne mozemo otjerati iako mu je istekao ugovor, mota se tu i hoce jos. Ne zna mu niko rec kulturno, Mesa dragi odbij.
Nemas 1-2 novinara koji ce nesto reci. Po Papetu se sralo, jer on nije jebavo novinare ni 2%, pa su ga mrzili. Al Mesa, ulizica, sve to fino radi. Pa mu tako nijedan novinar ne smije pisnuti. Jebo takvo novinarstvo. Zijanimo od Kipra i to kako zijanimo, niko nista.
- agent_zero
#1374 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Žutog ili Ćiru za selektora!
Znam da ćiro nije ni u opcijama, ali sa svojih 80 i kusur godina je opet bolji od svih Kodra, Amara, Meša i sličnih ubleha.
A ovako, puna podrška Žutom ilitiga legendarnom Robertu Prosninečkom! I neka se i savezu ne vade na pare, kad su imali love ovoliko trpiti i plaćati onog idiota nesposobnog Mehmeda, neka plate Robiju i duplo ako treba!
Znam da ćiro nije ni u opcijama, ali sa svojih 80 i kusur godina je opet bolji od svih Kodra, Amara, Meša i sličnih ubleha.
A ovako, puna podrška Žutom ilitiga legendarnom Robertu Prosninečkom! I neka se i savezu ne vade na pare, kad su imali love ovoliko trpiti i plaćati onog idiota nesposobnog Mehmeda, neka plate Robiju i duplo ako treba!
- AmiĐa_Idriz
#1375 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Boli me qrac vala ko ce biti selektor, pljuvacu ga kad tek pokaze neznanje