AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
svi u napad

#1351 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by svi u napad »

Itsoktobealone wrote:
svi u napad wrote:Dragi Alfons svaka ti je zlatna. :thumbup: No sta vrijedi sto ti i 50-ak forumasa pisete istinu kad polupismeni narod cita Avaz, Vecernji ili gleda RTVRS. Ovo usvajanje akciza je tako providno da ne moze biti providnije no mi ne mozemo promjeniti nista. Promjene su jedino moguce revolucijom koja je ocdje neizvodljiva jer mi kao narod smo naucili na trpljenje i poslusnost a i ne postoji neka opcija ili vodja koji bi to organizovali.
Pogledajte apsurda neki polupismeni uvlakac i uhljeb (Itsoktobealone) umjesto da se sakrije u misiju rupu jer je neznalica i izdajica, on sa ponosom izadje i izjavi kako je i on ucestvovao u ovom sranju. Dakle mi vise nismo dno dna od ljudi, mi smo 1000 metara ispod zemlje kad je u pitanju strucnost, moral, etika, cast, dostojanstvo i ljudskost. Svi vi koji ste radili na ovome znate dobro zasto ste to radili i treba da vas je stid jer ste obicni pijuni i strani placenici.
Vec su mnogi pisali o ovome pa cu i ja pokusati onako narodski objasniti sta je sustina. Dakle dogorilo do nokata a izbori dolaze. No i pored toga SDA ne prodaje Telekom i Elektroprivredu (tu im treba skinuti kapu - znaju da ostaju bez sise), a stranci krvopije hoce bas to a i mora se dug vratiti. Zasto se stranci toliko angazuju oko ovog a ne na primjer oko Sejdic-Fincija iako su im usta puna demokratije i ravnopravnosti. Lova je ipak najvaznija. Vladajuca stoka ce sad dobiti kredit od MMF i pocet ce praviti puteve pred ixbore kako bi punih usta ponosno stajali na gradilistima i lagali narod o napretku. Scepo ili ti Tornjak za nagradu nece zavrsiti u zatvoru i opet ce isti pobijediti. E onda nastaju pravi problemi. Poskupljenja nisu nista. Stalno poskupljuje i bez akciza. Dolazi vrijeme naplate kredita i u pocetku ce se vratiti prva transa ali dug je ogroman i sta se onda radi. Prodaje se i ono malo sto imas i sto Svedo i bankari zele a onda se mora povecati i PDV sa 17 na 22% jer ne mozes opet ici na akcize. Objasnit ce da je svugdje u Evropi preko 20% i da je BiH dio Evrope al te nece primiti u EU. Opet ce polupismeni kreteni i placenici odraditi posao i tako u nedogled. Na zalost. Zivjeli!
Šta kontaš ti postići nekim vrijeđanjem? Razumijem da ti je teško prevaliti preko svega ovoga. Ako misliš da možeš izazvati promjenu pokreni se i napravi nešto. Ja sam svoj prilog svemu ovo dao na svoj način. A nit sam državni službenik a nit strani plaćenik. I još nešto...prijatelju, ja imam više škole nego što ti imaš prstiju na nogama i rukama :D Al' haj, nije to bitno.

[/
b]
Trebam li sta odgovoriti ovakoj ljudskoj i intelektualnoj gromadi. Sa ovim sto sam podvukao tj. sto si na kraju napisao rekao si sve o sebi. Na moju sramotu i zalost ja o kejem ti znas sve kao i oni koji te placaju imam samo dva fakulteta. Suvise sam star (skoro 60 kuka) a i nemam novaca ni zelje da idem po Kiseljeku, Travniku i slicnim centrima gdje si se ti skolovao da bih kompletirao svoje znanje. Nek si ti meni ziv i zdrav i nek mirno spavas. Posao si zajedno sa drugom bratijom odradio odlicno i mozes se nastaviti smijati nama neukim i nepismenim koji smo izgradili ovo sto vi ne mozete ni okreciti. Nastavi sa unistavanjem domovine i uzimanjem para od sirotinje jer jedino si to naucio od tih 5 minuta skole. Zivio.
statixx

#1352 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by statixx »

Hoce li i sredstva od Odraza ici na razvojne projekte. Ljudi ugasise fondaciju koja je realizovala projekte razvoja malih i srednjih preduzeca, prebacise 100 miliona u budzet, i niko nista. Sve je to u funkciji reformi i privrednog rasta.
seln

#1353 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by seln »

Itsoktobealone wrote: I još nešto...prijatelju, ja imam više škole nego što ti imaš prstiju na nogama i rukama :D
To ove nove skole? Vuk zivi na grani, Neum nije u Bosni, diploma renomiranog travnickog univerziteta i tako to?
General War

#1354 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

Itsoktobealone wrote:
svi u napad wrote:Dragi Alfons svaka ti je zlatna. :thumbup: No sta vrijedi sto ti i 50-ak forumasa pisete istinu kad polupismeni narod cita Avaz, Vecernji ili gleda RTVRS. Ovo usvajanje akciza je tako providno da ne moze biti providnije no mi ne mozemo promjeniti nista. Promjene su jedino moguce revolucijom koja je ocdje neizvodljiva jer mi kao narod smo naucili na trpljenje i poslusnost a i ne postoji neka opcija ili vodja koji bi to organizovali.
Pogledajte apsurda neki polupismeni uvlakac i uhljeb (Itsoktobealone) umjesto da se sakrije u misiju rupu jer je neznalica i izdajica, on sa ponosom izadje i izjavi kako je i on ucestvovao u ovom sranju. Dakle mi vise nismo dno dna od ljudi, mi smo 1000 metara ispod zemlje kad je u pitanju strucnost, moral, etika, cast, dostojanstvo i ljudskost. Svi vi koji ste radili na ovome znate dobro zasto ste to radili i treba da vas je stid jer ste obicni pijuni i strani placenici.
Vec su mnogi pisali o ovome pa cu i ja pokusati onako narodski objasniti sta je sustina. Dakle dogorilo do nokata a izbori dolaze. No i pored toga SDA ne prodaje Telekom i Elektroprivredu (tu im treba skinuti kapu - znaju da ostaju bez sise), a stranci krvopije hoce bas to a i mora se dug vratiti. Zasto se stranci toliko angazuju oko ovog a ne na primjer oko Sejdic-Fincija iako su im usta puna demokratije i ravnopravnosti. Lova je ipak najvaznija. Vladajuca stoka ce sad dobiti kredit od MMF i pocet ce praviti puteve pred ixbore kako bi punih usta ponosno stajali na gradilistima i lagali narod o napretku. Scepo ili ti Tornjak za nagradu nece zavrsiti u zatvoru i opet ce isti pobijediti. E onda nastaju pravi problemi. Poskupljenja nisu nista. Stalno poskupljuje i bez akciza. Dolazi vrijeme naplate kredita i u pocetku ce se vratiti prva transa ali dug je ogroman i sta se onda radi. Prodaje se i ono malo sto imas i sto Svedo i bankari zele a onda se mora povecati i PDV sa 17 na 22% jer ne mozes opet ici na akcize. Objasnit ce da je svugdje u Evropi preko 20% i da je BiH dio Evrope al te nece primiti u EU. Opet ce polupismeni kreteni i placenici odraditi posao i tako u nedogled. Na zalost. Zivjeli!
Šta kontaš ti postići nekim vrijeđanjem? Razumijem da ti je teško prevaliti preko svega ovoga. Ako misliš da možeš izazvati promjenu pokreni se i napravi nešto. Ja sam svoj prilog svemu ovo dao na svoj način. A nit sam državni službenik a nit strani plaćenik. I još nešto...prijatelju, ja imam više škole nego što ti imaš prstiju na nogama i rukama :D Al' haj, nije to bitno.
:-)
JBT ljudi ne jebu ni dva posto ustavne sudove i zakone a da prepuste nekome drugom vlast...djaba ti je diploma ako nemas ni ociju ni usiju.
kamen spoticanja

#1355 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by kamen spoticanja »

pici wrote:jeBo informer srbijanski kaki je ovaj ABA3... de neg neko u ovom videu nadje koje psovke, prijetne i uvrede su upucene od opozicije.... stavi naslov i trajlala trajlala... KRETENI SCEPANOVI!!! et uvreda al od mene
Akcize usvojene uz salvu uvreda, provokacija, pa čak i ucjena!
Autor: Avaz.ba
prije 14 sati

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, nakon deset sati zasjedanja, brojnih pauza i prekida, usvojili su jutros oko četiri sata set zakona o akcizama. Za jedne je taj zakon usvojen na demokratski način, dok drugi tvrde da je u Parlementu silovana demokratija.

http://alfa.avaz.ba/tv-vijesti/332051/a ... k-i-ucjena
al kako wigemarkovi zavrnuse rukicu fahrudinu onim CIN-ovim prilogom
kazu da je jos jedan prilog bio spreman...pun sisa i guzica da ide na dan glasanja :D
Itsoktobealone

#1356 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Itsoktobealone »

seln wrote:
Itsoktobealone wrote: I još nešto...prijatelju, ja imam više škole nego što ti imaš prstiju na nogama i rukama :D
To ove nove skole? Vuk zivi na grani, Neum nije u Bosni, diploma renomiranog travnickog univerziteta i tako to?
Brao, pogodio si ;-)
JThomas

#1357 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by JThomas »

samo strpljenja i povjerenja u vlast. sad će početi da grade i da nam vraćaju. isto kao i od pdv-a...
Prpa.ba

#1358 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Prpa.ba »

Religiozni komunisti na vlasti i jesu "vratili" novac od PDV-a, samo ne realnom sektoru vec uhljebima u zdravstvu, obrazovanju, policiji, drzavnoj sluzbi... :mrgreen:
JThomas

#1359 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by JThomas »

jesu, sebi i svojima.
Prpa.ba

#1360 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Prpa.ba »

Neke racunice pokazuju da nas previsoke plate budzetlijama i njihovo sudaranje guzicama od prekobrojnosti kostaju i do 600 miliona KM godisnje. Ipak, niko se nece pozabaviti previsokim platama u budzetskom sektoru jer nije popularno reci da je uciteljica sa 800 KM previse placena, sto je trosak poreskim obveznicima oko 1400 KM. :mrgreen:
palermo

#1361 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by palermo »

Prpa.ba wrote:Neke racunice pokazuju da nas previsoke plate budzetlijama i njihovo sudaranje guzicama od prekobrojnosti kostaju i do 600 miliona KM godisnje. Ipak, niko se nece pozabaviti previsokim platama u budzetskom sektoru jer nije popularno reci da je uciteljica sa 800 KM previse placena, sto je trosak poreskim obveznicima oko 1400 KM. :mrgreen:
Nevezano za ovu priču o akcizama

Al zar bi ti rekao da su previše plaćene sa 800 KM ?
Prpa.ba

#1362 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Prpa.ba »

palermo wrote:Nevezano za ovu priču o akcizama

Gledano u odnosu na mogucnosti finansiranja javnog sektora od strane nase ekonomije, jeste kada ih ima u tom broju toliko placenih. Napominjem, trosak poreskim obveznicima je 1400 KM svakog mjeseca. Odrzivost javnog sektora ima rjesenje ili u smanjenju broja uposlenih da bi se zadrzale plate, ili u smanjenju plata kako bi se zadrzali brojevi uposlenih, a najpozeljnije je oboje.

Sve ostalo je zivot na trosak buducih generacija, a buduce generacije ce imati jednostavan mehanizam izbjegavanja placanja ceha- siva ekonomija ili iseljavanje.
palermo

#1363 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by palermo »

Prpa.ba wrote:
Gledano u odnosu na mogucnosti finansiranja javnog sektora od strane nase ekonomije, jeste kada ih ima u tom broju toliko placenih. Napominjem, trosak poreskim obveznicima je 1400 KM svakog mjeseca. Odrzivost javnog sektora ima rjesenje ili u smanjenju broja uposlenih da bi se zadrzale plate, ili u smanjenju plata kako bi se zadrzali brojevi uposlenih, a najpozeljnije je oboje.

Sve ostalo je zivot na trosak buducih generacija, a buduce generacije ce imati jednostavan mehanizam izbjegavanja placanja ceha- siva ekonomija ili iseljavanje.
Ma nije , ne može niti smije biti problem plata učiteljice. Niti policajca, niti doktora.

Problem je što su javne preduzeća, institucije i svi ostali javni qrc i, palci postali samo mjesto na kojem partijske elite različitih nivoa djedamrazovski ispunjavaju želje svojih podanika.Dakle, slažem se, treba otpustiti višak.....a smnajivati platu učiteljice....mislim....

odošmo od teme :D tj, akciza
dale cooper

#1364 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by dale cooper »

Bezvremenska analiza svih bosansko-hercegovačkih problema. :mrgreen:
mirsek

#1365 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by mirsek »

Prpa.ba wrote:
palermo wrote:Nevezano za ovu priču o akcizama

Samo limitirati plate u javnom sektoru nekim odgovarajucim odnosom sa platama u privatnom sektoru i to je to.
Pa ako hoce sebi vece plate moraju i privatnom sektoru povecati plate tj. pomoci mu da se razvija i napreduje.
palermo

#1366 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by palermo »

mirsek wrote: Samo limitirati plate u javnom sektoru nekim odgovarajucim odnosom sa platama u privatnom sektoru i to je to.
Pa ako hoce sebi vece plate moraju i privatnom sektoru povecati plate tj. pomoci mu da se razvija i napreduje.
Javni sektor je jedan vrlo širok pojam.....obuhvata i zanimanja gdje se traže visokodifernecirana znanja a obuhvata i razne birokfratske uhljebe.

Ako sve to staviš pod istu kapu bojim se da bi efekti bili u stilu one rečenice, "nemoj me babo više braniti"
ke_ma

#1367 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by ke_ma »

Aha,i eso radeljaš je i dr,i mr,i šta još sve nije :oops:
mirsek

#1368 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by mirsek »

palermo wrote:
mirsek wrote: Samo limitirati plate u javnom sektoru nekim odgovarajucim odnosom sa platama u privatnom sektoru i to je to.
Javni sektor je jedan vrlo širok pojam.....obuhvata i zanimanja gdje se traže visokodifernecirana znanja a obuhvata i razne birokfratske uhljebe.

Ako sve to staviš pod istu kapu bojim se da bi efekti bili u stilu one rečenice, "nemoj me babo više braniti"
Definisi mi visokodiferenciranost kroz primjer i koliko takvog kadra ima u javnom sektoru tj. administraciji ?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1369 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by pici »

Pandurević: Da li su "papci" dobili nešto u džep pa su pristali na akcize?

Šefica Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević izjavila je da je specijalni predstavnik EU Lars-Gunnar Wigemark uspio da izvrši stravičan pritisak na poslanike u Predstavničkom domu da promijene svoje mišljenje oko povećanja akciza, kako bi zaštitio interese Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)
Pandurević je rekla da Evropska banka za obnovu i razvoj ima višak sredstava, jer zbog sankcija prema Rusiji već dvije godine ne mogu da plasiraju milijarde u tu zemlju, pa su tražili mjesto gdje će plasirati taj novac i našli BiH.

"Međunarodnu zajednicu ne zanima kako ćemo mi potrošiti te pare, ali su shvatili da smo mi toliko kreditno zaduženi i da bi osigurali da ćemo im vratiti te pare koje nam daju podignuće namete", rekla je Pandurevićeva novinarima u Istočnom Sarajevu.

Kako kaže, ne može da shvati toliku količinu podaništva kod političara u BiH i pojedinih lidera stranaka prema međunarodnoj zajednici.

Pandurevićeva je dodala da nigdje u Reformskoj agendi ne postoji obaveza za podizanje akciza na gorivo, već naprotiv, ovo rješenje je suprotno Trećem energetskom paketu EU.

Pandurević dodaje da je ovaj pritisak međunarodne zajednice, odnosno Wigemarka, rušenje institucija i pita da li u njegovoj Švedskoj neki strani političar može da vrši pritisak na poslanike.

Odgovarajući na pitanje da li je Vigemark vršio i na nju pritisak, ona je rekla da nije Wigemark lično, ali su joj dolazili ljudi iz Delegacije EU i iz vlada nekih evropskih država, ali im je jesno rečeno da SDS to neće podržati.

Pandurevićeva kaže da treba sprovesti istragu i vidjeti da li su "neki papci dobili nešto u džep jer su pristali da glasaju za akcize".

Ona je rekla da će 20 poslanika koji su glasali protiv povećanja akciza, kada Zakon bude objavljen u Službenom listu BiH, zatražiti od Ustavnog suda privremenu mjeru i obustavu primjene Zakona dok po njihovoj apelaciji Ustavni sud ne odluči o ustavnosti ovog zakona.

"Moram reći da sam skepična da ćemo uspjeti, jer u tom Ustavnom sudu sjede tri stranca koje kontroliše Wigemark, a ostale sudije dolaze iz SDA, HDZ-a i SNSD-a. Znači i u Ustavnom sudu imamo akciznu koaliciju", naglasila je ona.

Komentarišući činjenicu da su i SDA i SNSD glasali za akcize, Pandurevićeva je naglasila da je sasvim jasno da su "Dodik i Izetbegović veoma dobri parteri kada treba zavući ruku u džep građana i naroda u ovoj zemlji".

Pandurevicku za prdCenicu :thumbup: ogoli ih zena u par recenica :thumbup:
JThomas

#1370 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by JThomas »

dobra aleksandra jelde picI? :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1371 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by pici »

JThomas wrote:dobra aleksandra jelde picI? :thumbup:

Image

:thumbup: :izet: uuuhhhh stto bi ja ovo :izet:
It_is_a_Leclerc

#1372 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by It_is_a_Leclerc »

Aleksandra Pandurević je zasigurno trenutno najbolja bh. političarka. Možemo se slagati s njenim stavovima ili ne, ali da ih kvalitetno artikuliše, da ima smisla za provokaciju, za dobru repliku i inicijativu - ima. Uostalom, činjenica da je 2010. u Parlament prošla s kompenzacijske liste,a 2014. očistila pod s nekim puno jačim protukandidatima u svojoj jedinici dovoljno govori.
Šteta samo što smo mi od bošnjačkih političarki uspjeli izabrati Nerminu Kapetanović i - Hanku Vajzović. :roll:
JThomas

#1373 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by JThomas »

a sds najbolja bh stranka, bez zelenog smajlija. po radu u državnim institucijama. žalosno, ali istinito.
sinuhe

#1374 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by sinuhe »

SDS je uvijek bila sa narodom dok se SDA otudjila a kakav je to tandem bio :( :D
palermo

#1375 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by palermo »

mirsek wrote: Definisi mi visokodiferenciranost kroz primjer i koliko takvog kadra ima u javnom sektoru tj. administraciji ?
doktori, kontrolori leta, profesori na fakultetu ( a bogami i u srednjim školama bi trebali biti), ima ih još......

uvijek kada se ova priča povede, sjetim se one kletve upućene zapadnim hercegovcima...." dabogda živjeli u državi koju smatrate svojom"......
Post Reply