PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
-
neko_sa_strane
#1351 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Kada već poredite Japan ili neku drugu razvijenu zemlju nisam baš siguran da li i u Japanu glasaju za jednu te istu vlast koja godinama krade lopatom i ne radi ništa na poboljšanju životnog standarda stanovništva i narodu ne podnosi račun. Šipak bi glasali ponovo. Kod nas ovca od naroda još od 1990. godine glasa za ove. Ja kažem da je ipak do naroda ne vlasti. Vlada se bahati jer joj narod dozvoljava.
Samo nek se ne puca i ostale nebuloze 20 godina nakon završetka rata!
- muha_sa
#1352 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
jesil izlazio na izbore i glasoneko_sa_strane wrote:Kada već poredite Japan ili neku drugu razvijenu zemlju nisam baš siguran da li i u Japanu glasaju za jednu te istu vlast koja godinama krade lopatom i ne radi ništa na poboljšanju životnog standarda stanovništva i narodu ne podnosi račun. Šipak bi glasali ponovo. Kod nas ovca od naroda još od 1990. godine glasa za ove. Ja kažem da je ipak do naroda ne vlasti. Vlada se bahati jer joj narod dozvoljava.
- edo_79
#1353 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
muha_sa wrote:lole zapalili po cigaru--ruke u džepove i bog te veselio![]()

Gle'aj što hin starka kalemi
- muha_sa
#1354 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
edo_79 wrote:muha_sa wrote:lole zapalili po cigaru--ruke u džepove i bog te veselio![]()
Gle'aj što hin starka kalemi![]()
![]()
![]()
gledam ih s prozora---za nekih 10-ak minuta ispred nosa im jedno 5 neparnih prodje--oni ni habera
da izadjem sa parkinga mene bi copili
-
vade_mecum
#1355 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
ako nekome nije jasno zasto se ne koristi plin iliti gas neka pogleda sljedecu statistiku sa posebnim naglaskom na '14 i '15 godinu

a gdje smo mi, a gdje je njemacka
a gdje smo mi, a gdje je njemacka
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1356 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Ko ti je kriv sto nisi u ezdeamuha_sa wrote: gledam ih s prozora---za nekih 10-ak minuta ispred nosa im jedno 5 neparnih prodje--oni ni habera![]()
- JThomas
#1357 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
vala 20 godina je sasvim dovoljan prelazni period da se bar počne grijati u skladu sa gradskim uzusima. da se htjelo...ali gdje ćeš najvjernijim glasačima uz dlaku.vade_mecum wrote:haha bas...ljudi su inace pravili kuce na obroncima sarajevskih brda prvenstveno zbog pogleda na seher
- Haris.ba
#1358 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Zna li iko koji su idioti glasali za onu Odluku u Skupštini kantona sa prekršajnim sankcijama? Da ne tražim zapisnike?
- muha_sa
#1359 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
i ta ti ima mjestaTomahawk11 wrote:Ko ti je kriv sto nisi u ezdeamuha_sa wrote: gledam ih s prozora---za nekih 10-ak minuta ispred nosa im jedno 5 neparnih prodje--oni ni habera![]()
da sam bar organ sU šapkom--al ni to
- Alfons Kauders
#1360 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
I ne samo to, vec se kod nas ne radi o klasicnom zagadjenju, vec o inverziji. Nece sad zagadjenje nestati zato sto smanjimo dnevne emisije za 2-3%. Moramo cekati vjetar, snijeg ili kisu. Ili sve odjednom, po mogucnosti juceThe BEN10 wrote:U Japanu nikad niko nebi donio ovakvu debilnu odluku!Ci-Nick wrote:Ne kažem da je odluka par-nepar dobra,.. ali Japanci bi to bez pogovora ispoštovali,... čak i da vlast naredi da se prestane ložiti u domaćinstvima i to bi ispoštovali.
Sjedili bi pod dekom a ispoštovali bi odluke i dali svoj doprinos zajednici.
s(H)vatite već jednom da auta učestvuju sa jako malim udjelom (9%) u zagađenju - pa kakav crni efekat možeš postići eliminacijom faktora koji je tako beznačajan u odnosu na druge!?
- muha_sa
#1361 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
kojim prekršajnim sankcijamaHaris.ba wrote:Zna li iko koji su idioti glasali za onu Odluku u Skupštini kantona sa prekršajnim sankcijama? Da ne tražim zapisnike?
- klaki
#1362 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Da se razumijemo ja nemam nista protiv automobila, pa cak i dvica i jos starijih auta, kojima su sagorijevanje i izduvni gasovi po fabrickim specifikacijama
- muha_sa
#1363 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
sa ovim automobili veze s vezom nemajuklaki wrote:Da se razumijemo ja nemam nista protiv automobila, pa cak i dvica i jos starijih auta, kojima su sagorijevanje i izduvni gasovi po fabrickim specifikacijama
ova odluka je cisti idiotizam
- supercali
#1364 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Mene zanima kakav bi bio zrak da se obustavi saobracaj totalno na jedan dan samo javi prevoz da radi
-
tempuser
#1365 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Ovdje ljudi izmisljaju stvari i lupaju napamet.bumerangss wrote:tempuser wrote:Maloprije napravio krug po gradu, osjeti se da je dosta manje auta na cesti, na mom parking koji je inace pun tokom radnog vremena sad ima mjesta, velika vecina auta parni broj, pokoiji neparni, ali na prosirenju ispred Muzeja vidim patrolu policije i pored nje Fabia sa naljepnicom "Inspekcija KS" na vratima, predpostavljam koga oni zaustave hebo je jeza u ledja.
Imam podjeljeno misljenje oko postivanja odluke, razumijem besmisao odluke i razumijem one koji ne zele da je postuju, ali istovremeno odluka, kakva god da je, je obavezujuca i ako krsis ovu odluku prakticno dozvoljavas bilo kome drugome da krsi bilo koju drugu odluku ili zakon koji mu ne odgovara. Ovo nema veze s tim da li je policija nadlezna da napise kaznu ili ne.![]()
Na avazovom portalu ima Vlado Adamovic advokat govori o ovome i nigdje ne kaze da je nezakonita... cak objasnjava koliko se kazne moze naplatiti i da vlast moze sve sto hoce![]()
Nek neko postavi link ko zna, ja ne znam
Evo link za tekst Odluke o zastiti i poboljsanju kvaliteta zraka u KS objavljen u SN KS. Odluka u cl 41 definise donosenje Plan interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u KS, kaznene odredbe itd.
http://mpz.ks.gov.ba/sites/mpz.ks.gov.b ... -_zrak.pdf
POGLAVLJE VIII - NADZOR I SANKCIONISANJE
Clan 60.
(Prekrsaji)
(5) Novcanom kaznom od 500 -1.000 KM kaznice se za prekrsaj fizicko lice, ako ne postupi u skladu sa odredbama cl. 18., 21., 26., 28., 30., 41., 51., 52., 53., 54. i 56 ove odluke
Evo link za tekst Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u KS takodjer objavljen u SN KS kojem crno na bijelo pise zakonodavna vlast tj Skupstina KS daje mandat izvrsnoj vlasti tj Vladi KS da primjeni plan i da u slucaju uzbune donese odluku o uvodjenu par-nepar.
http://mpz.ks.gov.ba/sites/mpz.ks.gov.b ... rajevo.pdf
VIII
KAZNENE ODREDBE
Pravna i fizickla lica koja se ne budu pridrzavala mjera propisanih ovim planom podlijezu sankcijama kako je utvrdjeno odredbama Odluke o zastiti i poboljsanju kvaliteta zraka u Kantonu Sarajevo (Sluzbene Novine Kantona Sarajevo br. 23/16)
X
PRELAZNE I ZAVRSNE ODREBE
Stupanjem na snagu ovoga plana prestaju da vazi Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo (Sluzbene Novine Kantona Sarajevo br.4/14 i 51/15)
Ovaj plan stupa na snagu danom donosenja i objavice se u Sluzbenin Novinama Kantona Sarajevo.
Istina je da je odluka je pogresna jer nece imati efekta i istina je da policija ne moze pisati naloge za ove prekrsaje, ali ko se elementarno razumije u pravo jasno mu je da je odluka donesena u skladu sa zakonom, da su mjere obavezujuce i da su kazne takodjer promisane zakonom i da ih isnpekcija moze izreci.
-
vade_mecum
#1366 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
i previse pod uslovom kada bi objekti imali za pocetak urbanisticku, gradjevinsku i sve sto ide u paketuJThomas wrote:vala 20 godina je sasvim dovoljan prelazni period da se bar počne grijati u skladu sa gradskim uzusima. da se htjelo...ali gdje ćeš najvjernijim glasačima uz dlaku.vade_mecum wrote:haha bas...ljudi su inace pravili kuce na obroncima sarajevskih brda prvenstveno zbog pogleda na seher
- klaki
#1367 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
ma znam to, al vidim sikće raja na ljudi koje nemaju za bolje. vozi ti brate i golf 1 ako treba, samo nek su izduvni gasovi kakvi trebaju biti.muha_sa wrote:sa ovim automobili veze s vezom nemajuklaki wrote:Da se razumijemo ja nemam nista protiv automobila, pa cak i dvica i jos starijih auta, kojima su sagorijevanje i izduvni gasovi po fabrickim specifikacijama![]()
ova odluka je cisti idiotizam
- supercali
#1368 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Pa niko nema nosta protiv automobila kad je fabricki al bosnje razvile biznis skidanjem katalizatoraklaki wrote:Da se razumijemo ja nemam nista protiv automobila, pa cak i dvica i jos starijih auta, kojima su sagorijevanje i izduvni gasovi po fabrickim specifikacijama
Samo cekam kad ce se neko dosjetiti da ne trebaju ni filteri
- muha_sa
#1369 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
a svi redovno dobiju prikljucak na struju, vodu.........................vade_mecum wrote:i previse pod uslovom kada bi objekti imali za pocetak urbanisticku, gradjevinsku i sve sto ide u paketuJThomas wrote:vala 20 godina je sasvim dovoljan prelazni period da se bar počne grijati u skladu sa gradskim uzusima. da se htjelo...ali gdje ćeš najvjernijim glasačima uz dlaku.vade_mecum wrote:haha bas...ljudi su inace pravili kuce na obroncima sarajevskih brda prvenstveno zbog pogleda na seher
-
neko_sa_strane
#1370 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
muha_sa wrote:jesil izlazio na izbore i glasoneko_sa_strane wrote:Kada već poredite Japan ili neku drugu razvijenu zemlju nisam baš siguran da li i u Japanu glasaju za jednu te istu vlast koja godinama krade lopatom i ne radi ništa na poboljšanju životnog standarda stanovništva i narodu ne podnosi račun. Šipak bi glasali ponovo. Kod nas ovca od naroda još od 1990. godine glasa za ove. Ja kažem da je ipak do naroda ne vlasti. Vlada se bahati jer joj narod dozvoljava.
Naravno da jesam. Nisam propustio niti jedne otkako sam stekao pravo glasa 1999.godine.
- insomnia78
#1371 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
Cudilo bi me da glasas 
- JThomas
#1372 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
ja to i govorim. zna se pod kojim okolnostima je došao gro tih ljudi. međutim ako 20 godina nije dovoljno za osnovno, najosnovnije prilagođavanje životu u gradu, onda jebiga. nego vlast nije htjela, iz niza razloga.vade_mecum wrote: i previse pod uslovom kada bi objekti imali za pocetak urbanisticku, gradjevinsku i sve sto ide u paketu
- muha_sa
#1373 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
neko_sa_strane wrote:muha_sa wrote:jesil izlazio na izbore i glasoneko_sa_strane wrote:Kada već poredite Japan ili neku drugu razvijenu zemlju nisam baš siguran da li i u Japanu glasaju za jednu te istu vlast koja godinama krade lopatom i ne radi ništa na poboljšanju životnog standarda stanovništva i narodu ne podnosi račun. Šipak bi glasali ponovo. Kod nas ovca od naroda još od 1990. godine glasa za ove. Ja kažem da je ipak do naroda ne vlasti. Vlada se bahati jer joj narod dozvoljava.
Naravno da jesam. Nisam propustio niti jedne otkako sam stekao pravo glasa 1999.godine. Ne glasam za ove koji su osvojili prve "demokratske" izbore 1990. godine ako si me zbog toga upitao.
iz mog domacinstva 4 glasa i NIKAD ni jedan glas za ove ---- evo ih vladaju
zato mi je šuplja ta prica i grozim se na tu parolu--Narod biro pa izvolite
nema ovdje hajra dok se mentalni cip ne promjeni a to je jako dug proces
evo i ovaj primjer sa ovom--po mnogima a i ja smatram idiotskom-- odlukom par nepat.
svi pizde--a isto bi pizdili i da se nije ta odluka donjela vec da se recimo donjela odluka o poskupljenju uglja
ko je ovom narodu ugodio nije se rodio
- muha_sa
#1374 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
kakvo ba prilagodjavanjeJThomas wrote:ja to i govorim. zna se pod kojim okolnostima je došao gro tih ljudi. međutim ako 20 godina nije dovoljno za osnovno, najosnovnije prilagođavanje životu u gradu, onda jebiga. nego vlast nije htjela, iz niza razloga.vade_mecum wrote: i previse pod uslovom kada bi objekti imali za pocetak urbanisticku, gradjevinsku i sve sto ide u paketu
- cpu_fan
#1375 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima
A jeboga ti zapeo odluka pa odluka. Odluka je podzakonski akt ali kojeg zakona ? Mogu i ja donijeti milion odluka u toku godine a da li su one zakonite ?tempuser wrote:Ovdje ljudi izmisljaju stvari i lupaju napamet.bumerangss wrote:tempuser wrote:Maloprije napravio krug po gradu, osjeti se da je dosta manje auta na cesti, na mom parking koji je inace pun tokom radnog vremena sad ima mjesta, velika vecina auta parni broj, pokoiji neparni, ali na prosirenju ispred Muzeja vidim patrolu policije i pored nje Fabia sa naljepnicom "Inspekcija KS" na vratima, predpostavljam koga oni zaustave hebo je jeza u ledja.
Imam podjeljeno misljenje oko postivanja odluke, razumijem besmisao odluke i razumijem one koji ne zele da je postuju, ali istovremeno odluka, kakva god da je, je obavezujuca i ako krsis ovu odluku prakticno dozvoljavas bilo kome drugome da krsi bilo koju drugu odluku ili zakon koji mu ne odgovara. Ovo nema veze s tim da li je policija nadlezna da napise kaznu ili ne.![]()
Na avazovom portalu ima Vlado Adamovic advokat govori o ovome i nigdje ne kaze da je nezakonita... cak objasnjava koliko se kazne moze naplatiti i da vlast moze sve sto hoce![]()
Nek neko postavi link ko zna, ja ne znam
Evo link za tekst Odluke o zastiti i poboljsanju kvaliteta zraka u KS objavljen u SN KS. Odluka u cl 41 definise donosenje Plan interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u KS, kaznene odredbe itd.
http://mpz.ks.gov.ba/sites/mpz.ks.gov.b ... -_zrak.pdf
POGLAVLJE VIII - NADZOR I SANKCIONISANJE
Clan 60.
(Prekrsaji)
(5) Novcanom kaznom od 500 -1.000 KM kaznice se za prekrsaj fizicko lice, ako ne postupi u skladu sa odredbama cl. 18., 21., 26., 28., 30., 41., 51., 52., 53., 54. i 56 ove odluke
Evo link za tekst Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u KS takodjer objavljen u SN KS kojem crno na bijelo pise zakonodavna vlast tj Skupstina KS daje mandat izvrsnoj vlasti tj Vladi KS da primjeni plan i da u slucaju uzbune donese odluku o uvodjenu par-nepar.
http://mpz.ks.gov.ba/sites/mpz.ks.gov.b ... rajevo.pdf
VIII
KAZNENE ODREDBE
Pravna i fizickla lica koja se ne budu pridrzavala mjera propisanih ovim planom podlijezu sankcijama kako je utvrdjeno odredbama Odluke o zastiti i poboljsanju kvaliteta zraka u Kantonu Sarajevo (Sluzbene Novine Kantona Sarajevo br. 23/16)
X
PRELAZNE I ZAVRSNE ODREBE
Stupanjem na snagu ovoga plana prestaju da vazi Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo (Sluzbene Novine Kantona Sarajevo br.4/14 i 51/15)
Ovaj plan stupa na snagu danom donosenja i objavice se u Sluzbenin Novinama Kantona Sarajevo.
Istina je da je odluka je pogresna jer nece imati efekta i istina je da policija ne moze pisati naloge za ove prekrsaje, ali ko se elementarno razumije u pravo jasno mu je da je odluka donesena u skladu sa zakonom, da su mjere obavezujuce i da su kazne takodjer promisane zakonom i da ih isnpekcija moze izreci.
Btw oni imaju bruku odluka i uredbi koje su protuzakonite !
Last edited by cpu_fan on 26/12/2016 13:20, edited 1 time in total.